Hirdetés

2019. június 26., szerda

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-15 21:47:44

PROHARDVER!

Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5151) Laraxior


Laraxior
(Jómunkásember)

Esetlegesen lehetne bővíteni a hardvereknél a számítógépházaknál annyival, hogy a keresés márka szerinti részhez beletesszük a Corsairt?
Keresgéltem házakat, régebben Corsair házam volt, most is azt szerettem volna, de így nem tudtam szűkíteni, oké, hogy beírom keresőbe... Mellesleg NZXT lesz a ház, de az lényegtelen :D

"...3.6, nem jó, de nem is tragikus..." "...de nem, nem láttál, mert nincs ott grafit..."

(#5152) Schibik


Schibik
(újonc)

Üdv mindenkinek!
Lehet, hogy én vagyok a béna, de nem tudom módosítani a jelszavamat.
Amit a rendszer adott elég bonyolult, hogy megjegyezzem.
Köszönöm a segítséget.

(#5153) Argos válasza Schibik (#5152) üzenetére


Argos
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

Lépj át a fórumra és jobb fent adataim menü alatt meg tudod változtatni.

[ Szerkesztve ]

...elmúlik...

(#5154) NemesTom


NemesTom
(tag)

Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy mit tehetek akkor, hogy ha eltűnt a vevő a vásárlás után. Eljött, megvette, feltehetően boldog vele, de én nem vagyok annyira boldog, mert nem érem el sem üzenetben, sem telefonon, és hiányzik az érékelés - az üzlet rendben lezajlott, tök jó arc volt az emberke, előre megbeszélt helyen, időben történt az üzlet, és az előre megbeszélt összeg került kifizetésre. (Össz. ~ 60000 ft-os vásárlásról lenne szó, és az a + pár piros nekem számít :D)

(#5155) Kalandor válasza NemesTom (#5154) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem akar értékelni, senki se kényszerítheti rá.

(#5156) Beniben


Beniben
(tag)

Sziasztok!

Mi a probléma a Hardverapróval, mikortól lesz újra elérhető?

Köszi :R

"Ede, bibe, lude, post mortem nulla Voluptas!"

(#5157) Kalandor válasza Beniben (#5156) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most épp nem működik, reméljük hamarosan visszaáll.

(#5158) gyuri2008 válasza Kalandor (#5157) üzenetére


gyuri2008
(PH! addikt)

Sajnos még mindég nem megy :(

(#5159) NemesTom válasza Kalandor (#5155) üzenetére


NemesTom
(tag)

Ez igaz. :/ De ha mással értékeltetem, az meg nem túl etikus.

(#5161) mekker


mekker
(őstag)

Üdv!

Nem lehetne valamit kezdeni ezekkel az 1Ft-os halmokkal? Tudom, hogy speciális kereséssel lehet minimum árat állítani (alkalmi látogatók nem biztos, hogy gondolni fognak erre), de én személy szerint nem látom értelmét ezeknek a hirdetéseknek. Félreinformálják a vevőket, átláthatatlanná teszik a kínálatot, satöbbi.

-Be lehetne vezetni az oldalon egy minimális árat (mint az Ebayen)
-Illetve ha valaki bazárszerűen hirdet, akkor arra kéne kötelezni, hogy minimum az egyik termék árát adja meg már a fejlécben is.
(pl. más oldalakon is van olyan címke, hogy "500 Ft-tól", vagy 500 - 2000 Ft)

Don't hate the player, hate the gémeskút

(#5162) Zolcsevita90


Zolcsevita90
(újonc)

Sziasztok!

A következő lenne a problémám hirdetésfeladásnál:

"Hiba a képfeltöltés során.
Nem haladja meg a kép a feltöltési korlátot?
(JPG max. 8 Mpx, 3 MB; PNG max. 1366x800 px, 600 kB; GIF max. 65x65 px, 60 kB)"

Mindezt úgy írja, hogy a képek JPG-k, próbáltam 8 illetve 2,1 Mpx-el is és egy kép nem foglalt többet 100-120 KB-tól többet. Ezelőtt nem volt ilyen gondom, remélem orvosolható.

A segítséget előre is köszönöm!

(#5163) Markgx10 válasza Kalandor (#5157) üzenetére


Markgx10
(őstag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, tizenéve itt vagyok, az utóbbi pár évben főleg a hardveraprót látogatom napi rendszerességgel. Korábbam a jófogás oldalán vásároltam a boti trade kft től (kecskemetpc.hu) egy Samsung Galaxy Tab S 8.4 készüléket, ami nemrég kiderült, hogy a Telenor által le van tiltva, természetesen amikor vettem a hirdetésben még csak utalás sem volt a letiltásra csak sima wifis készüléket hirdettek és csodálkoztam is hogy LTE változat érkezett meg. hosszas utánajárás után kiderült, hogy a mobilinternetet nem fizették mellé, ezért tiltották le, nem lopott stb, százszor beszéltem a Telenorral ez ügyben soha nem lehet már visszakapcsolni, akármit is fizetnék be, de a készülék tulajdonjogán nincs vita az az enyém (sajnos). Maga a készülék hibátlan, de ezen hercehurca és rengeteg kellemetlenség bennem nagyon rossz emlékeket hagyott, ezért el szeretném adni. Két kérdés, mivel soha életemben nem vertem át senkit és nem is szándékozom a jövőben sem, tehát egyik, hogy jogszerűen meghirdethetem e a készüléket itt a hardveraprón? Ha igen, akkor milyen kitételeket jelenítsek meg, mjt írjak oda, hogy véletlenül se tévesszek meg senkit? Az árát eleve a béka s...e alá kalkulálom, sejtem, hogy normál árnak még a közelében sem kaphatok így érte. Előre is nagyon köszönöm, ha valaki válaszol :R

(#5164) svensson


svensson
(PH! félisten)

Ha egy archivált hirdetést jelentek, hogy értékelni szeretném, akkor a másik fél is kap utána üzenetet, hogy értékeljen?

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#5166) customer114


customer114
(őstag)

Sziasztok,

Lehet volt már nem olvasom most vissza:

Bármit csinálok bejelentkezve hardverapron, utána ha visszamennék PH fórumra (chrome szomszéd tab-on) mindig kijelentkeztet a PH.

(#5167) svensson válasza customer114 (#5166) üzenetére


svensson
(PH! félisten)

Hardverapró: CSAK konkrét bugreportok, ide.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#5168) jozsi252


jozsi252
(PH! kedvence)

Sziasztok,

Van valami módja annak hogy megnézzem hogy a hirdetésem ki nézte meg? Tudom hogy valószínűleg rossz topicba írok, de nem tudom hova kellene írni ezzel kapcsolatban.
Felraktam egy hirdetést, de rá nemsokára egy köcsög telefonon hívott és szórakozott :U a hirdetéssel meg a termékkel kapcsolatban. Összvissz 1 ember látta a hirdetést, azt írta ki az oldal, szóval túl sok lehetőség nincs hogy ki volt, feltéve ha ezt meglehetne nézni.

:R

[ Szerkesztve ]

iPhone Xs 64GB Space Gray

(#5169) föccer válasza jozsi252 (#5168) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)

Tudtommal nincs erre lehetőség. Ha zavarnak az ilyen telefonok, akkor ne add meg a telefonszámodat. Sajnos vannak ilyenek, kiszűrhetettlen. :(

üdv, föccer

(#5170) jozsi252 válasza föccer (#5169) üzenetére


jozsi252
(PH! kedvence)

Hát tudom, de 10-ből 9 hirdetésemnél telefonon hívnak fel. Sokkal egyszerűbb meg könnyebb mindenkinek. Aki nincs fent az oldalon, az egy privát miatt lehet nem akar regelni, vagy épp e-mailt nem akar írni, mert úgy véli hogy lassan érkezik válasz.
Én is a telefonos lehetőséget részesítem előnybe.

Persze a számkijelzése is le volt tiltva, szívesen elbeszélgetnék az ilyennel hogy mit érez ilyenkor hogy ezt műveli.

iPhone Xs 64GB Space Gray

(#5171) föccer válasza jozsi252 (#5170) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)

Alap, hogy rejtett számot nem veszünk fel. Sem olyat, ami nem hazai (vagy én esetemben németországi) körzet.

Az ilyen emberekkel kapcsolatosan teljesen felesleges bármiféle energiát rákölteni. Amint leteszed azonnal törlöd még a memóriádból is. Az életben élősködő energiavámpírok. Mentálisan beteg emberek.

üdv, föccer

(#5172) kenwood válasza föccer (#5171) üzenetére

En is igy latom.
Olyan kicsi az eselye,hogy ilyen emberbe fut bele az ember,hogy erre nem lehet/erdemes semmilyen vedelmet kitalalni.
Ha egyszer, le kell tojni, ha rendszeres,rendorseg.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#5173) bosszutallok


bosszutallok
(újonc)

Sziasztok,

Azzal kapcsolatban, ha hirdetés kiemelést vásároltam és nem hosszabbodott meg a kiemelésem (miközben a sikeres tranzakció visszajelzésre került) kit kell keresnem?

Peti

(#5174) Faterkam válasza föccer (#5171) üzenetére


Faterkam
(PH! addikt)

A rejtett számok mögött is lehetnek rendes emberek ;) Mi a T-kom digitális vonala miatt szívtuk ezt meg! Ugyanis ott alapba nem jeleníti meg a számodat. Sokszor hiába hívtam embereket, és nem vették fel, mire leesett miért :) :K

"Semmiféle megbánás nem teheti jóvá az elmulasztott lehetőségeket." C. D. https://tinyurl.hu/d4Db/

(#5175) bosszutallok válasza bosszutallok (#5173) üzenetére


bosszutallok
(újonc)

Megoldódott. :)

(#5176) copacabana


copacabana
(újonc)

Két kérdés:

1. Keresésnél van mód arra, hogy a jegelteket ne mutassa a rendszer? Ha nincsen, igazán nem nehéz megvalósítani, triviális szűrőfeltétel, és nem mutatja azokat a hirdetéseket, amik jó eséllyel érdektelenek; akár alapértelmezésnek is be lehetne állítani, és egy "jegelteket mutat" opciót kitenni a felületre.

2. Itt a fórumban mindegyik hozzászólás mellett van Válasz és Privát gomb, ezek logikusak. Viszont új hozzászólás írásához nem egy gomb van valami normális helyen (legfelül/legalul/mindkét helyen), hanem ez is mindegyik hozzászólás mellett jelenik meg. Ezt csak így sikerült implementálni, és úgy maradt, vagy van mögötte koncepció is?

(#5177) Mándor


Mándor
(újonc)

Javaslat:

Legyen kötelező az eladó által a termékről készített fotót feltölteni.Ne kelljen felesleges köröket futni azért,hogy a vevő lássa,hogy a termék milyen állapotban van.

(#5178) otps


otps
(fanatikus tag)

Nem ide.

[ Szerkesztve ]

(#5179) totalZ


totalZ
(újonc)

Javaslat:

Nem tudom, hogy van-e erre már beállítási lehetőség, de nem lehetne beállítani, hogy amikor üzenetem érkezik, akkor kapjak egy e-mailt arról, hogy érkezett egy üzenetem a rendszerben. Az üzletek lebonyolítása gyorsabb lehetne ezáltal, mivel nem kellene mindig megvárni, míg a másik belép és megnézi jött-e újabb üzenet. Más adok-veszek oldalakon szerintem elég hasznos dolog ez.

(#5180) Faterkam válasza totalZ (#5179) üzenetére


Faterkam
(PH! addikt)

Ezer éve működik!
Jobb oldalt, beállításaim, Felhasználói beállítások, ezt nézted? ;)

"Semmiféle megbánás nem teheti jóvá az elmulasztott lehetőségeket." C. D. https://tinyurl.hu/d4Db/

(#5181) dannyl


dannyl
(PH! addikt)

Nem tudom jó helyre írok-e, de nagyon zavaró egy viszonylag új írás itt PH!-n. Konkrétan a Gépvásárlási tanácsadó. Tele van félrevezető, felesleges drága dologgal, az írás több sebből vérzik, ráadásul van egy szinte tökéletesen működő topic erre: Milyen asztali gépet vegyek? Ez a gépvásárlási tanácsadó ugyan ebbe megy át, csak a sok hozzá nem értő is ajánl gépet, míg a másikban kontroll alatt van az egész ajánlás. Szerintem nem tesz jót a PH!-nak, ha majd jönnek vissza a vásárlók, hogy elköltöttek 240k-t, és ugyanaz meglett volna 140-ből. És ez nem túlzás. Az igényeket teljesen figyelmen kívül hagyja. Ráadásul címlapon van, a hozzáértők meg a fejüket fogják. Valamit lépni kéne.

(#5182) montezuma


montezuma
(tag)

Sziasztok,

Klassz hogy van félgép kategória - köszönjük, no de véletlenül jöttem rá, mert a félgépek eddig az alaplapok között voltak.

Nem is tudja mindenki.

Viszont javaslom, hogy itt is meg legyen különböztetve foglalat szerint, mint az alaplapoknál, mert elég macerás a 370 és integrált atomos gépeket is végignézni, ha az ember pl. 1151-et keres.
Üdv, Montezuma

(#5183) Zaji


Zaji
(senior tag)

Sziasztok,

Nem biztos, hogy jó topikban járok, de hátha.
Hogy lehet negatív értékelést visszavonni?

(#5184) föccer válasza Zaji (#5183) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)

Jelented az adott hirdetést és leírod a történetet és kéred az értékelés módosítását.

üdv, föccer

(#5185) Krisztian101


Krisztian101
(tag)

Ilyen problémám lenne, remélem jó helyre írok:

~2 napja indítottam értékelést itt

Az eladó megkapta a kérésemet, engedélyezte, de hozzám nem jutott el a lehetőség.

Segítségeteket előre is köszi!

(#5186) Faterkam válasza Krisztian101 (#5185) üzenetére


Faterkam
(PH! addikt)

Ha nem megy az értékelés, akkor olvasd el ezt!

[ Szerkesztve ]

"Semmiféle megbánás nem teheti jóvá az elmulasztott lehetőségeket." C. D. https://tinyurl.hu/d4Db/

(#5187) ipkO96


ipkO96
(újonc)

Sziasztok,
javaslatot szeretnék tenni:
Hardveraprón megoldható lenne, hogy nem külön-külön a városokra lehessen rákeresni hanem mondjuk egész megyére is?
Teszem azt, hogy ha szeretnék keresni Győrben és Sopronban, és a környező településeken, akkor ne kelljen egyesével megnézni mindet, hanem rámenni egyszerűen arra, hogy Győr-Moson-Sopron megye.

Megpróbáltam illusztrálni a javaslatot :DD

[ Szerkesztve ]

(#5188) ipkO96 válasza ipkO96 (#5187) üzenetére


ipkO96
(újonc)

Utóirat:
Valamint jó lenne ha a képes hirdetéseket jelezné valamilyen formában, hogy ott van kép.

(#5189) svensson válasza ipkO96 (#5187) üzenetére


svensson
(PH! félisten)

Vagy esetleg így, mint Jófogáson.

Valamint jó volna kötelezővé tenni legalább egy kép feltöltését és a termékinfó link megadását. :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#5190) ipkO96 válasza svensson (#5189) üzenetére


ipkO96
(újonc)

Ezt egyáltalán nem mondtam, hogy legyen olyan mint a jófogás, csak javaslatot tettem a keresés sikerességének érdekében.
A kép meg, nem kötelező csak jó ha van, és jó ha látom mit akar eladni az illető.

(#5191) svensson válasza ipkO96 (#5190) üzenetére


svensson
(PH! félisten)

(#5189) kovy29 válasza ipkO96 (#5187) üzenetére, tehát én mondtam. :D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#5192) ipkO96 válasza svensson (#5191) üzenetére


ipkO96
(újonc)

Jó, csak nekem elég szarkasztikusan jött át, nem akarom hogy ebből az oldalból egy jofogás legyen.

(#5193) svensson válasza ipkO96 (#5192) üzenetére


svensson
(PH! félisten)

Semmi szarkazmus nem volt benne, Jófogás pedig nem egy ilyen kezdőlaptól lesz az oldalból. ;)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#5194) jepe


jepe
(újonc)

legyen kötelező a Serial Number // sorozatszám / Serial feltüntetése

mivel kamerákat is árulnak itt nick-nevekkel azonosított emberek, roppant fontos volna, hogy a serial number-eket KÖTELEZŐ legyen feltüntetni minden hirdetésben (ami beleesik bizonyos kategóriákba, tehát például processzor: nem, kamera: igen )

az index.hu kamerás adok-veszek oldalainál például ez a szöveg jelenik meg MINDIG:

" Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz, add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod. A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig kitiltjuk az adok-veszek topikokból. "

szerintem jót tenne a hardveraprónak is egy ilyen lopás-ellenes szabály, emelne az amúgy remek renoméján :)

lásd:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9116329

(#5195) jepe válasza Mándor (#5177) üzenetére


jepe
(újonc)

szerintem jó és fontos ötlet -- javítja az adásvételek színvonalát

(#5196) customer114


customer114
(őstag)

Nincs okos óra részleg. Legyen.

(#5197) svensson válasza customer114 (#5196) üzenetére


svensson
(PH! félisten)

k

:D

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#5198) pvt.peter


pvt.peter
(őstag)

Sziasztok,


Ahogyan a képen is látszódik jobb oldalt a "Jelentéseim" -nél van egy számláló amely 2 -t mutat.
Ez így OK is, ugyanis még régebben volt 2 db jelentésem hirdetéssel kapcsolatban.
Viszont a baloldali résznél nem mutat semmit sem.

Ez azért van mert ez csak egy sima számláló és nem konkrétan a jelentett tartalmat számolja össze ami mögötte van?

Vagy ha igen, akkor baloldalt miért nem mutatja a korábban jelentett tartalmakat?
OS: Win7, 10
Böngésző: Chrome v52.0.2743.116 m (64-bit)

Előre is köszönöm a választ,
Peti

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#5199) Efraim0902


Efraim0902
(újonc)

Sziasztok.
Valamiért napok óta nehezen lehet belépni mobilról.
Ha bármit akarok azonnal kidob ha mentenék valamit akkor is.
Egyszerűen így szenvedés, hogy folyamatosan dobál, s a belépés sem sikerül mindig azonnal.

Tisztelettel Efraim!

(#5200) ztylor


ztylor
(újonc)

Sziasztok! Márciusban meg lett vonva a hirdetési jogom a hardveraprón. Korábban egy alienware laptopot hirdettem, amit egy felhasználó negatív kommentekkel látott el, mivel nem vettem fel vele a kapcsolatot, mert nem volt szimpatikus az ajánlata. A hirdetést töröltem, majd egy ismerősöm meghirdette a gépet, és Idő közben el is adta a laptopot. Szeretném visszakapni a hirdetési jogomat. csak pozitív minősítésem van, és főleg vásároltam, nem árusítottam, viszont szükségem lenne a jogosultságra, hogy eladni is tudjak. Ilyenkor kivel vegyem fel a kapcsolatot? vagy lehet valamit tenni?

JOE

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.