Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Amazon Fire TV stick/box
- Samsung LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Meg tudnátok nézni nekem hogy az ezen az oldalon levő kapcsolási rajzokon van-e valamely olyan hiba, ami csak apróság, hozzáértőnek szemet szúr, de ha csak "vakon" megépítem, akkor nem működik?
Gondolok itt polaritásra, lábkiosztásra, ilyesmire...
(pl. a napelem polaritása a rajzon a "+" jellel mintha épp ellentétesen lenne jelölve: emlékeim szerint a rövid pálcika a pozitív pólus, a hosszú pedig a negatív... a kapcsolás szempontjából hogy lenne jó? (nem mintha nem próbáltam volna megfordítani, de nem működött úgy se)
Vagy az 1Mohm túl nagy lenne?
Mindkét kapcsolást megcsináltam, és egyik se akar működni, és már szinte befontam a hajam (pedig rövid), annyi ideje görnyedek itt felette.
(háttérinfó, ha valaki az elektronikához ért, de a vakukhoz nem: a vakupapucs két érintkezője között rövidzárat (illetve elegendően kicsiny ellenállást) létrehozva sül el a vaku.
Nem ismerem a tirisztor lelkivilágát, nem tudom minek kéne töténnie a bemeneten; a szolárlámpából kivett napelem
)Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 G3 AMD Ryzen 7 Pro 6850U Magnesium CTO 32GB 1TB WiFi 6E
- Bontatlan PlayStation portal extra gamer csomag!
- Új Gamer - GIGABYTE Z790 EAGLE + Intel I9 13900KF + Kingston Fury Beast 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Új GAMER félgép - MSI B450M-A Pro Max II + Ryzen 5 5600 + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz
- 2017 CTO iMac 27" 5K - i7 4,2 GHz, 32 GB RAM, 512 GB SSD, Radeon Pro 580, Magic Mouse+ Numpad Keyb.
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest