- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kábelrejtő, "prizmás" miditorony az In Win berkeiből
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
hossszú
őstag
R.Zoli!
Elfelejtettem rendelni korróziógátló adalékot, mit önthetek a desztvízhez amivel elmegy egy darabig a rendszer és nem is teszi tönkre? -
R.Zoli
őstag
Neked tetszik az a csövezés ami keszekusza, átláthatatlan, értelmetlen??? Hát akkor valóban sosem fogunk egyetérteni...
Böhöm nagy ház...Fogadjuk el ,hogy erre gerjed a srác...Nekem is stackerem van a régi típus ami a legnagyobb házak egyik...De még ebbe is különb cuccot lehetett volna építani mint a srác amit csinált....Itt van Csibe konfigja amit nemrég rakott össze egy ilyen házban, nézd meg, a srác gépe egy grammal nem tud többet hűtésben mint Csibe gépe...Viszont ez utóbbi szolidabb kinézetű (nincs ez a cirkusz effekt) és sokkal csendesebb működést garantál...Jah és még méretben is normálisabb mint ez a dupla gépházas kialakítás... -
R.Zoli
őstag
válasz
Samanbacsii #1495 üzenetére
Választhattad volna ,de nincsen jelenleg belőle nálam
Kb. 1 hónap mire újra lesz mert megint kifelejtettem a rendelésből...
-
R.Zoli
őstag
válasz
Samanbacsii #1492 üzenetére
Nem kemény a 10 fok...A nagyon nagy mértékben használt fagyálló lényegesen rontja a víz tulajdonságait....Nézz meg egy táblázatot , az etilén-glikol hőtanilag egy nagyon szar cucc a vízhez képest...Sokszor írtam már de úgy látom le kell még párszor írnom, a víz helyett egy dolog lehetne jobb ,mégpedig a higany
De ugye ez abszolut elméleti síkon, mert megvalósíthatatlan több szempontból is a gyakorlati alkalmazása (userek élettartama 2-3 hétre csökkenne stb...
).... Bármit raksz nagyobb mennyiségben a vízhez csak ronthatsz rajta...A Valvoline cucc is csak 5%-os keverési arányig jó utána már erően ront a víz tulajdonságain, míg 5%-ig javít! Az alkohol ugyan az mint a fagyálló, lényegesen rosszabb lesz tőle a hőátadás és még ''cserébe legalább'' jó agresszív cucc is és megtámad több mindent...
Az autoszerelőket nem akarom megbántani ,de nem értenek hozzá ha ezt mondták
Ha kicsit jobban belemegyünk akkor tudható ,hogy a víz tulajdonságait a hidrogén és oxigén atomok között fellépő hidrogén kötés nagy mértékben meghatározza. A hidrogén kötésnél a lényeg ,hogy egy vízmolekula hidrogénje egy másik víz mlekula oxigénjével másodrendű kötést képez.Amikor etilén-glikol vagy alkohol kerül a vízbe akkor ezeket a hidrogén kötéseket amik a víz molekulákat egymáshoz képest szép rendszerbe összefogják, megzavarják és így torzul ez a szerkezet...Emiatt lesz például alacsonyabb olvadáspont mert a a víz molekulái sokkal nehezebben tudnak szabályosan elrendeződni mivel a köztük lévő idegen molekulák zavarják a szabályos kristályrács kialakulását... Ugyan ez van a hővezetésnél...Az idegen molekulák zavarják a víz molekuláit ,hogy szépen rendezetten működjön a hőátadás.Ez persze csak fő vonalakban...
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
válasz
Samanbacsii #1492 üzenetére
Amit neked adtam az sima korrózió gátló... A Valvoline cucc egész más... Kiszerelésében és összetételében is... Ne keverjük a kettőt mert azt sem fogja tudni egy ember sem ,hogy miről beszélünk
A valvoline Supercoolant egy adalék ami NEM CSAK korrózió ellen véd, hanem javít a víz hővezetési képességén is.
-
Samanbacsii
őstag
Keményen hangzik ez a 10fok plusz. Pedig a szerelők (auto) azt mondják, hogy a fagyállós viz jobban hűt mint a sima. A tesztre kivi vagyok!!! Most hétvégén rakom össze a vizet. A Zoli féle 50ml korroziógátlós cuccal. Azt kipróbáltam a mélyhűtőben, oldatban de 15 perc után - kissé ugyan de- kásásodni kezdett...
-
Dezike
tag
no ez a pont off.
Ugye a kompresszorból a gáz a nyomó oldalon megérkezik a meleg leadó egységbe (kondenzátor) csak itt van nagy nyomás ezután ált 1 kapilláris csőbe kényszerítjük (lehet adagoló porlasztó hogy is nevezzem komoly pénzért) aminek a végén az összepréseléstöl felmelegedett de már vissza hűtött gáz kitágul és a nyomás/térfogat változás hatására hőt von el. Vagyis a kompresszor szívó oldalon (a párologtatóba) ahol a cpu (gpu) blokk kell hogy legyen (különben hogy is hűtene) minél kisebb a nyomás annál több hőt tud elvonni ! Befejeztem az eszement futtatásom -
Dezike
tag
válasz
VR6-Fan #1476 üzenetére
Szerintem nem valószínű, hogy 1 gázhűtőhöz szükség lenne 40-50bar nyomásra (azért oda kompresszor is kéne ami lehet kikergetne a lakásból a hangjával, te tudsz vmit
) elég oda 10-15bar és r134 gázzal elérheted a -40°C-ot.Túlhűtött vizes rendszer nem felelne meg a kivánalmaidnak? 10mm-es vörös réz lemezből 1szerű ''U'' alakú csatornával a leghiénább marós sem kérne többet érte 5eFt-nál de meg kéne oldanod a forrasztást. Mindennapi használatra a gázhűtő nagyon macerás, tény rendkívűl impozáns ha vki ilyennel rendelkezik, valszeg 1szerübb a nagy tuningerek is ''csak'' rálöttyintenek 1kis nitrót és had szóljon. Sok sikert sarkköri mínuszokat kívánok neked.
Ps. 1 a korábban linkelt homemade blokk [link] [link] kibír 10bar nyomást melóhelyemen leteszteltem... -
WiZARD
addikt
válasz
Samanbacsii #1488 üzenetére
mert azonos környezeti hőmérséklet mellett majd 10 fokkal melegebb a proci autós fagyállóval mint desztvízzel.
valvoline cuccal meg állítólag desztvízhez képest is lehet pár fokot nyerni. (holnap letesztelem ha minden jólmegy) -
-
jones965
Modder
válasz
#72042496 #1485 üzenetére
Szia!
Mások nevében is köszi a linket.
Szerintem is elég sok tanulság levonható belőle:-kezdjük az elején.
Első ránézésre azt mondtam-ez igen, ez nem semmi, moddingolás szempontjából nálam 5-öst kapna.
De: Zoli is leírta, hogy jobban hasonlít helikopterre, mint egy jól átgondolt vízhűtésre.Most nem mennék bele a 3 vízkör szükségességébe vagy inkább szükségtelenségébe, mert ha jól számoltam talán összesen a táppal együtt 16 dbventi hajta a szelet.
Az szép hogy ezt a konfigot ilyen hőmérsákleten tartja, de milyen ÁRON?
És most itt nem csak az anyagiakra gondolok.A másik pedig hogy összehoz egy EKKORA rendszert és a vinyókat kihagyja belőle.
Kiváncsi lennék ennek a zajára. Egyébként a fényképeket ha jól láttam akkor talán egy melléképületben van összerakva, mert a hangja miatt talán be sem lehet vinni a házba.
Véleményem szerint a ráfordított összegből már kényelmesen készíthetett volna passzív rendszert is, de valszeg a tulajt nem zavarja működés közben a szélzaj.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Zsiráf -> Szép-szép, de otthonra nem kéne...
...bár ez inkább meghökkentő, mint szép. Világosan leírtad, milyen masina is lett ebből: a filozófiája nekem sem tetszik, de szerintem tudod ezt jól.
Ettől függetlenül nagyon is korrekt munka van rajt, s végeredményként egy meglehetősen extrém gépezet született - úgy gondoltam, egy linket megér. -
X@b3e
addikt
A böhöm nagy házat és a csövezést könnyen meg lehet magyarázni: ez és így tetszett neki..
Nekem is azért van akkora házam, mert ez tetszik.
A többi technikai dolog más kérdés, abban valóban elég sok kutya kacifánt van, de én is úgy értettem a ''tetszik'' kifejezést a rendszerre, hogy optikailag jól néz ki -
Játékos
addikt
válasz
Nyugdíjas #1480 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Igazából lehet, hogy félreértetted, én nem szeretnék ultrát, hanem csak az érdekelt, hogy mi a különbség, mert az áruk, és a nevük nem ugyanaz. Ezt a linket már láttam, de valóban csak ennyi a különbség, és így máris egy 18W-os ultrája van az embernek? Egyábkánt azért jutott eszembe, mert egy kedvenc vízhűtéses oldalon az ultra képén DDC 1T szerepel...nem annyira értettem, hogy mit értek, vagy mi...
Mostmár értem, asszem. -
Játékos
addikt
Jó estét Mindenkinek!
Urak! A DDC 1T mitől lesz ultra? Vagy félreértettem valamit?
Köszi! -
VR6-Fan
veterán
Sziasztok!!
nem tudjátok kb mekkora nyámást bir el egy CPU blokk(kompresszorhoz kéne..)?
előre is köszi
üdv VR -
boygabi_
aktív tag
válasz
Samanbacsii #1450 üzenetére
Én amikor alkohol + víz keverékkel használtam a rendszert akkor glicerint adtam még hozzá.A glicerin jól oldódik vízben.Így a kenés is rendben volt.
-
R.Zoli
őstag
Nem csak a hangról beszéltem....Látom nehezen értitek meg miről írtam...A lényeg ,hogy szerintem funkciójában is kevesebbet tud mint amit ki lehetne hozni ennyi pénzből és alkatrészből,arról már nem is beszélek ,hogy egy monstrum ami tök felesleges mert kompak géppel is meg leetett volna oldani ezt harmad ekkora súllyal...De ha mindenképpen valami szúrja a szemem az a teljesítményt főképpen... 4 szivattyú 2 darab D5 mellé 2 darab DDC? Minek? Kinek jut ilyen eszébe???
És 2 kör egy ilyen rendszerhez.... Minek????
Nincs értelme sok helyen annak amit csinált... bonyolult a csövezés is és iszonyatos helyet elfoglal a ház...Akkor itt most jön az amit Nyugdíjassal tegnap beszéltünk...Silverstone Temjin TJ-07 és ennél a háznál szebben, praktikusabban, fele ekkora méretben sokkal nagyobb teljesítményű hűtőrendszert lehetett volna hasonló összegből összehozni, kinézetre meg Nyugdíjas által említett karbon TJ-07 ennél a háznál sokkal szebb...Sajnos a nyugati fórumokon az emberek ahogy elnézem nem sokszor használják a kreativitásukat és eszüket egy gép összeépítésénél...Minél nagyobb csövek, minél nagyobb (és több) szivattyú, az tök mindegy ,hogy a blokkok amiket használ áramlási keresztmetszetben fele akkora mint egy Laing D5 magában ,a lényeg az ,hogy valami brutálisnak nézzen ki a dolog funkció/praktikusság nélkül... Ez olyan medvebőrbe bújt nyuszika... Első ránézésre beszarsz , aztán 2 másodperc múlva mikor leesik miről van szó csak mosolyogsz...
Nem akarok senkit sem bántani,de szerintem ha ennyi pénzt beleöl az ember akkor alapvető lenne ,hogy teljesítményben/praktikusságban is a maximumot hozzá...Én nem vagyok Reset Elek aki nálam sokkal maximalistább (ami egyébként nem baj!) ,de azért ennyire már én sem szeretem a funkció és praktikusságtól abszolut mentes rendszereket... Reset Elek szerintem amikor meglát egy ilyen gépet akkor legszívesebben 3-4 hónapig nem fórumozna a jövőben ,hogy ilyen sokk ne érje ,mert a következőnél infarktust kapÉs meg tudom érteni...
De aki azt érzi gonosz és ellenséges vagyok az magyarázza meg a 4 szivattyút, a böhöm nagy házat amihez kisebb és praktikusabb és szebb ház is elég lett volna...A radikat amiken millió venti van és az egész rendszerben mért van egyáltalán ennyi venti ha fele ennyiből is ugyan ezt tudhatná...A csövezés teljes kaotikusságát.... HA ezekre magyarázatokat adtok visszavonom a ''vádjaimat'' ,hogy nem átgondondolt és ''divat'' rendzer az egész minden különösebb funkció nélkül... -
Finwe
őstag
A 775-ös foglalat lyuktávolsága nem egyezik meg véletlenül a 478-aséval?
Finwe -
Samanbacsii
őstag
Hatásos cucc az biztos. Elég méretes... Kész MechaGozzilla...
-
R.Zoli
őstag
válasz
#72042496 #1452 üzenetére
Nem vagyunk egyformák....Szerintem helikopter
Mi tetszik benne? Nálam a víz lénege a csend és kiváló hatásfok...Itt látok egy halom ventit, 4 (???) szivattyút... Eléggé értelmetlen a cucc számomra...Nem tudom , én szetem az olyan cuccokat ahol a kiváló funkció van fűszerezve a használhatósággal és nem csicsázot, ám robosztus/elegáns kinézettel...Ez a gép ebből egyet sem fed le -
törölt tag
Nem tudom, volt-e már: [link]
Nem tudtam megállni, hogy ne linkeljem be, nagyon vad masina!
Egyúttal zsiráf, persze nem vagyunk egyformák. -
egycsavo
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket: van egy vadiúj, 0 perces Thermaltake Aquarius II vízhűtésem. Még anno P4-hez vettem. Most szándékozom lecserélni a gépemet vmi core2-re. Olvastam teszteket erről, akkoriban átlagosnak mondták, tuningpotenciál nélkül.
Nézegettem a hőadatokat a P4-es és core2 prociknál. Ha jól láttam az újak nem fogyasztanak annyit alapon, mint a P4-esek (kb 65W c2-85W P4). Vagy ez nem jó megállapítás?
A kérdésem a következő lenne:
1. Érdemes-e ezt a vízhűtést beszerelni egy nagyobb v. mégegy radiátorral, ha vga-t is akarok hűteni? (ehhez kapcsolódva csak lefogatót lehet-e külön venni 775-höz vagy csak komplett blokkot?)
2. Vagy inkább próbáljam meg elpasszolni, és építeni egy másikat?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
egycsavo -
Samanbacsii
őstag
-
flegos
senior tag
És még azon töpengek, hogy legyen szó alkoholról vagy korróziógátlóról ezek elôbb utóbb nem fogják megenni a gumitömítéseket?
-
flegos
senior tag
Elolvastam amit fuzik a korrózióról belinkelt és találtam egy igen érdekes szövegrészt:
Központi fűtési rendszerek közel zárt rendszerek, így az oldott oxigén elfogyása után megáll a korrózió annak ellenére, hogy a fűtővíz elektrolit tartalmú és rézcsövek érintkeznek alumínium vagy vaslemez radiátorokkal.
Ha ebböl indulok ki akkor a mi vizhutéses rendszereink is közel zártak vagy azok és ahogy a központi fütéshez sem használnak korróziógátlót úgy ebböl itálve nekünk se kellene, de vajon akkor használjunk vagy ne használjunk EZ itt a nagy kérdés!
Személy szerint úgy gondolom, ha rakunk bele azzal nem rontunk a helyzeten söt talan a kezdeti korrodálódást meg is akadályozzuk, de ez ügyben nincs semmilyen tapasztalatom -
fuzik
aktív tag
válasz
Játékos #1444 üzenetére
Sajnos volt szerencsém megtapasztalni egy régebbi rendszeremen, ami egyszercsak (kb másfél évnyi hibátlan működés után) bedobta a törölközőt - vagy mondhatnám úgy is, hogy a vizet.... de ez nagyon régen volt, és azóta sokat fejlődtek a használt anyagok is. Ezért nem is hoztam fel negatív példaként.
A korroziógátló adalékanyag használata leginkább az állagmegóvás szempontjából fontos - különösen, ha több féle anyagot is használsz a rendszeredben. A korrózió nem egy gyors folyamat, de azért érdemes számolni vele. Ráadásul nem egy nagy összeg, bármelyik benzinkúton beszerezhető.... stb...
[Szerkesztve] -
Játékos
addikt
Elsősorban: köszönet a hangnemért!
Másrészt ez egy fórum, ahol eddig azt olvashattuk, hogy midenki a szubjektív véleményét, saját tapasztalatait mondje el/írja le. Amit írtam, az igaz, a folyadék kristálytiszta, a blokkok felületén semmi rendelleneset nem tapasztaltam eddig. Plexisek, tehát belelátni.
Ettől függetlenül nyilvánvalóan járatosabb vagy e területen,elfogadom a véleményedet, sőt, meg is fogadom, és teszek bele én is korróziógátlót! Mehet így bele az alkoholosba, vagy csak tiszta desztvízhez?
Egyébként a tönkrement rendszerekről nagyon szívesen nézegetnék képeket!
Respect!
fuzik:
Jó volt a korróziós írás, elolvastam, köszi. Egyébként Te már tapasztaltad is a saját rendszereden?
Béke! -
R.Zoli
őstag
válasz
Játékos #1436 üzenetére
Pedig hiba azt használni őszintén mondom...Az alkohol képes megtámadni sok mindent...A sima fagyálló magában meg az alkohol egyébként sem véd az elektrokémiai korrózió ellen...Ha nem hiszed tudok mutatni szép képeket emiatt tönkrement rendszerekről...Ha ezt használod ok, a saját feleősséged, de másnak inkább olyat mondj ami az ő rendszerénél is tuti jó lesz... Sokan félreértik az ajánlást és ,hogy ő maga mit használ...Itt ha leírod ,hogy Te ezt használod akkor egyben megerősíted ,hogy ő is nyugodtan használhatja... Szóval ez itt a problemacsku
A topikok így működnek...figyeld meg ha valakinek elszáll egy lapja ,másnap mindenhol az kering ''hogy az az XY lap amelyik mindekinél elszáll''... Jó és rossz kritikát és ajánlást illetve kijelentést írni egy fórumon ezért nehéz mindig
Nem a Te hibád félre ne értsd csak így működik a dolog erre akarok rávilágítani
-
ftmf
tag
Kösz a segítséget!
Akkor korróziógátló (amit a vízhűtéshez adnak) + deszt víz lesz a hűtőfolyadék.
Szép napot! -
Játékos
addikt
Részemről annyi tapasztalatot tudok veled megosztani, hogy nagyjából 3-4 hónapja használok desztvíz+alkohol keveréket (illetve alkohol vizes oldatát), és semmi bajom nincs vele az égvilágon. Kb. 10:2-höz a víz:alkohol, és emlékeim szerint -10 fok körül kezd kásásodni állva a mélyhűtőben. Egyébként sztem van ilyen jó anyag a víz+fagyálló is, csak nekem alkohol vol ingyé...
[Szerkesztve] -
ftmf
tag
#1423 -ra valaki???
-
HJ.Henry
tag
válasz
Samanbacsii #1429 üzenetére
Akkor faja
Finomabb? Esetleg gyári csati a hütöblokkra? -
HJ.Henry
tag
válasz
Samanbacsii #1420 üzenetére
Azt a fajtát nem ismerem
De lehet kapni kis méretü bilincseket amin egy 4csavar és egy beépitett 4szögletű anya van.Nem awab! Ilyen bilincseket ad pl Ordasy a szetjeiben,megnézheted az oldalán.Szerintem az ilyen csövekhez az a legjobb.Sajnos nem tudom mi annak a fajtának a neve -
R.Zoli
őstag
válasz
yakuza.tora #1422 üzenetére
Igen, de ez nem hétköznapi blokk lesz...Kimondottan a saját rendszeremhez készítem...Nem hiszem ,hogy sokan tudnának mit kezdeni egy ilyen blokkal ekkora keresztmetszetekkel...A Laing D5 alapkövetelmény a blokkhoz és a 4 ágra párhuzamosított rendszer is, vagy pedig össze kell szedni az ágakat speciális adapterekkel...DE az már nagyon macerás lenne...Arról nem is beszélve ,hogy a blokk ára eléggé horror...Ez nem széria gyártmány lesz...
-
ftmf
tag
Üdv!
Melyik keveréket/oldatot javasoljátok vízhűtéshez?
Tudom, hogy már sokat beszéltetek erről, 90%-ban végig is olvastam a topicot. Most mégis pls segítsetek, de kimondottan csak az írjon biztos infót, aki kipróbálta (nem 1-2 hónapig)!
Korróziógátló + desztillált víz
vagy
Alkohol + desztillált víz.
vagy
mehet a vízhez mindkét adalék??
Köszönöm!
Szép estét! -
R.Zoli
őstag
Na hamarosan bemutatom az úf Fuzion-ömet
IceAge és OC jóvoltából
Nem kis moddoláson eset át szegényke és még most is folynak a munkálatok ,de brutális lett
Főbb jellemzők:
- 1 a 4-hez be és kiömlő, teljesen független kiömlő ágakkal és mindehol keresztmetszet arányosan...
- teljesen áttervezett kiömlők és beömlő
- teljesen áttervezett áramlás a blokkon belül
- illetve az egész tető struktúrája megvátozottSzóval jó móka lesz
-
Samanbacsii
őstag
válasz
HJ.Henry #1418 üzenetére
Igen, erre a duplafülűre gondoltam. De közben láttam még olyat aminek két ''csúcsán'' egy csavar megykeresztül egészen kis méretben is kapható. Szerintem ez lesz...
Voltam a Fabory-ban és ott az ''általános'' bilincset ABA néven feliratozták, az AWAB pedig olyan amit pl. a kipuffogóknál használnak. Részemről nem nyomnám a bilincs-témát tovább. Mindenkitől mély elnézést.
-
-
HJ.Henry
tag
válasz
Samanbacsii #1407 üzenetére
A duplafülü szorítóbilincs valojában egy alu lemez karika aminek két egymással szembelévö oldalon van saját anyagából egy-egy''buborék'' Ezeket spec fogóval(de lehet homlokcsípö fogóval vagy sima harapófogóval is) összeszoritják,és ezzel a teljes bilincs belsö átméröje kisebb lesz. Remélem érthetö?
Szokot ilyen bilincs az autók hütöcsövein is lenni,ez az a bilincs amit a gyárban felraknak aztán ha leveszed többé nem lehet visszarakni,csak roncsolással szedhető le.
Ha nem telefonnal neteznék,dobnék fel róla képet,itt nálunk a melóhelyen van ilyen bilincs rengeteg. De én nem ajánlanám,inkább az awab bilincs!
Az én melóhelyemet látná egy vizhütés fan emberke.Itt sok gép lég és vizhűtéses,igaz a vizhütés gázkompreszoros.Csak egy kicsivel nagyobb a teljesitményük egy PCnél,olyan 1-1,5kW hötermelés van gépenként,és van 6normál gép meg egy extra nagy -
R.Zoli
őstag
válasz
juliabrilke #1411 üzenetére
Nem kell nézegetnem ,hogy milyen foglalat van odaírva mert nem erről ment a vita....A másik dolgot meg Fuzik is leírta...Egyébként ha esetleg AGP-s fogalalttal is van ez a kártya akkor a 150 watt eleve kilőve egy darab kiegyészítő tápcsati mellett és nem kizárt ,hogy létezik ilyen és nem csak elírás... Mindentől függetlenűl szerezzél be egy fogyasztásmérőt és bizonyosodj meg magad a fogyasztásról...
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
#72042496 #1415 üzenetére
Bárhol
De tényleg,most nem viccelek. Ha bemész egy háztartási-vasedény-szerszám,vagy bármi hasonló boltba,akkor neked nagy valószinűséggel awab bilincset fognak adni,ha bilincset kérsz. Meg benzinkutakon is előferdül néha...
szerk.: Ja igen,és filléres téma,tahát olyan 50-70ft/db,és több méretben van,válaszd ki a neked passzolót. Egyébként szerintem Praktiker/Baumax is lelőhely,de én ott még spec nem vettem,de szerintem lehet....
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Samanbacsii #1408 üzenetére
Ilyen AWAB cuccot hol lehet kapni, s kb. mennyiért? Hány mm átmérőre lehet összehúzni?
-
fuzik
aktív tag
válasz
juliabrilke #1411 üzenetére
Az általad belinkelt fogyasztás ebben a konstellációban egy vicc. Ugyan olyan elírás, mint az AGP 3. Ha le tudjuk mérni valahogy, akkor mérjük le. Ha nem, akkor hagyjuk abba ezt a parttalan vitát, mert érdektelen, és nem is ehhez a topikhoz tartozik. Ezt egy ''senior tag'' -nak tudnia kellene....
-
juliabrilke
veterán
Azért egy őstagtól elvárható lenne, hogy egy pci-e foglalatba illeszkedő kértyát felismerjen a képről és gyanakakodjon, ha az ''állítólagos'' leírásában agp-s nek van feltüntetve. Biztos elírás... mondják erre sokan. De akkor az érték is lehet az.
One AGP (3.0) slot with adjacent empty slot for cooling solution (AGP 8x recommended).
Inkább a gyári datasheetnek hiszek. Én egyébként erről az oldalról (is) néztem.
[link]
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
csigamenetes - e == csigamentes
A nóniuszt én is láttam, de mintha valaki már próbálkozott volna náluk.
[Szerkesztve] -
Samanbacsii
őstag
válasz
Nem ABA...
Hanem AWAB. Félre hallok.
-
fuzik
aktív tag
válasz
Samanbacsii #1404 üzenetére
A gce árlistájában találtam valami sejtelmes tételt (csigamentes szorítóbilincs....) majd rákérdezek. Egyébként modellboltban is érdemes lenne megkérdezni - hátha tudnak nagyobbat hozni, mint 6 -os.
-
-
Samanbacsii
őstag
Már végigfutottam a nagyobb boltokat (Láng, Bárdi, Birner, Unix stb) de csak hülyén néztek. Pont ezt nem értem hiszen az autók tele vannak ilyenekkel... Nehogy má' FORD feliratos bilincseket kelljen rendelni!
Ebként ilyesmire gondoltam: http://www.koolance.com/shop/product_info.php?cPath=30_50&products_id=232
-
R.Zoli
őstag
válasz
Samanbacsii #1399 üzenetére
szerintem ne fárazd magad vele
Jók azok bilincsek nélkül is...
-
R.Zoli
őstag
válasz
juliabrilke #1394 üzenetére
[link]
System Requirements
* Intel® Pentium® 4, Althlon™ or compatible processor (Pentium 4, Althon 64 or Opteron recommended).
* Microsoft® Windows® 2000, Windows XP or Red Hat® Linux Enterprise Edition (ver 3.0 or later).
* One AGP (3.0) slot with adjacent empty slot for cooling solution (AGP 8x recommended).
* 85 Watts available system power for graphics card.
* 512 MB system memory recommended for best performance (128 MB minimum).
* 25 MB free disk space.
Included accessories
* Two DVI-VGA adpaters for analog displays.
* High-end power adaptercable.
* International installation guide.
* Product CD with electronic manual, drivers and bonus software.
Kb. ennyire is tippelném a hűtését látva és a hőfokokat amiet mondtál...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Fractal Design Torrent Compact White RGB TG Clear Tint - Beszámolok
- AQIRYS Wezen Számítógépház, Mini Tower, táp nélkül, mATX, Fehér
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- Újszerű - DEEPCOOL Castle 240EX A-RGB WH vízhűtés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest