- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Nem emlékszem, van-e a 350D menüjében olyan, hogy letiltod a külső vaku villanását? Olyankor csak AF segédfénynek használja.
A vaku milyen üzemmódban van?Nem lehet, hogy csak beállítási hiba?
Ha nagyon nem megy, összefuthatunk, hogy kipróbáld az én ugyanolyan Sigmámmal. Értelemszerűen ha azzal megy, akkor a vakud rossz, ha azzal sem, akkor a géped bibis.
A piros (pilot) LED az elsütő kondenzátor teljes töltöttségét jelzi vissza, ha az nem világít, akkor valószínű, hogy a vaku elektronikájában haldoklik valami. Amikor el kellene sülnie, nem hallasz valami sercegő (oda nem illő) hangot?
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
D4rkm4n
őstag
A Sigma EF-500 DG Superem ha zoomlok követi a gyutávváltozást, de amikor exponálok már nem villan. A vakun lévő piros kis led nem világít. Ha nyomok egy tesztet, akkor villan a vaku, tehát nem a fényforrással van a baj. Lepucolgattam a sarut is és a vakupapucsot is, de a helyzet nem változott.
Mi lehet a probléma?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
-
j.bravo
addikt
válasz Krump-Lee #887 üzenetére
A minolta digitális vázakra készültek igen, de a filmesekre készültek csak teljes teljesítményen fognak elvillanni (merthogy ezt tették a digitális Minolta vázakon is).
Úgy általában, a filmes rendszervakuk nem működnek rendszervakuként a digi vázakon.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Krump-Lee
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy ha a MINOLTA obik kompatibilisek a SONY A-val, akkor a MINOLTA programvakuk is müködnek a SONY A-val?
Drágám a parancs az parancs : hajolj csak szépen előre.
-
veterán
Basszus lecsúsztam egy 430EXről 32ezerért
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
adik
őstag
Btw vakufronton, bár inkább portré műfajban lesz érdekes, nekem most a Lumiquest Promax system az, ami letaglóz. Minimális árnyék, szép, élénk bőrszín az arany betéttel, no nyusziszem. Amint lesznek publikálható képek, mutatok párat. Eleinte úgy éreztem, hogy többszöri májkivétel az ára, de most,h ogy nálam van nem egész fél napja, azon mélázom, hogy élhettem eddig nélküle (illetve még egy két hétig enélkül, mert ez még nem az enyém, vissza kell adnom, de már megrendeltem a sajátomat). Meg persze vajh ki engedné meg, hogy csillagosra vakuzzam a buksiját?...
Kettő, csipkebokor vessző!
-
veterán
válasz Hydra SR #880 üzenetére
Én úgy csináltam, ahogy nálad is van. A cigipapír a vaku háta mögött megy jóval túl a dobozon, amerre a vaku néz, oda meg alufóliát raktam. Próbáld ki.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #880 üzenetére
Kösz a portét, király! Csak lehet, másképp vágnám, hogy ne kifelé nézzek a képből.
Nincs cigisdobozom hogy kipróbáljam (nem dohányzom), de ha van kedvetek, kipróbálhatnátok azt is, hogy előre nem vagy nem mindenhova tesztek alufóliát (ha a doboz nem túl vékony. Azé' gondolom hogy nem biztos hogy rossz ötlet lenne mert ugye némely Metz vakun ott a segédreflektor ami előre világít, vagy a fehér névjegykártya az egyrefis vakukon, ugye.
Ja, és valahol olvastam egy meglepő cikket, képekkel illusztrálva, ahol a csóka kivette a házi készítésű softbox-ából az alufólia bélést, mert úgy találta, hogy egy sima fehér selyem, vagy jófajta papír több fényt ver vissza mint az alufólia. Meglepődött ő is, persze.
Mindenesetre egy próbát megér ez is.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Hydra SR
addikt
Az eredeti linken látható elrendezéssel fotózva:
De ha így átalakítjuk és úgy tesszük fel, hogy a fényes felület nézzen előre...:
...akkor az árnyékok meglehetősen lágyulnak:
A becsillanásokban én nem látok jelentős változást.
A vörösszem-hatás csökkentésére egyébként tényleg jó, itt egy portré j.bravo-ról és láható, hogy egyáltalán nem vörös a szeme:
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Kipróbáltam, nem vagyok elájulva az eredménytől. Szerintem ennek leginkább vörösszem-hatás szempontjából van jelentősége. A vakukapacitást megfelelően korrigálva azonosan exponált képeket létre lehet vele hozni de ami a fény lágyságát illeti, a sima légbuborékos csomagolófólia jobban teljesített. Mindjárt linkelek képeket.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
veterán
válasz philoxenia #877 üzenetére
Elejét (amire a vaku néz) direk alufóliából csináltam, hogy ne tudjon előre kiszökni a fény.
Ahogy megfigyeltem az a jó, ha a vaku hátának a vonalát követi a doboz, akkor szórja ki a fényt legjobban. Lehet, hogy megpróbálom majd az egészet alufóliából megcsinálni, mert a papíron átmegy a vaku ereje. Majd holnap eljátszok vele szolgálat alattMakróval érdemes lenne kipróbálnia valakinek nagyobb átfogással. Hydra! hogy állsz?
-
veterán
válasz philoxenia #875 üzenetére
Az biztos, hogy ha portrézol, akkor csökkenti a tipikus vakus fehérebb foltokat. Fényt jobban szórja, így szebb bőrtónust hoz elő. Szerintem.
Azért mondom, hogy ezeken a képeken annyira nem látszik, sajnos még nincs píz 17-40-re.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
Sajnos probléma, hogy a legkisebb gyújtóm 110mm, így nem nagyon látszik a "diffúzor" hatása, de este borhéten próbálgattam, elég jó. Tehát portréhoz, derítéshez egy rendszervaku beszerzéséig kellemes társ.
Pár próba-bemutató, a fényesebb mindig a cigisdoboz nélküli.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
-
veterán
Bizony. Jó kis fényszóró, ötletes, héten ki is próbálom. De a habosított műanyag sem rossz ötlet. Persze csak ha van rendszervakud.
-
j.bravo
addikt
Mennyire akarod messziről, kell-e hogy iTTL rendszervakuként működjön, és baj-e ha van kábel a váz és a vaku között?
Drót nélkül, rendszervakuként: attól tartok muszáj az sb800/su800/talán sb900.
Drót nélkül, nem rendszervakuként: a lent linkelt rádiós kioldó(k), vagy házibarkács infrás kioldó. Az infrás hátránya hogy kint, napfényben vsz. nme fog működni, csak beltérben.Dróttal, rendszervakuként vagy sima vakuként: például tőle rendelhető.
Nekem van ilyen, rendszerkábel de még csak sima vakum van, azzal próbáltam, jól működik. A kivitelezésén látszik hogy nem gyári, barkácsnak viszont egészen igényes.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Ezt az általad linkelt cikkre válaszként linkelte valaki, hatalmas ötlet!
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
veterán
-
*Ropi*
félisten
Pont most volt róla szó, értelemszerűen a Nyikonyos változat kell neked: itt keresd.
-
magger
csendes tag
Napot mindenkinek!
Ismer bárki bármilyen házi-barkács v egyéb módszert amivel távolrol a beépitett vakut használva (vagy máshogy,sb/u-800 nélkül) el tudok sütni egy nikon sb600-at egy d40-el? -
*Ropi*
félisten
Az ötlet jó (nekem is ezen jár az agyam mostanában), de vigyázni kell, melyik verziót veszed: csak a V2s (amin már csak a Cactus felirat van) kezeli rendesen az újabb vakukat, mert a régi ötletszerűleg elsüti őket, vagy csak egyszer és utána újra kell indítani a vakut. Viszont csak 12V-os jelszintig működik, tehát a stúdióvakukat már általában nem kezeli!
Alapesetben a teljesítménye nagyon kicsi, pár méter, ha elfordítod az adót, lehet, már nem is (mindegyik) villan. De lehet antennát gyártani hozzá. 433 MHz-en 70cm a hullámhossz, ennek az 1/4-e 17,5 cm. Ekkora drótdarabot kell levágni és beleforrasztani, vagy ekkora antennát kell valahonnan szerezni, ez adja a legoptimálisabb eredményt. A legtöbb, amit elértek, ha jól emlékszem 120m körül volt szabadtéren.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Azzal 2 sec a töltése, anélkül 4-6. Ne felejtsd el, két vakut tölt egyszerre. Egyébként láttam egy másik fórumon, hogy utánépítik a Metz akkupakkját, mert gyárilag ***** drága. Vakuval együtt drágább, mint az 580 EX II + CP-E4. Így viszont 10k körüli összegből meglesz, és kb. 3000 villanást tud majd egy töltéssel, szemben a gyári 1000 körüli értékkel. Nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Nagyon olcsónak tűnik, még a 8GBP postát is beleszámolva (bár kl tudja Magyarországra mennyi, nem láttam a listában). Itt van például ez ami már szintén baromi olcsó a pocketwizardhoz képest.
Ettől persze még simán lehet jó, végülis 6+8 GBP-t lehet bukni, ami kibírható.Most látom csak, fura hogy a további vevők drágábbak (8GBP) mint az 1 adó + 1 vevő szett (6GBP). Mondjuk ha a postaköltség nem kúszik fel tőle darabonként 8 fonttal, akkor OK.
BEE: lehet hogy késő van és fáradt vagyok de nem értem mire gondolsz... neked nem egy rádiós vakukioldóra mutat a link?
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
Vélemények?
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
*Ropi*
félisten
Ugyanakkorát villan a Canon és a Metz is, bár ez attól függ, melyik két modellt hasonlítod össze. A Canon 580 EX II megfelelője a Metz 58 AF-1, ezek ugyanakkorát villannak teljes teljesítményen. A különbség köztük annyi, hogy a Canon a CP-E4 akkupakkal 0,8 sec alatt tölt teljes teljesítményre, piszokgyors. Én ezt táncfotóknál, divatbemutatókon használom ki, amikor pörgés van. Viszont deríteni csak a beépített derítőlapjával lehet, kissé körülményes, vagy veszel rá valami diffúzort (Sto-Fen, GF Lightsphere, stb). A Metz 2 sec alatt tölti fel teljesen a 2 vakut, cserébe tökéletesen derít a segédreflektorral. Egyszóval a Metzet ajánlom. És ez az első vaku, aminek USB-n keresztül PC-ről frissíthető a firmware-je.
Gyártótól függ, a mai villanócsövek 100.000 körüli teljes teljesítményű kisülést viselnek el.
-
j.bravo
addikt
Mindenesetre én úgy tudom, egy dslr zárszerkezet előbb feladja mint egy vaku villanócsöve. Kivétel persze ha megfőzöd, mert nem hagyod lehűlni a villantások között, de ha nem stroboszkópnak használod akkor ezzel vesz nem lenne gond.
-
veterán
Hmm... Holnap utánaolvasok ennek a vakusdinak asszem, mert szeptember-októberben muszáj lesz beruházni egyre... Jönnek sötétek, kell a fény...
-
j.bravo
addikt
A mai xenon vakukat anno örökvakunak hívták
Na jó, ez az egyetléen villanásra tervezett vakuhoz képest értendő így. Van véges élettartamuk, de az (hacsak nincs valami műszaki hiba az elektronikában) sok-sokezer (vagy sok tízezer?) villanás.
De mint mindig, ld. az aláírásom is.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
veterán
Általános, derítősdi, ha majd lesz 17-40em, akkor beléri fotózáshoz néhanapján. Esetleg még 70-200al makróhoz. Az a baj, sose volt külső vakum, és lövésem sincs, hogy mi-merre-hányméter.
Metz hangos, de nagyobbat villan, Canon meg halkabb, de kisebbet? Mondjuk ez logikus.
580-ra nem lesz pénzem (főleg, hogy most az otp eltűntette 78ezer forintomat), valszeg 430 lesz belőle, esetleg a II-es. De inkább az alap. Használtban... Ebből jön következő kérdés, hogy villantó mennyit bír?A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
*Ropi*
félisten
Ha gyors és halk (töltés közben nem őrülnek meg tőle a környékbeli állatok) kell, akkor Canon, ha lassabb, de plusz reflektorral derítős akkor Metz. Vagy mire gondolsz, fényerőre? Az 580 EX II és az 58 AF-1 kulcsszáma ugyanaz:ISO 100-on, 105mm-en 58. Ennél nagyobb van Metzben, mondjuk a 76 MZ-5, nevéből adódóan 76-os kulcsszámmal. Egyáltalában, milyen felhasználási területre kell?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Canon vagy Metz?
-
Hydra SR
addikt
válasz Hydra SR #843 üzenetére
szerk: illetve jobb gépeknél egy koordináta rendszerben is be lehet állítani a WB-t de ember legyen a talpán, aki ránézésre belövi ezt. A fehér lapos módszer gyorsabb és precízebb. Extrém esetben tudom elképzelni ennek a módszernek a hasznát, ha valaki fejből tudja, hogy egy adott fénycső típushoz hova kell állítani a WB shiftet.
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
válasz belluska #838 üzenetére
Manuális WB állítás még a kis Pentax Optio E35-ömön is volt, ha jól emlékszem. Sőt, talán eddig az összes létező digitális gépben volt, amivel találkoztam, legyen akár kompakt vagy DSLR. Azzal és egy fehér lap segítségével bármilyen fehéregyensúlyhoz be lehet állítani helyesen, de csak 1db konkrét fehéregyensúlyhoz. Jelen esetben a probléma az, hogy a vaku és a műfény miatt több, különböző színhőmérséklet van jelen, azokhoz pedig nem lehet egyszerre állítani.
Ilyenről viszont még sosem hallottam, hogy ennyi féle előre beállított WB közül lehetne válogatni. 2 szokott lenni: wolfrám szálas izzó, és gerjesztett gáz (+fénypor bevonat) alapú műfény. A többire ott a manuális WB.[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
Hát aki olyan ügyes hogy egy gépben azt is megtalálja ami nincs benne annak öröm a fényképezés.
Ugyanis bitang nagy tévedésben van az aki melegfehér fénycsőnél a gépen beállíja a melegfehér fénycsövet és pászolni fog a szín. Nem is egyszer volt hogy izzólámpát állítottam be fénycsőhöz és az lett a jó.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
A kérdés jogos, de miután gyártottam fénycsövet egy darabig, ha pontosan nem is, saccperkábéra be tudom lőni... és ha nem is találom el pontosan esetleg, csak nagyjából, már akkor is beljebb vagyok.
Ja és ha alkalmasint nincsenek olyan messze azok a fénycsőarmatúrák, odamegyek, és megnézem a fénycső végén a bélyegzést, rá van írva a színkód.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Csomag vaku elé pakolható szűrőkből... nagy része színhőmérséklet-korrekciós; azaz ha olyan helyen kell vakuznod ahol pl. fénycsővilágítás van, vagy izzólámpavilágítás, felteszed a vakura a megfelelő szűrőt, és máris fénycső- illetve izzólámpa színű fénnyel vakuzol... így egy cseppet könnyebb fehéregyensúlyt állítani mint kevert fény esetén
Pluszban pedig van benne még tök sima színes szűrő illetve ND szűrő.
-
j.bravo
addikt
Tud valaki ilyesmit valahol itthon?
-
belluska
tag
Minolta program 3200i vaku kompatibilis a SONY dslr-gépekkel, vagy csak "M"-ben mükszik.
-
drkbl
őstag
Ismerősöm ilyet rendelt Hong-kongból (nem feltétlenül innen, már nem emlékszem, pontosan kitől, de kb. ennyiért).
Egy egyszerű, klasszikus talpú Metz vakuval használja manuális módban, A100-on, amely vakut az edigital úgy adott el neki (rá is kérdezett emailben), hogy Sony kompatibilis. Eddig nem panaszkodott. Magyarországon ~30 eFt alatt nem találtunk megoldást. -
D4rkm4n
őstag
Sürgősen eladnám Sigma EF-500 DG Super vakumat. Sérülésmentes, kiválló állapotú. Tokkal, dobozában adom. Ár. 30.000Ft (alku nincs.)
Érdeklődni lehet: scipiohun@gmail.com vagy 06-30-976-2019
-
j.bravo
addikt
válasz TOM....... #822 üzenetére
Hát olyan vaku ami oda passzol A Minolta (a Sony ezt vette át amikor megvette a Minoltát) vakupapucs már évtizedek óta eltérő kialakítású a többi gyártó által használttól (azért ha megnézed, a kicsi érintkező pöttyök a többieknél is mind máshogy helyezkednek el... csak a nagy középső van ugyanott)
Vagy Minolta/Sony gyártmányú vaksit tudsz rátenni, vagy pedig Metz, Sunpak, stb gyártók Minolta/Sony talpas modelljeit.
[ Szerkesztve ]
-
TOM.......
tag
Hali! ÉRdekelne hogy sony a300-hoz milyen vaku kell? mert ahogy néztem teljesen más vakupapucs van rajt mint pl 450D-n
Figyi...bele se kezdj a vitába velem..ugy is nekem van és nekem lesz igazam mindíg...szval ne pazarold a drága időd felslegesen inkább foglalkozz az aszonnyal:) Sony A300
-
mutyi
őstag
Dtomi és BEE, nagyon köszi a válaszokat, mindig tanul az ember.
Szerintetek valaki vevő lehet még egy ilyen vakura? egyszer 1 éve kb. rákérdeztem index fórumon, ott azt mondták olyan 15-20-at ér a vaku olyannak, aki még tudja használni.
Természetesen nem a vakuhoz szeretnék gépet venni, hanem gépet akarok és hozzá majd vakut is.Csak még nem tudom a 3 jelöltem közül melyik lesz a befutó. -
BEE
addikt
Használni tudnád, csak nagyon macerásan !
Ha az a vaku nagyfeszes, akkor kell hozzá valamilyen átalakító,
hogy ne tegye tönkre a gépet.
Azután a használata gondolkodós, érteni kell hozzá hogy mit is csinál.Egy rendszervau viszont simán együttdolgozik a vázzal,
ez a legjobb választás.
Aztán meg amúgyis buta dolog lenne a régi értéktelen vakuhoz
venni a modern gépet !BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Dtomi
őstag
450D vel nem tudod használni abszolút, ha felteszed több mint valószínű, hogy kuka lesz a vége a váznak. Ha csak nem veszel hozzá egy PC-csatlakozós talpat ami átalakítja a vakusarut. Ezek után használhatod full manuál módban már ha van ilyen mód. Ez egy "gyagyi" villanóként fog működni a gépen. 40D-n pedig u.e a szitu csak nem kell átalakítót venned. a 430EX hez képest olyan mint egy triciklit hasonlítani egy hayabusa-hoz fényévekre van tőle.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
mutyi
őstag
Sziasztok!
Van egy Sunpak auto zoom 3600 thyristor típusú vakum.
Az lenne aí kérdésem, ha vennék egy digitális tükrös gépet, akkor ez használható hozzá?
Vagy egy Canon 450D,40D vagy egy Nikon D80-at vennék.
Egyébként ha menne vele akkor ez mennyivel rosszabb vagy jobb egy Speedlite 430Ex-nél? -
D4rkm4n
őstag
Úgy látszik eladósorba kerül a Sigma EF-500 DG Super vakum. Sérülésmentes, hibátlan állapotú, tokkal, dobozában adom. 45.000Ft
Érdeklődni privátban lehet!
Kérésre képet küldök róla.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
De ha a kütyüt nem a gépre tennéd, hanem simán összeérintenéd a két, vakupapucsra menő vezetéket, akkor ugyanúgy elsütné a vakut? És az elkó nélkül?
Azért kérdem, mert a vázra még nem mertem tenni, a "levegőben" próbáltam ki.(a 10M ez jelen esetben 10uF, azaz 10mikrofarad lenne?)
-
j.bravo
addikt
Miért kell az a kondi a bemenetre?
Egyébként ha lecserélem az alkatrészeket, akkor gyakorlatilag ugyanannál a kapcsolásnál vagyunk, mint eddig - ha jól látom - csak mások az alkatrészek értékei. Persze épp ez lehet a kulcs... csak nem tudom melyik értékek melyik optocsatolóhoz passzolnak...Azt írod, ebből indultál el. mit kellett módosítanod rajta?
-
BEE
addikt
Én ebből indultam el [link]
Itt az optotranyót helyettesíted az optotriakkal, a 12V táp helyett bekötöd
a vaku akkuit ( ha nem menne, a 10K csere kisebbre ), és szerintem
menni fog a végső triak helyett a tirisztor is.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
j.bravo
addikt
Pontosan. Csak egy sima digitmultiméterem van (illetve kettő), azon kívül hogy látom hogy villan-e vagy sem, van valami pont amire érdemes rámérni? (bár a digitmulti lassú, itt pedig gyorsan történnének a dolgok...)
A sima galvanikus leválasztót is próbáltam, nem ment. Megpróbáltam a napelemes kioldót is, és valamiért az se. Többször csekkoltam, minden pontot azokkal kötöttem össze, amelyikekkel kell
-
j.bravo
addikt
Hátha valaki ebben a topikban látja meg...
Ebben kéne némi segítség.
Kösz előre is!Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
Ezt már próbáltad? (keresés a diffúzor szóra a makrós topikban)
Le kell görgetni
Mondjuk hasonlóak az általad is linkelthez; portérzásra kevésbé alkalmasak (már ha csak mosolyt akarsz, nem teli szájjal nevetést)A Gary Fong féle LightSphere-t és egyebeket nézted már? (A WhaleTail jobbnak is tűnik...) A zindekszen több arc is árulja (hogy az eredetit vagy a kínai másolatot, nemt tudom, de gondolom néhány darab műanyagnál majdnem mindegy) néhány ezer Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Megosztana velem valaki egy direkt makrózáshoz tervezett, és egy normál fényterelőt 580 EX II-re? Kezdem unni, hogy bemozdulnak a képeim, a Sto-fen sem nem túl jó hatásfokú. A napokban szerintem már tolvajnak hittek a helyi közértben, mert vagy 20 percig tépelődtem a piperecikkes polcok előtt, hogy megfelelő flakont találjak, amit rá tudok húzni a vaku végére softbox gyanánt. Persze nem találtam. Itt egy [ötlet], de ha van jobb ötletetek akkor várom: nem bánnám, ha emberi környezetben is használható lenne anélkül, hogy a fotóalanyok röhögésbe fulladnának. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest