Új hozzászólás Aktív témák
-
Hangyás
csendes tag
Hi! Két kérdés: mkv-t hogy lehet ezzel konvertálni, és lehet ezzel hangot vágni? Ha igen mindezeket hogyan?
-
Marvin02
csendes tag
válasz
luciferc #792 üzenetére
Emlékszem, és vágom, hogy milyen minőséggel kell számolnom, de szerintem egy próbát mindenképp megér, és itt nem arról van szó, hogy idegen nyelven beszélnek benne, mert a németet egész jól megértem, de magyar szinkronnal szerettem meg, és jó lenne már ezt az utolsó 64 részt is a régi hangokkal megnézni. Bár egy eredeti, stúdióban felvett szinkron lenne az igazi, de erre semmi esély nincs. Így jutottam el ahhoz, hogy megpróbálom, max. belebukok, de egy próbát mindenképp megér.
-
Frenky89
addikt
Vki legyen szives mondani egy jó beállítást tömörítéshez AVI --> akármi csak elfogadható minőség és lehető legkisebb méret!
Most DivX 2.5.1 384kbps H263 512*384 és 19MB-s AVI-ból ami 5 sec hosszú abból 1,4MB-s lesz -
luciferc
őstag
válasz
Marvin02 #790 üzenetére
nem tudom hány éves vagy, de ha emlékszel a 80-as évek gagyi hangalámondásos VHS filmjeire, akkor nem hiszem, hogy annál sokkal jobb minőséget sikerülne csinálnod. (ha nem emlékszel, akkor kérdezd meg idősebbektől). szerintem, érdemesebb az időt inkább nyelvtanulásra fordítani.
-
-
luciferc
őstag
tudok még ilyet mondani: főnyomozó odamegy Jocihoz, hogy te, itt van ez a webkamerás 640x480-as fotó, amit az Empire State Building tetejéről fotóztak, ott lent annak a szőke nőnek a szemében valószínűleg tükrőződik a tettes arca, ki tudnád nagyítani? Két kattintás, egy egérmozdulat, és nyomdai minőségben kész is vagyunk. mekgájver kutyafasza ezekhez képest
-
luciferc
őstag
válasz
Marvin02 #784 üzenetére
mondatokra , sőt akár szavakra is szét tudod vágni az eddigi részek szinkronját, de ezen mondatok és szavak alól a háttérzajokat és a zenét nem tudod kivenni, továbbá miből gondolod, hogy minden mondat meg lesz, ami elhangzik, miből gondolod, hogy jó hanglejtéssel lesz meg? szóval igazából nem értem mit akarsz csinálni. ha korábbi részek szinkronjából akarod összevágni egy új rész szinkronját. hát, szerintem ha meg is tudod csinálni, akkor is aránytalanul sok idő és aránytalanul gyenge minőség lesz. szvsz.
a megjegyzésem arra irányult, hogy olyan csak a helyszínelőkben van, hogy odamegy a főnyomozó Bélukához egy szétcseszett szalaggal, aztán Béluka 2 kattintással megtisztítja az összes zavaró jeltől és a 3. utcasarkon zajló beszélgetés is stúdió minőségben szólal meg, lehetőleg 5.1-ben. -
törölt tag
Minnél kisebb veszteséggel veszel fel (azaz minnél kevésbé tömöríted, MPEG esetén ez minnél nagyobb bitrate-et jelent), annál több információból van lehetősége dolgozni a végleges tömörítéskor a codec-nek. Ez mindenképpen jobb minőséget eredményez. Persze lehet nem fogod észrevenni a különbséget a szemeiddel.
A fileméret csökkenthető. Neked kell eldöntened, hogy megéri-e. TV felvételnek elég a 800kbps is, még emellett is jó minőségű lesz a végtermék. Sokat javít a minőségen a kétmenetes tömörítés, korábban volt ennek menetéről leírás a topicban. Persze két menet kétszer annyi idő. -
luciferc
őstag
válasz
Marvin02 #781 üzenetére
összemixelni természetesen gond nélkül össze lehet a szinkront (csak szöveg) és a háttérzajokat/zenét. így csinálják a nagyok is. az összemixelés nem nagy dolog, szinte bármilyen hangszerkesztő program megteszi neked. de hogy csinálod meg a szinkront?
mod: az összemixelt hangok szétszedése két kattintással stúdió minőségben csak a Helyszínelőknek (CSI) és mekgájvernek megy
[Szerkesztve] -
mr_knight
senior tag
Én a DV anyagaimat H.264-el szoktam vágás után utólag betömöríteni, kisebb helyet foglal, mint az XVID, ha jól emlékszek ! A hangot azt hagyom PCM-be mivel, ha átalakítom MPEG2-be a videót tmpgenc-el akkor utólog tsunami dvd author mellé egyből betudom tallózni a linear pcm hangot amit már elötte kiszedtem nandub-al. Én így szoktam. Tesztelgettem az XVID + H.264 minőségét és nekem a H.264 jobban bejött valamiért teltebbek a szinek + 4x képnagyításnál pixel szerint meglehet nézni a különbséget ! Mondjuk az igaz, hogy egy kicsit lassú a tömörítése, de hát azért van a gép, hogy mennyen.
Amúgy van egy calc gomb az XVID codec beállításánál. Ott megadod neki, hogy mekkora legyen a fájl utána beállítod, hogy milyen hosszú az anyag, mennyi FPS stb. Majd az audio-nál megadod neki, hogy milyen formátumban van a hang fájl rajta, majd azt is beállítod. PCM hangnál a fájl méretét célaszerű megadni !
Röviden ennyi. -
Arnold2
őstag
válasz
#65675776 #775 üzenetére
Nos sikerült. Egy 2,547Gb-os fájlból csinált egy 918 megás fájlt. Tök tuti.
Pusztán kiváncsiságból: lehet kevesebb a fájlméret?
Gondolom lehet,mert mért ne lehetne,de akkor gondolom csúnyább lesz.
Meg még arra is kiváncsi lennék,hogy ha növelem a bitrátát felvételkor akkor az mennyire befolyásolja tömörítéskor a mínőséget? Azaz megéri e mondjuk 12es bitrátával felvenni az egészet,hogy kissebbre tudjam tömöríteni és maradjon a jó mínőség? -
luciferc
őstag
válasz
Marvin02 #771 üzenetére
sehogy nem tudod szétválasztani. akkor lehet valamit tenni, ha mondjuk az egyik hang csak balról jön, a másik meg mindkét csatornából egyformán, mert akkor valamennyire talán ki lehet szedni.a háttérzajok kiszűrése még macerásabb. először elő kell állítani magát a háttérzajt, ezt akkor lehet megtenni, ha a beszéd mindkét csatornából egyformán jön, majd meg kell próbálni kivonni az eredetiből egy megfelelő algoritmussal. az eredmény kétséges. szerintem egy ilyet megcsinálni olyan irdatlan munka, amit érdemesebb inkább az idegennyelv megtanulására fordítani. és ha meg is csinálod, a minősége elég vacak lesz, mivel az említett szűrések és vágások nem csinálhatók meg jó minőségben nagy valószínűséggel. a hanglejtésről meg nem is beszéltem.
ismereteim szerint. uff
[Szerkesztve] -
Marvin02
csendes tag
Sziasztok! Lehet, hogy rossz helyen járok, de nem igazán tudom ez melyik topicba tartozna. Szóval: le szeretném szinkronizálni a Dragon Ball GT-t úgy, hogy az eddigi részekről leveszem a hangot, színészek szerint csoportosítom, majd mondatokra vágom, és ráillesztem az új részekre. A bökkenő csak az, hogy nem tudom, hogy lehet levenni a háttérzenét, a szél fúvását(bár ilyen ritkán fordul elő), vagy az egyikük üvölt, mialatt a mási beszél, szóval az ilyeneket hogy tudom szétválasztani, hogy csak a tiszta párbeszéd maradjon. Milyen programot célszerű tölteni?
-
Arnold2
őstag
válasz
luciferc #768 üzenetére
Köszi,a tippet,de jó lesz ez a mínőség. Max tolog még a bitrátán és ok.
Máski kérdésem az lenne hogy mikor tömörítek VDubbal akkor mindig egy hatalmas fájlt kezd el csinálni. Én rontok el valamit vagy ez természetes velejárója?
(sajna nem jutok sose a végére mert már akkora lesz 20Gb+ hogy már nem fér fel sehova, ezért kérdem) -
amargo
addikt
válasz
luciferc #760 üzenetére
Most nem tudok próbálkozni, de köszönöm a segítséget, már letöltöttemaz avisynth-t is. Esetleg megnézem, de jólenne, ha csak a job file okon kellene változtattgani és batchkét lehetne futtatni a dolgot.. ezért tettszet meg a mencoder is.
L3zl13
XviD-1.1.0-30122005-et használok.
Az is igaz, hogy eddig mindig futott jó pár dolog kódolás közben is.. de azért 8perc 1perces videora.. ennél a p3am is többet tudott.. szerintem tuti valamit elcsesztem. -
törölt tag
Ha át akarod tömöríteni, akkol a felvételt a lehető legjobb minőségben végezd! Jelen esetben 720x576 MPEG2-I a lehető legnagyobb bitrate-tel (sok helyet igényel majd, de ez a minőség ára), esetleg DV. Viszont emiatt nem a sima VDub-ot, hanem a VDubMod-ot kell használnod.
Eseleg ha DV kamera, és van ilyen csatlakozó a lapodon/tuneren/stb-n, akkor inkább azon vidd át az anyagot a gépre. -
Arnold2
őstag
Van egy kézi (szallagos) kamerám meg egy TV tunnerem. Át szeretném venni a nyaralási filmeket. Milyen felvételi beállítást állítsak be a Tunnerbe,hogy majd tudjam tömöríteni a VirtualDubbal.
A lehetöségek:
MPEG1 AVI (fix 352*288)
MPEG1 (fix 352*288, bitráta:1.15; 2; 2.5; 3.0)
MPEG1 HQ (-ll- u.a mint az elöző)
MPEG2 (352*576;480*576,720*576, bitráta: 2.50-9.50-ig feles lépésekkel)
MPEG2 -l (felbontás:u.a mint fölötte, bitráta 2.50-12.50-ig feles lépésekkel)
DV (fix 720*576)
míro XL (352*576;720*576;352*288)
MS Video (fix 0.70es bitráta és 320*240 felbontás)
DivX (fix 352*288)
Szeretnék egy viszonylag jó mínőségű tömörített anyagot,nem muszály DVD mínőség legyen. Mondjuk férjen rá cak pak egy CDre.Nem szeretném vágni vagy ilyesmi csupán felvenni majd tömöríteni a Virtual Dub-bal.
Mit ajánlotok? -
L3zl13
nagyúr
Kipróbáltam ezeket a beállításokat. Az alapbeállításhoz illetve más kodekekhez képest sem hoztak túl nagy különbséget.
Sajnos mencoderrel nem tudom kipróbálni. Úgyhogy annyit tudok mondani, hogy látszólag nem a beállítások illetve az adott kodek miatt lassú.(Bár nem tudom milyen verziójú XVid-ed van, de gondolom olyan nagy különbség nincs sebességben.)
-
-
beteg
őstag
Sziasztok!
Ajánljatok valami jó megoldást, pls!
CamStudio val veszek fel ''Microsoft Video 1'' el videót, a monitoromon történő eseményeket. Ha jól tudom, ez még tömörítettlen. Most 10 perc 100 mega. Azt szeretném, ha 10 perc 10 mega lenne!
2 napja bénázok a VirtualDub-al, de sehogy sem bírom 30 mega alá szorítani, pedig még így is több mint jó a minőség.
Bocs, nem olvastam végig mind 700 hozzászólást, a 200. nál feladtam
Segítsetek légyszi, hogy mit hová állítsak! Milyen codek-et használjak és azt hogy állítsam be?
thx -
amargo
addikt
Nos, már nem értem ezt a dolgot.
Kb 1perces teszt videót kódolgatok át, a beállítások eltalállása érdekében.
Persze 2menetben Xvid-el:
VirtualDub.Open(''D:\\a.mpg'','''',0,''FAAAAAAAAAAB////wAAAAAEAAAA='');
VirtualDub.audio.SetSource(0);
VirtualDub.audio.SetMode(1);
VirtualDub.audio.SetInterleave(1,500,1,0,0);
VirtualDub.audio.SetClipMode(1,1);
VirtualDub.audio.SetConversion(0,0,0,0,0);
VirtualDub.audio.SetVolume();
VirtualDub.audio.SetCompressionWithHint(85,48000,2,0,16000,1,12,''AQAEAAAAgAEBAAAA'',''LAME MP3'');
VirtualDub.audio.EnableFilterGraph(0);
VirtualDub.video.SetInputFormat(0);
VirtualDub.video.SetOutputFormat(7);
VirtualDub.video.SetMode(3);
VirtualDub.video.SetFrameRate(0,1);
VirtualDub.video.SetIVTC(0,0,-1,0);
VirtualDub.video.SetRange(0,0);
VirtualDub.video.SetCompression(0x64697678,0,10000,0);
VirtualDub.video.SetCompData(3532,(...));
VirtualDub.video.filters.Clear();
VirtualDub.video.filters.Add(''smart resize (1.1)'');
VirtualDub.video.filters.instance[0].Config(544,400,0,3,0,0,0x000000,''0 1 1 4 320 240 100 0 0 0 0 4 4 2 2'');
VirtualDub.video.filters.Add(''smart deinterlace (2.8 beta 1)'');
VirtualDub.video.filters.instance[1].Config(0, 0, 15, 100, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1);
VirtualDub.video.filters.Add(''MSU Denoiser v. 1.6.2'');
VirtualDub.video.filters.instance[2].Config(30, ''4.000000'');
VirtualDub.audio.filters.Clear();
VirtualDub.subset.Clear();
VirtualDub.subset.AddRange(0,1495);
VirtualDub.project.ClearTextInfo();
VirtualDub.SaveAVI(''D:\\b.avi'');
VirtualDub.audio.SetSource(1);
VirtualDub.Close();
Most éppen próbálom, hogy csak egymenetben kódolom át, de így is több mint 3perc kell nekiMiért? a gépem egy 3100+ sempron, 1giga ram..
Ha 2menetben csinálom értelemszerűen 7-8perc is van.. szűrőkkel meg
átlag 7-8fpsel csinálja.. tegnap még nem csúszott a hang, amikor csináltam, ma már az is..
Nem értem, hogy miért? mencoder alatt.. kb 1-2perc.. itt az első menetben olyan 60 fps, a másodikban már itt is 6-7körül van. De Vdubnál az első menet miért ilyen lassú?
Szerk most csinálom mencoderel és 4-5perc itt is meg van.
Vdubal a filterek miatt szebb az eredmény.. de ennek tényleg ilyen lassúnak kell lennie? És a hang miért kezdet egyszer csak csúszni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest