- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moha21
veterán
válasz
agressiv #12497 üzenetére
Felénk ezt hívják foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésnek., persze csak ha ez az illető foglalkozása. Egyébként csak veszélyeztetés vagy nem tudom mi pontosan.
Ráadásul mindenkinek kötelessége a szakképzettségének és munkavédelmi előírásoknak megfelelően végeznie a munkáját.
Itt ugye csoportosítva vannak a "munkavégzők". Az első 3 csoport tagjai nem szerelhetnek ilyen eszközöket. Persze otthon magában azt csinál az ember amit akar...
-
agressiv
addikt
válasz
#00983040 #12495 üzenetére
Ha leég a háza azért, mert azt rakja bele amit javasoltál és éjszakára menni hagyja a gépet, nem éreznéd magad rosszul?
Ha olyasmit tanácsolsz valakinek, hogy szedje a szét a tápját és mérjen ezt azt, majd egyszer csak nem ír, mert megállt a szíve akkor sem érzed magad rosszul és nem a te felelősséged?
Igen, embert is ölhetsz, majd rájössz, ha felnőttél.
És inkább kukába a táppal, minthogy magának "szakszerűen" megszerelje.
Tessék gondolkodni.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#00983040 #12495 üzenetére
Amit linkeltél, ott ez áll.
Specifikáció HŰTŐTÍPUS: HÁZ
Amúgy meg attól, hogy a megfelelő megoldás a táp értékéhez képest drága, nem jogosít fel semmi, hogy egy kevésbé biztonságosat javasolj. És igenis tiéd a felelősség, mert magad hozzáértőnek mutatva tanácsot adtál, amit a nálad kevésbé hozzáértő ezáltal pozitívan befolyásolva megfogadhat.
Amúgy pedig valóban, ki kell dobni a kukába azt a tápot, nem a ventilátorát cserélgetni, az az igazság.
HGyu
-
törölt tag
válasz
04ahgy #12493 üzenetére
lol ez nagy , enyém , vagy akárkié a felelőség - nemá .... mindenki csak tippet / ötletet / javaslatot ad. Azt majd a vásárló eldönti mit tesz , mit vesz , mit fogad meg azok közül ... de egy ~3000Ft os tápba nehogymá azonos értékű minőségi ventillátort tanácsoljunk , netán beszéljünk rá ... akkor inkább ki a kukába a táppal , de ezt sem mondhatjuk , nem mi adjuk rá a lóvét . Gondolom szívesen venne egy jobb minőségű tápot , mint a jelenlegi ... de csak javításra futja .
-
törölt tag
válasz
#01682176 #12488 üzenetére
Gondolom 8cm-es ... nem a 12-es nagy ventis
Nézd meg mekkora fordulattal ment ? RPM , mennyi ? Vagy mekkora áramot vesz fel ... egy nagyobb fordulatú többet , mint egy kisebb teljesítményű ...
12V 0,12A vagy 0,18A , érdemes odafigyelni hogy ha lehet golyóscsapágyas legyen ... BallBearing
-
agressiv
addikt
válasz
adax01 #12482 üzenetére
Kizárt, hogy sípolt, amit hallotál az az 50Hz tüskéi voltak. A sípolás permanens magas frekvenciás zaj, ami a 220-ról nem kerülhet rá olyan mértékben, hogy az hallatszódjon. ráadásul kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban sem sípolt, ami kizárja, hogy a puffer sípoljon. Terhelésre nem feküdt ki a szóban forgó táp, ami rossz pufferrel lehetetlen és a kevés kapacitás miatt terhelés néljkül is magas frekvencián üzemelne, ezért sem sípolhat a pufer miatt.
-
törölt tag
Van egy Codegen 350W tápom. Tavaly márciusban cseréltem benne ventilátort, mert az előző már hangos volt. Egy Papst ventilátort vettem, bele is tettem, szépen működik. A "problémám az", hogy nem olyan gyorsan forog, mint a másik gépemben lévő venti. A gépem amiben cserélve lett a venti nem állt le még soha. Baj ez?
-
adax01
tag
válasz
agressiv #12481 üzenetére
Mostanában volt nálam FSP bluestorm II 500w-s táp javításon egyik baja pont ez volt hogy sípolt ha üresben ha műterheléssel járattam akkor is.
A primer oldali 330uF/400V-s kondi volt a ludas de akkor már a szekunder oldaliakat is lecseréltem mindet.
Abban a 330uf-es kondiban már csak az érték 138uF volt ja és az anyaga is elvolt folyva mikor kicseréltem meg szűnt a sípolása és azóta is megy.
Miután megjavítottam elég sokáig járattam műterhelésen előbb 40%-on utána 70% majd 90% on összesen 5 órán keresztül.
De a sípolás nem jött vissza sem üres se terheléses járatás alatt sem.
De nem ez volt az első ilyen táp nálam volt más márka is ezzel a bajjal ugyan az volt a bajuk mint ennek de a belük is ilyen volt mint ez.
Ja és mielőtt meg kérdeznétek a kijövő ágai össz terheléssel voltak leterhelve 3.3V 5V 12V. -
agressiv
addikt
A táp túl nagy teljesítményű a gépedhez és azért sípol, mert hallható tartományban dolgozik az alacsony terhelés miatt. Újan általában nem sípolnak ilyenkor, de egy idősebb tápnál ez előfordul, viszont nem hiba és a működését sem befolyásolja. Oka lehet jónéhány, de a leggyakoribb, hogy néhány menet picit meglazult a transzformátorán, de ha eddig nem okozott gondot, ezután sem fog..
A sípolást viszont csak úgy lehet megszüntetni, hogy nagyobb terhelést kap a táp.
adax01
Én arra gondolok vagy áthúz a primer oldalon a nyáknál valahol vagy a primer oldali puffer kondenzátorok vannak megszáradva egy kicsit.
És kb hány éves az a táp?
Ez egyéb ként az ólom mentes technológia hátránya mert azok elég hamar oxidálódnak, mind a nyák mind az alkatrészek lábai amik a nyákkal érintkeznek és oda be vannak forrasztva.A primer körön 50Hz van és néhány felharmonikusa, ami miatt nem sípol.
-
adax01
tag
Akkor már erre ráférne egy erőteljes át kondizás meg át nézés.
-
törölt tag
szerintem 2007 -es , második félévi ...kiadás lehet , nagyjából ... de tuti ~4 éves vagy elmúlt .
-
adax01
tag
Én a primer oldali kondikra tippelek hogy azok vannak már kiöregedve és hogy azért sípol, vagy ahogy írtam néhány alkatrész engedte el magát a nyákon és azért mert egy idő után előfordulhat az ilyesmi.
Hány éves ez a szerkentyű? -
Akkor tud valaki megoldást a problémára? Vagy csere?
-
törölt tag
Azt megfigyelted , hogy a ventillátor beindul ? lehet arra ad ki hangot , mert míg nem üzemmeleg , venti felsem pörög ? Emiatt szintén akár BIOS is speakeren keresztül kisípolhatja ha nem kap jelet táptól , mert a funkciót ellenben tudja ... persze ha alaplapod tud illent ... de gondolom nem véletlen egy ilyen táp .
-
törölt tag
válasz
#00983040 #12461 üzenetére
Na megleltem , erről volna szó (?) :
FSP Epsilon 500W ATX2 tápegységKék borítás
12cm-es ventillátor
Automatikus ventillátor szabályzás
21dB alatti zajszint
NVIDIA & ATI VGA támogatás
Készenléti állapotban kevesebb mint 1W fogyasztás
OCP (Over Current Protection – Túláram védelem)
OVP (Over Voltage Protection – Túlfeszültség védelem)
SCP (Short-circuit Protection – Rövidzár védelem)
Csatlakozások:
- Main connector: 20+4PIN
- 4Pin+12V Power: 4+4PIN
- 4Pin Floppy: 1db
- S-ATA Connector: 6db
- 4Pin: 5db
- PCI-Express: 6PIN, 6+2PIN
Szabványok: ATX 12V 2.2, EPS 12V V2. 92 -
törölt tag
-
törölt tag
Akor már azzal kezdte volna ... sztem . Emiatt kizártnak tartom ... én úgy vettem ki írásából , hogy Start után amikor már gép beindítval .
-
adax01
tag
Én arra gondolok vagy áthúz a primer oldalon a nyáknál valahol vagy a primer oldali puffer kondenzátorok vannak megszáradva egy kicsit.
És kb hány éves az a táp?
Ez egyéb ként az ólom mentes technológia hátránya mert azok elég hamar oxidálódnak, mind a nyák mind az alkatrészek lábai amik a nyákkal érintkeznek és oda be vannak forrasztva. -
törölt tag
Konkrétan a Tápból jön a hang ? vagy a házból ? és csak a tápra gyanakszol .!? Nem lehet hogy speaker sípol ? A házba behatolás történt
akkor is sípol , kikell esetleg az opciót kapcsolni ... de ez az utolsó csak esetleg
Milyen erős a hang ? sípolás vagy csak magasfrekvenciás kellemetlenűl éles hang ? -
04ahgy
nagyúr
-
Vukmuty
tag
Elindul a gépem,majd semmilyen terhelés alatt fekete képernyő,majd felpörög a videó kártyám ventilátora.Nem szabályos időközönként.Milyen dolgokat kellene kiszűrni?Túl van terhelve a tápegységem?Chieftec 550W.
-
építész
aktív tag
válasz
04ahgy #12437 üzenetére
Van fent a youtubon egy videó, arról, hogy WD 40-el hogy javítja az ember a csapágyat. Nem kell szétszedni, bekúszik a szilikon mindenhova még a csapágyba is jut. Egy perces művelet és megy még egy-két hónapig a venti, aztán megint lehet fújni. Minimális munka és félsikert hoz.
Szerintem inkább teflon perselyesekhez való mint brozhoz. -
adax01
tag
Múltkor egy 450w-s 2 ventilátoros codagent hoztam vissza a sírból kb 7% esélyt adtam neki hogy jó legyen abban is a ventilátorok voltak a rosszak meg egy rakat meg pupult kondit és 2 tranyót is kicseréltem.
Azért kellet megcsinálnom mert a tulaj minden áron ragaszkodott hozzá. -
mr_ricsi
veterán
válasz
04ahgy #12437 üzenetére
"(célszerűen gyufaszál) a szennyeződésektől meg kell tisztítani, alkohollal átmosni, majd 3-4 napot olajban áztatni (a siklócsapágy perselyét alkotó bronz porózus, felveszi az olajat)."
Nem csak áztatják, hanem főzik az olajban."A tengelyt pedig ezután zsírozni szokták, összeszerelés előtt."
A zsír csak kis fordulatszámnál működik. Nagyobb fordulatszámokhoz olyan olaj kell, ami jól megtapad a felületeken."Amit pedig írtál, golyós csapággyal ellátott tápventilátor esetén szinte hatástalan."
Sőt, kifejezetten ártalmas. Ugyanis a golyóscsapágyakba gyárilag beleteszik a teljes élettartamra méretezett csapágyzsírt, majd a csapágy golyóskosarát mindkét oldalról lezárják.
A WD 40 benzin- és olajtartalma kimossa a gyári zsírt a csapágyból, majd elpárolog, kifolyik, kinyómódik, és végül a csapágy teljesen kenés nélkül marad. -
04ahgy
nagyúr
válasz
andrade #12434 üzenetére
"...van olyan kerékpárolaj ami nagyon vékony."
Akarod mondani, kis viszkozitású? Egy okleveles vegyésznek ilyeneket illik tudnia.
Amúgy miért is jó a híg olaj, és a WD40? Tudtommal az egész tengelyt ki kell szerelni, a bronz perselyt fa, vagy egyéb, sérülést nem okozó tárggyal (célszerűen gyufaszál) a szennyeződésektől meg kell tisztítani, alkohollal átmosni, majd 3-4 napot olajban áztatni (a siklócsapágy perselyét alkotó bronz porózus, felveszi az olajat). A tengelyt pedig ezután zsírozni szokták, összeszerelés előtt. Ezt még az okleveles vegyészek is tudják, holott a gépészmérnökök szakterülete. Biztosan amúgy hülyék, mert nem híg olajjal kenik az iparban az efféle szerkezeteket, hanem zsírozzák.
Amit pedig írtál, golyós csapággyal ellátott tápventilátor esetén szinte hatástalan.
HGyu
-
andrade
senior tag
-
építész
aktív tag
válasz
mondomén #12424 üzenetére
Ez inkább ketyeg, de lassabban jár mint egy óra.Ha nem változik terhelésre a hang, akkor lehet beleesett valami,vagy beér egy kábel a ventihez. Próbáld óvatosan megdönteni a gépet, hogy változik-e a hang. Illetve egyátalán kitalálni, hogy mire változik, vagy mivel van szinkronban a ketyegés.
Persze lehet csapágy probléma is, vagy jár ide-oda a csapágyon a venti. -
black ops
csendes tag
üdv mindenkinek
Az lenne a problémám hogy a tápom nagyon elkezd zúgni ha valami játékkal akarok játszani de nem értem mért mert eddig nem csinálta és minden maxon futtot most meg low-on is nagyon hangos
remélem valaki tud segiteni
-
mondomén
őstag
Hahó!
Kattog a tápom!
Illetve azt hiszem, hogy a tápom. A ház végéből jön, a hátsó ventit kihúztam, a cpu hűtő új és bitang csendes, szóval nem maradt más arrafelé.
Odadugtam a telefont közvetlen mögé és csináltam hangfelvételt. Itt is van, legyetek szívesek hallgassátok meg, hátha ez közelebb visz a megoldáshoz.
Köszi!Szerk.
FSP FSP400-60GHN-ról van szó egyébként. Januárban lesz 3 éves. -
mr_ricsi
veterán
válasz
logaritmus #12417 üzenetére
Nézd meg a gyári venti cimkéjét, azon a típusszámot. A neten rákeresve jó esetben meg lehet találni a műszaki adatait, és akkor már lehet nézni hasonló tulajdonságú helyettesítőt.
-
kaszas19
senior tag
válasz
Szerintem még mi előtt bele fognál 1 ventilátor cserébe inkább próbáld meg a gyárit gatyába rázni 1 kis WD40-nel nagyon sok ventilátort szedtem össze az örök halál kapujából.
-
andrade
senior tag
válasz
Azt hogy a venti csatlakozója termisztoros vezérlésű e onnan lehet tudni ha az asztalon indított tápnál rámérünk a venti tápcsatlakozójára és az szobahőmérsélleten nem 12V hanem jóval kevesebb 4-7V mert csak a táp melegedésekor közelít a 12V-hoz mi8vel a termisztor érzékeli a meleget.
-
andrade
senior tag
válasz
Először szemre kell vételezni van e vezérlő a tápban.Ez általában egy termisztoros kis panel az a piros fekete vezetékkal vezérel a harmadikat ki lehet hagyni mert az csak a fordulatszámot jelzi a három pines aljzatnál, Olyan levegőszállítású venti kell ami közel van az eredetiéhez 100-120m3/h minimum. 10%-al lehet kevesebb a szállítása az eredetinél.
A három pint kettőre nem lehet átalakítani itt csak a 12V kell vezérelve vagy anélkül. -
logaritmus
tag
Sziasztok!
Van egy Corsair TX-650 tápom még első szériás. Ventilátort szeretnék benne cserélni, mert már elkezdett "ciripelni" Kérdésem az lenne hogy pontosan melyik ventit vegyem bele kicserélésre, mert láttam nem a szokványos 3 eres csatija van, hanem csak szimpla 2 eres. Átalakítót meg nem találtam 3-ról 2-re.
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Olyan probléma adódott, hogy mostanában a gépemből véletlenszerű időközönként, még akkor is ha csak a windows-ba vagyok érdekes, elektromosan sercegő hang jön ki 3-4 mp-ig utána elhallgat, próbáltam kideríteni, hogy honnan jön, de nem jöttem rá. Valaki találkozott már hasonlóval? Én megérzésem a táp lenne.(de közbe, meglehet, hogy más.) Ilyen gépet hajt 2 és fél éve: phenom 2 3.2, 6950, 8gb, 2 winyó. Giga superb 460w.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kocska89
tag
válasz
tornas #12410 üzenetére
Természetesen. Cseréltem már nem egy tápban
De ahol már sípolás volt ott már púposak is szoktak lenni a kondik. Csak mondom előtte megkérdezem, hátha valami széria hibáról van szó.
Összeírom mi kell bele és megrendelem, csere után jelentkezem
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.: Laci
-
Kocska89
tag
válasz
tornas #12408 üzenetére
Most visszaraktam az enermax liberty 500W tápot. Ő teljesen csendben van, nincs zajfezsültség sem, szép sima a kimeneti feszültség. Ugyanez a helyzet 700W hipro szerver tápegységgel is. Az előző Tagan 480W as tápom míg hideg volt folyamatosan sípolt. Az összes kondi ki volt folyva... Mégis vitte a 4870 et.
Én a kondikra gyanakszom, hogy már fogy belőlük a kapacitás + növekszik az ESR, ezáltal jobban rángatja a gép a tápot.
Vagy hibás lenne a gondolatmenetem?
-
tornas
őstag
válasz
Kocska89 #12407 üzenetére
Elsőre talán az alaplapod energiatakarékossági beállításait kellene megnézni a BIOS-ban. Az a lényeg, hogy ki kellene kapcsolni ezt a funkciót vagy funkciókat, és így kipróbálni utána!
A 0,8 V az 800 mV. Ez magas zajérték minden fesz.tartományban.
A cincogó és ciripelő hangokat meg leginkább a tekercsek adják ki. -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Van egy Tagan TG500-BZ tápegységem. A probléma vele a következő: "cincigó" hangot ad. Normál használat mellet jól hallható, pl ha netezek és görgetek egy oldalt aktor is. Feszültségek megvannak, a gép nem fagy 4870x2 vel is elbánik 11,9V os feszültség mellet. Kondenzátorok nem púposak, oszcilloszkóppal néztem kb 0,8V fűrészjel ül a feszültségeken, a "cincogás" ütemében változik a nagysága. Újrakondizással vajon megszűnik a jelenség, vagy komolyabb problémája lehet?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
tornas
őstag
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi linket:
[link] -
tornas
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12403 üzenetére
Azért egy pár fényképnek nagyon tudnánk örülni...
Thanks a nép nevében!!
-
agressiv
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12401 üzenetére
Akkor kizárt, hogy a kondenzátor lenne a hiba forrása az előtte is olyan volt. Ha ekkorát szikrázik, akkor a primer körben vannak prroblémák, ami nem meglepő egy ennyi idős tápnál.
Nem érdemes vele foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fűnyíró topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest