Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zrubi
senior tag
1.
Itt (linux) nincs olyan, hogy alap rendszer. Van a kernel, meg egy csomó program(csomag) azek eggyüttese válik operációs rendszerré. Amit te gondol(hat)sz alprendszernek, az meglehetősen sok csomagból áll.
Mindenesetre, ha ilyet akarsz, akkor a telepítésnél kiválogathatod, hogy mi kell neked pontosan. Mondd neki, hogy ne rakjon fel X-et, meg semmi olyat ami X-et igényel.. És akkor lesz egy karakteres rendszered. DE nem alaprendszer, mert abban is lehet olyan ami neked nem kell pl fejlesztőeszközök, szerverek, stb.
Ha ilyen ambícióid vannak (meg gyors neted) akkor a debian való neked. Ott úgy megy a telepítés, hogy felrak egy 'alap rendszert', majd ezt elindítja ekkor már be lehet jelentkezni, és onnan folytatni a telepítést...
2.
Igen. A neve: mc
3.
hát egész pontosan megtudhatod ha beírod:
'man mount'
nagyvobnalakban:
mount 'device' -t 'filesystem tyype' 'mount point'
ez egy CD esetében pl:
mount /dev/cdrom -t iso9660 /cdrom
4. na ezt nem tudom, keveset UHU-ztam...
Új hozzászólás Aktív témák
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Nintendo Switch 2
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Crimson Desert
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest