Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bluerainbow

    Közösségépítő

    válasz tranceplanet #31576 üzenetére

    MINDEN ELISMERÉSEM A TETEK !

    Hogy miért...ime a rövid történet. Néhanapján szoktam futtatni teszteket a gépemen. 2012 májusában is lefutattam egy 3dmark vantage tesztet. Ez lett az eredmény :

    Aztán 1-2 hete feltünt , mintha lassulna a gép , főleg játékoknál. A hardver nem változott , órajelekkel sem játszottam , a szoftverek is ugyanazok , az op rendszer is , virus nincs . Sallang mentes az oprendszer (nincs agyon szkinezve , nincsenek tuning csodaprogramok rajta)
    Azt hittem haldoklik a VGA vagy az alaplap. Mindent kipróbáltam , régi VGA driverek , régi chipset driverek , semmi eredmény , illetve az eredmény lesujtó volt.

    Aztán azon felbuzdulva amit irtatok a gyenge tápomról , visszanéztem arra az oldalra (román) ahonnan anno 2 éve vettem. 90 hozzászólásból legalább 20-an azt mondták hogy leégett a táp , sőt olyan is volt ahol magával vitte a lapot is.

    Gondoltam csinálok egy próbát. Ugye ez a táp névlegesen 550 w , nekem van itthon egy no-name 500 w-os tápom kihasználatlan. Táp ki , táp be , teszt lefut , ime :

    Azt hittem leesek a székről. Nem értek a tápokhoz , nem akarok okoskodni , de a táp okozta a pontszám csökkenést. Mintha már nem lenne ereje azon a szálom ami a VGA-t szolgálja ki.

    Nem értem be ennyivel , visszatettem a Rasorbo-t , de most a VGA-t egy sima adapterrel másik helyről (molex) tápláltam. Az eredmény ugyanaz a magas érték. Nekem ebből az jön le , hogy a VGA kiszolgálására szánt 6 pines kimenet-nek annyi.

    Engem abszolút meggyőztetek. Gépet egyenlőre nem veszek , várok 2-3 hónapot , hátha mennek lejebb az árak , viszont a tápot még MA lerendelem.

    Nagyon köszönöm mindenki észrevételét , igazatok van , Nem vagyok annyira gazdag hogy olcsó cuccokat vásároljak , avagy olcsó húsnak hig a leve.

    Még annyit segitsetek akkor hogy a jövőbeli konfigomhoz hány wattos tápot vegyek , mert már olyat vennék .

    Köszönöm szépen - jó lecke volt.

    Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo

Új hozzászólás Aktív témák