Aktív témák
-
fuzik
aktív tag
Csak halkan jegyzem meg, hogy szerintem megint kezd felülkerekedni a személyes ellenszenv...
Két cég marketing fogásai körül ''esztergáljuk a fingot''. Zárjuk le a témát. A gyakorlati teszt bebizonyította, hogy a két radiátor közel azonos teljesítményű. A tesztet a saját fórumtársunk csinálta, tehát biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legalaposabban járt el.
Reset Elek
A ponthegesztéses dolgot -speciel- megkérdeztem egy ezzel - egész konkréten aluminium hegesztéssel és öntéssel- foglalkozó szakembertől. (Mindent én se tudok/merek kiszopni a .....) Ha jövő héten lesz szimpla 12-es aluradi, akkor beruházok egybe, és megkapargatom. Sajnos idáig csak olyan volt a kezemben, ami nem az én tulajdonom, azt meg inkább mégsem karcolgatja az ember, hacsak nem akar egy marha nagy maflást
. Szóval a puding próbája az evés - majd meglátjuk.
A virtuális radiátor dolgot egészen komolyan gondoltam - de nem egészen úgy, ahogy itt lefestetted, mert egy igazi radiátor virtuális másának már a megteremtése (közelítése) is meghaladná a rendelkezésünkre álló erőforrásokat - az enyémet mindenesetre biztosan - különösen az áramlástan területén. Talán leginkább arra kellene törekednünk, hogy egy olyan elméleti modellt kreáljunk, amely a jövőben segíthet eldönteni a vitás/bizonytalan kérdéseket.
Egyébiránt az általad is jelzett apróság - miszerint az általunk használt léptékű áramlásokkal kell kalkulálni - talán az egyik legfontosabb tényező, ha ''használható'' modellt kívánunk életre hívni.
Szerintem például kifejezetten hasznos lenne, ha a modell(ek) alapján meg tudnánk ítélni, hogy egy adott radiátor hatásfoka elméletileg jobb lehet, mint egy másik radiátoré. De ezen túlnőni - különösen a topik keretein belül - szerintem felesleges.
Aktív témák
- Cooler Master MasterAir MA824 Stealth CPU Hűtő!
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- AQIRYS Wezen Számítógépház, Mini Tower, táp nélkül, mATX, Fehér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest