Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Philips LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
Alu
senior tag
válasz
DigitXT #49710 üzenetére
Igen hallottam.
1, A léghűtő is megfelelne, de ami elvinné ezt a tuningot, az szvsz a NH-D14 lenne, ami nem férne be a házba.
2, Jelenleg egy Corator DS van beszerelve, mellette két Corsair Vengeance (nem a LowProfilos) és alig fér be a memória a hűtő mellé.
3, Meguntam, hogy akár mit kell tenni-venni a gépben, a nagyobb hardvereket állandóan ki-be kell rakosgatni. Pl. ma tesztelem a 2600k -t és elkellett a Bios reset. A vga kiszerelése nélkül nem tudtam kivenni az elemet, mert a cpu hűtő bordái rálógtak az elemre. Tehát helytakarékosság miatt is kompakt vízen töröm a fejem.. (Bios reset gomb nincs a lapomon)
tajcsi: Azt nem tudom, mert addig nem mentem el léggel. A jövőhéten elvileg lehetőségem lesz kipróbálni egy H60 -al, remélem az jobban bírni fogja a tuningot.
-
-
Madn!ght
addikt
válasz
DigitXT #49719 üzenetére
Egyetértek. Jó pár tutorialt megnéztem a vízhűtések összeszereléséről, beüzemeléséről. Egyelőre a légtelenítés művelete tűnik nehézkesnek, bár élesben lehet azzal sem lesz gondom. Csakhát van vagy 30 kiló a gép, annyira nem kóser döntögetni. A csatikat mehúztam mindet ütközésig. Dupla kúposokat használtam fém tömlőbilincsekkel. Egyedül a swiftech radin van más (gyári) csatlakozócsonk, de ott a bilincsen kívül még 1-1 kábelkötegelőt is használtam. Mint írtam, remélem a tisztító kör alatt csak a vízhűtés lesz áram alatt, remélem ott kiderül, ha vmi nem kóser.
-
Madn!ght
addikt
válasz
DigitXT #49662 üzenetére
Az OK, hogy megbírkózik egy DDC-vel. RGB-lednek nem venném hasznát, mivel csak kék színű nálam minden. A gép a lábamnál van, ergo a grafikonnak megint nem venném hasznát. A sima LCD vízhőfokjelzőt is csak azért vettem, hogy ha vmi gebasz van, legyen mivel leellenőrizni.
Egyébként, amennyi csicsát tud az ajánlott ketyere, a hangosbemondás is simán beleférne.
-
blasko92
őstag
válasz
DigitXT #49483 üzenetére
Én nem letorkolni akartam. (Ha esetleg úgy tűnt, akkor elnézést kérek
)
Csak már többen ezen akadtak fenn. A gyári pad-ok idővel elöregednek (persze a másik is, csak a gyári a léghűtés miatt jobban igénybe van véve), leszedéskor szétfoszlanak.Valamint tényleg az, hogy ha már ennyit rákölt az ember a vga-ra (kártya+blokk), és amúgy is szétszedi, akkor miért ne cserélje le?
Nekem egy olcsó kártyám van, blokkal együtt össz-vissz 26K volt, de lecseréltem a mem és a vrm alatt a pad-eket.
Jó, én is tudom milyen, amikor az ember már arra vár, hogy végre összerakhassa a rendszert, csak pont ilyen apróságokra kell várnia
Vagy elfogyott a projektre szánt keret.
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #49060 üzenetére
Am nem tudom Neked milyen hőfokokat ért el az XT és hogy milyen cuccokat hűtöttél vele, de nekem a forrófejű 8800 Ultrát és a szintén tűzforró északi hídat(a kezem egy pillanat alatt megégette a múltkor, 2 napig fájt is!
) úgy lehűti, hogy az nem igaz! A víz hőmérséklete mindig 4-5 fokkal megy csak feljebb a szobahőmérséklethez képest! Ami sztem elég jó!
Jelen pillanatban 28 fok van a szobámban, és a víz hőmérséklete 31 fok.
-
blasko92
őstag
válasz
DigitXT #49062 üzenetére
Igen, ez olyan, mint a mostanság menő Corsair H... modding.
+ tartály->nagyobb radi-> + pumpa->másik blokk= egyedi vízhűtő rendszer
"ömlött a víz a légzőnyíláson...
"
Így már értem a menetfúró hiányátÉn meg a vízhűtés eladásán gondolkozok... Persze tápcsere kíséretében, mert a hírös FSP AURUM ventije kibírhatatlanul pörög még idle is
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #49016 üzenetére
Figyu! A helyzet az, hogy régebben 2, max de télleg max 3 centit csökkent a plexitartályban a vízszint a gép bekapcsolásnál. Aztán gép kikapcsolásakor általában visszaállt eredeti állpotába! De mióta kitakarítottam a rendszert, az óta valahol levegőt szív, mert az ki van csukva, hogy ennyi levegő benn tud maradni egy helyen, ahol még víz is van! Rengeteg levegő jön ki az XT-ből és csak recseg recseg és recseg... Engem meg az ideg öl meg!
Végülis a recsegés hagyján, el tudnám nyomni a hangját a hangcuccommal... De... A levegő bemegy a plexi tartályba, ahol lecsökken a vízszint... És amit a levegő elfoglal, azt a vízmennyiséget az XT tartályába nyomja. És a kis kupak tetején lévő lyukon jön ki a hab(kvára nem értem, mit keres benne hab, amikor tökéletesen kimostam
)na meg egy kis mennyiségű víz. Úgyhogy baromira megbízható most a rendszerem, max fél órára tudom bekapcsolni a gépet! Am nagyon úgy tűnik most nekem, hogy a gyorscsatinál is szívhat egy kis fals levegőt, ugyanis amikor lecsatlakoztatom róla, és vissza be, legtöbbször megszűnik a vízszint csökkenés a plexi tartályban és a csörgős levegő szívás, mint pl most, mert jelen pillanatban tökéletesen üzemel a rendszer! Am tettem az XT kupakján lévő kis lyukba egy gyuf*szálat(
), hátha akkor kevésbé ingadozik a vízszint... Majd meglátjuk!
Szerk.:A plexi tartályt meg majd kiszedem a rendszerből, de nem most akarom még. Mert bőven elég volt 4 4,5 nap szórakozni ezzel a sz*rral, annyira nincs erőm megint szétkapni a rendszert, hogy az nem igaz! Ha csak annyit érnék el minden bekapcsolásnál, hogy 1-2 centit csökken a vízszint,és no buborék meg csörgőhang. annak már örülnék!
OC.:Igen, 100% hogy az a tartály márkája, így már beugrott, hogy mondtad(Tank O Matic)!
A rendszer pedig így van összekötve: Az XT kifelé menő ágából megy a vga blokkjába, onnan a plexi tartályba... Plexi tartályból a DDC-hez, abból megy a proci blokkhoz, onnan az északi hídhoz, és az északi hídból meg vissza az XT-be. Ha gondoljátok, csinálok másik képet is, ha esetleg valami nem vili!
És megint csak köszönöm a türelmet és a segítséget!
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48926 üzenetére
Jah, igen, igaz, kiment a fejemből, ez is alu...
Mikor kivettem az XT tartályát, láttam azt a pirosas fehéres ocsmányságot... A piros az ételfesték volt, a fehéres lerakódás és pöttyök meg fekete festék lepattogás a tartályról, meg vízkő... Emiatt is takarítottam ki csilli villire, + csiszoltam, políroztam, hogy utána jó vastagon le tudjam fújni metál kékre(mert nitro-s festék csak ilyen színű volt itthon! És nitrossal kellett lefújni, mert autófényező keresztfateromtól megtanultam, hogy azt nem oldja se az alkohol se a fagyálló) Szóval... Mi előtt még nem fújtam le a tartályt, csak kitakarítottam, minimális mennyiségű fekete por maradhatott benne, még ha ki is töröltem!
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48916 üzenetére
Igen, brutálisak, ahogy mondod! Viszont a proci blokkot 1 teljes óra hosszán keresztül takarítottam, hogy úgy nézzen ki, mint ahogy a képen is látszik! De úgy érzem, nem sokat értem el vele... 4. nap, takarítás után szétszedtem a blokkokat, hogy megnézzem, a hypo, meg az ilyen vegyszerek mennyire károsították a blokkokat... Mindegyik rendben volt, kivéve a proci blokk... Annak a belsejében fekete elszíneződést találtam, úgy nézett ki, mint akit 3-4 hónapja nem takarítottak! Szóval van a blokkal valami gáz...
Am csináltam most a gépről egy-két képet, ilyen lett
:
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48907 üzenetére
Hali
Igen, emlékszem hogy mondtad hogy a plexi tartályt vegyem ki, vagy hogy ne kössem közvetlenül a ddc-hez... De máshogy sajna nem tudtam megoldani, hogy jól nézzen ki a gép... Ha továbbra sem oldódk meg ez a vízszint csökkenéses dolog, akkor majd kiszedem a tartályt a rendszerből, e egyelőre nem akartam, mert nekem nagyon tetszik!
A csipogással kapcs.ban: Az volt a csipogás oka, amire mindketten gondoltunk... A Fan 2-re volt kötve a venti... Én azért nem néztem melyikbe kötöttem, mert úgy gondoltam, ha két csati lehetőség van, akkor tök mindegy, hogy melyikbe van dugva a venti... A lényeg, hogy megoldódott a dolog! Most már csak a légtelenítést kell megoldanom valahogy... Mert gép bekapcsoláskor, és még utána is amíg ki nem kapcsolom a gépet rettenetesen elkezd a rendszer recsegni a levegő buborékoktól! Viszont ha kikapcsolom a gépet és újra be. ez a jelenség megszűnik! Ki érti ezt?
Én nem!
Ha levegős a rendszer, akkor tökmindegy hányszor kapcsolom ki be, ha a levegő ugyanott van ahol eddig...
A NAGY takarításról: Csütörtökön kezdtem hozzá, szétkaptam az XT-t és mivel pár napja csak ezen agyaltam és minden agysejtemmel a feladatra koncentráltam, rájöttem, hogy egyáltalán nem bonyolult az XT-t szétszedni! könnyen átlátható, ha az ember megfigyeli, mi hová megy... A lényeg: Szétkaptam darabokra és rá kellett jönnöm, hogy egyetlen egy árva kis alga nincs a rendszerben!
Az volt a gond, hogy a hűtővízbe kevert ételfesték és az ilyen trutyik lerakódtak a rendszer különböző pontjain, mint pl.: a proci blokk, vagy az XT tartálya... Igen, lehet szörnyülködni, de ez nem csak az én érdemem, hanem az előző gazdájáé is, aki lusta volt kitakarítani a rendszert! Viszont egy valamit megfogadtam: Többé nem szórakozok ilyenekkel, hogy megszínezem a vizet, mert abból csak később a nagy szívás lesz! Egyébként a proci blokkot és minden gyönyörűen kitakarítottam különböző tisztítószerekkel, mint pl: cillit bang, cillit vízkőoldó, hypó, flóraszept, és 20%-os ecet. Jah és a fém alkatrészek kifényesítéséhez sidol-t használtam! A réz blokkal(na meg a cintányérjaimmal is!) csodákat művel pillanatok alatt, ajánlom mindenki figyelmébe! Ami a folytásokat illeti: Az XT tartály, a plexi tartály, a ddc pumpa és a proci blokk csatlakozóit 1 mm-rel nagyobbra fúrtam speckó fúrószárral! Úgyhogy most már könnyebben áramlik a víz a rendszerben! Legalábbis takarításkor összekötöttem mindent és akkor nagyon gyorsan áramlott a víz a rendszerben. Amit most nem lehet elmondani róla, és nem jövök rá, miért van ez...
Lehet azért, mert akkor minden egy magasságba volt? Szóval lehet azért nincs olyan nagy áramlás, mert az XT fentebb van(gépház tetején), mint a blokkok és a plexi tartály?
És itt van még pár kép a takarításról:
8800 Ultra EKWB
Res XT felső bordás rész
Tiszta proci blokk
Retkes XT tartály
És a segítségem(a hátráltató), aki nélkül ez a projekt nem jöhetett volna létre:
ZeuszA tiszta alkatrészekről nem nagyon csináltam képet, mert sztem az elég snassz... Viszont bánom, hogy a gyönyörű metálkékre fújt, előtte hányinger keltő tartályt nem fényképeztem le! Gyönyörű lett! És mostmár ezzel se lesz gond!
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48711 üzenetére
Köszi szépen a türelmet, sokat segítesz és sokat tanulok Tőled!
A másik dolog, aminek örülök: Több, mint 2 hétig szabin leszek, szóval rászánok két teljes napot a takarításra! Nagyon meg fogom adni a módját, mindent el fogok követni, hogy csilli villi legyen a cucc kívül/belül! Az XT tartályt is le fogom festeni belülről, mert szerintem a hypo marta le egy-két helyen róla a festéket! A raditól tartok kegyetlenül, fogalmam sincs még, hogy fogok hozzá a takarításához! Bár javasoltatok valami megoldást, majd visszakeresek! Valami kefés megoldáson töröm az agyam... Vagy beizzítom otthon a kompresszort és 6-7 bar nyomással kifúvatom a hypoval vagy flóraszept-tel feláztatott radiba maradt trutyit(természetesen védőszemüvegben
). Vagy leszűkített végű kerti slaggal adok neki... Jelen pillanatban csak ezek a megoldások jutnak eszembe...
Ami a DDC-t illeti... Először kipróbálom a tiszta rendszert úgy, hogy a pumpát nem a procihoz és a plexi tartályhoz csatlakoztatom, hanem kiveszem az XT pumpáját és beszerelem "helyére". Ha jó lesz így a cucc, akkor nagyon fogok neki örülni, bár akkor a víz kevésbé fog mozogni a plexi tartályban, dehát Istenem... Valamit valamiért!
Am van egy északi híd blokkom, ami még nincs bekötve. Ezt is be akarom már kötni végre, mert megfő szerencsétlen északi híd agyvize! Pedig hol van még a nyári 30-40 fok?
Szerk.: Jah és is először az első hsz-ben kerestem a problémáimra a választ... De mivel nem találtam, olvasgattam a fórumban. Igaz nem mindenre kaptam választ, de sok mindent, többek között a számomra ideálisnak tűnő hűtőfolyadék összetételét megtaliztam!
Majd teszek fel képet a cuccról és arról is fogok írni, milyen módon lehet a leghatékonyabban kitakarítani a rendszert!
Mert sok mindent ki fogok próbálni!
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48690 üzenetére
Hátt... Nem szívesen adnám el, mert az XT-t 20K-ért vettem, plusz 3 eredeti pc játékot adtam cserébe, olyan 3-3,5K értékben. Szóval fogjuk rá, hogy 23,5k-ért vettem egy XT-t, amihez járt két darab ilyen gyorscsati, plusz egy ilyen pumpa. plusz egy ilyen és egy [ilyen] blokk. Az utóbbit nem használom, ha kell valakinek, potom pénzért eladom! Szóval azt hiszem ennyiért a cucc nagyon jó árban volt! És ha most eladnám az XT-t, nem hiszem hogy ki tudnék belőle hozni egy tripla radit. És ha ki is tudnék hozni... Hová tenném? A gépház oldalára nem akarom felfúrni, belülre meg nem fér el, nem sok hely van benn...
És ha kiiktatnám az XT tartályát, helyette a plexi tartályt használnám csak, mennyire csinálnék nagy hülyeséget hőfok szempontjából?
Így nagyobb lenne a víz nyomása is a rendszerben... Nem?
Am én nagyon meg vagyok elégedve az XT hűtési teljesítményével! Olvastam a Zalman Reserator 1 és a 2 ről, hát nem sok jót írtak róla, viszint az XT-ről épp az ellenkezőjét hallottam! Ezért is mertem megvenni a cuccot!
Az XT-n ezeket nézem: víz hőmérséklet, áramlás jelző, venti ford.számának legalacsonyobbra tekerése!
(Engem azért nem zavar a venti hangja, mert az FSP tápom eredeti ventijét kiszedtem, és ledesre cseréltem, ami kicsivel hangosabb, mint az XT ventije... Ha lesz pénzem rá, majd lecserélem másikra, szóval a hang az most annyira nem lényeg, mert a Z-5500 brutális hangja úgy is elnyomja a gépzajokat!
)
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48686 üzenetére
Sajna most Pesten vagyok(itt melózom, lakok) a gép meg tőlem otthon, 140 km-re van. Szerdán este megyek haza, csütörtökön rakok fel képeket a cuccról, belülről, kivültől(ha érdekel hogy néz ki az állapota), na meg a teljes rendszerről...
De azért leirom, mik vannak bekötve: Van az XT, + Zalmi proci blokk(amit asszem az XT-hez adtak gyárilag) Be van kötve a 8800 Ultrára az EK WaterBlock, egy plexi tartály, na meg a DDC pumpa. A légtelenitést Ti hogy szoktátok megoldani? Biztosan az lesz a baj, mert amikor 4-5 nap múlva hazamegyek, gép bekapcs, és eléggé fortyogós, levegős hangja van a rendszernek... aztán kezdődik a 2-3, vagy 4 cm-es vizszint ingadozás...
Ha csak lehet, a tartályt meg szeretném tartani, nem akarom kiszedni a rendszerből...
Vagy akkor ez a jelenség fog kisérteni, amig benne hagyom a rendszerben?
Most hogy erről beszélünk, kezdek rájönni, hogy baromira nem ismerem ezt a rendszert, egy kicsit sem! az összerakás szétszedés megy, de ez a része, meg még sok más nagyon ismeretlen számomra...
Szerk.: Igen, értelek, mit mondasz! Viszont azt nem, hogy a plexi tartályból ha lecsökken a vzszint, a helyére levegő kerül... De honnan, ha nem buborékol? Mert az XT tartályában fortyog a viz a lebegő miatt(oda nyomja ki) Akkor a plexiben kisebb vákuum alakulhat ki?
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48640 üzenetére
Na ma bekapcsoltam a gépet délelőtt és azt vettem észre, hogy a plexi tartályból lejjebb ment a viz szintje vagy 3 centivel, meg is ijedtem! (Hogy miért? Mindjárt elmondom hogy jártam nem is olyan rég...) Szóval áramlásmérő meg ugrált 2-3 mm-eket. Ez jelentheti azt is, hogy dugulás van? Köbö 2-3 hete takaritottam ki a cuccot utoljára. Mondjuk régebben is csinált ilyet, hogy gép bekapcsolásánál a tartályból 4-5 centivel is lentebb ment a folyadék szintje. Na akkor volt az, hogy az XT tetején lévő kupakon keresztül ömlött kifelé a viz, egyenesen a gép tetejére(a gépházam tetején van az XT) Ekkor hallottam először csipogni a cuccot... Volt is a tervezők édesanyjának emlegetése... Szóval ez óta mindig megijedek, nehogy megint kijöjjön a kupak tetején a vz.
Ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam, az annak tudható be, hogy már nagyon álmos vagyok...
Szóval bocs.
-
TaaT
nagyúr
válasz
DigitXT #48599 üzenetére
"Ez az, aminek már csak a dobozát árulod?"
jaja
amúgy én is elgondolkoztam hogy lecserélem a csövezést és üzembe állítom, csak hát kiárulva többet ért
---Lasali---: van olyan DDC amin az sem segít (némelyik rohadt hangos)...
nemethati: van olyan DDC ami nem indul 10V alatt, ezt mondjuk könnyen le lehet tesztelni...
Én még TESCO-Zsömle-től vettem az enyémeket anno, legjobb DDC-k amik nálam jártak eddig
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48597 üzenetére
Hali
Nem is tudom mit csináljak a cuccal... A térfogatáram(nyomás?
) jelen pillanatban pont félen van, vagyis 0,75-ön. De valamikor fentebb megy, viszont fogalmam sincs, ez mitől függ. Az áramlásmérő propellereit nem is lehet látni, olyan gyors.
Viszont én olyasmit szeretnék elérni, hogy a plexi tartályban lévő cső, a plexi tetejére löje fel a vizet. Vagy ez csak álom marad? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de annyira nem vagyok otthon a témában,. igyekszem bővíteni az ezzel kapcsolatos tudásom!
Am a cuccot nem szándékozom eladni, és szerintem komolyabban moddolni sem egy darabig, mert félek, h elcseszem. Szeretek szerelni meg ilyen dolgokkal foglalkozni, de nem szeretek úgy babrálni valamit, hogy nem ismerem! Szóval egyelőre maradok a takarításnál, meg az olyan fojtások kiiktatásánál, ami egyszerű. Ha egyáltalán van ilyen benne!
Ami a fojtást és a sok akadályokat illeti... Ha jól tudom, van az XT-ben egy pumpa, ami elég gyengécske... És ha gyengébb, mint a DDC(márpedig sokkal gyengébb), akkor az is csak lassítja az áramlást nem? Ha igen, akkor azt biztos kiiktatom!
Am adnék én is egy-két ötletet Nektek, amire rájöttem: Ha nagyon berezonál a pumpátok, akkor tegyetek alá ál-mennyezet darabot. Vágtok pont olyan darabot, ami a pumpa aljára kell, majd rárögzítitek valami ragasztóval(én nem emlékszem már mivel csináltam). Nekem nagyon bejött. Vékony is(3-5 mm) és baromi jól felfogja a rezgéseket! A gumi rezgésgátló vagy mi a franc elmehet a p*csába!(bocs).Ha valakinek nincs otthon és ki szeretné próbálni, akkor tudok felvinni darabokat Pestre, mert nekünk sok maradt meg, szal ne vegyetek!
A másik dolog, amire régebben jöttem rá: A rendszert úgy is meg lehet nézni hogy nem-e szivárog valahol, hogy üres állapotban befogjátok a cső egyik végét, a másik végét a szátokba és szívjátok addig, amíg kisebb-nagyobb vákuum nem keletkezik. Majd a nyelveteket odateszitek a cső végéhez, és köbö 10-20 másodpercig úgy tartjátok. Így könnyebb megnézni hogy jól zár-e a rendszer!. Szerintem egyszerűbb, mint belefújni és hallgatni, hogy sziszeg-e valahol!Csak jó tanácsként írtam le, nem okoskodni akartam!
Am mi lenne az a HF csati? Többször írtad már, meg olvastam is a topicban... Minek a rövidítése?
Mellesleg... Nem tudom mennyire zavaró/vagy szabályba ütköző, hogy egy témáról beszélünk oldalakon keresztül, de mindig eszembe jut valami kérdés, amire szeretnék választ kapni. Sorry!
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48481 üzenetére
Hali
Írtad pár nappal ez előtt, hogy idézem: "bár rengeteg szűk csatlakozó, meg derékszögű
kanyar+minden egyéb fojtás van a rendszerben gyárilag
(csak moddolással* "iktathatók ki")" - Moddolás alatt mit értesz? Fúrni faragni nem akarok, nem akarom elcseszni a cuccot, főleg h még nem is ismerem közelebbről... De ha valamit ki kell belőle szedni és csövet vagy mást tenni a helyére azt hiszem megcsinálnám! -
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48485 üzenetére
Tyúúú Jó kis géped van Neked is!
Am ismerős a csipogó hang és a kék lerakódás is. Előző gazdája a zalmi proci blokkot tuti nem takarította ki, na ott volt kék lerakódás, na meg sárgás trutyi is, nem tudom mi lehetett az, na mindegy... A lényeg, hogy jövőhét közepén szabin leszek, és rá szánok 1-2 napot, hogy rendbehozzam a rendszert. Am igen, nekem a fekete változat van. És érdekesnek találom, hogy az áramlásmérőt kék világítással szerelték, ez előlapot meg pirossal... Na mindegy, majd megoldom valahogy a kék ledes mod-ot is.
Am arra gondoltam, hogy a Reserator két oldalán felül található bordás részt úgy takarítom ki, hogy fogok egy üvegtisztító kefét és ki be ki be tolom-húzom... Szerinted ennél a dolognál is hatékony lenne ez a mozdulat?
Mert másnál igen, csak itt nem tudom mennyire kivitelezhető a dolog, a lyuk mérete miatt...
(kissé viccesen, de komolyan kérdezem) A radinál még nem tudom milyen megoldást fogok használni, de arra is gondoltam, hogy pici apró kavicsokat öntök a radiba, majd bele vizet meg flóraszeptet, és rázogatom 1-2 órán keresztül, ide-oda. Természetesen olyan átmérőjű apró kavicsra gondoltam, ami nem ragad benne a radiba. Rozsdás belsejű benzintanknál hatékony megoldás volt ez a kavicsos mosás, itt nem tudom mennyire lenne megoldható a dolog, ill. hogy mennyire lenne hatékony... Persze utána rábilincselném a cuccot a kerti csap slagjára és kicsit nagyobb nyomással a megszokottnál kinyomatnám belőle a benne maradt dolgokat. Szerinted?
A csöveket is valami kisebb sörtéjű üvegtisztító kefével megkefélem... Így kiélem perverz vágyaim a Reserator XT iránt, úgyis mindenféle nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetem a koszossága és a csipogós dugulása miatt! XD
Szerk.: TaaT: Hogyhogy volt nekik, de nem adtak? Nem vágom... Ez olyan, mintha bemennék egy boltba és kérdezném, hogy van-e kenyér, az eladó meg mondaná hogy van, de nem adok?
Akkor miért nem mondta azt, hogy nem adhatja ki, csak X Y használatra van és CSAK receptre? Vagy mittomén... De hogy kijelenti, hogy nem adok, hát... Menjen a... Na mindegy... Szóval gyógyszertáron kívül lehet máshol is hozzájutni ilyen tiszta alkoholhoz?
Most ezt a löttyöt próbálnám ki deszt vízzel és van egy olyan érzésem, hogy tuti biztos megoldás az algásodás ellen!
-
Satyricon
addikt
válasz
DigitXT #48481 üzenetére
Hali
Neked is köszi a segítséget!
Maradtak még alkatrészek az XT-ből, amit még lehet valamire használni?
Lehet érdekelne!
Am az előző gazdája lecserélte a műanyag gyors csatikat fém gyors csatikra. Baromi jók, nagyon szeretem őket. Legjobban attól tartok, hogy az XT belsejében lévő cső csatik megbontása után szivárogni fog a víz. Nem ismerem azokat a csatikat, elég hxlye megoldásnak látszik... Hogy lehet ezeket biztonságosan leszedni?
A másik dolog, ami esztétikai okokból kicsit zavar... A kijelző gyárilag pirosan világít... Na már most... Nekem a rendszerben az összes venti színe, + a ház talpa is kéken világít... Szerinted ki lehet valahogy cserélni a nyák-on a piros led-eket kék színűre? Vagy nagyon el vannak rejtve?
Szerk.: Am még egy áramlásjelzőnek tudnék örülni, beiktatnám pluszba a rendszerbe!
Nade mi is lett a moddingod vége? mi szállt el? A belinkelt kép alapján a tartály oldalára gondolok. Jól gondolom?
Jah és köszi a belinkelt képeket!
-
sto1911
veterán
válasz
DigitXT #47811 üzenetére
@HUfantom: ugy lesz, de csak par nap mulva. Hazat is kell vennem, meg rarakni a blokkot a mostani vga-ra, aztan akkor majd teljesen a nullarol kezdem.
Egyebkent mit ajanlotok lesarkazas ellen? Vmi vekony muanyagot szantam a GPU/NB kore, felragasztva a blokkra, hogy le ne sarkazzam (mar egyszer iskerult...)
-
becsitibi
senior tag
válasz
DigitXT #47771 üzenetére
Na ezt még kiokoskodom hogy lenne a jó,melyik verzió,ha 12 volton megy max fordulattal,akkor 8 wattot fogyaszt 600l/h-val 2,6 m nyomással 21,5 DB hangosan.Az alaplapi kötés a szabályozás illetve a biztonság szempontjából előnyösebbnek tűnik,én úgy gondolom hogyha csak egy darab 3 pines alaplapi dugó van leterhelve a 6 darabból akkor el kell hogy birja a kis pumpát,mivel az összes többi ventit a tápkábel molex-3pinest megoldását használom,ennek örömére szoftveresen tudom majd állitani a pumpa erősségét,már meg is van a terv.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT #47714 üzenetére
Vagy ott a passzív léghűtés lehetősége is, bár ott a túl erős VGA-t el kell felejteni, vagy olyan ház kell, ami maga a hűtő, de az kerül annyiba, mint a mostani vized...
USB max 5m, HDMI-re nincsen hivatalos max, boltbam kapsz 20m-est is.
Ha a VGA-val vmi gebasz lesz, akkor a Phobyát fel lehetne/kéne keresni ez ügyben, még mielőtt hozzányúlnék a tartályhoz...
-
ZetorGumi
addikt
válasz
DigitXT #47714 üzenetére
Add nekem a VGA-t én megnézem.
Nah, humor off, komolyra fordítva a szót: A VGA-t még ne írd le, hogy nem megy, szárítsd sokáig, annak 1 óra nem elég. Ha teheted, akkor kapd le róla a blokkot, és hajszárítóval is kend meg az arcát, hátha.
USB Táv: 3-4m
HDMI-é kb 5-6m, ha jól emlékszek -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #47711 üzenetére
Korai volt az öröm. Kb. 10 percet ment a gép, majd kép el... Következő indításnál a lap lesípolta, hogy "nincs VGA a gépben". Már nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek az egészen. Annak örülök, hogy a vinyók nem kaptak az áldásból, és most talán csak a VGA vacakol: a slotja vizes, vagy vmi... Látni nem látom, de ez van, szétkaptam, fújatom a böszme ventivel...
---
Nem tudja vki, hogy honnan lehetne 19/13-as csövet szerezni azonnal (pl. holnap)? Esetleg HF egyenes csatikat+bilincseket? Nem vagyok elégedett a csövezéssemmel (se): sem a kör, sem a csatik, semmi nem kóser. Leereszteni/feltölteni halál. És a gépház nem tetszik már, fasza...Nem tudom, mit tegyek, merre lépjek: mostanra totál kivagyok az egésztől...
---
Ha eladnám az egész vizes hóbelevancot, mennyit kaphatnék érte? Gondolom az új ár kétharmadát is nehezen, főleg a prémium cuccoknál. (Radi, ventik, szabályzó, VGA, ha magához tért, stb.) Nehéz ügy.Nekem csak a csend miatt kellett a víz, nagy tuningot nem nyomok.
---
Váltsak SB-re? Legyen levegős, és tegyem ki a hűtő mellé a házat, ott hangoskodjon? USB-ket (bill+egér) meddig lehet hosszabbítani? Repeater kell? HDMI max. hossza? Ha a vinyók/SSD-k rendben vannak (úgy néz ki), a többi csak pénz kérdése. Adatokat nem lehet pénzért venni (max. mondjuk a Kürtnél.) Pénz persze rohadtul nincs most. Max. akkor lenne mozgásterem, ha végleg kiszállnék a vízhütésből. Hajlok is rá, meg nem is... Nem tudom.Ha vannak tippjeitek, szívesen veszem.
Bocs a hosszú HSZ-ért.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT #47636 üzenetére
Van ennél feljebb is és lejjebb is, és ugye ez csak egy gyártó... Hogy a német srác miért szerencsétlenkedett, nem tudom. Olyan lehet ez, mint a Guinnes. Ő erre volt kíváncsi, megtudta... Ha hozzáértő, akkor két D5-tel és egyedi/párhuzamosított blokkokkal is simán megoldja...
Mint látod, nem jár.
A szivattyúk karakterisztikáját alapvetően két dolog határozza meg. A motor, és a szivattyú. A motort le lehet bontani nyomatékra, teljesítményre és fordulatszámra, ami azért érdekes, mert a nyomaték is teljesítmény, de mégse. Ahogy a robbanómotoroknak is eltérő a nyomaték és teljesítmény-görbéje. A szivattyú két dologra lehet redukálni. A szivattyú méretére és a járókerék kialakítására. A házba ne menjünk bele, mert ott igazság szerint egy tökéletes kialakítás létezik, de persze ez formailag nem mindig éri meg.
Az ideális szivattyúház egy a forgásiránnyal megegyezően táguló csigaház, amibe középen, tengely mentén áramlik be a víz az impellernek legmegfelelőbb keresztmetszetű beömlőn át.
Ezen a szivattyún jól látszik, mire gondolok, de egy többlépcsős szivattyúnál ez nem célszerű. (belbecs)Itt jegyezném meg, hogy ez az XSPC DDC-tető titka. Ugyanis ők tényleg csiga-szerű kialakítást alkalmaznak a tetőben, megfelelő beömlővel, míg mások 1:1-be áteresztik a G1/4-es elő-furatot beömlőnek, ami nem ideális, mások pedig a spirált spórolják el, vagy alakítják ki egyszerűbben. A leggyakoribb a sima kör, vagy a kör, ami vag ypont akkora mint az impellert, vagy kicsit nagyobb, és az impellert "csálén" belehelyezve "emulálnak" csigavonalat.
Az impeller megint egy érdekes dolog, mert pl az se mindegy, hogy állnak a lapátok. Az egyenes lapátozást tekintjük "átlagosnak", míg az előreálló lapátozás inkább a vízhozamot növeli, a hátraálló pedig az emelőmagasságot.
Igen. 1bar~10m. Van, ami szabályozható, van ami nem. Ne felejtsd, ezek zömében olyan rendszerekhez vannak, amikben az ellenállás nem, vagy csak nagyon ritkán változik, és akkor is elhanyagolható mértékben. Nem sokan szokták a fűtést/vízellátást havi/heti szinten bütykölgetni.
Speciel az Alpha 2-es szabályozható, a LED-kijelző pedig az aktuális fogyasztást méri.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT #47633 üzenetére
Árban hova gondolj? Ez itt kb annyit tud, mint egy D5. 4m-es max emelőmagasság, és 2m-es magasság mellett ~1500l/h.
De a D5-nél nem biztos, hogy halkabb. A 6200-at pörgő DDC-nél viszont biztosan.
De van belőle combosabb is. Ez üresen 6m-t emel, 2m-en pedig 2700l/h-t mozgat.
Az erő nem volt a legjobb kifejezés ide, de a fent leírt adatok alapján biztosan érted, mire gondoltam.
Nagy ellenállású, kis vízhozamú rendszerekhez ott vannak az átemelő és búvár szivattyúk, amik nyomnak mondjuk maximum 2-4m3/h-t, de emelnek 60-80m-t.
Egy ilyen 25-60-as grudfossal párhuzamosíthatnád az egész rendszeredet és még akkor is jobb lenne az ágakban az áramlás, mint a feltekert Aquasream-mel, D5-tel, vagy a tuningolt DDC-vel lenne...
Én anno agyaltam egy ilyen megoldáson, mikor először találkoztam az Eheim 1260-assal, de levetettem. Az, hogy kéne hozzá osztó, meg gyűjtő, a legkisebb gond. Épületgépész suliba jártam, tudtam volna szerezni 1-2 darab rézcsövet, és lett volna mivel megmunkálni, de maga a szivattyú rohadtnagy. ~22 x 12x 16cm. Emellett minden egyes blokknak külön ki és beömlőcsonk. Plussz egy 6-8 éve azért mér elmebeteg árak uralkodtak a gyári vízhűtések terén... Az olcsó alternatívát az Ordasi és HOC féle kókányok jelentették, vagy a csináld magad, ha volt hozzáférésed esztergához vagy marógéphez...
Nippon: Ezen hova kell kötni a vizet? Az a kerek ott az elején a szívónyílás?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT #47623 üzenetére
A külső elektronika lényege, hogy a leégés veszélye nélkül be lehet dobozolni a szivattyút.
Nem mellékesen a szivattyú potival (D5) leszabályozható ~2000 rpm-ig. Miheztartás végett D5@P1 - 1800rpm
Mint mondtam, engem nem csak az ereje miatt érdekel a DDC, hanem a kompaktság miatt. Lehet kapni 1000+1 szivattyút, ami erősebb és halkabb, csak épp nagyobb, mint egy D14-es Noctua. Ilyeneket építettünk be kis fűtési rendszerekbe, napkollektorokba keringetőnek.
Grundfos, Wilo és társaik...
MontyCrew: Tartályt még sose csináltam, de ugye mindig van egy első alkalom, viszont sok tapasztalatot szereztem a ragasztással kapcsolatban, mikor a NucleoPleX-et építettem.
Igazság szerin az egyetlen előny, amit a gyári tartályokkal szemben nyújtani tudok, az az egyedi kivitelezés szabadsága. Szóval ha valahol van a házban egy random formájú üres rész, ahova esélytelen gyári tartályt rakni, oda tudok készíteni egy egyedit, és akkor megmarad az 5,25-ös hely üresen. Persze a légtelenítésre gondolni kell pozicionáláskor.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT #47614 üzenetére
Nem, csak annyira értetlenkedtél a Hz kapcsán, hogy nem tudtam mire vélni a dolgot.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy 100Hz-en, terhelés nélkül valóban pörögne 6000-et, de a rendszered ellenállása visszafogja. Az ugye nem merülhet fel, hogy te 100Hz-et adsz a rendszernek, és az mégse adja meg a 6000RPM-hez szükséges kraftot, mert saját bevallásod szerint a szabályzó nem enged neked 100Hz-et beállítani, szóval a tiltás ott van. nem a rendszer írja felül az általad beállított értéket. Nem mellékesen a 6000 RPM ugye 100 RPS, vagyis 100Hz, szóval ez is stimmel.
Na igen. De ha sikerül ez alapján egy saját nyák-ot terveznem, akkor a 30W-os DDC-t az alaplap fogja vezérelni a PWM-szignálon keresztül, mert az IC képes lenne rá, csak nincs kihasználva.
Cris99: ???
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT #47611 üzenetére
Az összefüggés egyszerű. Hz = 1/s. Innentől ez lehet bármi. Ha Jani másodpercenként 5 krumplit dob eléd, akkor effektíve 5Hz-en dolgozik...
Most ne engem nézz hülyének. Mondom, hogy a gyári oldalon írják.
Harmadik bekezdés, utolsó mondata:
Je nach System kann die Pumpe intern mit bis zu 6000 U/min arbeiten.Google angol:
Depending on the system, the pump can work internally with up to 6000 U/min.Google magyar:
A rendszertől függően, a szivattyú működik a belső 6000 U / min.sz: Am senki se kérdezte, hogy mennyi. És különben is!
Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok? -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #47603 üzenetére
Igazából így higgyen az ember a teszteknek: D5-tel hasonlítják,
és külön kiemelik, hogy milyen jó, hogy 7,4V-ig le lehet tekerni,
mert 12V-on túl hangos a magas fordulatszám miatt. Fura...
(Vagy csak kifogtak egy nyüszítő példányt, a kis DC-LT-ből.)
-
Oxi
aktív tag
válasz
DigitXT #47601 üzenetére
Az általad linkelt teszthez írt kommentek egyikében konkrétan rákérdeznek a hangerőre és az Alphacoolt mondják a legcsendesebbnek, még az Aquastream-nél is csendesebbnek A D5 ezeknél bármelyik fokozaton hangosabb. Pláne ha kifogsz belőle egy nyüszítő példányt.
A Zalman Reserator XT-nek van használható áramlásmérője. Régebben kipróbáltam benne a D5-t különböző fokozatokon. Már akkor írtam (két éve?) hogy nincs hőfokban mérhető előnye a kb.50- 60l/perc feletti áramlásoknak. Kb. 100-120/percig tudtam mérni. Lehet hogy 400l/percen lehet hozni még 1-2fokot, de hogy pénzben, zajban és fogyasztásban nem éri meg, az biztos.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #47600 üzenetére
Csak, hogy konstruktívabb legyek, keresgéltem egy kicsit:
kicsi, halk, relatíve olcsó, de semmiképpen nem erőbajnok.Abban a rendszerben, ahol egy D5 maxon 200 l/h fölött tol,
az Alphacool ~100 l/h-ra képes... Mondjuk a D5 sokkal, de
sokkal drágább újonnan, és maxon(!) nyilván hangosabb is.
De 1-esen tuti odaér hangerőben: lehet, teljesítményben is.Mondjuk ebből a tesztből is hiányzik az, hogy mekkora volt
az eltérés (hőfokokban) különböző szivattyúk használatánál.
Mert ugyan durván néz ki, hogy "fele annyit" tud, de akár az
is lehet "elég". Nem biztos, hogy akkora veszteség ez. -
Sky D.
tag
válasz
DigitXT #47362 üzenetére
Hát nem tudom ...
Akkor az én rendszerem is vérszegény lesz HF - HF+-os rendszerben?
a rendszerben ezek lesznek :
- 1 Szűrő /tartály,
- 1 D5 pumpa,
- 1 nagy radi (amit majd lecserélek),
- 1 CPU blokk
- 2 mosfet,
- 1 (északi déli ) blokk .
- 1 Dual Hdd Blokk
- 2 cseppmentes gyors csatiAsszem ennyi.
- Ram-okat nem tudom hűteni, mert nem akarom le-erőszakolni a hűtő bordáit, máskép nme férne ele a hűtő blokk
- VGA meg várat magára, már nehezen lehet hozzá blokkot kapniPalit GTX 460
Sonic Platinum -
planbmokus
senior tag
válasz
DigitXT #47200 üzenetére
A víz nem keringett az biztos, de a pumpa hangját sem hallottam.
Sajnos nem látok rá közvetlen.Tápról működtetem 4pin Molex-ről.
Egy pár napja már volt ilyen, kicsit ijesztő.
Csak azért, mert kedves párom ha ideül, s ő kapcsolja be, nem viszi észre, gáz lenne ha beleégne a lapba a proci...
Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest