Hirdetés

Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz #40553216 #28685 üzenetére

    az a kernel egyáltalán nem jó, azzal még a vga-m sem megy rendesen (kb. 5 percenként kifagy). a legkorábbi kernel talán a .34-es, amivel megy normálisan, de eddig azzal sem volt baj, amit most használok.

    totyax: teljesen rosszul látod. az unicode jó lenne, ha minden rendszer ezt használná. vedd úgy, mint egy szabványt a karakterkódolásra. mint mondjuk a html4 szabványt, vagy css szabványt. de nem működik megfelelően mindig, mert van egy meglehetősen makacs cég, aki erőlteti a területenkénti kódlapot. ezzel van a baj. az unicode-ban benne van az összes karakter, a hinditől kezdve a magyaron át az ógörögig, tehát bármilyen nyelven érkezett állományokat képes lenne kezelni (legfeljebb nem tudná megjeleníteni a képernyőn, mert nincs megfelelő fontkészlet). ezzel szemben ha helyi kódlapkat használsz, akkor lépnek fel tényleges inkompatibilitások. ráadául ha módosítod az állományt, akkor a saját kódlapodban kerül elmentésre (kérdés nélkül!!), és ezután már sehol nem fog megjelenni helyesen az eredeti. na, ez a baj 2010-ben. és szerintem nincs (nem lenne) helyénvaló, hogy a kis részesedés miatt a linux idomuljon valami totális ökörséghez (amikor az MS a saját böngészőmegoldásait erőltette, jó nagy káosz lett belőle, talán manapság a html5-tel sikerül kicsit rendbeszedni, és így tovább). éppenhogy 2010-ben az nem elfogadható szerintem, hogy próbálják beszűkíteni a számítástechnikát régiókra, amikor ponthogy egyre több nemzetközi kapcsolat van, és ezek egyre nagyobb része interneten/számítógépen zajlik. lehet, hogy neked személy szerint nincs rá szükséged, mert nem beszélsz XY nyelven, de mondjuk annak a tolmácsnak, aki leküzdn imajd ezt a korlátot, lesz rá szüksége, és neki is ugyanlyen gépekkel kell majd szopódnia, mert nincs olyan hogy "windows tolmács edition", amiben minden nyelv jól jelenik meg.

    kovaax: köszi :) bár ez így leírva még talán lassabbnak túnik, mintha 3 másodpercig nyomom a power gombot. bár biztos kíméletesebb.

Aktív témák