- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GhostSenior
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
Nemrég újratelepítettem a laptopomat (Asus TUF FX505DU) (Linuxról vissza Windowsra), és azóta a játékok valamiért nem használják a dedikált NVIDIA GTX 1660 Ti 6 GB-os videókártyát. Úgy tűnik, csak az integrált GPU-t veszi igénybe a rendszer. Az összes neten fellelhető megoldást kipróbáltam, de egyik sem oldotta meg a problémát.
Próbálkoztam többek között:
- A Windows újratelepítésével
- A legfrissebb driverek felrakásával (NVIDIA, chipset, stb.)
- Windows beállítások ellenőrzésével
- Az NVIDIA vezérlőpultban való állítgatással
- Játékbeállításokkal való kísérletezéssel
Konkrét példa: CS2 alatt korábban maximum beállításokkal kb. 120 FPS-t kaptam, most viszont – még alacsony grafika és kis felbontás mellett is – alig éri el a 60-at.
A csatolt képeken is látszik, hogy a processzor 100%-on pörög, a dedikált GPU viszont alig használódik. A legfurcsább az egészben, hogy stresszteszt alatt a 1660 Ti tökéletesen működik, 100%-os kihasználtsággal – tehát valószínűleg nem hardveres hiba. Más játékoknál is hasonló a helyzet: csak az integrált videókártyát használja a rendszer.
Van esetleg bármi ötletetek, mi lehet a gond, vagy mit érdemes még kipróbálni?Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv, Roland
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Ukrajnai háború
- Projektor topic
- Drum 'n' bass
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Üzleti Profi Könnyű Ultrabook 14" -75% i7-10610U 16/512 FHD Touch
- Dell Latitude 9420 Fémházas "Kis Gamer" Tartós Laptop 14" -80% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD+
- 2DB Lenovo Thinkpad T470 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" i5-7300U 8/256 FHD IPS FELÚJÍTÁSRA
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest