- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz bzoli71 #2798 üzenetére
Nekem még szerencsémre nem kellett kapcsolatba kerülnöm velük, mert az 58AF-1 vakum tökéletesen működött (eladtam).
Viszont ismeretségi körömben megesett olyan történet, hogy a Canon talpas vakut Panasonic firmware-rel adták vissza (persze nem is működött Canon vázon, postafordultával ment vissza nekik cserére).
De ők a hivatalos márkaszervíz...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
macskajancsi
aktív tag
válasz bzoli71 #2798 üzenetére
Elvileg ők a Metz hivatalos magyarországi szervízpartnere, uh komolynak kellene lenniük.
Nekem is bent van most náluk egy Metz 58-cam, múlt hét közepén kellett volna szólniuk valamit, még mindig várom a megkeresésüket. Az a tippem, hogy el vannak havazva.
coito ergo sum...
-
79zsolti
csendes tag
Ha valakinek van Olympus E-520 és ahhoz Olympus FL-36R vagy FL-50R vakut használ segítsen már nekem: wireless módban hogy működik? Mindenképpen el kell villantani a pop up beépített vakut, hogy az FL is elvillanjon, vagy infravörös fénnyel kommunikál, vagy más nem látható tartományban. Magyarul a beépített vakut mindenképpen villantani kell, vagy van olyan lehetőség is, hogy annak villanása nélkül is elsül a külső vaku? Tervezek egy FL-36R vásárlást, de a neten sok helyen olvastam, hogy a pop up-nak mindenképpen villannia kell, de mintha ennek az ellenkezőjét is írták volna. De lehet csak az angol tudásom nagyon gyenge. Előre is köszi!!
-
bzoli71
csendes tag
MEtz 48 AF-1 vakumat elejtettem, és a saru eltört, így nem lehet felrakni a gépre. Hol lehet szervizelni? A vaku amúgy működik, az érintkezők se sérültek az alján... köszi a segítséget
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #2785 üzenetére
Szűkítővel (snoot) kombinált méhsejtrács (grid). A méhsejtrács megakadályozza a fény szétszóródását (spotot csinál a vakuból), a szűkítő pedig a nyaláb átmérőjét befolyásolja.
A hatása: az irányított (haj)fény csak a hajra megy.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Szerintetek ez micsoda?
Ha jól értem portrézásnál a kisegítő vakukra érdemes ilyet felpattintani, amivel pl a hajfényt lehet megvadítani, vagy a kihangsúlyozandó részt megvilágítani.
Használt már valaki ilyet?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
JohnyBlue
addikt
válasz aleister #2780 üzenetére
Egyébként tökéletesen működött csak olyan hangja volt, hogy elektromos beütésű létemre féltem a kezembe venni...Ablak + erkély nyitva kint csúcsforgalom és halottam, hogy a vaku serceg
Viszont a Nissin support érdekesen működhet, ha egy hónap alatt a Digitcam nem tudott egy cseredarabot kisírni
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
79zsolti
csendes tag
-
JohnyBlue
addikt
válasz 79zsolti #2773 üzenetére
Hümm, én annó (fél éve) ennyiért vettem az enyémet. Én a helyedben vagy itt vagy az irányjelzős fórum 4/3 adok veszek topicjában tenném fel a nagy kérdést Türelem kell a dologhoz és akkor jó áron tudod majd megkapni. Ha Debrecen közeli vagy akkor az enyémet kipróbálhatod, hogy elég e tudásban. (nagyon egyszerű villantó)
-
79zsolti
csendes tag
Helló mindenkinek!
Olympus E520-hoz keresek egy használható külső vakut. Elég árérzékeny vagyok egyébként. Már nézegettem a Yongnuo-560II-t, de úgy látom, hogy Olympushoz nem gyárt TTL vakut, ami viszont szerintem elég jól jönne. Nem profi célokra szeretném használni (pl. esküvői fotózás élesben), de azért valami kellene amivel el lehet indulni, amivel lehet próbálgatni és ha egy céges bulin magáncélból fotózgatok, akkor ne valljak szégyent... Nézegettem már Metz vakukat is, az olcsóbb kategóriában a vakufej nem forgatható. Az a baj, hogy azt szeretném, ha (sok) mindent tudna, hosszú élettartammal, de hát ugye az anyagiak. Szerintetek mi a megfelelő kompromisszum? Köszi a válaszokat előre is! -
L4mie
veterán
Ohh érzem ebből vaku lesz mármint magamat ismerve, ha elkezdek belemélyedni akkor 565ex alatt nem fogok kikötni, csak most nincs annyi pénzem :[
Köszi, hogy nyaggathattalak privátban kezd homályosodni, hogy mi micsoda.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
YONGNUO YN-560 II
Szóval tud valaki olyan e-bay eladót, esetleg bármilyen üzletet magyar-külföldi ami megbízható, és postázza a terméket Magyarországra...mert egy angol se német se amcsi e-bay üzlet-eladó nem postázza ide :[
vagyis inkább úgy kérdezem, szerzett be mostanában valaki ilyent? és ha igen, hol-mennyiért mik a tapasztalatok.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
JohnyBlue
addikt
Július elején rendeltem egy Nissin di866mark II vakut ami meg is érkezett július hatodikán. Kipróbálás után nem jól működött így hívtam az eladó céget aki készségesen felajánlotta, hogy küldik a futárt és cserélik a vakut. A futár cég el is vitte a vakut. Azóta kb. hetente felhívom őket, hogy na mi van a vakuval. Mindig a forgalmazóval takaróznak, hogy az így meg úgy...
A Nissinnek ki a helyi forgalmazója? Vagy ilyenkor mit lehet tenni? Eddig a boltot nem sürgettem mert nem volt szükséges a vaku megléte, de Szeptembertől szeretném majd használni a villantót. Kit kell rugdosnom?
-
L4mie
veterán
Sziasztok Urak,
Nikon D3100 re néztem ki egy Yongnuo YN560 II - t évente max 1-2x használnám, abszolúte amatőr kattintgatásra, megfelel szerintetek? másik, tudtok adni egy e-bay eladót, vagy akár másfélét is, ami megbízható és póstáz ide? Mert amit én találtam az vagy kínai (és nem tűnik tutinak) vagy angol-német és nem szállít ide
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
localhost
Közösségépítő
A vaku típusa: TRIOPO TR-980
Vásárlás helye: e-bay (China)
A vaku hibája: Nem villan - sem tesztvillantáskor, sem gépről történő vezérléskor.
Hibajelenség keletkezése: Egyik eseményen rendszeresen alkalmaztam a vakut, majd kikapcsoláskor egy - a szokásosnál sokkal nagyobbat - villant, csattanó hangot kiadva.
Hibajelenség: Szétszerelés után sikerült megállapítani, hogy a villanócső nem ment tönkre, kétszer még - véletlen szituációkban - sikerült az előbb említett nagy villanást előidézni.
Hibajelenség oka: Feltehetőleg a kondenzátor környékén nem stimmel valami, esetleg a vezérlőelektronikában, de semmiképp nincs elszállva a villanócső.
Hibajelenség megszüntetése: Átvizsgálással megállapítani a hiba pontos okát, a hibás eszközt helyesen bekötni/megjavítani/kicserélni.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
Vakuszervizet keresek, segítséget várok.
Köszönöm.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
*Ropi*
félisten
Személyesen nem, még nem mutattak be minket egymásnak. Ahogy a neten utánanéztem, eléggé buta és gyenge vaku, ráadásul csak 1/16-ra lehet max. leszabályozni...Ami adott esetben meg közelre sok lehet.
Az előbb említett YN 565 EX is 35k e-Bayen, vagy ~43 itthon.
-
aor
tag
Ropi!
VIVITAR Series1 DF 383 -> Ezt a vakut ismered esetleg???
Ma ajánlották 35e magyar pénzért!
Viszont túl sok infót eddig nem találtam a neten!Danke
-
aor
tag
-
*Ropi*
félisten
Ejha, nincs közel.
A manuális vakuzás alapja gyors fejszámológép. Ha az megy, akkor nincsen gond. Bár igaz, vannak esetek, amikor az E-anyámtyúkja-TTL kikerülhetetlen segítség. Ez jellemzően a mai fotózási stílusok és a megrendelői oldal elvárásai miatt van így, ugyebár...
-
RolXX
tag
Medgyesegyházán, de szeptembertől Szegeden leszek suli miatt.
Ez a Demb Flash tényleg nem olcsó. Legalábbis addig nem költenék ennyit, amíg még abba se vagyok biztos, hogy mikor jók a fények és mikor nem. De azért jó tudni, hogy milyen irányba nézelődjek, bár gondolom egy ilyet már nem illene 10k-s vakuval használni
Sőt, lehet hogy 10k-s vakut alapból nem illik használni, bár nekem nincs bajom vele. Ha nem krepál be, akkor elégedett vagyok. E-TTL nélkül lehet, hogy túl mély víz nekem így full manuálisba vakuzni, de eddig nem volt gond. (Attól függen, hogy milyenek a fények, a gépet be szoktam állítani ISO100-ra, 1/250 záridőre, adok neki valamekkora rekeszt, a vakut meg kb fél erőre, vagy ahogy érzem... Aztán ha túl sötét, vagy világos akkor vagy a gépen állítok, vagy a vakun, attól függően, hogy a természetes fényeket mennyire szeretném megtartani. Szerintem ez így nem annyira vészes.)
Ha gyors elő kéne kapni és fotózni, akkor az nekem halál lenne, de szerencsére még nem volt ilyen, mindig volt időm beállítani kattogtatás előtt.Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
*Ropi*
félisten
Itt is az alapszabályok érvényesek, hogy a fotózandó tárgy és a diffúzor méretének aránya számít: ha árnyékmentesen akarsz deríteni valamit, ahhoz minimum 2x akkora diffúz felület kell 1 méterről. Ha távolodsz a fényforrással, akkor arányosan nagyobb. De mivel ez nem minden esetben oldható meg, ezért megelégszünk a kisebb megoldásokkal is.
Én ilyeneket használok: nem olcsó, de a legszebb eredményt adja (elég sok fajtát kipróbáltam már).
Merre laksz?
-
RolXX
tag
Szívesen mennék fotós workshopokra, a vakus téma meg különösen érdekel. Ha ráérek, szoktam google-ben tippeket keresni, meg youtube videókat nézegetni, de azért nem olyan, mint élőben látni és kipróbálni. Viszont a fővárosba nehezen tudok eljutni, illetve bkv-ben se vagyok járatos, ezért nem hiszem, hogy tudok menni. (sajnos vidéken sok jóból kimarad az ember, már hozzászoktam)
Egyébként kaptam egy ilyen diffúzort a vakuhoz: [link]
Nagy különbséget nem veszek észre az árnyékok élességében. Vagy lehet, hogy nem jól figyeltem meg, de mint ha tökmind1 lenne, hogy rárakom, vagy nem.Kérdés, hogy milyen diffúzort lenne érdemes használnom, ha épp vázon van a vaku? Portrézáshoz egy ilyet terveztem rendelni, de kéne valami mobilabb megoldás is.
Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
*Ropi*
félisten
Többek közt ezt fogom majd megtanítani, hogy ilyenkor is tudsz mandínerből lőni és diffúzorod is van mindig kéznél.
Egyébként a külső vaku is olyan, mint a fényképezés maga: ehhez is venned kell pár dolgot, hogy teljeskörűen kihasználhasd a tudását.
[ Szerkesztve ]
-
RolXX
tag
Tehát ha a külső vakut felteszem a gépre és mondjuk kint az udvaron fotózok, ahol nincs plafon, vagy fal, amiről vissza lehetne verni a fényt és nincs diffúzor se, akkor kb ugyanott vagyok, mint ha popup vakut használnék, csak nagyobbat tudok villantani?
Van egy Yongnuo 460 manuális vakum, főleg azért vettem, hogy slave módban játszak vele. De ha vázra felrakva használtam, egyedül csak a fényerő tűnt plusznak a beépítetthez képest. Akkor ezek szerint többet kéne próbálkoznom ide-oda forgatni, meg valami jobb diffúzort venni ahhoz, hogy megérje felrakni a vázra ott is, ahol esetleg a beépített vaku fényereje is elég lenne.
Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
*Ropi*
félisten
- A külső vakunak jóval nagyobb a fénye, mint a beépítettnek.
- A külső vaku (legalábbis a jobbak) feje dönthető és forgatható, így már a vázon használva is meg tudod változtatni a fényének irányát, a témára való beesési szögét.
- A külső vakura tehetsz színszűrőt és fényformálót (diffúzort, softboxot, beauty dish-t, stb.), amikkel módosíthatod a fényének tulajdonságait.
- A külső vakut leveheted a vázról és kábeles vagy kábel nélküli távvezérléssel távirányíthatod.
- Külső vakuból többet is használhatsz egyszerre - szintén távvezérelve (kreatív világítási technikák).Fogok tartani workshopot, aminek a témája a rendszervakuk kreatív használata lesz: ha gondolod, jelentkezz privátban!
-
RolXX
tag
Egy amatőr kérdés:
Sokat olvastam, hogy a beépített vaku "xar", semmire se jó, és nagyon ajánlott egy külső vakut felrakni, mert azzal sokkal jobb sötétben fotózni.
A kérdésem csak az, hogy mivel jobb egy külső vakuval fotózni, mint a popup-al?
Azt tudom, hogy némelyik vaku tud hosszabban villanni és akkor rövidebb záridővel is lehet fotózni, meg hogy valamelyik alkalmazkodik a gyújtótávhoz is, hogy spóroljon az energiával...
De alapjába véve ugyanolyan durva árnyékot vet, mint a popup vaku, nem? Tehát a fényerőt leszámítva elvileg ugyanolyan képeket kapok, mint ha beépített vakut használnék, nem?
Igaz, lehet a plafonra lőni a fényt, vagy az oldalsó falra és akkor egész más képet kapunk... De csak ennyiből állna a külső vaku előnye?
Biztos, hogy sok előnye van, nem akarok ostobának tűnni, csak sajnos nagyon amatőr vagyok vaku témában...Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
Onix
csendes tag
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata Triopo vakukkal? Beszereztem egyet, eddig minden szuper szívesen beszámolok róla, de pár dolgot nem értek a wireless használatot illetően. Nikon D80 vázzal használom. Szóval kérdeznék okosabbaktól, ha lehet
-
*Ropi*
félisten
válasz ledgeri #2732 üzenetére
Normál felhasználás mellett a mai új konstrukciójú vakuk nem öregednek: a cső ~100000 villanást bír, azzal évekig elvan egy átlag amatőr. Aki meg ipari méretekben használja, az úgyis kitermeli vele az árát az újnak.
Jó, ha tud a rendszernek megfelelő TTL-t, minél nagyobb a kulcsszáma és dönthető + forgatható a feje. Számíthat még a gyors újratöltési idő is. Érdemes még venni valamilyen diffúzort rá, ami szépen teríti a fényét.
-
ledgeri
nagyúr
Nem nekem kell, hanem másnak nézek utána a saját gépére, vakuban nem vagyok otthon, ezt is (vaku) ő kérdezte, hogy jó lesz-e. (magamnak egyszer vennék vakut, de akkor frisset....)
Nekem is gyanús volt ez, hogy ilyen idős, és én hívtam fel a figyelmét (utána nézve), hogy manuális....
( kezdd egyre jobban fájni, hogy én akinek nincs rá keretem, a pénzeseket vezetem a tévútról jobb irányba, mindegy.. )
Szóval mi lenne jobb helyette? (a vakuk milyen tünetekkel öregednek?) Mik a problémák?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! szeretnék érdeklődni, hogy lenne jobb ajánlat ennél nikon d 3100-ra?
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
peti1992
csendes tag
Nemrossz, ilyet néztem énis viszont azt elfelejtettem írni hogy stúdiócélokra is szeretném használni. Nem ártana rá egy lcd kijelző és manuális mód amivel normálisan tudom szabályozni a teljesítményt.Van ezen manuális mód? Vagy ha kioldóra teszem csak simán elsül 1/1-en? Régebben kinéztem egy Cullmann Canon D 4500-as vakut de sajnos már nem forgalmazzák.
-
peti1992
csendes tag
Üdv!
Kis segítséget kérhetnék rendszervakukkal kapcsolatban? Canon Eos 1100D-hez szeretnék vásárolni vakut ami támogatja a TTL módot ( ETTL-II). Eddig sajnos nem volt szerencsém, vettem hozzá egy YONGNUO 467-est de se kép se hang. Gondolkodtam a YONGNUO 468II vakun, de pár ebay-es levél után rá kellett jönnöm hogy a II jelölés nem az ETTL-II-re vonatkozik, nagyon sok esetben az eladók megtévesztésből írják oda. Találtam egy másik alternatívát: Triopo TR-980C viszont kiderült erről is hogy csak ETTL-t támogat ETTL-II már nem megy neki. Eljutottam a YONGNUO 565EX-hez ami már biztosan támogatja (remélhetőleg) a vázam, mivel ezt a hivatalos YONGNUO kereskedő írta, hacsak nem akarnak megint átverni. Külföldről (kínából) rendelnék és átszámolva durván 40 000 ft.
Valakinek van valami ötlete esetleg alternatíva ami hazánkban kapható és nem kerül többe mint 45000 ft, esetleg vélemények az 565EX-ről? Természetesen ami támogatja az ETTL-II.A válaszokat előre is köszönöm!
Szépnapot! -
aleister
veterán
Úgy tudom kisütni, hogy van rajtuk (a stúdióvakukon) egy teszt gomb, ami elvillantja őket. Ilyenkor akkor is kisülnek, ha már nincsenek hálózati csatlakozóra kötve.
Ezért is gondoltam, hogy tán azt a célt is szolgálja, hogy kisütve, töltés nélkül kerüljön vissza a dobozba a vaku.De akkor most már mindent tudok. Köszi!
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #2713 üzenetére
A stúdióvakuknál az a biztos, ha formázod a kondit. Újabb típusú rendszervakuknál nem szükséges, de azért néhány kisebb tesztvillanást (1/32 - 1/128, attól függ, meddig lehet max. leszabályozni) elengedhetsz az elején.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Ropi:
Régebben volt a szó a "vajon feltöltött vagy kisütött kondival tároljuk a vakunkat" témáról.
Ha jól emlékszem az volt az álláspont, hogy mindig a készülék típusa -pontosabban a benne alkalmazott kondenzátorok típusa- szabja ezt még.Ezekre esetleg tudsz konkrétumot mondani?
Nissin Di866 Mark II
Blazzeo Swift 250W Studio Flash
Blazzeo Swift 180W Studio FlashElőre is köszi!
-
aor
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a canon 430-as rendszervakunak mi lehet a pénztárcakímélő alternatívája???
Ami fontos lenne, hogy ne csak gépen lehessen használni, ill. slave funkciója legyen.Elsőre is köszönöm, ha vki add egy-két tippet!
Zoli
-
kutymorg
tag
Mivel tud többet a SB-800 a 600-tól ill a SB-900 a 800-tól, amiért a 10-20e Ft felárat érdemes (lehet) kifizetni?
-
*Ropi*
félisten
válasz aleister #2700 üzenetére
"a vázról leszerelve, wireless/manual módban direktbe vakuzásra gondoltam még vele"
Akkor meg még inkább kell a bevágás, hiszen a wireless érzékelője is ott "lát" ki, ahol az AF segédfény. Bár egy ilyen monstrummal mindenképpen kitakarod valamennyire, erre figyelj majd oda!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Jelszókezelők
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest