- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSiMi_
tag
Itt szerintem sokkal-sokkal nagyobb gáz van, ALAP beállításokkal is kifagy a rendszer, és amikor elindítottam a memtest-et, mentek a %kok, és már 8%-nál hiba üzi, és utána egyfolytában hibaüzi !!! de amíg elértem 10%-ig addigra már volt vagy 15. akkor inkább kikapcsoltam a gépet. De az a gyanúm, hogy már egy jó idelye szar, mivel pár hete baszaxik a gépem. Azért is mertem nekifogni a tuningnak, mert nem ment jól, de ezekszerint megvan az oka! Meg szerintem az, hogy adtam neki 2.2v-tot, nem tehette tönkre, mivel a gyártó javasolja neke a 2.2v-t.
Aquacomputer, remélem nem sokat fog ülni rajta. Már látom is előrre, hogy visszaviszem, azt még baszakodnak vele egy csomót, persze csere ram nem lesz!Amúgy a CPU voltok azok tökre stabilak voltak, és ezért nem értettem már az elején, hogy miért fagy ki A RAM egyszer 2.1v-n egyszer 1.9... ekkora külömbség nem ésszerű.
-
CSiMi_
tag
Hát, nem tudom, valahogy most Benchmarkoltam, és elszomorított... 31,2 fps. In game, meg ha esik az eső, és sok redőr követ, lemegy a béka segge alá is (ilyen 19-20) :S Szóval nem tudom, megpróbálom azt ami az ezelőtti biztos pont volt... ha azzal nem megy akkor mi legyen? Akkor tönkre ment valami, nem??
(Füst nem volt, de nagyon nem akart elindulni, és amikor bőven adtam feszt neki akkor sem ment jól! és azt is próbáltam, h 5-6-6-18 de így sem, én arra is gondoltam, hogy nem-e lehet, hogy a ram túlhevül 2,2v+ 2óra Prime...)SZERK.: ez volt az előző stabil. [link]
-
CSiMi_
tag
Nah, megvan mit nem bírt! össz annyi hogy 3 fsb-t le kellett venni!
Nem szereti, ha 1150 fölé megy a RAM nem tudom azt írja a ramom honlapja, hogy unbuffed, ez nem tudom mit jeleni, de szerintem valami olyasmi lehet, hogy nem engedi 1150 fölé...
Megy 2.2v és semmi gond, kötvehiszem, hogy nem elég neki +0.4v arra a 3 fsb-re-Amúgy próbáltam másik betűvel 2.66C és nem is indult el a win....
Nem lehet, valahogyan ilyen 1140 és 1149 közé belőni, úgy, hogy ne fsb-t használjon? Mert szerintem bírná ez az állat 1.3v-n a 4400Mhz-t -
CSiMi_
tag
Asszem megvan a végleges beállítás!
FSB: 433 9x ~ 3897Mhz
SPD: 2,66D ~1151,78Mhz
CPU_Vcore: 1.25650v
CPU_Termination: 1.12v
DRAM_Vcore: 2.22v
MCH: Core: 1.12vA fúrcsaság ebben, hogy tegnap még ment úgy 1-2 órán át, hogy:
CPU_Vcore: 1.24375v
DRAM_Vcore: 2.18v
Ma meg 1 sec és kilőtt.... :S hogy ez mitől???Ja meg ez a progi CPUspeedpro azt írja, hogy 4012 Mhz xD állat... Ja meg GTA4 benchmark alap beállítással 33fps így meg 42,8 xD állati...
-
CSiMi_
tag
A 420as, de még a 445-ös fsb is ment 1.1-el, csak te mondtad, hogy pakoljak még rá! De ha nem kell én visszaveszem
Amúgy most 420on van, de jó szorzót nem tudok találni rá sajnos, mert csak ezek vannak
2.0, 2.4, 2.5(csakA), 2.66, 3.0 a többi meg már magas.És akkor a CPU termination-t is növeljem??? Akkor lehet, hogy lejjebb megy a CORE_Voltage?
-
CSiMi_
tag
Nekem most jel pill így megy.
CPU_VCORE: 1.275v
MCH_CORE: 1.16v
DRAM_VCORE: 2.2v
FSB: 420 (x9 = 3,78Ghz)
SPD: 2,66D (1120Mhz)
a vtt fesz, az mi a rák, olyat nem találtam!-Itt már csak az a kérdés merölt föl, hogy mondtad, hogy nem a Prime alatt kell ET6-tal lelépkedni? De akkor hogyan? Ki-kell mindíg lőni a primet? (Mert ha igen akkor eddig nagyon nem így tettem :S)
-Ha a RAM feszt állítanám be, akkor azt hogyan kell? Az is prime? Csak mert szerintem az nem a ramot terheli.
-Szerintem ha "AUTO"-n hagyod az SPD-hez rendelt szorzót(FSB) nem állít semmit ez az x.xxA, C, D.... stb. Metr ha NEM auto-ra rakod, akkor számít, mert akkor nem az FSB-t szorozza meg! tehát ilyen szabvány szorzók, ha nem akarsz az FSB-m állítani.
Csak egy példa. Kivettem az AUTO-t akkor volt asszem 370 az FSB- de betettem 2.66D-re és betette 1064-re nem pedig 984...
Tehát SZERINTEM nem vagyok szakértő de ha az FSB-hez rendeled az SPD-t akkor totál mindegy hogy A, vagy éppen D.
-
CSiMi_
tag
Re! Én nem tudom, itt valahogy instabilnak tűnik!!!
445 x 9 1.3v megyek lefele, és egyszer bírja még az 1.275 egyszer meg kilő...-Én nem tudom, ez a fogyasztás pénzben mennyi, ha 1.3v-n megy a cucc vagy még szerintem stabil lenne úgy 1.28750, vagy 1.29375.
-És ez az "ha tudod hűteni és nem eszeled szét akkor szinte 0-val" ez a nem eszed szét, ez mire vonatkozik, ne menjen a prime éjjel-nappal? vagy mi ne húzzam 4.4ig? vagy hogy érted?
A RAMot meg nem akarom 2.2v fölé vinni, egy dolog hogy 99év garancia van rá de már nem kapni magyarországon
Szerk.: úgy értem az első kérdésem, hogy mennyivel eszik forintban többet ha 1.3v-n megy mint ha pl. gyári 1.175v?
-
CSiMi_
tag
Óh, a F@SZOMAT....
Nem megy ez 1150 fölé, sehogy sem.
Elvileg Kellene, mivel ha megy 1066on 1.8v-tal akkor 2,16v-tal bőven kellene futnija betettem valami ilyesmit neki, hogy 445 x 2.66 ami 1183-lenne, de nem tetszett neki ez sem...
Most 445 x 2.5A-n van. így 1112,5 Mhz ez sem rossz, így már mindössze 37,5 választ el a céltól! -
CSiMi_
tag
-
-
CSiMi_
tag
yolan, vagy valaki.
Érdemes-e megpróbálni ezt:
FSB: 445 x9 (4005Mhz) Azért szeretném, mivel GTA4ezek, és eszi a procit, és amióta emelzem 3000-ről 3600-ra érezhetően gyorsabb lett. A GTA4 saját Benchmarkja alapján 34fpsről felment 38.5-re. xD
Ráadásul így végre meglesz az 1150 Mhz RAMom is ha hagyom a 2.66-os szorzót.
Csak a feszt mennyire rakjam?
Pl: CPU 1.3v, RAM 2.2v és majd belövöm EasyTune6-tal???
Vagy inkább 2 lépésben???
1.FSB 425
2.FSB 445Előrre is köszönöm!
-
CSiMi_
tag
ÁÁÁÁ!!! Visszavettem a szorzót, betettem 4-4-4-12-re és nem akart elindulni, 4x indult újra és csak 5.-re lett egyáltalán kép is hozzá... A pulzusom 200 és 10 évet öregedtem 10 másodperc alatt.
Most visszatettem CPU_Voltage 1.225v kis ráhagyással (1.2v volt a biztonságos prime95-tel)
A RAM most 2.08v 400 x 2.66 (1066) a feszt még nem lőttem be!
Szerk.: inkább a hz-re megyek! Nagyon megilyesztett, amikor nem indult el!
Amugy videokarit mennyire lehet húzni? és milyen progival??? -
CSiMi_
tag
És amit ez előtt írtam az úgy zsír?
A Szerk2-re a válasz. Nem állítottam még FIX feszt BIOSban de EasyTune6-tal lement 1.04375. amit cpu-z 0.992nek, vagy 0.998nak írt, nem emlékszem pontosan.Kérdés: Ha most visszaveszem az SPD 2,4 akkor az 960Mhz- úgy meg lehet próbálni, a 4-4-4-X et az X helyére nem tudom mit írjak. Vagy a 960 més sok neki?
Szerk.: Ha a CPU szorzót állítom akkor több fesz kell??? Mert itt szenvedek már egy jó ideje, jelen pillanat 1.2250-nél van, ami majdnem ott van, ahol 8-as szorzóval ami 1.2v volt :S
Hát úgy látom már elmentél... :S Na mind1. Ha nagyobb szorzónál nagyobb fesz kell, akkor úgy tűnik én vagyok a kivételNekem 1.2v most És a prime fft-n megy
igaz, még csak 10 perce, csak sajna megyek alukálni. Holnap írok melóból... jó8!
-
Blaze71
őstag
Igaz, hogy AMD proci, ráadásul K10, de memória kérdés. Próbálgatni nincs kedvem, ha nincs sok értelme, de azért megkérdezem. Most a 800 MHz-es modulok 667 MHz-re vannak állítva, mert a 35%-os túlhajtást nem bírják annyira, mint a proci. Nos, 800 MHz-nél az időzítések 5-5-5-18, míg 667 MHz-nél 4-4-4-12. Én úgy állítottam, hogy 667 MHz-nél is 5-5-5-18 beállítással mennek és a tuning hatására 900 MHz-en 2,0 V mellett. Ha hagynám, hogy automatikusan áttegye 4-4-4-12-re és úgy fixálnám, majd ezt húznám ugyancsak 900 MHz-re, akkor jobb értékeket kapnák?
Most ilyen:
-
CSiMi_
tag
A Szerk2-re a válasz. Nem állítottam még FIX feszt BIOSban de EasyTune6-tal lement 1.04375. amit cpu-z 0.992nek, vagy 0.998nak írt, nem emlékszem pontosan.
Kérdés: Ha most visszaveszem az SPD 2,4 akkor az 960Mhz- úgy meg lehet próbálni, a 4-4-4-X et az X helyére nem tudom mit írjak. Vagy a 960 més sok neki?
Szerk.: Ha a CPU szorzót állítom akkor több fesz kell??? Mert itt szenvedek már egy jó ideje, jelen pillanat 1.2250-nél van, ami majdnem ott van, ahol 8-as szorzóval ami 1.2v volt :S
-
CSiMi_
tag
-
CSiMi_
tag
Nem tudom, jó ötletnek tartod-e hogy elérjem az 1150Mhz-t.
Úgy próbálkoznék, hogy most ugye kitesztelem a feszt, ha bőven lejjebb tudok menni Mondjuk 2,08-ról 2.0-ig, akkor megpróbálom úgy, hogy leveszem a CPU szorzót 9-ről 8-ra, és az FSB-t felrakom 430ra, a szorzót pedig 3.0 így már meg lessz, az 1143,8Mhz, és ha jól szuperál, akkor a CPU szorzót is felpakolom 9-re azaz 3870Mhz. Utána zárásul, megint lelépkedek, és ha jó, akkor fixálom a BIOSban! -
CSiMi_
tag
Megvagyok! Csak nem colt MCH 1.14, csak a következő lépés 1.2, úgyhogy hagytam 1.1v.
A RAM_voltage-nél a 2.1 már PIROS volt, úgyhogy 2.080v és a szorzó most 2.66D nem tudom mi az a D de így megy 1066Mhz.
Akkor most ha jól sejtem mehet a 3.0-as szorzó. És ha megy akkor meg SZERINTEM EasyTune6, csak ezúttal, nem a CPU, hanem a RAM voltage mehet lefelé lépésekben. Vagy nem ???Szerk.:
pár másodperce indítottam és már 60°C
-
CSiMi_
tag
Ez lett a prime95 RESULTS:
[Wed Nov 11 11:06:33 2009]
Self-test 1024K passed!
Self-test 1024K passed!
[Wed Nov 11 11:27:03 2009]
Self-test 1024K passed!
Self-test 1024K passed!
[Wed Nov 11 11:43:22 2009]
Self-test 8K passed!
Self-test 8K passed!
[Wed Nov 11 12:00:11 2009]
Self-test 10K passed!
Self-test 10K passed!
[Wed Nov 11 18:47:11 2009]
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Self-test 1024K passed! -
CSiMi_
tag
nah, akkor a RAM-ot még mindíg nem tudom, hogy kell 6-6-6-18-ra tenni, de bólints rá légyszi, hogy jó-e az én elképzelésem...
-1. BIOS-ba be, és CPU_VCORE 1.25(csk hogy ne essünk túlzásba)
-2. FSB 333-ról fel 370-re (ezzel ha jól sejtem megdobja a ramot is)
-3. A Ram szorzóját visszavaezem hogy 800Mhz körül maradjon.
-4. Gépresi---> Windowsban ---> EasyTune6-tal visszaveszem a feszt ameddig lehet.
-5. BIOS--> még kis áramot a RAM-nak 1.9V-ról 2.1V-ra és a szorzót feljebb, mondjuk 2.6-ra.
-6. Írok megint, hogy mi a szitu.Mond, hogy jó-e ez így
(én a CPU szorzót nem nagyon akarom állítgatni,igaz nem is nagyon tudom mit csinál, de az SZERINTEM jó, ha nincs terhelve a gép, a gigabyte ultradurable azt szokta visszavenni, hogy csökkenjen a fogyasztás. Remélem nem nagy marhaság, de így vettem észre.)
-
CSiMi_
tag
Akkor ez valahogy így néz ki?
Javíts, ha tévedek
Ha megy stabilan a 1.0375 ön megy stabilan a 3Ghz
Akkor ugyan úgy aránylik, a 'x' feszültség a Pl. 4Ghz-hez?
Tehát akkot 4 GHZ-hez kb 1.385 v kell???
Szerintem legalábbis
De nekem ennyi nem kell szerintem, vagy ha szerinted 100%, hogy bírni fogja, lehet kipróbálom
De most jel pill arra gondoltam, mint amit elsőre is. Tehát
400 fsb (400 x 9 = 3600)
És ezt elvileg 1.2500 v -n bírnija kell
És ha erre rádobjuk a 3-as RAM szorzót, akkor meg is van a gyári MHZés még egy kicsi
1200MHZ és akkor adok neki 2,1 v-t PL. De ezt csak sejtem... Nem értem igazán, inkább csak egy lépést írj, ha nem gond. -
-
CSiMi_
tag
Megint melóból írok
Nah, szóval megyegettem még lefelé, asszem úgy 1.125, vagy ilyesmi, most nem emlékszem. Játszottam is közben, stb... Még egy érdekesség, kikapcsoltam a Prime95-t és a cpu-z azt írta, hogy megnőtt a fesz??? hogy-hogy?? Terhelés alatt kevesebbet fogyaszt???
-
CSiMi_
tag
Nah, szóval!
EasyTune6-tal mentem lassacskán lefele, és mindvégig ment a Prime95 Most úgy fél órálya megy 1.1500v-n és semmi probléma. Nem tudom elég-e de nem nagyon akarom feszegetni, mivel nemsokára megyek alukálni. Ahogy lépegettem lefele, a CPU-Z is észlelte, a csökkenést, és 1.136-ról most fix 1.104-re állt be, és folyamatos 2.999Mhz-n megy.Amugy nem teljesen értem, azért jó most a csökkentgetés, mert amennyivel csökkentem, a feszt, valószínűleg annyival lehet majd növelni is???
Amíg írtam a CPU-Z mát 1.088-ra állt, de most ingadozik! :S
Nem tudom elég-e eddig lemenni 1.150 baj, ha nem akasztom ki??
-
CSiMi_
tag
Nah kilestem az alap feszkókat
CPU Vcore 1.17500
CPU Termination 1.200
CPU PLL 1.500
CPU Reference 0.760MCH Core 1.100
MCH Reference 0.760
MCH Dram Reference 0.900
ICH I/O 1.500Dram Voltage 1.800
Dram Termination 0.900
Chanel A Reference 0.900
Chanel B Reference 0.900Az időzítések most 5-5-5-18
Akkor most mit ??? -
CSiMi_
tag
Ne haragudj, de ez nekem magas!
Hogy tesztelem ki a feszt??? Valahol elvesztettem a fonalat.
Meg, ha nem akarom babrálni, a feszt, hanem alapon hagyni, akkor csak az fsb emelésével, mit lehet elérni? És, hogy feszültség hozzáadás nélkül, lehet-e a RAM órajelét, szorzóját babrálni.
[OFF]
Csak egy pár példa:
-1.
Ha az FSB-t emelem 370-re (3330MHZ)
És a RAM szorzót is hagyom alapon, (888Mhz) ez így kipróbálható kölünösebb rizikó nélkül?-2.
Ha az 1. az jó, akkor esetleg a RAM szorzó is mehet feljebb?
Pl.: 370x 2,6 (962 Mhz) Vagy netán még, x 3,0 (1110 Mhz) Ez lenne a legjobb, mivel ez már elég közel áll az 1150Mhz-hez
[/OFF] -
CSiMi_
tag
NAGYON KÖSZÖNÖM A FÁRADOZÁSOD!
melóból írok!!! És ne haragudj, ha túl hülye kérdéseket teszek föl, még noob vagyok!
Eddig nem mertem semmit sem babrálni, meg hozzányúlni.
Akkor ha jól értem-0. lépés
Egy esetleges egy BIOS frissítés.
Mivel a múltkor volt itt a haver, és amikor húzott volna rajta, akkor reboot után visszaállította magát alapra a gép. És azt mondta a haver, hogy lehet, hogy a BIOS ezen verziója nem engedi.-1. lépés
Feszültségeket átállítom "AUTO-ról NORMAL-ra"
itt nem tudom, ha normal, akkor többet ad, igaz???
És azt sem tudom, hogy ez akkor, automatikusa annyit ad-e amennyi kell. Mert Auton, ha terheltem, PL játszottam, akkor feljebb ment a fesszültség. Ja, a multkor a haver manuálisan állította a sok-sok feszt.-2. lépés
Megnövelem az FSB-t például 333-ról 400-ra akkor a processzor órajele 400 x 9 tehát 3600 Mhz-lessz
Remélem a hyper TX2 elég rá-3. lépés
A ramnak a szorzólyát átrakom pl.: AUTO-ról 2,6-ra, ami azt teszi, hogy 400 x 2,6 = 1040Mhz
Itt az a kérdéd merült föl még, hogy a RAM-om bírná-e a 3as szozzót Tehát az 1200 Mhz-t Pontosan ez a ramom van [link] -
Blaze71
őstag
Igen, ebben igazad van. Azért az már 0,05 V. Amit én láttam, az 1,325 V helyett 1,33 V, tehát csak 0,005 V, ami elhanyagolható. A szoftveres mérés nem mérés pedig tényleg igaz, mert a lap által közölt értékekből számolja ki az adott szoftver. Viszont ha BIOS-ban a PC Healt menü alatt is többet mutat és nem ezred, hanem már pár század az eltérés, akkor ott tényleg többet ad a procinak. Viszont ez nem feltétlenül a lap hibája, mert lehet rosszul megírt BIOS miatt is. De a lényegen ez nem változtat.
-
Blaze71
őstag
Ezek szerint másképpen értelmezzük a túlfeszelést. Az már akár hogyan is nézzük, tuningnak számít, ha az alapórajelet akarjuk tartani alulfeszelt procival. Amikor kiadnak egy processzort, legyen akár AMD, akár Intel, megállapítanak egy feszültségértéket és egy órajelet, amin üzemelnie kell. Ez az alapfesz és az alapórajel. Az, hogy alacsonyabb feszültségen is képes működni, vagy magasabb órajelen is stabil, nem azt jelenti, hogy túlfeszeli a lap a procit. Akkor feszelné túl, ha pl egy Athlon-II az adatlap szerinti 1,325 V helyett auto beállításnál 1,5 V-ot kapna. Ha 1,325 V-ot ad neki auto beállítás mellett a lap, akkor az normál feszültség, hiszen nem hülyeségből találták ki ezt az értéket a gyártók. Az, hogy az alapórajelet tudja hozni mondjuk 1,2 V mellett is, vagy az eredeti 2,6 GHz helyett megy alapfeszen 3,6 GHz-en az említette Athlon-II 620-as, csak azt jelenti, hogy ennyi tartalékkal rendelkezik. Ez csak egy plusz, amit kapunk a pénzünkért és aki képben van, az ki tudja használni. Ennyiről van szó, nem többről.
-
Blaze71
őstag
Visszanéztem az évekkel ezelőtti Everest Riport file-okat. Mivel én alapfeszen szoktam tuningolni, a riportban található érték mérvadó számomra. Ezek szerint s775-ös procival akár mennyi gép adatait néztem, mindenütt 1,37 V-ot ír CPU Vid-re. Az s478 esetében csak egy riportot találtam és ott a 3,0 GHz-es Prescott Pentium 1,62 V. Mivel már nem emlékszem rá, hogy mennyi a gyári adatok szerinti érték, várnám a reagálást. Viszont lehet,hogy az újabb lapoknál valamiért előfordulhat a dolog, de én még nem találkoztam vele.
Zodo! Megtennéd nekem, hogy futtatsz egy 3DMark2005-öt is alapbeállításokkal. Tehát 1024x768, meg ilyenek. Ha van rá lehetőséged, akkor az összes kiválasztható teszttel, ami olyan 10-11 perc. Ennek a pontszáma érdekelne a 3,5 GHz-es órajelen. Így össze tudnám hasonlítani, hogy mennyit jelent egyrészt a 4 mag, másrészt meg a K10. Kellene a CPU score is külön. Majd megírom, hogy nálam hogy néz ki pontosan, de elöljáróban csak annyit, hogy K8 2,7 GHz és K10 3,5 GHz között 6000 pont lett a különbség változatlan VGA beállítás mellett.
-
Blaze71
őstag
Utolsó Intel gépem: AsRock P4I65G alaplap és egy Prescott Pentium 3,0 GHz. Azóta AMD, mert nekem jobban bejönnek. Az biztos, hogy az AMD prociknál nincs ilyen gond, azért is tettem be a képet. Mint láthattad, az Everest által mért, vagy inkább számolt CPU Vid 1,31-1,34 V lett az eredeti 1,3 V helyett. Ez bőven mérési hibahatáron belül van. A stabil fesz meg jó táp és jó alaplap kérdése. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a Tiéd nem az. Az biztos, hogy volt már az elmúlt években rengeteg AMD processzoros gép sA-tól AM3-ig, amit vagy karbantartottam, vagy én raktam össze és ilyen túlfeszeléssel nem találkoztam. Pedíg az Everest riport file-okat mindíg lementem, hogy ha valaki évek múltán kérdez valamit, meg tudjam neki nézni.
Harry! Akkor tedd manual-ra, de ne állítsd el. Persze nem csak a memória értéket, hanem az időzítést is tedd manual-ra. Aztán lesd meg a slotokat. Szerintem a lap lesz a hunyó. Az Athlon-II 240-es 200 MHz x 14 és 1.325V az alapfesz.
-
artiny
őstag
Helo azert kene ez
mert nem nagyon ertek a huzashoz / meg nem csinaltam ilyet/ es ezzel a video alapjan egyszeru volt amit neztem youtubon. A gyerek megfogta a felso vonalon a gombot egyet nyomott rajta es elfogadta es ennyi,de volt olyan is a videok alapjan aki az also vonalat is huzta ,azt nem tudom mire van
Azt gondolom h a feszultsegeket ez nem allitja vagy a szorzojat [link]kep a progirol
-
krypton
senior tag
Hello!
Még mindig én zargatlak. Van ez a cikked amiben a Memset programot mutattad be. Nos nálam minden érték alacsonyabb, vagy azonos a tiéddel, mégis ilyen értékeket produkál:
Mi van rosszul beállítva? Jelenleg 1.8V-on hozza ezt a teljesítményt.
-
Zolás
addikt
Bocs csak most jutottam gépközelbe.
Szóval a ramok Geil ultra 800as 2x1 gb. Most ezeket 3.2es procival 5:6 arányban járatom 967mhz-en. Viszont ha eggyel visszaosztom nagyjából 800 vagy kicsit feljebb lenne és 4es késleltetés. Sajna a procit már nem nagyon tudom húzni csak erősebb fesz hozzáadásával viszont félek hogy baja lesz a procinak, mert közelítem a felső fesz határt.
Tehát nagyobb késleltetés nagyobb ramsebesség vagy kisebb késleltetés és kisebb ramsebesség? Melyik a jobb? -
krypton
senior tag
Ennek a tápnak bírnia kéne: GIGABYTE SUPERB 460W. Van amikor több órát játszok egyfolytában és nem fagy le. Azt hogy mi nem kap eleget hogyan tudom kideríteni? Mert Prime alatt eddig nem jöttek elő hibák, bár lehet hogy rosszul használom. Mellesleg a proci 60 a VGA 80 fok fölé nem megy, ennyit bírnia kellene.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szia a szorzót amit írtál nem értem "400-as fsb, 1:1-es fsb:ram arány, tehát 2.0-ás szorzó"
Én 400as FSB vel 8.5 ös szorzót állítottam be..mellesleg az miért van a FSB Strap north bridge nél is be kell állítani 400ra? Ha azt nem állítom be akkor pl a memória 801Mhz hiába van a proci 400as FSB-n ez fura nem értem miért van..Lényeg az hogy nagyon sok mindennel teszteltem egész nap és nem fagyott le..játék alatt sem.Lényegében a többi beállítást nem értem ezért automatán hagytam.Gondolom a többit megoldja a lap.. -
-
JoolsNOS
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Gaming notebook topik
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Konteó topic
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest