Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD FX
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Canon EOS DSLR topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
harry
veterán
Igen, atomos intel (d945gclf2), és realtek. Sőt, mostmár a másik asztali gépemen is ilyen chip van, de ezt még nem volt időm tesztelni. Illetve egy olyat nzétem, hogy helyi hálón másoltam valamit, és 1mb/s
Na szóval ennek még utánajárok.Keressek akkor új drivert és tegyem fel forrásból?
ACPI-t megnézem akkor valamikor...
-
harry
veterán
Valami hasonló lehet a gond, mint nálam is, itt: [link]
Na de ahogy átfutottam, nem láttam választ... Rakjak fel új drivert/modult? Mit kéne akkor az acpi-vel csinálni? Ha tényleg az okoz fagyást...
Regeltem HUP-ra, de az még egy hét, mire érvényesítik... Valaki meg tudná nézni a fenti post tulajdonosának mail címét? Megkérdezném tőle, hogy talált-e megoldást, csak ugye így nem látom az adatlapját. -
harry
veterán
Tapasztalt már valaki olyat, hogy távoli gépről nagy adatmozgatásnál az ideig elérhetetlenné válik? Másolok a másik gépről (néztem azt hiszem nfs-t és samba-t is), és idővel megáll, nem válaszol pingre sem, majd ~ perc múlva ismét elérhető. Csinálta ezt már 8.04 ubuntuval és most 9.04Mythbuntuval is. Valamilyen realtek alaplapi gigabites csoda. Mivel lehet gond?
Másik gondom, szintén ez a gép, megy éjjel-nappal, de egyszer csak azt látom, nem elérhető. Rá van kötve egy TV, XBMC felülettel (lévén ez egy htpc és home-server gép), és azt látom, hogy lefagyott, nem reagál semmire, az alul futó szöveg is megállt. Ezt mi okozhatja? Megpróbálom átfésülni a logokat, na de a géphez nem is nyúltam, csk azt vettem észre egyszer, hogy nem elérhető. Nem hinném, hogy túlmelegszik, vagy hasonló, mert reset után jól megy, meg akkor gondolom lekapcsolna.
-
Bikkrom
senior tag
Megcsináltam. Levágtam az ext3-ból liveCD-vel 6GB-t. Feltettem egy xp-t. Ha mindent kijelölök a 6GB-s partíción 3GB adatot jelez. Mégis azt írja ki, hogy 1GB a szabad hely. Ugyan ez van az omniámon is. 8GB-s memója van abból 6GB adat van rajta, de csak 800MB szabad helyet jelez. Mióta feltettem az ubuntut valami eszi a háttértáraimat.

-
Pfff, ennek nem fog örülni a kislány... Ahogy nézem ezt a deli cuccost tényleg elég öskövületekre való. Mondjuk ez egy P vagy C 600 Mhz-es 128 Mb Ramos 8 Gb-os vinyós szörny, ISA slot már nincs is benne, és mégse ATX-es, ilyet még nem igen láttam
Mindegy, rápróbálom a deli-t hátha. Köszi -
Hali
Olyankor mi van ha nincs egér vezérlés egy gépen? Jó régi AT-s gép, soros egér
Próbáltam crunchbang 8.10et és puppy-t is egyik se tudja mozgatni az egeret (puppy-n megtaláltam az egér bemeneti interfész választást, áttettem sorosra). Jah, a csodás xp-n szaladgál az egér 
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
Mit takar az, hogy a grubot újra kell csinálnom?
-
Major Major
senior tag
válasz
Bikkrom
üzenetére
NTFS töredezettségmentesítés nem fog menni ubi alól. szóval szerintem inkább az ext3-at csökkentsd. mindazonáltal nem tudom mire lesz elég 5GB...
bootolj be ubi liveCD-vel, indítsd el a gpartedet, jelöld ki az ext partíciót, majd menj az átméretezésre. az üres helyet hagyhatod partíció nélkül, majd a windows install beteszi magának a partíciót. a grub el fog tűnni, tehát azt újra kell majd csinálnod, ha az ubuntuba be akarsz bootolni. -
Bikkrom
senior tag
Lejárt a szerk idő, bocs, hogy magam alá kommentelek.
Itt a gpartedről egy print. Nem tudom mivel kellene töredezettségmentesíteni. Fontos adatok vannak rajta. Így le merjek belőle vágni? Az elejéből vagy a végéből vágjak?
-
Bikkrom
senior tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy 160GB-s vinyó ketté vágva, 15GB-os ext3 amin a linux van és adott egy 140GB-s NTFS amin az adataim vannak . Az ext3-on 7GB szabad az ntfs-en 10gb. Le akarok csippenteni 5GB-t egy winfos xp-nek(sajna a gyakvezetőnk megköveteli a dev cpp fejlesztő környezetet amit konkrétan linuxra nem tudtam beüzemelni, és az omniámon sem tudok BT-n keresztül netezni, mert a linux fel sem ismeri stb. tehát sok mindenre nincs smegoldás). Le lehet valami progival vágni valamelyik partícióból 5gb-t egy ntfs-nek amire xp-t teszek úgy, hogy az ext3 és az ntfs adatai is megmaradjanak? Ha lehet leírná valaki, hogy melyik programmal és, hogy hogyan?
-
Major Major
senior tag
annyi a lényeg, hogy az uxa újabb és gyorsabb, de instabilab is (a 9.04-ben)
érdemes lenne kipróbálnod egy karmic alpha 6 liveCD-t, elvileg minden teljesítmény gondod megszűnik(#17481)
jobb klikk a panelen, hozzáadás, egyedi alkalmazásindító
név, ikon tetszés szerint
parancs: nautilus /host -
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
Crytek
üzenetére
Itt egy magyar nyelvű leírás. Csak a képek nincsenek már hozzá a szerző meg banolva.
Mindegy, vagy keress grafikus segítőt, vagy láss hozzá és szólj ha elakadsz.
(#17476) Torry
Hsz #1

-
Vladi
nagyúr
válasz
Crytek
üzenetére
Végül is egy samba megosztást kell csinálnod. Fusson a démon. Utána csak be kell állítani. Biztos van rá valamilyen egyszerű grafikus program, amiben csak megadod a könyvtárat és kész. Ezt majd Ubuntusok megmondják.
Utána ugyan úgy látod az Ubuntus gépet win alól, mintha wines megosztás lenne. -
Torry
addikt
Hi all!
Most telepítettem fel az ubuntu-t windows mellé vagy mi(inside windows),
2 partíciom van, a C:-n win D:-n meg a zenék filmet stb, nah ide telepítettem az ubuntut és a D: partíciot nem látom,
Mi a megoldás?
Előre is kösz! -
Iginotus
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
ftp-n bent vagyok törlök, nem csökken a hely. Mc-vel és puttya alól nem nő a hely

kb 100-gb-m van így függőben...
Teljes lemezterület 961 GB... szabad hely 188 GB használt lemezterület 703 gb
Lost and found-ban lehet valami? -
Iginotus
addikt
Egyszerű kérdés, miért van az hogy törlök valamit, akár 10-20 gb-t is és nem csökken a hely az adott meghajtón? Ennek is van valami lomtára? Az hogy üríthetem ssh parancssorból puttyal?
Adódik a kérdés hogy lehet ezt kikapcsolni, hogy a törölt fájlok kitörlődjenek... -
Tea'lc
csendes tag
Na lol. Igazatok volt, rar file volt...Most már megy minden, sikerült kicsomagolni. Hozzá kell még szokni a dolgokhoz, windowson winrar vitt mindent, két kattintás, azt csókolom. Itt viszont az eszemet is kellene használni...Most nem ment

Köszi a segítséget mindenkinek!
-
Tea'lc
csendes tag
Sziasztok!
Tömörített fájlt szeretnék kicsomagolni, de sehogy sem megy. Terminálból nyomom, a fájlnevet drag&droppal adom meg, és mindig ez a hibaüzenet fogad:
Archive: /home/oszi/Videos/Showder.Klub.S01E01.HUN.SDTV.XviD-DVB-Crew/showder.klub.s01e01.hun.sdtv.xvid-dvb-crew.r00
End-of-central-directory signature not found. Either this file is not
a zipfile, or it constitutes one disk of a multi-part archive. In the
latter case the central directory and zipfile comment will be found on
the last disk(s) of this archive.
unzip: cannot find zipfile directory in one of /home/oszi/Videos/Showder.Klub.S01E01.HUN.SDTV.XviD-DVB-Crew/showder.klub.s01e01.hun.sdtv.xvid-dvb-crew.r00 or
/home/oszi/Videos/Showder.Klub.S01E01.HUN.SDTV.XviD-DVB-Crew/showder.klub.s01e01.hun.sdtv.xvid-dvb-crew.r00.zip, and cannot find /home/oszi/Videos/Showder.Klub.S01E01.HUN.SDTV.XviD-DVB-Crew/showder.klub.s01e01.hun.sdtv.xvid-dvb-crew.r00.ZIP, period.Archive managerből is próbáltam már, látja a teljes fájlt, de az irracionálisan rövid kicsomagolás után nem jeleníti meg azt a célmappában.
Hibaüzenet szerint nem találja a zipfile-t a archive fájlban. Ez most akkor mi?
u.i: a hibaüzenet szerint megpróbáltam az utolsó archive fájlt is megnyitni, de ua.
-
-
Davebowman
senior tag
-
killer2
tag
Szeretnék kis segítséget. Szeretnék egy gombot a tálcára, amivel egy kattintással tudok hangeszközt váltani (5.1 hangfal és USB headset között). Ezt hogy tudnám megvalósítani?
-
wolfati
csendes tag
Sziaztok!
Légyszi segitsetek! Vásároltam egy ASUS K50ab laptopot de ha bekapcsolom a boot menü helyett Red Flag desktop 6.0 jelenik meg. win 7-et szereték de igy nem tudom bootoltani.
Köszi! -
Babetta-X
senior tag
válasz
üzenetére
Köszönöm, próbálkozni fogok a driverrel, ahogy az időm engedi.
A linuxba nem is akarok belepiszkálni windows alól, csak pl. ha egy videót vagy dokumentumot letöltök, akkor néha jó ha látom windows alól is, bár mondjuk annyira tetszik az ubuntu a sok megakadás ellenére is, hogy szerintem tényleg csak szükségesetben fogok windowsolni. Egyenlőre még csak próbálom átlátni a file-rendszert, még túl windowsos a gondolkodásom

MSN színes betűket, vagy msn pluszt sikerült már varázsolnia valakinek?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Babetta-X
üzenetére
Az nvidia oldaláról ne tölts le drivert, használd a csomagkezelőt. Valami zárt driver engedélyezése ubuntun, de csak beszélik, én még nem használtam.
Imígyen köll.(#17451) Crytek
Hát ha linuxos gépre kell fájlt küldeni rá, akkor samba kell neked. Erre tessék.
-
Siriusb
veterán
válasz
üzenetére
Azért ne vezessük teljesen félre az érdeklődöt.
Ezzel láthatja ext2/3 partíciókat, bár az írás engedélyezését nem javaslom, mert amint mondtad, windows ne piszkáljon bele egy linuxba.
Viszont bizonyos fájlokat, amikkel dolgozunk (dokumentumok pl.) néha akar látni az ember windows alól is, ha valamilyen oknál fogva éppen azt kell használnunk. -
törölt tag
válasz
Babetta-X
üzenetére
"Windows alol el tudom érni a linux által formázott partíciókat ugye?">mármint?
Ha fat vagy ntfs, akkor igen, a Linux saját partícióit - ext, SZERENCSÉRE - nem. ha mindkét rendszeren használandó filera van szükséged, vagy csinálj külön adatpartíciót, vagy hagyd nyugodtan a win partícióján. Ubuntu alól simán eléred, használhatod, ha módosítod, visszamentheted oda. a win meg inkább ne piszkáljon az Ubuntuba, még a /home-ba se!és persze a @-ot azonos billentyűzeten ugyan úgy, mint a win alatt.
-
-
Crytek
nagyúr
Valaki letudná nekem írni szájbarágósan hogy hogyan tudok Vistás géppel hálózatba kapcsolódni linuxos géphez??
Mert sajnos hálózathoz nem értek egyáltalán semmit
És fájlokat kellene küldeni linuxos gépre! -
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Régebben írtam ide, akkor még nem telepítettem fel az ubuntu-t, de most úgy éreztem készen állok rá, nomeg sikerült szereznem egy 320GB-s winyót is. Úgy csináltam, ahogy írtátok, először felküldtem a windowst és utána a linuxot, most tökéletesen muzsikál.
Próbáltam partícionálgatni telepítésnél, adtam neki 4GB swapot meg 15GB-t a linuxnak meg ilyenek, de hát szerintem nem pont úgy sikerült, ahogy akartam, nomeg kicsit még átláthatatlan a dolog számomra
Windows alol el tudom érni a linux által formázott partíciókat ugye?
Meg a másik, amire nem találok megoldást, hogy a 800*600-as és 640*480-as felbontáson kívül mást nem igazán akar engedni. Az Nvidia honlapján nem igazán láttam linuxhoz való drivert. Ilyenkor mi a teendő?Ja és még egy hülye kérdés, kukacot hogyan tudok írni?

Bocsi a sok kérdésért, szerintem idővel tutira belejövök, elég szimpatikusnak tűnik ez az egész

-
-
Üdv!
Van egy olyan gondom, hogy ha pl görgetek böngészés közben, akkor meg akad a zene egy pillanatra, majd folytatódik. Leszedtem a Realtek weblapjáról az audió meghajtót és a beáll.>HANG beállításokban át állítottam, de nem használt semmit.
Gondolom továbbra is szoftveresen megy a hang nem hardwaresen.
Remélem tudtok segíteni.
Egész nap zenét hallgatok, vagyis hallgatnék, de így...

-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Újabb problémám adódott. Ubunturól váltottam kubuntura...csak a kde-t tettem fel pluszba, gnome is fentmaradt.
Maga a rendszer 1 hp laptopon van fent, kiszeretném tenni a laptop képét 1 monitorra. Sima vga kábellel menne a dolog, win 7 alatt ugye fn+f4 kombinációval el is van intézve a dolog.
Itt viszont nem....hogyan tudnék másodlagos monitort kubuntu alatt használni?
Másik kérdésem az aty driverre vonatkozna: gondoltam kubuntu alatt megkeresem az aty drivert, hátha ott van valami beállítás amivel sikerülne a másodlagos monitor beállítása. Ekkor lepődtem meg, mivel sehol sem találtam a drivert. Ha felraktam a KDE-t pluszba és azt használom, akkor a vga drivert is újra fel kell raknom? -
törölt tag
válasz
Siriusb
üzenetére
igen, MM-nek igaza van abban h nincs sda1, figyelmetlen voltam, azt hittem h csak az extended particio van kifejtve. fene a gparted-be
(most mar az ide-s vinyokat is sd*-nak hivja az ubi, talan a 8.04 ota)
a particiok sorszama nem mervado, viszont eredetileg nagysag szerint novekvo sorrendben hozza oket letre. valoban tortenhetett mar egy s mas ezzel a vinyoval
a hdd-ket elmeletileg a felfedezesuk sorrendjeben betuzi el, tehat az elso lesz az sda (altalaban amirol boot-olsz), a masodik az sdb, stb. persze ez alol is van kivetel, ha usb-rol bootolsz, akkor az lesz akarmi, de a beepitett vinyo fogja majd kapni az sda-t...
erre talaltak ki az uuid-et.
tovabbra is szerintem csak be kene tenni egy masik vinyot, az ures helyet meg resize-vel hozzacsapni a /home-hoz -
Siriusb
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
A hdd-ket nem számokkal rangsorolja, hanem sata-esetén sda, sdb és így tovább.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy a partíciók sorszáma nem mérvadó. Nekem pl van egy sdb nevű merevlemezem egyetlen sdb2 névre hallgató partícióval. Persze nem ez volt a kiinduló állapot

Azt mondjuk nem értem, miért nincs egy primary partíció sem Kephamos merevlemezén. Biztos sokat lett buheráltva ;)
Major Major megoldása az átrendezgetéssel valószínűleg az egyetlen megoldás, s az ott nyert unallocated area-ból lehet készíteni egy primaryt. Onnan már sima az út a windowsig.
-
zoltanz
nagyúr
Azt, hogy átlátszóak legyen az ablakok Gnome felülettel, hogyan lehet elérni? Persze gondolom 3D VGA kártya és Nvidia meghajtó (nem alsókategóriás Ati) erősen ajánlott (hacsak nem valami 2-3-4 magos procija van valakinek). Vagy csak 3D kártyán keresztűl lehet elérni?
-
Major Major
senior tag
válasz
üzenetére
azon az adott vinyón sda 1,3,4 hiányzott, tehát ilyen nevű primaryt lehetett volna csinálni
a kérdés itt meg az, hogy az ubuntu az alaplapi dugók sorrendje alapján osztja-e ki a sorszámokat, vagy az elsődleges a boot vinyó, utána a többi. illetve hogy a telepítő a grubot alapértelmezésben a primary masterre teszi-e rá, vagy arra a vinyóra, ami a biosban az első boot HDD. szóval ezért ajánlottam inkább a kézi megadást.
-
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
a primary particiok szamozasa mindig 1-tol kezdodik (sda1/hda1 a primary masteren).
a bios boot sorrend atirasa ahhoz nem eleg (semmi koze hozza) h melyik vinyo az elsodleges, ahhoz azonban igen h arrol bootoljon.
-
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
nem láttam őket ott...
keresni meg nem tudok rájuk, mert ilyen zagyvaság a menüpontok neve, mint amikor rossz kódlappal akarsz valamit megjeleníteni. az egyik nevében van mondjuk pár értelmes karakter, de arra nem talál semmiylen fájlt, így gondolom valamiylen fájlban vannak ezek a menüpontok elmentve.szerk.: igen, király vagy! ez volt az a könyvtár

-
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
igen, azt már megtaláltam és kitöröltem, de az a baj, hogy nem csak oda pakolt fel cuccokat ez a vacak, hanem a applications/others alá is, amit meg nem találok, hogy hogy lehetne szelektálni (alacarte-ból ha megpróbálom kiszedni előlök a pipát vagy törölni őket, akkor fagyás és megint nincs app menum...)
-
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Pedig kb ennyi, a Kubuntu Desktop felrak néhény Kde programot is (K3b - íróprogi, Kget - letöltésvezérlő, Krusader - kétablakos fájlkezelő, stb). Ha valamelyik progi nem magyar nyelvű, jó eséllyel az előbb említett nemzetköziesítésnél lehet hozzá találni nyelvi csomagot (pl. K3b i18 n).Az OpenOfficenak meg elvileg már a Gnome alatt is kell tudnia magyarul.
Hogy alkalmazni lehessen a változtatást (Gnome - Kde), ki kell jelentkezni, és a login képernyőn lehet környezetet váltani. Fel fogja ajánlani a választást, hogy csak erre az alkalomra akarsz változtatni, vagy ez legyen az alapértelmezett környezet. Ha az utóbbit választod, akkor ezentúl Kde felülettel fog indulni a rendszer. -
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
van ott egy applications-menu fájl, de abban nincsenek konkrét menuelemek, csak hivatkozások arra, hogy miylen könyvtárakból hívja meg, de amikor azokat kikerestem, ott sem találtam semmi konkrétat. vagy lehet, hogy csak én nem tudok kiigazodni rajta

-
Major Major
senior tag
válasz
Major Major
üzenetére
és még ~/.config/menus
-
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
köszi, azt én is megtaláltam neten, de kifagy egy hibával. az a baj szerintem, hoyg olyan karakterek vannak a menüpontok nevében, amiket nem tud megjeleníteni (?). most közben visszatettem a menüt egy backup fájlból, viszont továbbra sem tudom eltávolítani azokat a menüpontokat. nincs valami fájl, amiből kézzel lehet törölni az elemeket?
-
-
törölt tag
feltettem valami programot wine alá, ami teleszemetelte az asztalt meg az applications menüt a linkjeivel, viszont eltávolításkor persze nem törölte őket. mikor az applications menüből ki akartam szedni, akkor meghalt az az ablak, amivel a menüelemeket tudom szerkeszteni, és azóta nem tudom előhozni, illetve az applications menü teljesen üres.
erre van valakinek ötlete, hogy mitől lehet? és ami fontosabb, hogy lehet megjavítani? -
Siriusb
veterán
válasz
Studiossrác
üzenetére
Megjeleníted a plasma desktopot (vagy nem tudom minek hívják), és ott tudsz rendezgetni mindent. Azt hiszem ikonja is van a taskbaron.
-
zoltanz
nagyúr
Az Ubuntu teljesen magyarított (értsd helyesírásellenőrző) KIWI nem lesz KDE felülettel? Vagy nincs valami egyszerű útmutató ami alapján fel lehet rakni. Köszi.
-
Kephamos
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
ez így igen nagy szívásnak tűnik. van egy másik vinyóm, csak az pont nicns nálam. Jobb híján ffelrakok egy virtual boxot. Ehhez viszont vissza kéne a lecsípett particiót csatolni a home-omhoz, ami nem sikerül. (Már annyit szívtam az egésszel, hogy nem látok az idegtől)
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok.
Áttértem Kubuntura. Olyan problémám lenne, hogy szeretném átrendezni a paneljaimat. Maga a sorrend nem tetszik nekem! Hogyan tudnám mozgatni őket?
Ubuntu alatt könnyen ment a dolog, itt nem találom a megfelelő menüpontot.Köszönöm a választ előre is
-
Major Major
senior tag
válasz
üzenetére
én nem látok sda1-et. (én vagyok a vaksi?)
Kephamos, rendezgesd át a partíciókat, hogy az extended elején legyen az üres rész, akkor az extendedet is le tudod csökkenteni, és így kapsz majd egy partícionálatlan területet a vinyó elején. ezt majd a win megformázza magának installnál(#17394) TrollBalint
szerintem nincs rá garancia, hogy a bios boot sorrend átírása elég ahhoz, hogy a választott vinyót érzékelje elsődlegesnek. szerintem egyszerűbb, ha a haladó opciót kiválasztva a véglegesítés előtt, a telepítőn belül magad határozod meg a Grub helyét -
törölt tag
válasz
Kephamos
üzenetére
mert onnan nem lehet kiszedni. az sda1-ed egy primary particio, az sda2 viszont mar extended. el kene fujjad az egesz sda2-t, letrehozni egy uj primary sda2-t akarmekkora merettel, moge mar mehetne egy sda3 ami extended es azon letrehozhatnad a logikaiakat.
most gyakorlatilag vagy nekifutsz a vinyo telepitesenek elolrol vagy lemented a linukcos pariciok tartalmat pl dd-vel, ujraparticionalod a vinyot, visszamasolod a particiokat es atirkalod a /etc/fstab-ot (meg valszeg a grub/menu.lst-t is), stb.
vagy beleteszel a gepbe egy masik vinyot es arra tolsz win-t.
-
Kephamos
addikt
válasz
üzenetére
Hagytam neki mindent, de a kérdéses particiót nem tudom kirobbanatani az extendedből.Ez a helyzet most
-
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ja ott meg tudom adni, h mit is csináljon arra a gombra - vol. up/down - ami be is volt állítva mivel OSDn mutatta. De én azt szeretném tudni, h arra a gombra milyen hangerőt állít vajon?
És hol tom beállítani, h melyik hangerőt állítsa? -
törölt tag
válasz
Kephamos
üzenetére
a logikai az a particio tipusa. az nfs meg a fajlrendszere.
van az elsodleges (primary) particio, ebbol lehet altalaban max negy.
van a kiterjesztett (extended) particio, ebbol lehet nemtommennyi (altalaban egy szokott)
van a logikai particio, ami meg a kiterjesztett particio felosztasa.
ez az egesz buli azert kell h lehessen tobb, mint negy particiod.szoval nem tudom hogyan nez ki particios szerkezeted most, de ha egy ures, nem hasznalt helyen enged neked a gparted logikai pariciot csinalni, az azt jelenti h egy extended particiot mar letrehoztal es most azon garazdalkodsz. hagyd neki h megcsinalja a logikai particiot es uttana erre a logikai pariciora csinalj kovetkezo lepesben fajlrendszert.
ha csak adatokat tarolni kell az ntfs akkor nincs gond, de errol sztem nem bootol a vindoz, mert az csak elsodlegesrol tud. ha igaz
lehet h bootloader-rel megoldhato.mod: jaaaaajjj az ures helyre megegy particiot a vindoznak, az is 'primary' legyen hiszen mar irtam
-
floatr
veterán
FYI: felpakolásztam az ATI 9.9-es driverét, és pár 9.8-ban elcseszett dolog megjavult. Működik compiz mellett az xv (video, skype), és a virtualbox is tudja megint használni a 3D-t.
De az átméretezés/min/max még mindig tetűlassú
-
Kephamos
addikt
Itt van most nekem egy 10 gigás unallocated. Formáznám ntfs-re, de csak logikaira engedi.
-
Siriusb
veterán
angol nyelvű ubim van, de szeretnék bizonyos regionális beállításokat megváltoztatni, pl. papírméretet A4-re, hogy ez legyen a default.
a dpkg-reconfigure locale-val ezt meg tudom tenni? nem szúrok el semmit vele? -
Hol tudom állítani, h a bill.-en lévő hangerő szabályzó gomb - amit megnyomva OSD-n mutatja a hangerő állítást - mit is vezéreljen? Mert hiába nyomogatom a hang változatlan. Ha rámegyek a hangerő szabályzó aplet-ra és tekerem az egeret, változik a hangerő, szal jól van beállítva csak a bill.-en nem megy. Egyébként ez is érdekes bug mert egyszer megy, máskor nem...

-
Siriusb
veterán
válasz
ChuckyOsb
üzenetére
terminalban írd be, hogy lspci, ott megtalálod az infót a hangkártyádról.
Itt ellenőrizd le, támogatott-e.
Egyébként lehet, hogy a synapticból feletelített gnome alsa mixer is megoldja a problémád.A system/preferences/sound-nál tudsz tesztelgetni a különféle kimenetek kört, esetleg azt is próbáld végig.
Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Jogász topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Witcher topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- sziku69: Szólánc.
- Motoros topic
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindegy, rápróbálom a deli-t hátha. Köszi

Próbáltam crunchbang 8.10et és puppy-t is egyik se tudja mozgatni az egeret (puppy-n megtaláltam az egér bemeneti interfész választást, áttettem sorosra). Jah, a csodás xp-n szaladgál az egér

Pedig elég jónak tűnik.
Egész nap zenét hallgatok, vagyis hallgatnék, de így...