Hirdetés
- Mini-ITX
- SONY LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Kitolhatja az LGA1700 élettartamát az Intel
- 240 Hz-es QD-OLED monitor jött az Alienware-től az árérzékenyebbek számára
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
válasz
Akheron
üzenetére
Na, közben sikerült megoldanom a csatlakozási problémát úgy ahogy. Egyáltalán nem volt eth0 eszköz; ez valószínűleg azért lehetett, mert korábban észlelte a telepítő a másik gép hálózati vezérlőjét. A Google-ben talált megoldás alapján kitöröltem az /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules fájlból a korábbi bejegyzést egy terminálból kiadott sudo gedit paranccsal. Meg letöltöttem vezeték nélküli hálózaton keresztül 280 MB-nyi frissítést ugyanabban a munkamenetben - lehet, hogy inkább ez volt, ami segített.

Most viszont van egy olyan gondom, hogy nem tudom átírni az Ethernet vezérlő MAC-címét. Ha a Network Connections párbeszédpanelben szerkesztem, akkor a rendszer nem használja többé az adott kapcsolatot, hanem létrehoz egy újat.
Ha meg a korábban említett fájlban írom át, akkor a rendszer új vezérlőként észleli és használja az Ethernet-vezérlőt, az eredeti MAC-címével. Azért lenne szükség az átírásra, mert ehhez a MAC-címhez regisztráltam a UPC-s netet, és elfelejtettem a tőlük kapott jelszavam.Tehát, tudja valaki, hogy miként adhatnék meg új MAC-címet?

Aktív témák
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha meg a korábban említett fájlban írom át, akkor a rendszer új vezérlőként észleli és használja az Ethernet-vezérlőt, az eredeti MAC-címével. Azért lenne szükség az átírásra, mert ehhez a MAC-címhez regisztráltam a UPC-s netet, és elfelejtettem a tőlük kapott jelszavam.