- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
válasz
lumosnina #35935 üzenetére
Köszi, én is így értelmeztem, akkor jó helyen vannak a ram-ok. (A két kék slotban)
Közben felvilágosítottak, hogy valószínűleg nálam gyenge az IMC a stabil 1600MHz-hez, tehát nem fognak menni a ram-ok 1333MHz-nél magasabb órajelen, így marad az időzítés szűkítése
Gondolom, azért nem volt stabil a gép azokkal az értékekkel sem, amiket TcK_Marco írt, mert ott a CPU a mostani stabil értékem alatt volt, és még sem ment.
A végeredmény egyébként:
AMD Phenom II X3 @ X4 720BE (2,8GHz alapon)
CoolerMaster Hyper TX3
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
2×4GB DDR3-1600 Kingmax Nano GamingCPU: 3200MHz (16×200MHz) - 1.375V-on
NB: 2200MHz - 1.200V-on
HT maradt: 2000MHz (10×200MHz)
RAM: Délután eljátszom az időzítésekkel.Köszönöm mindenkinek a segítséget, este egyébként már játszottam, és hozott bőven plusz FPS-t, szóval megérte a tuning
-
Alister71
nagyúr
-
slayer007
tag
válasz
lumosnina #35860 üzenetére
Jaj bocs, nem néztem
Ez így egy elég szép hőmérséklet, le a kalappal... nekem stock coolerrel 57-58fokra is felmegy 333as fsb-n 1,4vcore-al
Ha a stress teszt nem fog kiakadni 2 órán keresztül, akkor sztem nem lesz gond vele, de fixáld a vcore-t, ne hagyd sosem auton. 1,36 asszem az ajánlott fesz a procidnak, és 1,45 az utolsó biztonságos, amennyiben bírja a cooler.
Egyszer sikerült csak megfagyasztanom 1 hónap alatt a gépet, mikor a civ5ben váltogattam a felbontást... -
slayer007
tag
válasz
lumosnina #35856 üzenetére
Folyamatosan figyeld AIDA64-el, hogy a proci ne menjen túl magas hőmérsékletre, vagy tényleg találkozunk a "milyen processzort vegyek?" topicban...
Szerk.: Ne IDLE képet mutass az AIDA-rol
full Load alatt mennyire melegszik fel?
Az 1.376 nem tűnik egyébként soknak így elsőre, mindjárt utánanézek, nálam egy e6600 itthon 1,4en vígan elvan. -
yolan
őstag
válasz
lumosnina #10467 üzenetére
Ezeket álíltsd be próbának:
Robust Graphics Booster___________ [Auto]
CPU Clock Ratio ____________ [10]
CPU Host Clock Control_ [Enabled]
CPU Host Frequency (MHz)__________ [300]
PCI Express Frequency (Mhz)_______ [100]
C.I.A. 2__________________________ [Disabled]
System Memory Multiplier (SPD)____ olyat válasz, hogy 800-on legyenek a ramok (2.66ra tippelek)
DRAM Timing Selectable_______ SPD __ [Manual]
Performance Enhance = [Standard]CAS Latency Time________________ 5
Dram RAS# to CAS# Delay_________ 5
Dram RAS# Precharge Delay________5
Precharge Delay (tRAS)__________ 15Szerk.: plusz feszt ne adj semminek, hátha belenyúltál a tutiba. Ha nem bootol, nem stabil, akkor:
System Voltage Control____ [Manual]
DDR2 OverVoltage Control__ [0.000V]
PCI-E OverVoltage Control_ [0.0V]
FSB OverVoltage Control___ [+0.1V]
(G)MCH OverVoltage Control [+0.1V] <<< all that is needed for sure
Loadline Calibration _______ [Disabled] (állítólag enabled megölni a procit, én nemtom, legyen diabled)
CPU Voltage Control_______ itt is egy lépésnyit.Ezt hogy lépésenként emeled a proci feszt addig csináld ameddig stabil nem lesz. Ha stabil vissza veheted az fsb és mch feszeket 0.0-ra, ha nem stabil utána akkor viszont kell neki. Ezek után a ramokat is belőheted. Arra viszont már a ddr2 tuning topikban foglak várni.
[link] Remélem mihamarabb látlak ott is.
-
yolan
őstag
válasz
lumosnina #10459 üzenetére
Szia!
p31-es chipset nem tudok hol wall-os, de az e5x00-ák általában olyan 300-350-as fsb-nél állnak meg. Persze a magas szorzó miatt így is szépen tudnak menni, csak nem magas fsb-n, és így ugyebár egy 1:1-es 800as ram fsb páros is kivan lőve alapból. Azért írja 1600mhz-nek mert bevan kapcsolva, hogy ha nincs terhelés, akkor vissza veszi a szorzót és a vcore-t, ha leterheled felugrik az 2.6ghz-re. EP31-DS3L ha jól tudom max 1600-as fsb-t támogat, tehát papíron a max beállítható fsb az 400mhz (4*400=1600), ezt valszeg nem fogja bírni a procid, ezért szerintem a lapnak nem fog kelleni plusz fesz, ugye a procid wall-ja kisebb mint a lap vége. Így csak a procit kell majd túlfeszelned, ha kell egyáltalán, tőled függ mennyire szeretnéd húzni, és a procidtól hogy mennyit bír. Arra figyelj, hogy ha állítod az fsb-t, akkor a ram freki is állítódik, ha csak vissza nem szorzod.Szerk.: 2600/200=13, tehát 200*13-on jár a procit. Szerintem kezdj egy 3ghz-vel, mondjuk 13*230, ha nem stabil akkor plusz fesz a procinak, ameddig stabil nem lesz. Szerintem egy 3ghz 10*300 az már jó beállítás lenne. A +100mhz fsb miatt jobban érezhető lenne a gyorsulás mint a +30mhz-s 13*230-nál. Magasabb fsb mindig jobb eredményt hoz.
10*300-on ugyebár 3000mhz lenne a proci, és 1200mhz az fsb. 13*230-on 3000mhz proci, de csak 920mhz az fsb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest