Hirdetés
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
Desktopban több módszer is van. Anno a Grub-ot váltotta a Grub2, és elszállt az MBR, Win nem tudta összeszedni magát. Azóta külön HDD-re kerültek, és induláskor F12-vel választottam melyik HDD-t bootolja a gép. Ez extrabiztonságos, de macerás, és 2 HDD kell hozzá.
Elvileg Win telepítés után kell az Ubuntut telepíteni, és akkor a Grub töltődik először, utána a win rendszertöltő... Mivel ezzel már volt para, ezt kihagytam. Jelenleg SSD-n van az OS, nem akartam Ubuntut a HDD-re, ha van hely SSD-n... így a 3. variációt választottam, Wubi telepítés... Most csináltam először, és nem csalódtam.
Ezzel a komplett Ubuntu programként kerül fel a windows "alá", persze Ubuntu csinál magának mindent, ami kell, csak meg kell adni mennyi max. helyet foglalhat.
Ami a lényeg: az első a win rendszertöltő, itt lehet választani az Ubuntut, és utána jön a Grub.Tehát ha a Grubbal vmi van, a win rendszertöltőt nem érinti, indul a melós/játszós OS. Ha a grubbal van baj, akkor legrosszabb esetben ubuntu helyreállítás, ami egy win helyreállításnak csak töredéke időben...
Én javaslom ezt a megoldást, sokkal egyszerűbb, és a win-es loadert tutira nem kavarja be.
Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 512GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest