-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
rekurzio
kezdő
válasz
kabelmania27 #120298 üzenetére
Már megkopogtattam a falat, tudom hol van a doboz, de felesleges lenne falat bontani, csak teljesen új bekötést tudnak csinálni a kültéri probléma miatt, mert akik szigetelték a házat azok a kábeleket is beszigetelték. Mondta az első technikus is hogy kábelcsatornában hoznák le az erkély mellett az új kábelt és úgy be a lakásba máshogy nem lehel, vagyis a régi kábel útvonala nem járható. Megvárom mit mond a holnapi technikus, aki csak megnézi. Gondolom ha vennék 10-20 méter legjobb minőségű koaxot holnap nem kötné azt be a segítségemmel az átmeneti technikus.
-
-
rekurzio
kezdő
Ezt nem tudom én csak a technikust idéztem, aki kijött ő mondta szó szerint ezt: "néhol még a rezet is látom". Fizikai sérülés az akkor lehetett esetleg, amikor felújították "panel program"-ban (egyébként tégla, szóval ez nekem is furcsa volt). Az jóval az én odaköltözésem előtt volt. Azért sem értem a technikus rengeteg képet csinált és mondta, hogy kijönnek majd, mert ezt meg kell csinálni, erre most még egy olyan embert akarnak kiküldeni, aki csak megnézni, mert hogy "nincs semmi probléma". Egyébként ez lesz a 3. technikus, szerintem már rég gazdaságosabb lett volna nekik kicserélni a francba, pláne hogy még osztás se kell nekem csak egyenesen a modembe.
-
pjen
félisten
válasz
rekurzio #120285 üzenetére
Attól, hogy sima koax van még lehetne jó. Az AM mikró korban elég sok lavórt felraktunk sima fehér 2x árnyékolt koaxal, hiszen mást nem is lehetett kapni kiskerben, most is külön kell rendelni. Sose volt vele semmi baj. A szomszéd és köztem jó 25 éve van kifeszítve fehér koax, rá nézésre hibátlan. Földi sugárzáss megszüntetése előtt a tető antennák mind azzal voltak levezetve. A mindíg Tv antennák most is.
-
rekurzio
kezdő
Üdv!
Kint lesz a probléma ez majdnem biztos. Egyébként az én kábelem még ennél is rosszabbul néz ki ezek a szomszédok kábelei, akik a déli oldalon vannak én az északin vagyok. Az elosztót sikerült beépíteniük a falba, szóval fogalmam sincs milyen, de ez nem az én saram, hanem a volt tulajdonosé és a szerelőé. Én biztos nem engedtem volna, hogy a falba építsék bele. Önálló akciókat meg sajnos nem engednek, mert ha arról van szó fizetnék egy koaxosnak, hogy húzza be újra, csak a Voda sajnos nem engedni ezt a opciót sem. Nekem egyébként szükségem se lenne elosztóra (max csillapítóra, ha az kell) a tetőről jöhetne közvetlen a Voda dobozból a koax a modembe TV-je csak a régi tulajdonosnak volt.
Köszönöm a segítséget! -
kabelmania27
félisten
-
rekurzio
kezdő
Most csatoltam egy emailben nekik ezt a képet már modorom nem volt a levélhez a csúnya szavak száma kicsit több volt a kelleténél benne... szeptemberben jár le a hűségem ennyi szerencsém van ha nem oldják meg lemondom a francba, csak hogy hogyan lesz netem azt nem tudom, mert a Telekomnak DSL hálózata van ott 2023 végéig ígérnek optikát Füreden, de remélem már előbb is lesz 1 utcával lejjebb már az van (ebbe csak a különadó rondítha bele sajnos most). Wifi pótló nettel se sokra megyek, mert az le van NAT-olva, van egyébként 5G elég jó minőségű a T 5G 700 mbitet is tud beltéren, de azzal is az a baj hogy NAT-olt. Nagyon mostoha város ez a Balatonfüred... már gondolkodtam rajta, hogy eladom a lakást, csak az azért nehéz, mert szeretek ott lakni. Ezek szerint a Voda mindennek az elrontója, sajnos a Balatont egyelőre ők uralják...
Köszönöm a segítséget, nem könnyű de megpróbálok még egy kört futni az ideiglenes technikussal. -
Tomi881
tag
Fekete CBM-ről (jelenleg 250-es csomagban vagyok, még nem Vodafone-os fw fut rajta), érdemes az 1 Gbites ARRIS-ra váltani? Stabilabb a hálózat vele, a Wifi-je mennyire jó?
Tapasztalatok esetleg? -
törölt tag
Lehalt a Cloudflare is tegnap, azóta sem jó mindenhol. Akinek baja van a nettel lehet érdemes másik DNS-re váltani.
-
cof
veterán
válasz
rekurzio #120285 üzenetére
Kötbérigényedet feléjük kell jelezni ha nincs meg a garantált minimum sem a nap 24 órájában. Látom van NMHH mérődobozod is, nyugodtan tudasd velük hogy az NMHH-hoz fordulsz ha nem oldódik meg a probléma. Tudsz kérni WiFi pótló netet is elvileg tőlük ilyen esetben. Ha nincs más szolgáltató akkor az szívás és nem 2 nap alatt fog megoldódni a koax csere a tetőn. Itt is volt egy fórumtárs tomp akinél konkrétan ki volt szakadva az UPC-s kötődoboz a falból és földelés sem volt rákötve, hónapokig kardozott velük mire megoldották pedig az még életveszélyes is volt.
-
rekurzio
kezdő
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni mit lehet ilyenkor csinálni. Az alap probléma hogy a koax kábele rosszak fent a tetőn és folyamatosan szinkront veszt a modemem a hálózattal. Valami isteni csoda hogy a jelszintek viszont rendben vannak. Volt kint egy feltételes technikus majdnem leesett a tetőről amikor meglátta a koaxokat meg hogy ki volt az a barom akinek kültérre sikerült beltéri koaxot abszolválni. Azt mondta előterjeszti és ki fogják cserélni.
Erre kapok egy emailt hogy a hiba megszűnt minden fasza mert kiderült újraindították a modemem távolról.
Felhívom őket erre még egy feltételes technikust tudnak küldeni csak.
Nekem már erre nincs idegrendszerem azt megint lezárják és megint +30 nap mire kijöhet a területileg illetékes. Mit lehet ezzel kezdeni?
Nagyon nem hatotta meg a Vodát a képek konkrétan így néznek ki a koaxok a tetőn:Előre is köszönöm ha valaki tud valami hasznosat mondani. Fenyegessem meg a feltételes technikust hogy ha 1-2 napon belül nem lesz ez kicserélve beperelem őket kötbérre a fogyasztóvédelemnél?
Vagy én nem tudom mivel lehetne ezekre hatni. És tök jó hogy épp az adott pillanatban mindig jó az internet meg a jelszint de 2 óránként lefagy a komplett modem ettől...Köszönöm a segítséget és a tanácsokat! Őszintén már az agyérgörcs kerülget, mert full home officeban vagyok és fontos nekem az internet...
-
kezo0
addikt
válasz
Peterka31 #120282 üzenetére
Mondjuk én nem is írtam olyat, hogy akinél probléma van, az csak a ping magas értékében jelentkezik.
De mindegy is, inkább azt írd meg, hogy milyen IP-tartományból kapsz most címet. És ezt mindenki megtehetné, akinél gondok vannak a nettel. Így talán be lehet határolni, hol jelentkeznek a problémák – már ha tényleg van benne rendszer. -
kezo0
addikt
válasz
Intruder2k5 #120277 üzenetére
Aham, hát lehet. Nekem most 80-as az eleje.
-
-
cocka
veterán
válasz
gduck #120217 üzenetére
Hát ha én lennék az, aki eldönheti milyen netes sebességekkel kínáljon csomagokat a vodafon, egyszerűen azt mondanám, hogy legyenek a jelenlegiek mellett olyanok, ahol szinkronba van hozva a le- és feltöltési sebesség. 40 mega lófing, de ha azt veszem, hogy jelenleg a 4G is max. 100 körül teljesít feltöltést tekintve, akkor lehetne mondjuk 100-ig, esetleg 150-ig emelni, viszont akkor a letöltés is erre a szintre csökkenne. Nekem egy 150/100-as vagy 150/150-es sokkal értelmesebb ajánlat lenne, mint egy 1000/40. És ha már itt tartunk, a jövőben mi lesz a következő: 10000/0.4?
Eleve letöltési sebességet mi a túrónak emelni, hova? 200-250 miért nem elég mindenkinek?
Arra írjon már valaki példát, hogy 250 megabit/s letöltésnél feltétlenül nagyobbra van szüksége. Videózás, streaming miegymáshoz meg bőven elég a 250 is, tekintve, hogy még a 4K-s anyagok bitrátája is olyan 20-30 megabit/s körül mozog.
Munkához pl. videók feltöltéséhez, élőzéshez meg pont KELLENE a nagyobb FELtöltési sebesség. -
kezo0
addikt
Amúgy én sem értem ezt a „központi hibát”, mert nálam továbbra sem észlelhető semmilyen gond. Bp. XIII. ker., 500-as net, fehér, régi (hw verzió: 4.01) Connect Box. IPv4, modem mód, saját router (Asus RT-AX92U) intéz mindent.
Speedtest: 502-512/22 Mbps, 12 ms ping, több különböző szerverrel is kipróbálva (közte Telekom is, amit itt többen említenek mint halott irányt, de próbáltam szlovák szerverrel is – ok, ott 19 ms lett a ping).
Packet loss német, angol szerverrel mérve, többször is:Ráadásul minden mérést wifin végeztem, egy iPad minivel.
Lehet, én is csak akkor venném észre, ha játszanék? De hát nem játszom. -
Masato
tag
Az imént küldtem rendszergazdaként egy köremailt, hogy megfeküdt a szolgáltatás és lehetnek gondok (a "ne nekem telefonáljá" email). 5 perccel később ki is vágott az élő távoli asztalból, pedig az Hitron modem mögött van. Ezek tudnak valamit!
-
vastaya
csendes tag
válasz
kabelmania27 #120242 üzenetére
Jelszintek normálnak tűnnek.
IPv4-en vagyok. ConnectBox fw verzió a legutolsó előtti.
Szerintem csak engem is elért a többiekhez hasonló probléma. -
Hory84
tag
Discovery Science másnál is jóval halkabb mint a többi csatorna?
-
Patrick
addikt
"Szerző Gábor • 3 hours ago
Szia átállás van telekomal egyesülnek kb még 5nap most hívtam őket és minden rendben lesz és a digi tv adja a netet a vodanak mert. A Vodafone lealt minden most beszéltem a technikussal"
WTF? -
törölt tag
válasz
passatgt #120265 üzenetére
-egy rágcsáló megrágta a vezetékeket, lehet bele is halt és megégett és zárlatos lett minden
-a takarító Marika néni kihúzta az egyik fő csatlakozót és bedugta a helyére a porszívót
-nyílt nap volt és apuka bevitte a gyerekeket a szerverterembe azok meg össze-vissza dugdostak mindent
-a főnök levitte Gizikét a szerverterembe egy kis légyottra és véletlen kihúztak pár dolgot és ők is össze-vissza dugdostak mindent
-kristálygömb -
DjDanee87
addikt
válasz
passatgt #120261 üzenetére
Gondoltam benézek ide, mert 1-2 napja itt is szar a net. Speedtest teljesen jó (500/22/9ms) értékeket mutat, de online játékok játszhatatlanok 300-2000ping. Valami random packet loss test oldalt guglizva kihozott 12% loss-t.
Remélem megoldják, mert ez így használhatatlan. Youtube videót még csak-csak lehet nézni (videó elején akad csak be párszor), de azon kívül nem sokra alkalmas ez ilyen formában. -
passatgt
aktív tag
válasz
JohnDoe0007 #120263 üzenetére
Szóval senki nem tudja mi a gond és hogy mikor lesz jó
-
Patrick
addikt
válasz
JohnDoe0007 #120263 üzenetére
Ha holnapra megoldják, akkor le sem írom inkább...
-
passatgt
aktív tag
Szomszéd közben telefonált nekik, neki is központi hibát mondtak, viszont a rossz hír az, hogy "beláthatatlan" ideig nem lesz jó, akár 1-2 hétig, legalábbis ezt mondták.
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Mi a leggyorsabb módja, hogy visszategyenek IPv4-be?
(egyrészt mert az stabilabbnak tűnt, meg mert akkor használhatom a CB-ot modemnek, ha úgy tartja kedvem)
Nincs kedvem zenét hallgatni, amíg valaki felveszi.
Ha nincs más mód, akkor van valami "gyorshívó"?
Köszönöm! -
petakpa1
őstag
válasz
cocka #120193 üzenetére
Tegnapi hibabejelentésemre ma válaszoltak, hogy központi hiba van dolgoznak rajta. Remélem megoldják, mert holnap már HO-ból kell dolgoznom!
Ma este még ugyanaz a helyzet, mint tegnap. Kb 12% packet loss a bix.hu-re
.
Ping statistics for 193.41.47.210:
Packets: Sent = 4879, Received = 4270, Lost = 609 (12% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 110ms, Maximum = 844ms, Average = 125msTrace route pedig ezt aadja:
Tracing route to bix.hu [193.41.47.210]
over a maximum of 30 hops:
1 6 ms 10 ms 8 ms catv-89-133-164-98.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.164.98]
2 16 ms 8 ms 8 ms catv-89-133-164-98.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.164.98]
3 10 ms 7 ms 7 ms catv-89-135-214-141.catv.fixed.vodafone.hu [89.135.214.141]
4 7 ms 7 ms 8 ms catv-89-133-4-97.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.4.97]
5 8 ms 12 ms 8 ms catv-89-133-4-99.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.4.99]
6 18 ms 14 ms 8 ms catv-89-133-4-5.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.4.5]
7 7 ms 8 ms 10 ms r1.bix.iszt.hu [193.188.137.7]
8 134 ms 125 ms 126 ms www.bix.hu [193.41.47.210]Ebből mit lehet kiolvasni, hol a hiba?
-
kress
aktív tag
válasz
kress #120248 üzenetére
Sajat router 176.63.164.xx cimet kapott, azzal gond volt a nem vodas szerverekkel. Router mac cim cserevel mar uj ip-t kapott 80.99.74.xx, ezzel mar megy a telekomos serverrel is a speedtest.net-en.
Egy probat megerhet annak akinel gondok vannak.
upd:
#120256 woodworm: en is erre gondoltam koszi, mikor irtam meg nem lattam, hogy irtad -
downdetector.hu - A felhasználói jelentések problémákat jeleznek a(z) Vodafone vállalatnál
A hozzászólásokból inkább nem idézek.
-
Masato
tag
válasz
pethYeti #120250 üzenetére
Nekem a fehér van, abban sem lehet. Ja és szeret kifeküdni benne a DNS server és reboot kell, hogy újraéledjen.
Amit tapasztaltam, hogy a CGNAT néha-néha behal és az IPv4 odalak valóban dialup-ot idéző sebességgel töltődnek be. Egy betelefonálós, IPv6 kikapcsoltatós segít...
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest