Hirdetés
- Mostantól több képkockát generálhat az új Arc meghajtó
- Önmagában is értékesíthetőnek tartja a Vera CPU-t az NVIDIA
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- Rég elfeledett képaránnyal nyúzhatjuk a múlt nagyjait az AYANEO kézikonzoljával
- Ráncfelvarrás után marad nagyjából ugyanaz a Minsforum OCuLinkes mini PC-je
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Házimozi belépő szinten
- Tavaszig befut az Intel feltápolt csatamágusa, de a játékosok nem fognak örülni
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
harry
veterán
Sziasztok, egy fagyás és restart óta nincs hang - a panelon a hangszóró áthúzva, Volume Control megnyitásra ez fogad:
No volume control GStreamer plugins and/or devices found.
Az 'lspci -v' ide vágó kimenete:05:08.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 03)
Subsystem: Creative Labs Unknown device 0052
Flags: medium devsel, IRQ 22
I/O ports at a000 [size=32]
Capabilities: <access denied>Az 'aplay -l' eredménye:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
Próbáltam egy leírás alapján helyrehozni, de nem ment - csomagok törlése (--purge remove), telepítése nem segített, próbáltam forrásból felrakni, nem írt hibát, de az 'alsamixer' parancs eredménye ez:
alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such file or directory
Próbáltam a hibaüzenetekre rákeresni, de úgy sem találtam semmit. Próbáltam felrakni eyg alsaconf-ot (ubuntun nem része az alsa-utils-nak), de nem sikerült (függőségre hivatkozott /talán modutils/, de azt felrakva sem ment). Gstreamer codeketet is újraraktam, próbáltam modprobe snd-emu10k1-et menet közben betölteni, de nem jártam sikerrel.
A rendszer: Ubuntu 8.04, Gnome, Sound blaster audigy hangkártya, nforce 4 amd alaplap. Régebben még talán telepítés és állítgatás nélkül is ment egyből, nem tudom, most mi lehet a gond.
Aktív témák
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A320M R3 1200 8GB DDR4 370GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 745 G6 14 üzleti notebook - R5 3500U 16GB DDR4 256GB SSD Vega 8 IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs