Hirdetés
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- Ismét életjelet adott magáról a Mionix, de most egy ízig-vérig csúcsegérrel
- Bővítményekkel zárkózna fel az Apple az AI versenyben
- TV vásárlási útmutató 2026 – OLED, QLED, melyiket érdemes megvenni?
- Olcsóbb opció jött a Keychrontól a num pados Q6 Ultra 8K-ra
- Nem muszáj egy vagyonba kerülnie egy korrekt egérnek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Nem muszáj egy vagyonba kerülnie egy korrekt egérnek
- Szerviz topik
- reMarkable - paper tablet
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
klayton#1
tag
Köszönöm a válaszokat, ma reggel elindítottam és valamiért azóta működik a hang..
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Frissen telepített 11.10-es rendszerben valamiért nem működik a hang. Acer 4830TG notiról lenne szó, alaplapi hangkártyával (Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller). Mit lehet ilyenkor tenni?
-
klayton#1
tag
Feltettem a Natty bétát Virtualboxba. Hogyan lehet elővarázsolni az Unity felületet? A Guest OS-nél engedélyezve van a 3D-gyorsítás és a Guest Additions is telepítve van [egy guide-ban olvastam, hogy ezek kellhetnek..]
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
Miért van az, hogy ha alsamixerben beállítok egy hangerőszintet, akkor az rögtön megváltozik, ha a panelon váltok hangerőt, vagy a billentyűzettel?
-
klayton#1
tag
Hello,
adott egy régebbi gép, rajta egy Ubuntu 10.10, valamint egy T-Mobile Broadband Stick E153. Feladat: elérni, hogy a fent említett 2 jószág együtt tudjon működni. A sticket úgy látom, felismeri a rendszer, tehát nem gondolom, hogy driver gond lenne, inkább a kapcsolat adatainál lehet a probléma. Több leírást is olvastam, hogy mit hogy kéne beállítani, (pl) de bármit csinálok, nem tud csatlakozni. Végigmentem az "új mobil széles sávú kapcsolat" beállítgatásainál, és semmilyen beállításal nem akar működni. A notification area-n Mobil Szélessáv alatt ezt írja: "regisztráció megtagadva".
Valaki esetleg meg tudná osztani tapasztalatait, hogy hogyan lehet elérni a sikeres kapcsolatot? Előre is köszi
-
klayton#1
tag
terminalban :sudo gedit[ehelyett akarmelyik altalad hasznald szovegszerkeszto] /boot/grub/grub.cfg
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
Valaki próbálta esetleg a mutt mail programot? Az érdekelne, hogy megoldható-e valahogy, hogy az ékezetes karaktereket megfelelően kezelje? Ubuntu 10.04 alatt telepítettem sima 'sudo aptitude install mutt' paranccsal, és az ékezetes betűk helyett kérdőjeleket ír.
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
Az utóbbi hetekben kisérleteztem terminálból futtatható, command-line programokkal, és egészen jókat találtam [zenehallgatás-MOC, torrenrek-rtorrent, filemanager-MC, net-elinks], viszont érdekelne, hogy valaki ismer-e egy jó instant messenger programot, ami terminálban fut és msn klienst kezel. Próbáltam a gtmess-t, eddig az jött be a legjobban, de nem tökéletes. Ha valaki esetleg ajánlana valamit, azt megköszönném

-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
-
klayton#1
tag
hello,
EZ alapján a leírás alapján próbáltam egy asztali terminal-t létrehozni, ami sikerült is, viszont szeretném, ha a képernyő jobb felét foglalná el a bal helyett. Ezt a leírás szerint a compizconfig-settings-manager Place Window pluginjával lehet elérni. Alapból elsőre beállítottam pozíciónak a 0,0-t, ami a képernyő bal felső sarka. Ha viszont ezután az x-koordinátát akármire változtatom, teljesen random áthelyezi a képernyőn középtájra, aztán mikor újra elindítom a terminalt visszarakja a sarokba. Hogy lehetne normálisan megcsinálni, hogy középen maradjon?[remélem érthető volt
] -
klayton#1
tag
hat a home foldert nem olvassa be, csak ugy sikerult megoldanom, hogy sima bedobalos stacket hoztam letre, es beleraktam a homebol a mappakat.. vegulis funckiora megfelelo

-
klayton#1
tag
udv, egy aprosaggal kapcsolatban szeretnek kerdezni: ubuntu jaunty alatt megoldhato lenne, hogy a sajat [home] mappam lathato legyen az AWN dockon? mert nem talaltam ilyen appletet/beallitast [de az is lehet, hogy vak vagyok
] , es nem lehet csak ugy odahuzni se. a valaszt elore is koszonom
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (téma lezárva)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elden Ring
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OUTLET DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 192GB RAM, 4x1G, áfás
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

keresgéltem hasonló problémák után, de semmit nem találtam..