Aktív témák
-
harry
veterán
Próbált már valaki integrált intel vga-val több monitoros módot? Notebook, integrált 4500 vga, D-SUB kimenet, Ubuntu 8.10, Gnome.
Ezt a leírást olvastam el, és csináltam meg: Xinerama
Alapból elég sovány volt az xorg.conf, 3d talán nem is ment rendesen... De amúgy nem volt vele gond. Ez volt:Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSectionA leírást követve létrehoztam ezekből még 1-1 bejegyzést, átneveztem és kibővítettem őket. Ami furcsa, hogy a "Section "ServerLayout"" nekem alapból nem is volt, mint láthatjátok, így hát létrehoztam - viszont, amit ők utólag beírtak "Option "Xinerama" "true"" nálam nem működött, ekkor el sem indult az X talán. Enélkül viszont ment, ha rákötöttem egy monitort, akkor azt látta is, tudtam balra/jobbra helyezni - viszont valamiért mindig a külső monitorra rakta a panelt, vagyis gondolom azt érzékelte elsődlegesnek. Próbáltam átírni a "Master" - "Second" monitorokat, másik kimenethez rendelni, de nem nagyon történt változás...
Próbáltam Driver-nek megadni, pl. hogy Intel, de az megint csak elrontotta.Ugyanezt próbálgattam egy atom-os Intel D945GCLF2 alaplappal is, amin Svideo kimenet van. A gépet rákötött monitor nélkül használom, így eddig csak úgy tudtam működésre bírni, hogy a Device "Driver" részéhez "Vesa"-t írtam, ami így jó is (fogjuk rá - különben, ha jó is volt minden, "Low Graphic" módban indította"). Itt is beállítottam a fent leírtakat, viszont még annyira sem ment, mert pl. a felbontás állításnál csak egy megjelenítőt látott, míg a notinál látja, hogy a "második" kimenetre nincs kötve semmi. Szóval arra gondolnék, hogy akkor az xorg-gal nem stimmel valami. Többen mondták amúgy, hogy még nem tudták a TV kimenetet működésbe hozni ezen a lapon, na de ez most csak a konfigurációs file, ez elég kéne, hogy legyen ahhoz, hogy a felbontás állításnál ott szerepeljen egy második kimenet "helye", nem?
Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus Garancia 2026.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest