Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Chromecast topic
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
van egy kis problémám. van egy beállított lucid-om, amit át kellett költöztetni egy másik vinyóra. azóta nem tudok belépni, csak rootként, de a wlan ott se működik.
ha saját néven akarok belépni, akkor azt mondja, hogy
Unable to cd to '/home/ngabor'
ha su-val lépek be, akkor:
Cannot execute /bin/bash: Permission denied
a rendszerköltöztetés cp -ax-szel történt, majd, mivel sikerült 1 könyvtárba betenni a6 új / helyett, ezért egy kapcsoók nélküli
mv * ..
is volt, majd a szokásos, itt többször leírt chroot-os megoldással lett ismét bootolhatóvá tenni (/proc, /dev, /sys mountolva --bind kapcsolóval, az új root a /mnt-be csatolva, chroot, majd grub-install /dev/sda, végül update-grub).
hol rontottam el, illetve hogyan hozhatom helyre?
pótkérdés: hol lehet beállítani a grubot, hogy bootkor megjelenítse a menüt? az összes grubhoz tartozó file-t átnéztem, de nem találom. régen tudtam, hogy mindent a /boot/grub/menu.cfg-ben kellett állítani, most meg szét van szórva minden 25-fele

Aktív témák
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest