Hirdetés
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Asztrofotózás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- iPad topik
- Micro Four Thirds
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
dvdbackuper
őstag
hy. lenne még egy kis gondom...az asetek pumpával kapcsolatban...van, hogy nem indul el, ki kell húznom a molex csatit, és utána elindul...mitől lehet ez? nagyon fontos lenne megtudnom...thx...
-
djadji
senior tag
válasz
Reset Elek #1996 üzenetére
Mert a vízhűtés radira szeretném rátenni, úgy hogy USBről menjen és lehessen szabályozni (lefelé term.) És ha egy 12Vos ventit teszek rá akkor ha el is indul 5Von nemigen lehet szabályozni... Szval ezért gondoltam itten megkérdezni...
Egyébként az 5V is jó (lsd fentebb). Gondoltam hátha tud valaki valami jó webshopot ahol van ilyesmi ....
-
djadji
senior tag
Tudtok olyan ventilátort ami 6 V-ról üzemel? Úgy értem hoyg 6 V a max amit kaphat-... és ezt lehetne leszabályozni..
-
-
törölt tag
megvan a hiba
természetesen user error
7voltos ventikkel már semmi para... ehh
köszönet a segítségért -
szacsee
nagyúr
Hali!
Lenne pár kérdésem hozzátok.
Össze kellene állítani pár komponenst, hogy tisztán lássak.
A gép alkotóelemei közül a CPU, NB, SB, Mosfetek,VGA lenne hűtve.
Ebből a közeljövőben a CPU hűtését szeretném megvalósítani, úgy hogy később a többi elemet is becsatolnám a körbe, ha lesz elég kesh.
Milyen blokkot ajánlatok Q6600 alá (G0)?
Milyen pumpát ajánlatok a rendszerhez, hogy később elbírja az összes komponens?
Elvileg a radi valamilyen lomis cucc lenne, később gyári, vagy minőségi homemade.
Tartály mekkora legyen és milyen, valamint nem baj, ha alumínium a többi komponens pedg réz?
10-es belsővel szeretném kiépíteni a rendszert, így kellene ezeket a cuccokat megválasztani.
Köszi a választ előre is! -
törölt tag
szerintem az lesz a gond, hogy a ventilátorok a dual radin nagyon lassan forognak, értsd épphogy.
azért nem mondanám hogy nincs értelme, így alacsonyabb a procihő mint a levegővel, a vga-n meg nyertem vagy 15-20 fokot.
akkor megpróbálom magasabb fordulaton, hátha akkor jobb lesz. -
R.Zoli
őstag
válasz
#56573440 #1985 üzenetére
Ne viccelj...Én a psszív rendszeremben nem engedem meg magamnak ezt a magas hőmérsékletet....Kétségtelenül működik a cucc, de azért egy ventilátoros rendszertől nem ezt várja a rendszer...Egyébként 50 fokos vízhőmérsékletig tökéletes tud lenni a rendszered csak hát értelme nincs túlságosan...
-
törölt tag
Na, kimentem az ELCON-hoz pénteken, 4 óra után bezártak. Nem örültem neki, de hát így jártam.
Ma ismét kilátogattam, s egészen meglepő dolgot tapasztaltam. Mielőtt a következő buszom indult volna, el is készült az elox! Ráadásul pénzt sem fogadtak el érte, azt mondták, legyen bemutató darab.
Teljesen megilletődtem. Aki nem tudja, annak még leírom, hogy a hely az Isten háta mögött van hárommal, még a türelmi zónán túl, s óránként jár arra egy busz.
Amúgy nem kicsit durva a környék, tele van prostival, stricivel, dílerrel meg cigánnyal (illetve ezek majdhogynem tetszés szerinti lineáris kombinációjával), ennek tetejébe a szemét elönt mindent, szóval rohadt undorító az egész. Az ELCON viszont korrekt!
-
-
flegos
senior tag
válasz
#56573440 #1979 üzenetére
Természetes, hogy tágul a víz, a saját renszeremben is 1.5 l víz van de ilyesmit még nem tapasztaltam, hogy megemelkedett volna a vizszint s tartályban vagy csökkent volna...
körbe körbe látszik hogy jön fölfele a levegő (mert pár csepp víz is van ott.) hát ezt se tartpm megszokott normális dolognak.
Az hogy a tartály fala vizcseppes az ok (nyilván belül és nem kívül) -
törölt tag
nem nagyon, kb fél centit nő, de az látható, be is húztam a tartályra filcel.
akkor marad a teflonszalag.
a víz azért tágul, és van bent a körben fűtés rendesen, a dual radikon meg minimumon forog a venti. most terhelés nélkül kereken 35 fokon áll a víz, terhelve 47 ig kúszik maxon. akkor picit fennebb mászik.fentről a tetőről kiszedtem a tömítést, ha nyomatom neki a játékot, vagy csak izzasztok, akkor a tető menete mellett körbe körbe látszik hogy jön fölfele a levegő (mert pár csepp víz is van ott.)
én sem láttam ilyet... a másik érdekesség hogy a tartály levegős fele is tele van vízcseppekkel állandóan. de gondolom ez természtes
-
törölt tag
-
törölt tag
egy buta kérdés hátha volt valakinek ilyesmi:
terhelés hatására a pumpára szerelt tartály elkezd csöpögni. csak szivárog semmi komoly, alatta nincs semmi, szal nincs para. ez mitől lehet? elméletileg nem kéne neki, 1.5 liter víz van a rendszerben, alapon teljesen jól megy. teflonszalaggal javasolták hogy amenetet tekerjem körbe. lehet az lesz, de kíváncsi vagyok hogy ez egyedi eset, vagy ekkora rendszerhez nagyobb tartály kellene?
konfig és vízhűtés az adatoknál -
Ati007
őstag
R.Zoli ment privi 2900pro blokk miatt.
-
Játékos
addikt
válasz
(Kolombusz) #1968 üzenetére
Hali!
A 8800-ason kívül mit hűtesz még szegény Reseratorral?
Lehet, hogy sok lesz neki... -
Bivaly
tag
válasz
(Kolombusz) #1968 üzenetére
Én úgy tudom, hogy egybeblokkot nemigen találsz a Zalmannál olcsóbbat. De ha mégis, akko szólj pls nekem is, mert akkor nekem is kell belőle egy
.
-
(Kolombusz)
veterán
8800GTS-re milyen blokkot ajánlotok? Nem kell csúcs, úgyis a Reserator lenne a szűk keresztmetszet, úgyhogy inkább egy jó ár/érték arányú kellene. A gyári Zalman nagyon drága (16-17k).
12*8mm-es csöveim vannak a Reseratoron. -
dvdbackuper
őstag
sziasztok! elárulná nekem vki, hogy kell eltávolítani az asetek extreme pumpáról a tartályt? vhol ereszt, de nem tudok rájönni, hogy hol, és ezért inkább leszerelném róla...remélem lehetséges...köszönöm
-
jugeen
addikt
válasz
harlyngton #1963 üzenetére
ha már kompakt rendszert akarsz venni, akkor Swiftech H20-120-Compact legyen az áldozat.
-
Muréna
őstag
válasz
harlyngton #1963 üzenetére
ne érdekeljen az a trágya
nézz szét komolyabb cuccok között.. -
harlyngton
tag
Halié
Tt bigwater 760i érdekelne de nem találok itthon, nem tudtok valahol?
Köszi -
HJ.Henry
tag
Ez ugyan olyam mint amit itt is árulnak Gap Pad néven,csak ez vékonyabb 1rétegü.Nézz a Gap Pados topicba az apróhirdetéseknél,ott olvashatsz róla böven. De ez egy az egyben nem helyettesiti a pasztát.Ez inkább olyan hogy közvetlenül a nyákra tehetö,bármilyen alkatrészre és elvezeti a höt.
-
djadji
senior tag
épn nem tudom.. de amióta átalakították ezt a PH-t azóa olyan vacak hogy az hihetetlen.... MIért nem csinálják meg mielőtt használatba rakják....
-
djadji
senior tag
Valaki meg tudja nekem mondani hoyg mi ez a hővezető fólia?
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZkd1ZrNUZNWEZaZWtwT1VrWnJPUT09&pid=Vkd0U2JrMHdOWEZoZWtKUVVrVnJPUT09
ezt lehet használni a paszta helyett? sokkal jobnak tűnik.. nem?? :-D
-
belaazallat
addikt
Hali!
Miből lehet gyanítani, h dugulás van a rendszerben? Ha van dugulás mitől jöhet létre?
-
shteer
titán
jaja, jól meg lett az csinálva
a 4 felfogatócsavarral meg óvatosan! nekem sikerült beleszakítanom az egyiket... igaz én vtam a béna de nem is bír sokat sajnos az az M2-es csavar - most próbálom kiszedetni belőle, aztán remélem felkerül vkinek a 8600-asára
a rev1 is jól hűt, egyik nálam, a másik Rootkiskacsánál - se nála se nálam nem megy 50 fok fölé, a 8600GT meg elvileg hűvösebb is
Balika911: szivesen
jah, és a Kosztolányiról megy busz ha BKV-zol
Armando_19: nemtom igazából, a fújatsz bele levegőt és beletolod vízbe
-
kem
addikt
Nem szedem szét, mert nem bitos,h úgy össze tudom csavarozni, hogy telljesen zárjon mindenhol. A mostani állapotában meg ha jól emlékszem, akkor a 8bar-os kompresszort is bírta.
szerk:
Majd írok, hogy hogy bír a 8600gt-vel, ami gyári coolerrel idle 47°C, terhelve meg 6x°C. -
törölt tag
Sziasztok!
Legyetek szívesek ajánljatok egy budapesti céget, amelyik kis tételben is vállal minőségi eloxálást!
Holnap felkeresném őket... -
dbius
veterán
Ezt említettem korábbi hsz-ban, csak most találtam meg. Én ezen hsz. alapján írtam a nevezett cégeknek, és asszem végül kettő küldött is mintát kb. egy héten belül...
Mondjuk ezek tényleg minták, mert kb. 5*5cm. nagyságú darabot kaptam egy-egy cégtől, de ha nem havonta kell vmire, akkor elég
Ha nem égetően sürgős a dolog, írj nekik!
Valamint a Conrad nevű cégnél korábban kapható volt kétoldalas hővezető ragasztószalag 800 Ft.-ért (Bond ply), keresd meg esetleg őket is mailben, hogy nem tudnak-e megint szerezni - jelenleg nincs semmi ilyen termékük raktáron -
-
törölt tag
-
boygabi_
aktív tag
-
belaazallat
addikt
Nem tudom, most megy rendesen, nincs akkora fordulatszámingadozás mint korábban. Viszont lehet, h nem volt jó a kontakt a molexen, mert széthúztam és összedugtam mégegyszer és minden jól megy. Dugulás azért sem lehet, mert mindent átmostam összerakáskor, és 2 nap után lecseréltem a vizet is, egyébként fagyálló+ deszt víz keverék van a rendszerben.
-
flegos
senior tag
válasz
belaazallat #1935 üzenetére
Elképzelhetö, hogy valahol eltömödött a rendszer.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #1919 üzenetére
Hali!
Erre vki?
-
flegos
senior tag
Nahh pont a "forever" szó miatt bánnék én nagyon óvatosan ezzel a dologgal.
Most már értem mit szeretnél, meg minek. Ebbôl valami olyan megoldás lenne a jó és célszerü amit késöbb el is lehetne távolítani. Gondolom ezzzel nem mondtam újat, valami megoldást biztosan lehet rá találni -
djadji
senior tag
de.. ez tetszik .. minnyán megnézem...
Na.. a ragasztóval aszeretném pl megoldani hogy a RAMokra tegyek egy ölég nagy rézlemezt (ami kilog a RAM fölé jóval..) De pl a VGA RAMokra is egyszerűbb lenne felragasztani a blokkot (ha elég erős, és vezeti is a hőt) mint felcsavarozgatni, leszorítót csinálni (ugyanis a blokk kb 2 cm széles, a csonkok a tetején vannak és igy hosszába kellene a leszorító, ami bonyolult... LSD kép..(nem röhögni.. PAINTbe dobtam össze...
) És ha összekötöm egyenessel a 2 lyukat, akkor utban van a csonk...És a VGA RAM azért nem termel végtelenül sok hőt... meg talán az alaplapi chipset se termel sokat... (ott mag a SLI foglalat miatt elég nehezen fér el a leszortíto a VGA miatt..)
Szval ilyesmire kellene..
[link]Nem tom.. érthető volt kb?
UI: ja és még valami.. 1-2 helyre kár lenne vizet tenni, de azért 1-1 alu vagy réz bordát rátennék szivesen.. Van nekem ilyen, de már nem ragad az alja.. (már le lett szedve máshonnan...) és ezeket is fel kellene ragasztani pl..
-
flegos
senior tag
nem értem én ezt a ragasztós dolgot...olyan helyen akarjátok használni ahol nincs más rögzítési lehetöség, mert akkor értem, egyébként nem igazán avassatok már be
-
djadji
senior tag
ööö.. na ott téleg nem néztem... de mán is.. kösz!
MÁS: vettem egy X2es procit a mostani egymagos helyett. a vizesblokkot simán átraktam... Sztetek lehet vele gond? (eddig egyforma meleg mind2 mag.. működik ahogy kell..) Vagy jobb lenne rá egy 2magis blokk? Mellesleg hogy fest belülről egy 2 magos blokk? Mi benne az EXTRA?
-
djadji
senior tag
válasz
Enszuke #1908 üzenetére
Hővezető ragasztó: Zalmant keresem a neten, hol is lehetne hozzájutni... kösz
R.Zoli: Akkor te milyet tennél oda a chip és a borda közé ami nem noname? ÉS hol lehet ilyet beszerezni?
Keresgélem a neten, de nem találok sehol se, ahol egyszerűen lehetne kapni ilyesmit... HAllani hallottam ilyenekről (hővezető ragasztóról van szó) de soha nem találtam konkrétan ilyet... HA valaki tuid akkro ne kiméljen...
-
Ch4os
aktív tag
Akkor mégis igaz ez a tartályról:
Lehet, hogy hihetetlen, aki nem hisz járjon utána, de a tartály a rendszer legalsó pontján is lehet és még akkor sem folyik ki belőle a folyadék, ha nincs rajta a lezáró kupak. Ugyanis a rendszer a többi részén teljesen zárt és míg a tartály két csöve a tartály vízszintje alatt van, addig nem folyik ki a rendszerből a folyadék. Hiába vannak magasabb pontjai a rendszernek! Ismételten mondom, amíg zárt a rendszer abban az értelemben, hogy a tartály kivételével a környezeti levegővel sehol nem érintkezik a víz, addig a tartályból a fizika törvényei miatt akkor sem folyik ki a víz, ha le van véve a kupakja!!!Forrás:
tuningnet.hu -
Ch4os
aktív tag
Itt is szeretnék jóéjszakát kívánni nyugdíjjas tagjainknak.
-
Ch4os
aktív tag
Tudnátok adni valami linket ahol le van írva az, hogy hogyan kell összerakni egy vízhűtést. Mi miután következzen. Melyik alkatrész, milyen magasan legyen. Magyar, vagy akár angol nyelvű is lehet.
Képekkel, videókkal.
-
belaazallat
addikt
Hali!
Vki meg tudná mondani mennyit ingadozhat a DDC fordulatszáma? És mitől állhat le csak úgy ha már lasssan féléve megy kifogástalanul? Mai nap leált a szivattyúm és túl melegedett a vidkarim, ami leállította a rendszert.
-
HJ.Henry
tag
válasz
Samanbacsii #1905 üzenetére
Egy kis trükk hövezetö ragasztóhoz
Régen még talán TI4200-as idején(?) Komolyabb hütést akartam a videókártyára,de gyárilag ragasztva volt rá a kis léghütö aluminiumja.Az istenért sem akart lejönni,feszegetni nem mertem nagyon féltem hogy eltörik a GPU.
Ekkor mondta egy müszerész barátom hogy egyszerü a megoldás,le kell hüteni!
Betettem a fagyasztóba kb egy órát,utána simán,kicsit nagyobb feszitéssel leugrott az egész,nem tett kárt semmibe.
Ennyi -
Draken
őstag
válasz
yakuza.tora #1914 üzenetére
Köszi! Már jelenkezett egy illető aki segítene.
-
yakuza.tora
addikt
Szerintem ne provokálj! Az R.Zolit meg pláne ne!
Először is pontosan írd le, hogy mit akarsz hűten! (ez az ő mondata! - ugye doktor úr)
Gondolom, proci, NB, VGA. De "vizezhető" a ram és a táp is! Meg persze a HDD. Persze a 60-80K-s keret még az egyes verzióra sem elég, ha a nem a homemade kategóriát célzod meg.
Természetesen platformváltás esetén felmerülhet némi kompatibilításbeli gond, de ez a gyári cuccok a esetében a lefogatóknál jelentkezik, ami jórészüknél akár házilag is orvosolható. -
Draken
őstag
még mindig #1901 vki pls..
-
dbius
veterán
Thx a megerősítést!
Shteer, flegos: Nincs semmi baj (sem velem sem a táppal
) valószínűleg nem kap akkora terhelést a táp, mint azt kellene, (vagy egyszerre több ág kell terhelve legyen, tudja a franc) vagy vmit beleraktak, nem tudom, de a lényeg, hogy tényleg nem megy a pumpa ezzel a táppal ilyen módszerrel
-
Draken
őstag
-
djadji
senior tag
válasz
Enszuke #1875 üzenetére
hővezető ragasztó?? na az érdekelne engem... Nem tudnál nevet , címet linket mondani ? (egyik is elég lenne..)
Természetesen blokk alá kellene nekem is ez a ragasztó... (levegő és vizes blokk alá is..)R.ZOLI: egy fórumban írták hogy kb 2x3 cm darabokból 10 db az 800 Ft.. annyi jól jönne .. én ilyesmire gondoltam....
-
Draken
őstag
Helló
szeretnék egy kis segitséget kérni, most gondolkodtam egy komplett vízhűtés összeállitásában, kb 60-80 között, konfigom le van irva + vga 8800széria lesz majd.
előre is köszönöm mindenkinek a segítségét. (+ egy kis felvilágositás, ha új alaplap akkor uj blokk is kell rá, vganál ugyanigy + ha procitváltok? [más socket esetén] )
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 7
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-book olvasók
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Corsair CX550m félmoduláris tápegység
- CoolerMaster B600 v2 600W tápegység,2x8pin Pcie csatival,hibátlan működéssel!
- Corsair Hydro Series H80i v2,120mm-es vízhűtés,Intel foglalatra,hibátlan működéssel!
- Cooler Master Silencio 452,hangszigetelt házikó,szép állapotban!
- Thermaltake Toughpower 1500W 80 PLUS Gold
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest