- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee33
csendes tag
válasz
zolee33 #35841 üzenetére
na passz.tesztek lemennek,minden jó,de játék alatt kifagy
nemértem.....akkor ezek a tesztek mire valók?teszt alatt ment stabilan 2x2.9-en 1.38 volton ramok 826-on 2.00volton,se nem meleg se semmi,de játék indulás utánn 1 perc és kifagy
úgy néz ki ez a 2.8 lessz a vége jelenlegi állapotában,maradt is ez +1.400 volt
-
yolan
őstag
válasz
zolee33 #35829 üzenetére
az említett msi lap, egy g31-es fos.
egy gigabyte p35-ds3, p35-ds4, p35-ds3p, és ugyan ezek csak ep előtaggal amit én ajánlanék számodra. Esetleg p45, de nagyon üres az apró, ezért mondom a p35-öt.
Hát a procit teszteld ki hogy melyik feszen mit megy.Szerk.: én is és mások is sokszor leírtuk hogy csináljuk a kitesztelést, hirtelen a magamét tudom linkelni, ha átfutod, a hosszabb hsz-eket érdemes nézegetni
-
slayer007
tag
válasz
zolee33 #35829 üzenetére
Ha 1.33nál kifagyott, akkor több fesz kell neki, de csak óvatosan, mindig a legalacsonyabb feszt keresd, amin még stabil a rendszer. Valamint Aida64-el folyamatosan ellenőrizd, hogy stressz teszt alatt ne melegedjen túl a proci (a core temp-et nézd). Egy CPU-Zt se árt ha nézel, megtudod, hogy mekkora a voltage leak a lapodon (a biosban amit beállítasz az ált nem a reális feszültség, amit a proci kap.)
Sajna a pontos max hőmérsékletet a procidhoz nem tudom, erre érdemes rákeresned, vagy a gyártó biztos írja. -
slayer007
tag
válasz
zolee33 #35826 üzenetére
Az automatikus fesz választása a biosnak egyáltalán nem egészséges ám. Akkora feszt ad neki, amit ő jónak lát (nem véletlen nem fagy ki, magasabbat kap jóval az 1.33-nál amit te adtál neki), csak lehet megsütöd vele a procid... Keresd meg azt a vcore-t, amivel 2-3 órás prime teszt elmegy (vagy mehet 24 órát is ha biztosra akarnál menni)
-
yolan
őstag
válasz
zolee33 #35826 üzenetére
hát a feszeket gyorsan fixáld, normal-ra vagy a kívánt feszre, mert auto-n a lap állítgatja, és túlfeszelheti a dolgokat.
a ramot ha nem tudod visszaosztani akkor bukott az ügy, mert az fsb emelésével, nő a ram órajel is.
szerintem add el a lapod, és szerezz be egy p45-ös gigát, bár ahogy látom üres az apró, akkor egy ep35-ös gigát, abból van sok. p35-ds4 van 9-10k-ért, fsb-t is bírni fogja, ramkezelésben a p35-ös chipset az egyik (ha nem a legjobb) 775-nél. -
yolan
őstag
válasz
zolee33 #35800 üzenetére
A procid max szorzója 7-es, lefelé tudod állítani, de fölfelé nem. 2333/7=333. Tehát 333-as fsb-vel és a maximális 7-es szorzóval jön ki a 2333mhz-s gyári órajel.
Csak az fsb emelésével tudod növelni az órajelet, mivel amint írtam, a szorzót nem tudod növelni, ez ilyen, ez van, ezt kell szeretni. A 3200mhz nehéz lesz, de nem lehetetlen. Annyi kell hozzá, hogy mind a lapod és mind a procid bírja a 457mhz-es fsb-t. Meg kéne nézned, hogy mi a vége a lapnak és a procinak fsb téren, utána okosabb leszel. Ha például csak 420-as fsb-t bír a procid vagy a lapod, akkor ott a vége, 420*7=2940mhz és csókolom. Ha a procinak itt a vége (fsb wall), akkor másik procit kell vadásznod, esetleg ami kitesztelt példány, és van róla teszt, hogy mit tud, pld 450-es fsb-t. Ha a lapodnak van mondjuk 420-as fsb-nél vége akkor másik lapot kéne keresned alá.
Ezek mellett érdemes elgondolkozni és utánajárni, hogy a lapod és a proci milyen max feszt szeret, illetve milyen hőfokokat. Minél hűvösebb, annál többet mehet. -
Alister71
nagyúr
válasz
zolee33 #35803 üzenetére
Azt miből gondoltad, hogy egy fix szorzós C2D-n bármilyen lapba is lehet szorzót emelni?
Akármilyen ramot fogsz venni, a P43-as lapok alig picivel mennek 400 felé. Ha tuningolni akarsz P45-ös Asus P5Q-E kell, azzal nem gond az 500 feletti fsb-sem.
6-os szorzóra akkor kapcsol le, ha nincs terhelve, ez így természetes. Miért baj, ha egy kis energiát spórol neked? -
Skimaster
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest