- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- E-book olvasók
Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Részemről azt csináltam, hogy az rc.local-ba beraktam:
/sbin/hdparm -y /dev/sdX
ami standby-ba teszi a winchestert induláskor. Ha szükségem van rá, a nautilusban, csak rá kell klikkelnem és felébreszti. Ha már nem kell, manuálisan kiadom újra a standby parancsot.Hogy melyik hdd-t kell utasítanod, azt pl, egy Disk Utilityvel vagy Gparteddel be tudod azonosítani.
Időzítést nem tudom, hogy kell megoldani, de nem is tartom szerencsésnek automatizálni a folyamatot. Különösen ha sleep-be és nem standby-ba rakod, az esetleges fel- és lekapcsolgatással szerintem jobban rongálod az eszközt, mintha folyamatosan pörögne.
Ha csak ritkán akarsz hozzányúlni, válaszd a manuális módszert.
Vagy ha valaki jobban tudja, mondja meg
Szerk:
És megmondta. Így jár, aki hozzászólás írása közben még telefonálgat is
Aktív témák
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi