Hirdetés

Aktív témák

• poirot

őstag

Üdv. mindenkinek.

Most vettem egy 500 GB-os SATA winchestert, amire felszeretném rakni a Vistát és az Ubuntu-t.

Tulajdonképpen mindegyiket ismerkedési szándékkal. Hogy valóban olyan rossz az egyik, és valóban olyan jó a másik. Lehet választani, hogy melyik, melyik. :)

A régi rendszeremhez (XP), egy másik vinyón nem szeretnék hozzányúlni, ezért az adatkábelt onnan lehúznám, és sikeres telepítés után visszarakva, mindig bootoláskor kiválasztott rendszer jöjjön be. Az egyik kérdésem erre vonatkozik; a SATA vinyóknál bekever-e a BIOS által kiosztott master/slave kiosztás. Pontosabban, ha én bebootolok a Vista/Ubuntu-s winchesteremre, miután ismét visszaraktam a régi vinyó adatkábelét, akkor az OP. rendszerek "lenyelik-e" a BIOS által kiosztott új kiosztást ? Müködőképesek maradnak-e ?

A másik; ahogy beleolvastam a fórumba , úgy vettem ki, hogy elöször a Vista-t, majd Ubuntut telepítsem, és az Ubuntunak kettő partició kell. A kérdésem evvel kapcsolatban; mennyit hagyjak az Ubuntu-nak a két particióra, ami a későbbi telepítésekre is elegendő ?

4 Gb RAM-om van, Core2 6420-as procival.

Köszönöm a válaszokat.

Aktív témák