Hirdetés

Aktív témák

• malwy

senior tag

Hali! Wubi segítségével Ubuntu-t raktam fel. Így egymás mellé került egy Vista 64bit, meg egy Ubuntu szintén 64bit verzsön.

Gondoltam nézzünk egy kis filmet. A film fullhd. Akad, nem tudom teljes képernyőre rakni, mert fagy vagy még jobban akad. Itt kicsit meglepődtem, hisz egy E8400nak izomból vinnie kéne. Megpróbálkozom a videokártya bevonását a harcba a gonosz fullhd filmekkel szemben. Felkínált zárt meghajtót felteszem, ugyanolyan maradt. Leszedtem 9.5-ös catás drivert. Nagy nehezen sikerül felraknom, mert abban a hozzáadott kézikönyvben csak azt mondják navigáljak oda ahova letöltöttem és futtassam. CD parancs megtalálása, örültem.
    Begépelem sh xyz. Jogosultságot kér. Ismét hosszabb kutakodás a terminál mélyében, megtalálom a sudo előtagot. Nagy boldogság töltött el, innentől nem kaptam hibaüzit.

Felrakom, kicsit gyorsult a gui, viszont a film továbbra is akad, ha teljes képernyőbe rakom akkor csak a reset segít.

A lejátszók amiket próbáltam: Médialejátszó nevű médialejátszó, VLC, SMPlayer. Terminálból indítva azért nem próbáltam, mert azt még én esetleg elindítom, de rokon az soha.

Aktív témák