- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- iPad topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Masato
tag
válasz
makoss #119099 üzenetére
Egy ismerősömnek volt hasonló gondja. Határértéken volt a 4G térerő és csak kapta az SMS-eket a nem fogadott hívásokról. Kénytelen volt mindig 2G-re tenni a telefont azon a helyszínen.
Ha meg buta készülékek vannak a túloldalon, el tudom képzelni, hogy egyszerűen az adott időben nincs szabad 2G kapacitás.
-
makoss
veterán
Üdv!
Valaki adjon már egy olyan mail címet ami 2 db telefon elérhetőségi problémájával tud foglalkozni
Szinte minden napos probléma, hogy nem tudom elérni a rokonaimat és ők sem engem.
Mindegyik oldalt volt már telefon cserélve, a helyzeten semmi nem változott.
Köszönöm előre is! -
MiZo1990
aktív tag
válasz
feketedini #119095 üzenetére
Gyárid le a hátulján lévő RESET gombbal.
Ha utána sem jó, akkor 1270-en jelezd a hibát és kérd, hogy cseréljék ki..
Legvégső esetben saját router. -
Kami11
őstag
válasz
TheHardOne #119052 üzenetére
Ez nem jött be, azon túl, hogy tudta mi a gond, azt mondta, hogy nem tudja visszatenni a régebbi firmware-t.
Szerencséd volt azzal az ügyfélszolgálatos nővel. -
válasz
feketedini #119095 üzenetére
Ha telefonon kötötted akkor 14 nap.
-
feketedini
tag
Sziasztok! Nekem is gond van a fehér connectbox-szal. A szoftverfrissítés óta nagyon instabil az internet hozzáférés, a lapok betöltése több eszközön is sikertelen, ilyenkor egy újraindítás megoldja a problémát, de pár óra múlva kezdődik az egész elölről. Ipv4-en vagyok, csak a connectbox van kötve router üzemmódban. Ma írtam az ugyfelszolgalatnak, kíváncsi vagyok lesz-e rá valami megoldásuk.
Hűségnyilatkozatot hosszabbítottam pont kevesebb, mint 1 hónapja. Az elállás ettől hány napig lehetséges?
-
theooracy
aktív tag
válasz
kabelmania27 #119093 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
theooracy #119092 üzenetére
Lehet kisebb (pl 6dB) csillapító segítene, mert azzal javulnának a feltöltési értékek, nyáron 50 felett is lehet amit már problémát okozhat. Megpróbálhatod kivenni a csillapítót ha úgy rosszabb tedd vissza.
Lehet közel van hozzád az erősítő ezért magas a bejövő jelerősség.
Amennyiben a modem oldalán nem találod a modem üzemmódot ügyfélszolgálattal kapcsoltasd ki az ipv6-ot. -
theooracy
aktív tag
válasz
kabelmania27 #119080 üzenetére
Osztó nincsen, a kábel ami bejön az oszlopról, direktben van a modembe kötve. Egy FAM 10 10dB Attenator 1GHz. csillapító van a modem elé kötve a koaxra.
-
MadMancs
veterán
válasz
kabelmania27 #119088 üzenetére
Újraindítás után se. Ez ennyi amióta Hitron van. Compallal 16/4 csatorna volt.
-
zoli62
addikt
válasz
norbertoth #119086 üzenetére
Nálam a visszajátszás rendben, de nincs tagadás.
-
norbertoth
senior tag
Az mennyire tolerálható, hogy már egy hete szinte minden nap órákra se net se tv?!
-
MadMancs
veterán
Azt lehet tudni hogy Hitronokat is frissítik?
Nagyon remélem ehhez nem akarnak nyúlni. Ez így stabil ahogy van.
Még UPC logó fogad admin felületen.
Magán az eszközön nincs szolgáltatói jelzés csak egy Hitron logo.Hardververzió: A1
Szoftververzió: 4.5.10.201-CD-UPCCsatornákat viszont nem értem, nem 15/4 vagy 24/6 szokott lenni? Nálam van 22 le (354000000Hz CH1 - 722000000Hz CH24) és 5 fel (33200087Hz CH1 - 59800141Hz CH5) . Letöltésnél 1 16 és a 18 as csatorna hiányzik, feltöltésnél a 6.
A szolgáltatás amúgy stabil. Csak érdekességképp írtam. -
ElEvEn11
senior tag
Srácok!
Az létezik, hogy Android 8.0-on már nem fut a MyVodafone app??? -
-
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasni, de nem láttam hasonló problémát.
Fehér CB, Hardver verzió 5.01, Szoftver verzió CH7465VF-NCIP-6.15.20.2-1-NOSH
Az utóbbi időkben egyre gyakrabban az Androidos eszközök a WIFi-re csatlakoztatva azt írják, hogy nincs internet elérés, a PC-s klienseken megy (ugyan ez a helyzet a vezetékes részre csatlakoztatott régebbi TP WiFi routerrel, ami fix IP címmel, kikapcsolt DHCP-vel lóg a CB-n).
Restart után fél-1-2 napig jó, aztán egyszer csak megint elkezdi.
Ötlet?Előre is köszi a segítséget!
-
Kami11
őstag
válasz
Dzsekó #119066 üzenetére
Igen, ez van rajta sajnos, mióta megkaptam, azóta van/volt gond vele modem módban. A saját routert nem vettem ki, mert az van bekonfigolva a saját hálózatra és teszi is a dolgát megbízhatóan.
A vodást átraktam router üzemmódba, így most megszűnt a hiba, de így kettős natolás van, ami nem tetszik, de ha valóban lehet downgrade-elni, azt még kipróbálom, mert az eredeti felállás lenne számomra az igazi. -
ztsoft
őstag
válasz
theooracy #119072 üzenetére
Én itt az 50-es jelszintet (dBmV) mondanám a feltöltési csatornákon, de majd a Topikgazda úgy is kijavít, ha tévedek. Amúgy az a kettő 49-es érték sem valami biztató.
Én azt csinálnám a helyedben, hogy bejelenteném internet hibára, ha nem csinálnak semmit, akkor újra, ezt addig, amíg ki nem javítják a hibát. Sajnos mást nem tudsz tenni.
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Megkaptam az új e havi számlát, mely ötszáz forintal több, átnéztem az email jaimat, de semmi infó a miért ről. Lemaradtam valamiről? Változott valaminek az ãra? Van film plusz HBO Max. Minden. Nem nagy ügy, de nem árt tudni.
Köszi ha felokosïtotok.Üdv Karesz
-
Jackx
tag
válasz
Ha ezt más is megcsinálta, kérlek írjatok majd róla.
Illetve későbbi tapasztalatok is, mennyire oldotta meg a problémákat. -
Dzsekó
addikt
válasz
Pacos #119067 üzenetére
Tedd alaphelyzetbe.
Süllyesztett reset pöcköt rotring-al vagy kihajtott gemkapoccsal nyomd 30 mp-ig, utána elengedheted. Ez gyári alaphelyzetbe teszi a routert. Jó 8 perc után be tudsz rá jelentkezni és a gyári wifi név lesz a gyári wifi jelszóval. Minden infó rajta van a router alján lévő matricán. Ha szerencséd van, akkor csak a fw frissítéstől leakadt a wifi modulja. Ha ezután sem jó, akkor üfsz-t hívhatod. -
Pacos
tag
Nálam nincs wifi tegnap óta...Hiába kapcsolom be a routerben, nem kapcsolja be. A firmware az amit Dzsekó is írt. Nem is ég a routeren a wifi lámpája. Előtte mind világított és működött is. Az áramtalanítás sem segített. Megoldható vagy fel kell hívjam őket?
-
Dzsekó
addikt
válasz
Kami11 #119051 üzenetére
Nálad is a CH7465VF-NCIP-6.15.20.2-1-NOSH firmware van rajta? Ha belépsz a router webes felületére, akkor kiírja.
Én kivettem a Linksys-t a CBN mellől, mert úgy semmi értelme nálam. Csak 2db LAN aljzat foglalt csak. Modem üzemmódban is csak azért volt, mert ügyfélszolgálaton resetelgették a CBN-t, amikor gond volt vele, és lehetett mindent előlről beállítani. -
kezo0
addikt
válasz
cocka #119059 üzenetére
Nálam nem volt még olyan probléma ezzel a boxszal, amit a sima áramtalanítás ne oldott volna meg. Márpedig szinte minden nap van vele valamilyen probléma… Nem kell mindent kihúzogatni belőle, sőt, a HGW-t/routert sem kell soha újraindítani. De talán csak szerencsés vagyok – már ha ezt hívjuk szerencsének.
-
ztsoft
őstag
válasz
theooracy #119058 üzenetére
Annyit tehetsz, hogy megnézed mi okozza a hibát, amit belépve a HGW webes felületére, majd a "Haladó beállítások", majd oldalt "Eszközök", azon belül "Hálózat állapota", itt az első 3 fül tartozik szorosan a hálózathoz (ezekről készíthetsz képernyő képet). Ebből talán kiderül, hogy pontosan hol a hiba, de valószínűleg megoldás nem lesz rá (hálózati hiba is lehet).
Más.
Eddig erre sem volt példa, de most összejött neki.
15-05-2022 06:22:25 warning [DC:53:7C:99:90:1E][DFS] Radar signal detected, DFS sequence applied, channel changed from 100 to 40
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz
Zsolti1977 #119049 üzenetére
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy arról szól a sztori, hogy csak azért cserélgetnek a szerelők, hogy legyen munkájuk, mert ha a régi kábelezéssel meg csillapítókkal IS jelen volt a probléma meg az újjal is meg modemcserével, akkor két eset lehetséges:
Vagy a hálózat szar házon kívül, vagy a modem. Kiszórják a szériahibás modemeket, amit akárhogy frissítgetnek érdemi változás nem fog történni max. rosszabb lesz és akkor a végén meg vállat vonnak. Röhej.
-
TheHardOne
tag
válasz
Kami11 #119054 üzenetére
Igen.
Érdekességek:
1. Egyből tudta, mi a bajom, nem kellett részletezni, a másokkal tömegesen is előfordulra meg inkább csak egy sóhaj volt a válasz
2. Másik, nem mondta hogy fogja megoldani a problémát, csak megoldotta egy restarttal, szóba se került, hogy visszaállítás / régebbi szoftver lesz. Ebből gondolom, hogy nem nagyon kellene nagy dobra verni, viszont kvázi beismerés, hogy gond van az új firmwarrel.
3. Ugye már ez is VF végű szoftver és nem LG, csak korábbi, olyan 2020-21 tájéka lehet, viszont jól működik, tehát nem ragaszkodnak ahhoz - egyelőre - hogy a gigás net kivételével egy azonos verzió fusson az összes különböző kábelmodemükön. Valszeg tényleg csak az upctlanítás volt a fő szempont a frissítéssel.Adalék 1.: aki esetleg csomagot váltana, csak a gigáshoz adnak más modemet, a fehéret magától sosem és kérésre sem cserélik, feketére sem, ami azért érdekes, mert ezek szerint van még a raktárban új/visszavitt fehér box bőven.
Adalék 2.: az üfsz akkor tudja meg, hogy új szoftver lett kiküldve, ha az már megtörtént. -
Kami11
őstag
válasz
Köszi a tippet,
ezt holnap délelőtt, mikor senki nem lesz idehaza és nem használja a netet kipróbálom.
Melyik menüt választottad? A hibabejelentést? -
TheHardOne
tag
Remélem nem szúrok ki másokkal és magammal, főleg nem az üfsz hölggyel, de halkan megosztanám mire van lehetőség. Telefonálj be, nekem most egy kitűnő, kedves, hozzáértő kolléganő, azonnal felvette a telefont, és downgradelte az egyik érintett fehér boxot vodafo
sne CH7465VF-NCIP-6.15.20.2-1-NOSH szoftverről CH7465VF-NCIP-6.12.19.8-2-NOSH-ra. Természetesen már ez sem UPC logós felület, de nem is Voda, hanem a sima CBN felület. Nem akarom elkiabálni, de ezzel úgy tűnik úgy működik, mint eddig vagy még talán jobb is lett (a led világítást leszámítva, az továbbra is van...). Nincs percenkénti szakadás, modem login is működik. Aztán kérdés, mikor kényszerítik rá megint újra a legújabbat... -
Zsolti1977
újonc
Sziasztok!
Nyíregyházán lakom. 1Gb-es Vodafone net van bekötve. Vezetékes mérésen rendben a le/feltöltési sebesség. Ha a gyerek Zoom vagy Messenger online video órát van, a modem véletlenszerűen újraindul. Volt kint 5-ször technikus, két modemet cseréltek, átnézték a hálózatot, cseréltek elosztókat. Azt mondják minden rendben, nem tudnak mit csinálni. Valaki esetleg találkozott hasonló problémával?
-
Dzsekó
addikt
válasz
kezo0 #119045 üzenetére
Nem ez a gond. Át tudok váltani, át is vált modem üzemmódba. De onnantól kezdve a wifin hol nincs internet, hol van. Ha van is internet, akkor laggolnak az oldalak, vagy nem jönnek be. A telefon állandóan a mobilinternetre próbál kapcsolni. Egy Cisco Linksys E4200 router van mögötte, nem gondolnám, hogy ez ment tönkre, olvasva itt a firmware gondokat. Persze minden lehet. Ezért írtam be a pontos firmware verziót, és kérdezném újfent, hogy ennél a firmwarenél vannak gondok a modem üzemmóddal?
-
Zoshi85
aktív tag
Sziasztok. KB 2 hete van nálam a Vodafone tv iptv.
Eddig kétszer történt a 2 hét alatt, hogy teljesen meghülyült a box. Pl csatornát váltanék, eltelik 1 perc mire vált, és/vagy nyomogatom a csat. Vált gombot, semmi, majd össze vissza kapcsolgatja.. Ez normális? 🤣 Úgy értem, hogy van ilyen hibája? Vagy kérhetek cserét? Azért kérdezem, mert ha ez ilyen.. Akkor hagyom. 😁 Köszönöm szépen. Szép napot ✌️ -
Dzsekó
addikt
Sziasztok!
Fekete CBN box-nál ez a fw van jelenleg: CH7465VF-NCIP-6.15.20.2-1-NOSH
Ennél nem megy már a modem mód? Eddig működött, most már nem. Azért kérdezem, hogy erőlködjek a modem mód állításával vagy felesleges? Ha modem módot szeretnék, akkor mit csináljak szerintetek? -
ztsoft
őstag
válasz
theooracy #119040 üzenetére
Szia!
Egy újraindítás (áramtalanítás) helyre szokta hozni. Ezt akkor szokta kiírni, mikor nem tud minden csatornához rendesen (hiba mentesen) kapcsolódni.
#119039 sb
Igen, ez a fajta hullámzás nálam is jelen van, saját mérés, ami 15 percenként mér 3 különböző szerverre (speedtest CLI).
Koaxos területen ha nincs TV előfizetésed, akkor nem kell elosztó, egyből a HGW-be megy a koax.
-
theooracy
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy mit jelent az, hogy a Connect Box menüjében a kezdőlapon az állapot áttekintése pontban az "Internet" állapotnál azt írja pirossal, hogy "Részleges szolgáltatás(csak letöltés)" A vezeték nélkülinél zölddel: "Bekapcsolva (2.4 és 5 GHz.) Telefonnál zölddel: "Kész Tel1"
Amúgy minden működik, csak ezt a "részleges szolgáltatást" nem értem. -
sb
veterán
válasz
ztsoft #119020 üzenetére
Nálam mindig is volt korlát, bár lefelé igazából nincs jelentősége. Felfelé meg általában bőven a limit alatt, 100kB/s-t lövök be. (A feltöltési korlát ami játszhat, mert ha 100%-ban fogja a sávszélességet akkor az ack csomagok nem mennek ki és emiatt lassulhat a letöltés is.)
A kapcsolatokat lekorlátozva tegnap azt hittem megjavult. A másik gépen 50-60MB/s-el töltött a torrent. De a lényeg ami miatt írok, hogy teljesen random. Ment így egy ideig, majd ugyanúgy a földbe állt 10-20kB/s. Aztán újra indult... utána 10-15 perccel pedig olyan mintát vett a grafikon, hogy 40-50MB/s, de 5-6mp-enként leszúrt szinte nullába, de csak egy pillanatra, utána újra 40-50MB/s.
Máskor rajzolt olyan EKG görbét is mint Puro-nál. Napokig meg úgy nézett ki, hogy fullon nem is megy, csak 10-20MB/s és azt is csak 1-2 percig, utána hosszú, 5-10 perces 0 forgalom jött.
Egyszóval totál kiszámíthatatlan. Ha egyszer földbe állt és nem megy, akkor ha kilövöm a torrentet, majd újraindítom szolídabb terheléssel akkor újra megy egy ideig. Biztosan látszik rajta, hogy nem bírja a terhelést és random lassul be vagy hal le teljesen. Ill. éled újra ha kilövöd egy időre.
Ez mind modem mód. A korábbi, hogy terhelés alatt nem értem el a felületét nálam is megváltozott. Már kb. csak csillagegyüttálláskor sikerül belépnem. Tegnap próbáltam router módba kapcsolni, kb. 1 óra alatt nem sikerült. Próbálok belépni, homokóra, timeout, no response. Közben 2x áramtalanítottam, hogy újraindulva magához tér... semmi. Nem tudtam belépni.
szerk: Bár szerintem egyértelműen nem ilyen jellegű a gond de azért rákérdezek: A kábel/elosztó részhez nem értek de mintha itt olvastam volna, hogy nincs elosztó. ? Ez TV nélkül értendő, vagy rosszul láttam?
-
Puro
aktív tag
Sziasztok,
igényeltem hw mérőt sebesség tesztre, két hete üzemel és látszik a diagramon, hogyfos. Ahogy ez így van,fos az egész. A kritikus időszak minden nap 18:00-1:00-ig tart, amikor a sávszél fele annyi se, mint az elméleti. Nem tudom mit lehetne ezzel kezdeniRégi chello időszak jött vissza, amikor töltögetni hajnali kettő és reggel hét között éri meg, mert utána csak csökken a sávszél. Amit még mindig nem értek, hogy másnak hogy jön maxon bármilyen időpontban
-
tibbike01
őstag
válasz
kabelmania27 #119035 üzenetére
Köszi! Budapesten (13 vagy 11 kerület és környéke) tudtok olyan helyet ahol elkészítik a kábelt vagy árulnak készre szerelten. Lehet azt csinálom majd, hogy viszem magammal a mostani kábelt és mondom, hogy ilyet szeretnék csak 3méteresbe
-
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
A jelenlegi setupot meg szeretném változtatni, a TV feletti polcra kerülne a router. A jelenlegi coax kábel nem elég hosszú, kb 1.5 méterrel hosszabb coaxra lenne szükségem. Ezt hogyan tudom megoldani? Házilag barkácsolható vagy kell hozzá a vodafonos kolléga?
-
cocka
veterán
Itt annyi ilyen led mizéria volt az elmúlt kb. másfél hétben, hogy az a gyanúm, hogy ez a nonstop világít egy csomó led dolog nem természetes működés, hanem vmi firmware bug következménye.
-
STC Speed
őstag
HEllo!
Nem tudom volt esetleg valakinek hasonló, de nekem a fehér CB modem 1 hete kb mindhárom zöld visszajelző ikonja folyamatosan vilagit, erre van megoldás? működik minden egyébként csak zavaró a sok fénye éjszaka, bár lehet letakarom valamivel ....
-
Vynx
tag
válasz
woodworm #119023 üzenetére
Router módban valamivel jobb, én is áttettem, de így is észrevehetőek a problémák. Modem módban rosszabb a helyzet, mihelyst ráküldöm a torrentet (hiába vannak korlátozva a kapcolatok, egyből lehal indulásnál), lehalasztja a routeremet, ami nem tolerálja ezt a kapcsolat szakadás, ingadozás dolgot. Itt szoftveres és hardveres problémák is vannak, mivel ezekben a csodás CB-kben puma chip van, ere megkapta ezt az firmware-t és ez így sok lett neki.
-
norbertoth
senior tag
Debrecen belváros: megint se tv se net, szinte minden nap ez van, kb 1 hete.
-
woodworm
veterán
válasz
cintula187 #119017 üzenetére
Érdekes ez mindenesetre. Bár a saját routeremen egyedi dns szerver van beállítva, de mikor akadozni kezd, akkor mindig dns hibára hivatkozik. Mintha blokkolná a kérést.
Az még érdekesebb, ha mindezt nem teszi router módban. -
Jackx
tag
Most kicsit jobban megnézve, a probléma akkor jelentkezik, ha letöltést állítok be a torrentbe. Maga a seedelés egyáltalán nem okoz problémát. Stabilan megy 22 megabit/sec, de valószínűleg amiatt mert nincs annyi peer kapcsolat mint letöltésnél. Így ahogy korábban írtátok a kapcsolat maximálás számát keményen lekorlátozva átmeneti megoldást jelenthet.
-
cintula187
addikt
válasz
Nordik #119016 üzenetére
Az a baj, hogy ez nem olyan szokásos hiba, hogy na lassú a sebesség vagy x ideig nincs kapcsolat. Ez tényleg valami firmware eredetü lesz. Készítsünk neki videókat a lassú betöltésről?
Mondjuk ztibor -ral ellentétben nekem stabilan ég minden zöld a fehér connect boxon nonstop. -
Nordik
őstag
válasz
ztibor #119011 üzenetére
Egyre többen panaszkodnak akadozó netre, fekete CBN illetve fehér connenctboxxal is. Nem a frissitessel van gond? Vagy valami központi hiba van? Internet van, de közbe nehezen tölti be az oldalakat. Néha megjavul. Mi lehet a probléma és mit lehet tenni? Minél többen jelentsuk hibára?
-
ztibor
senior tag
1 hete, mióta kb frissítették ezt a fos fehér Connetboxot a következő problémáim vannak:
- pár percenként kihagy, megakad a net, majd pár másodperc múlva visszajön, ez jelentkezik amikor oldalt töltök be, vagy akár wifin, mondjuk játék közben ami kis időre offline megy
- az elmúlt pár napban legalább naponta 5-6x elmegy a net, ilyenkor villog minden a connectboxon, majd pár perc múlva (néha több) általában visszajön.
- az okosotthon egyes elemei a frissítés után nem tudtak a wifi hálózatra lépni (pl okos konnektrorok) és azóta se tudnak, acces pointos routerre csatlakoznak.Egyelőre ennyi amit észrevettem.
Kezd idegesíteni mert ma online poker közben szakadt meg és a mobilneten is pont elfogyott az adat, így most pénzt is buktam rajta...Ötlet? Ha bridge-be raknám van esély hogy megjavulna? Csak próbából nem vennék egy komolyabb routert.
Szívem szerint szolgáltatót váltanák mióta átvette a Voda, de tudomásom szerint csak itt van CI+ modul tv-hez.Ja az lemaradt hogy 300-as net és az a sebességet teszt szerint meg is van
-
cintula187
addikt
Ma reggel a supportos hölgy ráküldött egy központi restartot. PIROSAN villogtak a LED-ek
Kicsit jobb a helyzet még. Jövő héten cserélik. -
Vynx
tag
válasz
ztsoft #119008 üzenetére
Valószínű az van, amit írsz, nem bírja ezt már a hálózat (bár nem hiszem, hogy felénk hirtelen többen kötöttek szerződést a Vodánál netre, a frissítés után jöttek elő a problémák, valamit elcsesztek központilag is nem tudom...) nálam is ugyan az van mint nálad, pedig itt aránylag új a vonal kb. 3 éves (az erősítők, az optika ami bejön a településre új), a sebesség megvan mindig, a vonal szakadozása (sebesség leesik, majd visszajön pár másodperc múlva, nálam torrent használatakor van ez leginkább - azelőtt (UPC-s időkben) ilyen nem volt) az új Vodás frissítés óta áll fenn. Áramtalanítás annyit segített nekem, hogy gyorsabban elérem a modem felületét már.
-
ztsoft
őstag
válasz
petakpa1 #119007 üzenetére
Nálam az áramtalanítás nem oldott meg semmit (még a hosszabb, több órás sem). Amíg a gyári fw volt rajta, addig egy kicsivel jobb volt a helyzet, de amióta megkapta a Vodafone-os fw-t, azóta csak rosszabb lett. Valószínűleg itt a hálózat állapota és a sok kiszórt 500-as net (már a UPC idejében is érezhető volt, hogy instabilabb lett a hálózat emiatt, az addig mindig a maxot hozó letöltés, csak ritkán érte el a maxot, majd egyre rosszabb lett) lehet a felelős ezért.
Szerencsés helyzetben vagy (hozzád hasonlóan még egy páran itt a fórumon), hogy nincsenek komolyabb hibák, másoknál meg pont fordítva van, szinte csak a hibák vannak.
-
petakpa1
őstag
Tegnap és tegnapelőtt nálam is volt akadozás, lassúság, ingadozó sebesség a netszolgáltatásban. Fekete Compal modem immár Voda FW-vel, Budapest Angyalföld Kertváros.
Viszont egy modem áramtalanítás úgy tűnik megoldotta a dolgot, javaslom ezt mindenképp próbálja meg akinek problémája van.Sokakkal ellentétben én összességében elégedett vagyok a UPC/Voda internet szolgáltatásával. Mondom ezt úgy, hogy 2004. óta Újpesten panel épület és 2015. óta Angyalföld kertváros két helyen is előfizető vagyok. Az esetek 97%-ban megvan a szerződütt maximális le/fel sebesség (500/22 mindkét helyen), és kimaradások / lassulások is nagyon ritkák.
Ami nem tetszik az az, hogy digitális tv vételhez mindenképp külön eszköz kell: mediacard, vagy Vodafone TV Box, és 2. - 3. vételi helyért már + 500,-Ft-ot kérnek.
-
cintula187
addikt
válasz
ggbuffon1897 #119004 üzenetére
Ügyfélszolgálat elérhető volt ma is. És hétköznap reggel 7 kor felvették szintén telót. Maga a net kimaradás nálam du 16 tól mésnap délig tartott kb.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
cintula187 #119002 üzenetére
Köszi a megerősítést. Vajon mikorra ohajtjak megoldani? Annyira nem erdekelne, de tök kínos h hetvegen vendegeink vannak, és oké h van mobilnet meg minden, de ez igy gáz.
Dolgoznak ezek egyáltalán hétvégén? Vagy mit jelenthet náluk ez a bűvös központi hiba?
Hétfőn az első dolgom lesz ujra berendelni a T-t, inkább furjanak, már nem érdekel. Ez az ugyfelkezeles kritikan aluli.
-
sb
veterán
válasz
tPedro_ #119001 üzenetére
Köszi a megerősítést.
Én azt nem értem, hogy ami alapvetően működött azt hogy lehet ennyire elcseszni. Nekem 10+ éve van UPC-m, hétvégén érezhető némi lassulás, de átvitelben még akkor sem, csak response-ban talán. Ezen kívül semmi nem volt vele, mindig hozta a maximumot, épp ami adott időben volt.
-
cintula187
addikt
válasz
ggbuffon1897 #118997 üzenetére
Sajnos igen. Nekem 3 napja volt ez. Bp 17. ker
-
tPedro_
őstag
Nálam pontosan ugyanez a jelenség, kb 2 napja. Sebesség 0, aztán szép lassan visszamászik.
Láttam, hogy világít rajta 2 led, ami eddig nem világított, azt hittem rossz a kapcsolat, de aztán itt olvasom, hogy ez most a normális működés.
Ezek szerint nálam is a frissítés az oka.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest