- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Apple MacBook
- Léghűtés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
yolan
őstag
Én anno tesztelgettem, 800, 1000, 1066 és 1100mhz-n, cl4-ben és cl5-ben. 1000-ig tudtam 1:1-ben, utána felszorozva. Ezek és más ember tapasztalatai után én az 1:1-re szavazok, de emellet igaz, hogy van ahol a magasabb ram órajel jön jól, valahol meg a szűkebb időzítés. 800-as ramoknál, egy 450-es fsb-vel 1:1-ben hajtott ram, egy felszorzott 1066-ost cl5-tel vígan odaver
-
yolan
őstag
én 1:1-re raknám.
400-as fsb, 1:1-es fsb:ram arány, tehát 2.0-ás szorzó, cl4-es időzítés, valszeg így 1.8v-on bírni fogják, milyen ramok amúgy? lehet hogy egy 2.0v-on még többet is mennek cl4-ben, pl egy 900-at, ahhoz 450-es fsb kéne, 1:1-es arány mellett, az már igen jó lenne. -
Zolás
addikt
Ugy néz ki pont eltaláltam a tökéletes 3.2es tuningot
Ha feszt veszek akkor hibával kilép az orthos. Ha fsb-t növelek hibával kilép az orthos
Ramokat 976on kéne járatnom amit nem merek. Most viszont 805ön megy 4-4-4-12es beállítással. Habár nem jöttem rá mitől indult meg a tuning de mindenki segítségét köszönöm. Szerintem 3.2 stabilan mindenre elég ami egy normál használatban szükséges lehet.
-
Blaze71
őstag
Ha a BIOS-ban annyira állítottad, akkor igen. Úgy emlékszem, hogy 60-90° között állítható. Amúgy, ha jól rémlik, akkor Intelnél lehet állítani egyrészt az FSB-t és a szorzót a procinál, valamint külön a memória frekvenciát. Mennyi a procinak az FSB-je, valamint a szorzója alapbeállításon? Lehet, hogy sikerül valamit kitalálni.
Kispista! Load default setting menüpont a BIOS-ban.
-
Blaze71
őstag
52° Orthos alatt? Mert akkor jó. Elméletileg mehet 70°-ig a proci tehelten. Pl Orthos alatt, ha nem megy 70° fölé, akkor jó. Nekem MSI lapban a 2,66 GHz-es proci alapfeszen ment 3,6 GHz-et. Nálad is kellene mennie, max visszaosztod a memóriát 667 MHz-re, ha esetleg az okozza a fagyást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged