Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Aktív témák
-
flegos
senior tag
Most botoltam egy Eheim HPPS 12V pumpát naggyon jó áron
-
shteer
titán
-
flegos
senior tag
na majd meglátom, mi hogy jön ki, igérem miután összeáll a gép beszámolok az eredményröl!
Akkor azt mondod a MAG blokk jó választás lesz?
[Szerkesztve]
Mégegy kérdés a gyorcsatik a jobbak vagy a hagyományos szoritos, melyik a biztosabb, és a MORA radihoz elegendö lesz a 10/8 vastagságú csörendszer, nem kell vastagabb?
Köszi
[Szerkesztve] -
shteer
titán
-
flegos
senior tag
Üdv!
Lassan majd összeáll az én gépem is lesz egy MORA hutö, Zalman 8800GTS-re valo vizesblokk, gondolom az X2 6000+-ra elegendö lesz egy MAG cpu blokk.
Mit javasoltok chipset hütésére mert az 570-es chipset melegszik nagyon, még a mosfeteket is jo lenne vizzel hüteni ha már az lesz, de azt úgy tünik le kell gyártatnom.
A vinyókat is érdemes lenne szerintetek bekötni a körbe? -
Cs(|)be
tag
Hát ezen én beszartam:
[link]
bocsi, ha már esetleg volt... -
OC
őstag
Az első mondatod helytálló, bár azért dícsérjük meg a srácot, ha már ennyi pénzt dobott ki az ablakon feleslegesen.
1, A Zalman kunyhó árából már kijött volna egy normális ház, ami szellőzik, meg a vizes cuccból mondjuk a prociblokk.
2, Jobb teljesítményt ért volna el, ha mondjuk nem fojtja meg a ventiket a radi és megemeli a radit, hogy esetleg levegőt is kapjon. Hopsz, ezt megtette, csak rájött, hogy nem hűt semmit.
3,
4,
5,
.
.
.
Nem lett jó, de legalább jó drága.
Játékos: Ááááá dehhhhottttyy. Nekem nem számít a pénz, csak szeretem szadizni magam az állandóan félkész hűtéssel a midi toronyban, amiben alig férek.
[Szerkesztve] -
Játékos
addikt
Egyébként kétségtelen tény, hogy a topik ''lakói'' ennyi pénzből jobban építkeznének...
vagy csak nálam a szűk keresztmetszet a pénz? -
rob210
nagyúr
Nem csak érdekes de elég szar is.
Jó cuccok hülyén összerakva.
Ráadásul milyen már hogy a vgakat, cpu-t, elárasztja a chipsetek meg maradtak heatpipeosak.
Akinek van pénze sli vízre az ne legyen már igénytelen.
Egyébbként nagyon jól nézne ki, bár még valami az a gégecső a házon kívül amivel a csöveket és az elektromos kábeleket vonta be.
HÁT IZÉ annál szebb megoldás is létezik. -
Cs(|)be
tag
Számomra érdekes volt :
[link]
Uff! -
Játékos
addikt
-
djyuri
őstag
válasz
ssolitude #473 üzenetére
Centiméter
....de procira kell,így gondoltam ki lehet találni,de akkor kijavítom
...sorry
Tényleg van 60*60 mm-esed?
MOD:
Alkohol: Igaz..azt se szeretik
Desztvíz: Szerintem ha már egy-két sejt bekerül a rendszerbe,akkor tud szaporodni (osztódni)...így tudom elképzelni az én esetemben is....meg a magyar minőségtelen színvonal esetében is....
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Folyadékra: Nekem az autó hűtőfolyadék vált be jobban. Kb ha jól emlékszem 4 éve megy a vízhűtésem. Sajnos a sok átépítés miatt elég sokat szívárgott a külső részeken....sajna a környezetet is megszennyeztem,de cserébe odaraktam a lócsolót és a kútból fél napig áztattam azt a részt....
Az indok:
Amikor hírtelen nem volt pót folyadékom,akkor csap vagy desztvizet töltöttem bele.
És a pumpák bizony hangosabbak voltak....mivel nem laboratóriumi körülmények között vagyok,így nem mondhatom 100%-ra,de szerintem 1,5 fokkal jobb a fagyállós folyadék a kocsiból,mint a sima víz.
A kezdet kezdetén én desztvízzel vagy ioncserélt vízzel hajtottam a cuccost,de valahogy a magyar piacon szennyezettet árulnak ezekből,mert a mosószerrel kimosott rendszerben egy hónap alatt algás és vízköves volt minden.
(domestos nem hatott,csak az algára.....töményebb ecettel mostam ki....kába voltam egy napig,de azóta is jó
)
Ekkor váltottam fagyállóra....azóta csak a takarítás a gáz,ha szivárgás van
Ezüst:
Ha már valaki tud önteni blokkot,akkor inkább csináljon komolyabbat,esetleg több rétegben. Ha hosszabb utat jár be a folyadék és emellett belül recés a felület,akkor a hatásfok jobb. -
Hack3er
őstag
Muszáj korrozio elleni folyadékot önteni a rendszerbe?
Nem eszi meg a rozsda olyanhamar a blokkokat.
Ha pár fokos vizet keringetek a rendszerbe attól a pumpénak nem lesz baja? -
ssolitude
őstag
Pff... ''CNC-s ismerős'' Az mitől home made??
-
Silex
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Blokk öntésen gondolkozom, az eszközök nagy része meg is van hozzá, persze most csak kicsiben, ezüstöt meg, ha szerencsém van kisebb mennyiségben akár ingyen is tudtam volna szerezni.
De ha ennyire elhanyagolható a különbség akkor fölösleges kísérletezni vele. Egyelőre még azon gondolkozom, h házi készítésű blokkot, h lehet a legjobbat kihozni, a legkevésbbé macerásan.
Játékos: Nem ezüsttel akarom elborítania gép belsejét.Inkább még csak ötletelek.
-
Játékos
addikt
Ha tényleg nagyon olcsón jutsz hozzá az ezüsthöz, mondjuk rézáron, akkor ne gondolkozz sokat rajta, de teljesítményben ne várj tőle csodát, vízhő alá nem fog menni a hőmérséklet, még ha a vizet a procimagra ereszted sem...
Egyébként ne nagyon csodálkozz, ha kevesen reagálnak az ötletre, egyszerűen ''nem sok'' ilyen blokk van a topikban megforduló emberek birtokában.
Egyébként az ezüst is oxidálódik, tehát ilyen előnye sincs, hogy szép-e, azt mindenki döntse el maga.
Tényleg, egy blokkról van szó, vagy az összesről?
Mod.: na, közben válaszolt egy hozzáértő is...
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
hasonlítsd össze mennyi a különbség a réz és az aluminium hővezető képessége között majd vess egy pillantást a réz és ezüst hővezetési képességének különbségére...Rá fogsz jönni ,hogy a réz aluminium különbség sokszorosa a réz s ezüst különbségének....
Még ha könnyen megvalósítható lenne sem hozna semmi különöset... -
Silex
aktív tag
Valaki ezüst alkalmazására ellenjavallat? Lehet meg tudnám oldani viszonylag olcsón, egyelőre nem látok kifejezett ellenérvet technikailag, de ha valaki tud vagy éppen azt mondja nincs, annak örülnék. Ennyire lehetetlen ötlet? :
mod: kösz Reset Elek!
Ennyire keveset jelent? Csak azért gondoltam mert mondjuk a réz és alumínium anyagú blokokk között is több fok eltérés van, az ezüst meg ugye a vörösréznél is jobb hővezető.
(Értsd, rövid magyarázatot lehetne?)
[Szerkesztve] -
törölt tag
No, már azt hittem, sosem jön el ez az idő: úgy néz ki, az összes, vízhűtéshez szükséges alkatrész itt van nálam, már csak a beszerelésre várakoznak.
Ha minden jól megy, két héten belül összeáll a rendszer. -
vlcvlc
tag
Megkapta a burkolatot a radim.
Terhelve 3 fokkal kevesebb a víz. mint előtte
A Szoba 29 fok, a víz 34 fok,
burkolat nélkül 37 fok volt ugyanilyen körülmények között. -
flegos
senior tag
Üdv!
Kiváncsi vagyok mi a véleményetek az alábbiakról:
[link]
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Köszönöm
A radikkal és a blokkal és a pumpákkal semmi gond....egyszerűen olyan meleg van nyáron,hogy a vízhőfok 40-42 fokra simán felmegy...és ilyenok a proci 50 fok felé is felcsúszhat,ha már maszatos a réz blokk belseje...
Arról meg már régen lemondtam,hogy hordozható legyen a cucc,mert pomázi barátomnál még nyáron is fűtenek a vesebetegségeik miatt...ez van....
Félreértés ne essék nekem teljes terhelés mellett 24 fokos volt a procim tegnap előtt,amikor a peltiert beraktam,tehát mindenképpen hatásos volt.....de az a hűlye alu lap volt csupa víz....
De most,hogy visszaolvastam az üziket,meit az első írásom előtt elfelejtettem,így inkább veszek Ordasitól egy Big 5R blokkot és akkor függőlegesen lesz a kivezetés...majd max buherálok a házon valami merevítést nekik.
Én nem mondok le a peltierről amúgy,mert vannak még ötleteim,csak nehezen tudok aluminiumot forrasztatni....így gondoltam egyelőre a közvetlen mószerrel próbálkozok.....csak egy kis réz kellene
Nah megint regényezek
Tehát akkor csalódás a peltier azt mondjátok
Én nap mint nap csalódok valamiben,így kibírom
De köszönöm,hogy megosztottátok velem az infókat! -
djyuri
őstag
Üdv Arcok!
Kicsit áttérnék már a jobb hűtésekre...így a vízhűtésemet feljebb szeretném tuningolni.
Így sikerült vennem 3 darab 102W-os peltier elemet
De sajna van egy kis gondom
azaz több,de talán tudtok variációt.
1.- Az Ordasi féle kicsit átalakított (így kértem) blokkom a kiépítés lehetőségek miatt elfordulva helyezkedik el a procimon. (működés szempontjából lényegtelen,mert úgy is csak egy kis mag van a proci burok alatt) Viszont a blokk és a proci közé szeretném betenni a peltiert.
Eddig arra jutottam,hogy havertől kölcsönkértem egy 5*7 centis és fél centi vastag aluminium lapocskát és azt tettem közvetlen a procira így a peltier tudott annyit fordulni,hogy a forró része is teljesen takarva legyen és a hideg része is.
Nade.....az alu darab nem gyengén vizesedett a hidegtől....valahogy hiába volt tök hideg,a proci akkor is 24 fokos volt csak....az alu darabról meg csepegett a víz szépen lassan...a kontaktus jó volt ez tuti....csak az alu darab nem tudta elég gyorsan vinni a hőt.
Én most speciel egy 1mm vékony rézlemezt vadászok,amit letudok fújni ezzel a wet-protect nevü víztaszítő spray-al....és mivel réz,így jobb talán a vezetés...pláne,hogy vékony....
De eddig eredménytelen volt a keresésem
2.- A másik teória az az,hogy Ordasi-tól vennék egy felül csatlakozós blokkot és akkor megoldódna a gondol a ferdeségről,de azoknak rosszabb a hőelvonásuk....éppen ezért a fekvőset választottam....
Adatok:
kültér:
-- Opel autóradiátor és egy annál egy picivel kisebb lakásfelhasználású radiátor
-- 4 darab Ordasi féle vízpumpa
-- (egyébb ezsközök is,amiket felesleges felsorolnom,mert csak életvédelmi szerepük van)
Bármi ötletnek örülnék
Köszönöm! -
Silex
aktív tag
Mi lehet az ellenérv az (aranyozott?) ezüst felhasználása ellen blokkészítéshez? (az árán kívül). Alapvetően csak a hőátadó felületet gondoltam ezüstből, esetleg csak a mag feletti részt lefedőt. (Core 2 Duo)
-
flegos
senior tag
Üdv!
R.Zoliról tud valaki valamit? Vajon kapott ma árút? -
Pukkancs
aktív tag
Hy segítség kéne volna egy általam összeállított rendszer: laing d5+Nexxos extremeiii+ heatkiller rev. 2.5 ehhez mennyi csövet, csatlakozót (és milyet) és folyadékot vegyek? netán érdemesebb venni patikaszeszt és desztiláltvizet hűtőfolyadéknak? A választ előre is köszi!
-
sharKBITE
aktív tag
Ha valakit érdekelnek jóféle vizes cuccok: [link].
-
ABnormal
őstag
[link] - egy alternatíva a logolásra...
-
ssolitude
őstag
Valahogy így: [link]
-
Macka
veterán
Vízhűtés:
[link] -
godside
tag
[link]
az eredmenyek a linken egy 3dmark06 utan kozvetlen. ahhoz kepest hogy alapon ment 75 fok korul terhelve akar kilenceven is...
[Szerkesztve] -
godside
tag
udv!
Na Zolitol vettem egy 8800GTX Zalman blokkot, meg egy Nexxxos XP III-at az 5200 X2-re egesz jol muzsikal igy osszeszerelve (most lett kesz par perce) tesztet kesobb, fenykepeket most nem tudokkesobb se. Batar Chieftec hazban csucsulnek kek es atlatszo csovek vegyesen, egy 850w-os nem modularis tap kabeldzsungeleben. Es vegre csend van...
-
godside
tag
udv!
Na Zolitol vettem egy 8800GTX Zalman blokkot, meg egy Nexxxos XP III-at az 5200 X2-re egesz jol muzsikal igy osszeszerelve (most lett kesz par perce) tesztet kesobb, fenykepeket most nem tudokkesobb se. Batar Chieftec hazban csucsulnek kek es atlatszo csovek vegyesen, egy 850w-os nem modularis tap kabeldzsungeleben. Es vegre csend van...
-
R.Zoli
őstag
válasz
ssolitude #415 üzenetére
Sokan ugye azt vágják a vizesek fejéhez,hogy nálatok melegszik a víz mi meg folyton aszoba levegőjével hűtjük a procit és az pedig nem melegszik fel úgy mint a víz... Namost ugye a hiba a dologban ott van ,hogy ami nálunk a víz az náluk a házon belüli levegő és nem pedig a szoba 5 méterrel arrébb lévő pontján lévő levegő... Ezért is imádom a léghűtő teszteket mikor kirakják egy tesztpadra a léghűtőt ,ház ohne...és kijön nekik valami olyan érték ami nagyon közel van egy jó vízhűtéshez és megmondják ,hogy felesleges a víz...
-
ssolitude
őstag
Ez így igaz.
Ám a 32 fokos szoba már nem nevezhető ''szobahőmérséklet''-nek. Általánosan elfogadott a 25 fok, és azért ott ne legyen 40 fokos víz.A múltkori szélsőséges melegben mértem a nagygépes szobában 33 fokot, akkor volt a vizem 42.
És valóban: azon a szélsőséges szobahőn egy léghűtés gyengébben teljesít, mint egy 42 fokos víz. -
R.Zoli
őstag
válasz
ssolitude #413 üzenetére
Én 43-44 fokos vízhőmérsékletig semmi hibát nem látok a dolgokban...Egy vinyó ha 42 fok a víz max 44 fokos lesz, léggel nem egyszer 46-48 fokos vinyókat láttam, de az 50 fok környéke is előfordul ilyen melegben mégsincs semmi bajuk sem...A vinyók 50 fokig biztosan bírják ehhez pedig még 45 fokos vízhő is elégséges...A gond akkor kezdődik ha átléped a 43-44 fokos határt a vízhőmérsékletben... Igazából kiszámolva 45 fokos víznél éred el egy high-end blokkal a gyári hűtők hatásfokát a proci esetén...High-end VGA-nál 50 fokos vízzel alacsonyabb hőmérsékleten tudod tartani a VGA-t mint a stock cooler...
nálam amikor 32 fok volt a szobában simán volt 40 fokos vízhőmérséklet...40-et nem lépte át de 40 éppen megvolt... Mégis futott a Boinc 7/24-ben minden gond nélkül... Passzív vízhűtésnél nagy melegben nem tudsz akkor felületet összekaparni ,hogy egy 32 fokos szobában ne menjen fel 40 fokig a víz... Megjegyzem halkan, ohgy 32 fokos szobában egy dual radi 1000 RPM-es ventikkel fogja 41-42 fokon tartani a vizet, szal...
A baj ott van ,hogy a 40 fok feletti hőmérséklet mindenkinek meleg ha belegondol ,hogy 40 fokos vízbe már nem kelllemes fürödniDe tényleg... Abba kell belegondolni ,hogy légnél amikor 28-30 fok van akkor a házban közel 40 fok van a legjobb szellőzés mellett is és egy gyengébben szllőző házban bőven 40 fok felett van és ezzel a levegővel hűtik a gépet... Namost el lehet dönteni mi jobb, mondjuk 43 fokos víz vagy 43 fokos leveg...
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
Ahol 40-50 fokos vízhő van, ott komoly gondok vannak a méretezéssel. Egy jól működő rendszerben 35 foknál nem lehet magasabb a folyadék hőmérséklete, de inkább a 30 felé tendáljon(szobahőmérséklet függvényében).
Természetesen lehetséges, hogy pl. egy kevésbé melegedő HDD-t a (sacc.)35 fokos folyadék fűteni fog.Ám egy nem egészen 35 fokos vinyót minek hűteni? Ha magasabb a hőmérséklete, akkor pedig ott a helye a víznek.
Összességében csak a szakszerűtlen szerelés-tervezés miatt fordulhat elő ilyesmi. -
Aygor
tag
mókás ez tetszik!
Elviekben végülis előállhat, de ha csinálsz egy teljes körű vízhűtést, akkor ésszerűen mellé pakolsz nagyobb teljesítményű radit (akár ventivel is megtámogatva, (+hő függvényében kapcsolva)) akkor előáll a szokott dolog, h szobahőtől nem nagyon tér el a víz hőfoka. AZ SEM AMI BEFOLYIK A RADIBA A HŰTENDŐ KOMPONENSEK UTÁN. tehát mondjuk szoba kb 20 °C a víz akkor sem megy 30 tól nagyon feljebb bár kinél mi vana vinyó meg mondjuk 45 fokos akkor szted a víz hűteni vagy fűteni fogja akkor is ha a vinyón van az utólsó blokk?
Sztem ennyi de ha hüjeséget írtam majd megcáfoltok -
Teasüti
nagyúr
Hali emberek!
Van egy szerény kérdésem, félve teszem fel ne nézzetek hülyének!
Vízhűtésem ugyan nincs, nem is lesz és még csak tapasztalatom sincs -> abszolúte laikusan arra gondoltam, h ha van egy rendszer, benne jópár hűtendő alkatrésszel.
Ezek ugye nem ugyanolyan hőmérsékletűek üzemihőn...
És most a lényeg: mi van akkor ha a hűtőfolyadék melegebb, mint a hűtendő alkatrész?
pl.: egy über kétkártyás rendszerben többmagos procinál a ~40-50 fokos víz (csak saccolok) elkezdi melegíteni a hidegebb alkatrészeket, úgymint chipset, vinyók (?) stb.
Ilyenkor mi van? Megáll a tudomány? Vagy hülyeséget beszélek és ilyen a gyakorlatban sosem fordul elő? Mert ugye a ciki ha előáll a fűtés effektusa... Pláne egy vinyó esetében. (úgytom léteznek vinyókra is hűtőblokkok)
Köszi a felhomályosítást! -
Bagira01
veterán
Érdekelne hogy a cooler master Aquagate vízhűtés mennyire hatékony. A mostani cm hyper tx hűtőmmel 58fok körüli hőmérsékleten volt az e4300-am 1200-as fordulatnál. A vízhűtés sokkal hatékonyabb mert a célom az lenne hogy ésszerű kereteken belül megtudjam mi a proci vége.
-
-
Löaci
csendes tag
-
Löaci
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Van egy Asetek Waterchill Extreme setem antartica blokkal. Eddig egy 939-es lappal használtam, de most időszerűvé vált a csere, viszont ugye a blokk nem 775 kompatibilis.
A kérdés: milyen blokkot ajánlotok, ami a héten beszerezető, nem túl drága (10k környékén), jó teljesítményű, és rámennek a kis gyári csövecskéim? (a külső átmérője 10mm, ha jól mértem) -
-
vlcvlc
tag
Írtam nemrég hogy nálam a Commandón gyárilag csak az egyik sor feten van hűtés
Terhelés után a borda alatti fetek 40 fokosak, a borda nélküli fetek 60 fokosak, viszont vannak a proci kürül ilyen nagy kockákban ''tekercsek???'' azok 70!!! fokosakAzt meg semmilyen alaplapon nem láttam még hogy hűtötték volna. A TT Blokk olcsóbban sem érdekel ? vagy szereztél már tetőt ?
Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest