Hirdetés

Aktív témák

• _ak_

addikt

:DD Reinstall rekordot sztem simán döntöttem, pár nap alatt 10+ min. :DDD
    Bár nem is ez zavar, hanem a verziók közti program eltérés, eddig 1 biztos pontja van az összesnek, az pedig a terminál.Szóval a letöltött linuxos progik telepítése számomra még rejtély. asszem a 7.10esben pl simán telepítettem a java-t úgy h .bin fájlt terminálban futtattam 8.04-ben e már nem működött. De pl leszedtem a kvircet is, addig eljutottam, h kitömörítem, de utána semmi, egy install leírás van, de fogalmam sincs mit kezdjek a
    .config
    make/install paranccsal. Ekkor jön, h ok terminál apt-get, leszedi a kvircet, majd telepíti, zsíír, de állj hova is és h tom elindítani? Pár perc múlva rájöttem, h ha újra beírom, h kvirc akkor elindul, de vmi szar a fordítással, és az ékezetes betűk helyén vmi egészen más van (maga a chat utf-8 ban megy, azzal nincs probléma, de a kvirc menüi egytől egyig ilyenek). Akkor kaptam a tippet, h LANG=en_US kvric& (asszem ez kell) és elindul angolul, de minden egyes alkalommal ezt beírni? Igen, azt sem tom, h kell ikont csinálni :DD

A másik ellenség a videó lejátszás. ugye az avik ideje lejárt, 720-1080p mkv-at nézek főként. apt-get mplayer elindítom, ok ez only konzol. apt-get kmplayer, vmi xion player nem megy, menübe be. ohh át is állítottam mplayerre. indulnak is a dolgok, de a szaggatgatnaka a videók, meg amúgy is csalódtam a GUIban (naivan a wines gui-t vártam), apt-get gmmplayer, nahh ez egyből crash bad cpu/fpu/ram usage miatt. köv shmplayer (van -h), tetszik a gui indulnak a filmek, de torzítja a képet és a feliratot (pixeles). utána jött a totem 3 driver csomag telepít és emlékeim szerint az normálisan vitte a a dolgokat, de lehet azzal is volt vmi. :D

Nyilván ha itt ülne mellettem egy linuxos, az megszédülne, ha látná mit csinálok, de végülis szépen lassan utat vágok magamnak..csak idő kérdése. (mondjuk winhez 9 év kellett, de eredmény képp a vistám stabil és bootol olyan gyorsan, mint egy optimalizálatlan linux. :D Na de talán most van egy kis szabad időm, olvasgatok kicsit ubuntu.hu-n, addig amúgy sem akarom feladni amíg nem látom saját szememmel a 3D-s 4 asztalos megoldást. ;]

Aktív témák