Hirdetés
- BIOS topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
Aktív témák
-
gyurman
tag
VM fájl rendszer. Mi a legjobb?
Srácok bajban vagyok. A helyzet a következő. Van egy linuxom 2 partival. Egy a rendszer és a második adatoknak. Mind a kettő ext4.
Eldobtam a windem de valamit meg kellene nézni rajta. Tele van a windes partim. Nagy fájlok vannak az ext4-en. El kellene azokat érni.
Gyorsan összedobtam egy vmware player servert. Az látja a parit. Öröm megvolt, de nem sokáig. Fájlok újraírása a feladat, vagy egyik másolása ugyanarra a partira. Viszont a vmware és a virtualbox rettentően túlhasználja a CPU-t. Gondoltam a sambázás miatt, de jobbat nem találtam. SSHFS nem engedi újraírni. Tudtok jobbat? A colinux meg elég éretlen kernellelel jött ki. Lassan fejlődik.
Azután megkuksiztam a külföldi fórumokat. Viszont lehet hogy a fájl rendszernek sem jó a CPU kezelése.
A JFS ami jó, a XFS viszont lassabbka. Egyiknek sem csökkenthatő a mérete.
Reiser közepes sebességű. Gyorsabb, mint az ext3. Átméretezhető, de mintha az Reiser4 jobban tetszene. De R4 meghalt. A nemesis is és az atyját is lelőtték. A brtfs kezelhetetlen, és fejlettlen.
ZFS fuse alatt sok ramot eszik, a sebessége dupla, de a fogyasztása is.
Sírok. Akkor mit válasszak. Írjatok valamit. Csak az NTFS-re nem gondoltam. Pedig lehet hogy az felelne meg a követelményeimnek. De az meg sajnos M$.
Aktív témák
- BIOS topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen routert?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Linux haladóknak
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt, CSERE IS!!! a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest