Aktív témák

• harry

veterán

Próbált már valaki integrált intel vga-val több monitoros módot? Notebook, integrált 4500 vga, D-SUB kimenet, Ubuntu 8.10, Gnome.
    Ezt a leírást olvastam el, és csináltam meg: Xinerama
    Alapból elég sovány volt az xorg.conf, 3d talán nem is ment rendesen... De amúgy nem volt vele gond. Ez volt:

Section "Device"
    Identifier "Configured Video Device"
    EndSection

Section "Monitor"
    Identifier "Configured Monitor"
    EndSection

Section "Screen"
    Identifier "Default Screen"
    Monitor "Configured Monitor"
    Device "Configured Video Device"
    EndSection

A leírást követve létrehoztam ezekből még 1-1 bejegyzést, átneveztem és kibővítettem őket. Ami furcsa, hogy a "Section "ServerLayout"" nekem alapból nem is volt, mint láthatjátok, így hát létrehoztam - viszont, amit ők utólag beírtak "Option "Xinerama" "true"" nálam nem működött, ekkor el sem indult az X talán. Enélkül viszont ment, ha rákötöttem egy monitort, akkor azt látta is, tudtam balra/jobbra helyezni - viszont valamiért mindig a külső monitorra rakta a panelt, vagyis gondolom azt érzékelte elsődlegesnek. Próbáltam átírni a "Master" - "Second" monitorokat, másik kimenethez rendelni, de nem nagyon történt változás...
    Próbáltam Driver-nek megadni, pl. hogy Intel, de az megint csak elrontotta.

Ugyanezt próbálgattam egy atom-os Intel D945GCLF2 alaplappal is, amin Svideo kimenet van. A gépet rákötött monitor nélkül használom, így eddig csak úgy tudtam működésre bírni, hogy a Device "Driver" részéhez "Vesa"-t írtam, ami így jó is (fogjuk rá - különben, ha jó is volt minden, "Low Graphic" módban indította"). Itt is beállítottam a fent leírtakat, viszont még annyira sem ment, mert pl. a felbontás állításnál csak egy megjelenítőt látott, míg a notinál látja, hogy a "második" kimenetre nincs kötve semmi. Szóval arra gondolnék, hogy akkor az xorg-gal nem stimmel valami. Többen mondták amúgy, hogy még nem tudták a TV kimenetet működésbe hozni ezen a lapon, na de ez most csak a konfigurációs file, ez elég kéne, hogy legyen ahhoz, hogy a felbontás állításnál ott szerepeljen egy második kimenet "helye", nem?

Aktív témák