Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zrubi
senior tag
1.
Itt (linux) nincs olyan, hogy alap rendszer. Van a kernel, meg egy csomó program(csomag) azek eggyüttese válik operációs rendszerré. Amit te gondol(hat)sz alprendszernek, az meglehetősen sok csomagból áll.
Mindenesetre, ha ilyet akarsz, akkor a telepítésnél kiválogathatod, hogy mi kell neked pontosan. Mondd neki, hogy ne rakjon fel X-et, meg semmi olyat ami X-et igényel.. És akkor lesz egy karakteres rendszered. DE nem alaprendszer, mert abban is lehet olyan ami neked nem kell pl fejlesztőeszközök, szerverek, stb.
Ha ilyen ambícióid vannak (meg gyors neted) akkor a debian való neked. Ott úgy megy a telepítés, hogy felrak egy 'alap rendszert', majd ezt elindítja ekkor már be lehet jelentkezni, és onnan folytatni a telepítést...
2.
Igen. A neve: mc
3.
hát egész pontosan megtudhatod ha beírod:
'man mount'
nagyvobnalakban:
mount 'device' -t 'filesystem tyype' 'mount point'
ez egy CD esetében pl:
mount /dev/cdrom -t iso9660 /cdrom
4. na ezt nem tudom, keveset UHU-ztam...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 16GB 512GB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs