- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám.Ahogy húzom a gépet, a windows elindulása után futtatok egy Prime95-öt, nem jelez semmi hibát, de kifagy az egész a francba.Semmi kékhalál, vagy reset vagy valami, csak megáll a képernyő.Valamint, ha húzom a Vga-t a 3dmark alatt leáll a gép.Ezek miért lehetnek?
Üdv.Tony -
szkrisz
tag
akkor ez nálam a gyakorlatban úgynéz ki, hogy 1066-os ramom van akkor nekem az "A" jelű szorzó kell??
mert ha én más frekin üzemeltetem a ramot (pl.: 860MHz) akkor az már más "-betű-" -jelű??
vagy ez most mitől függ??
és én a "(G)MCH Frequency Latch"- Auto-n szoktam hagyni, az baj????bocsi, hogy ennyit kérdezek, de a linkedből ez nem derült ki és én meg nem szeretném kukába dobni a gépem :S
köszi előre is!!!
-
dio001
tag
Köszi az ötleteket! Azt hittem borsosabb árai vannak a laptophűtőknek, de lehet egy beruházást megér... Tudnátok valami ötletet mondani teljesítmény optimalizálásra és a videokari jobbá tételére? Még valami: az everest 2 videokarit mutat mindkettő ugyanaz a tipus (128mb)!!! Ezt most nem értem hogy miért mutat 2-t, pedig bizti hogy 1 van benne...
Dio -
szkrisz
tag
oké, rendben. akkor próbálkozok
de előtte egy kis help... még nem futtattam cl4-ben. a cl4 az a 4-4-4-12??
és akkor ha FSB-t 435-re rakom a CPU szorzót meg 8-ra, akkor az 3480MHz.
ha a RAM szorzót 2.00 ra rakom akkor a ramok 870MHz-en mennének CL4-ben, 2.00V-on
eddig tiszta
na de ha én a cpu frekit 435-re rakom akkor kb mennyi fesz kell a procinak?? és akkor már hozzá kell nyúlni ezekhez is: vcore, pll, vtt, lap fesz?? nem is tudom mik ezek...mert ha így menne a gép, az azért már jó lenne, nem??
-
dio001
tag
Hi!!
a párnáknak utánna nézek, a takaritás és pasztázást meg majd rábizom az okosabb emberekre nem hiszem hogy menne, bár soha nem is próbáltam még. Bevallom ezekről a hűtési módokról még soha nem hallottam. Egyébként már több mint egy éve igy használom, ez azt jelenti hogy egy éve hajtom ezeket a procikat 70-90 fokon???
Akárhogy nézem kétlem hogy jót tenne neki...dio
-
dio001
tag
Helló!!
Köszi Yolan, én is valahogy így látom de azért gondoltam rákérdezek. Esetleg valami ötlet hogy a fenébe tudnám hűteni? Tudom egy jégszekrény jó lenne, de a szobám felét elfoglalná...Valami kis összerakott tartó lehet kellene mert az asztalon/ágyban nem nagyon tudhülni/szellőzni. További ötletek/gondolatok jöhetnek...
ÜDV : DIO -
Toninho13
aktív tag
-
justil
csendes tag
-
Metalfan
senior tag
Az egy dolog, hogy összespórolom, az meg más, hogy kb kéthavonta kerülök haza albérletből
Egyébként teljesen igazad van, de ha pl egy FSP vagy más minőségi tápnak lenne így kettéosztva a 12 Voltos része, akkor abban az esetben is a táp miatt nem tudnám tovább húzni a procit?
-
HollyBoni
veterán
Kezeli hát.A lapom topicjában nem tudtak mondani semmit..Az előző tulajnál is elvileg 1066 mhz-es ramok voltak benne.
CPU
• Intel® Core 2 Quad/Core 2 Duo based processors in LGA775 package.
• FSB 1333/1066/800 MHz.Chipset
• Intel® P35 Chipset
- Supports FSB 800/1066/1333MHz.Main Memory
• Supports four DIMM of 1.8 Volt DDR2 667/800/1066 (OC) SDRAM. (Max: 8GB)
• Supports two DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066 SDRAM. (Max: 4GB)Ez a leírása.
-
Rica
senior tag
Bocs, lejárt az időm. 1152-őt mennek stabilan 4-5-5-15 2,3 Volttal. Tovább nem próbáltam, de 2,5 Volttal biztosan vinnék az 1200-at (a gyári ajánlás 2,2-2,4).
Látom a cuccaidnál és Gorneck oldalán is itt a MIT menü magyarázatánál, hogy érdemes a tRD-ét is lejjebb küzdeni. Nekem nincs ilyen sor kifejezetten a biosban. -
Rica
senior tag
Igazából nem mentem rá a ramokra, csak úgy btw, ha már téma volt. Az fsb érdekelt egy próba erejéig. Januárban csinálok rendes szellőzést a házikónak, akkor megtépem végre a procimat. Így már látom, hogy a deszka nem lesz akadály
Szerinted játékoknál a ramok tudnak pár fps-t hozzáadni? Én eddig nem tapasztaltam. Ha igen, akkor freki, fsb, vagy az időzítések? -
fairi
őstag
nem engedte, az opció nem müxik...
most újra állítgattam memória,fsb,szorzót,kékhalállal jutalmazott(262 fsb-nél)..
így maradtam az eredeti dolognál...
gagdetek megjavultakvissza az alapértelmezett memóriaszorzó,így lettem újra 1533 Mhz-es ramom...
ez nincs teljesen rendben,fura módon elfogyik a ram,95% a ram használtság!Mikor alacsonyabb volt a Mhz,akkor nem volt a rammal gond!!!!75-80%-nál tovább nem fogyott -
Rica
senior tag
Igen, a 8400-ast már nem lehet (állítólag) elfüstölni, de nem tudom, hogy melyik szériától van az Intel procikban ez a védelem. Nekem egy finom kis E0-ás van és 60 fok fölé még nem sikerült meleg szobában sem vinnem (a magokat), igaz, csak 4,3 fölött valamivel próbáltam egyelőre 1,28 V-tal. Nincs is nagy szükség feljebb húzni, alapon hajt egy meghúzott 4870-et.
fahrii: van Gorneck23 mesternek egy kifejezetten p35-ös Giga deszkákról szóló oldala. Kurva jó. Már nem találtam meg neked, próbáld meg góglival, vagy nyálazd végig a topikot, és ott biztosan meg lesz.
Mika1229, LeGo89: ha a procid végét akarod tudni, vedd vissza a ramok ferikéjét és az időzítéseket alapra, vagy még lejjebb, vagy egyszerűen csak hagyd autón. Az Asus deszkák nem nagyon szeretik a ram tuningot. Én mondjuk nem is foglalkozom vele gémerként, mert sokat nem ad pluszban a játékoknál, csak legyen jó minőség és elég mennyiség.
-
Rica
senior tag
Igen, érdemes a tuningot azzal kezdeni, hogy végig nyálazza az ember a procija topikját (ha nem tette meg vásárlás előtt). Ott pl. választ kaphat arra, hogy milyen hőmérsékletig mehet el. Én azt csinálom, mikor a vége felé járok a teljesítménynek, hogy nyitva van egymás mellett az Orthos és az Everest. Az utóbbiban nézem folyamatosan a magok hőmérsékletét, és ha para, akkor stop a terhelésnek.
-
Jakab66[hun]
senior tag
AMD x2 3800+
MSI K9N4 Ultra
2x1Gb noname 800 Mhz-es RAMMinden defaulton volt, csak a proci kapott +200Mhz-et. Természetesen a többi arányosan vele nött... De ettöl nem hiszem hogy a cuccnak lett baja, nekem gyanus, hogy a rendszerem omlott össze. Mindent visszaraktam gyárira, és amikor tölti az XP-t, ott kékhalál és ujraindul.
-
CSiMi_
tag
NAGYON KIRÁLY EZ A NOCTUA!!!
Eddig 66°C-volt, de 1x már 68-is, és mosz meg 55-56°C prime alatt.
Csak nem tudom, hova húzzam, a RAM pont így jó, de nem tudok így procit húzni :S Most elállítom, az fsb-t akkor lőttek a finoman behangolt RAMnak.a proci meg még bírna sokkal többet....
-
CSiMi_
tag
Itt a kérdést fogalmaztam meg rosszul, szóval, ha nem melegszik, akkor mennyi a max fesz ami még biztonságos?
A Ram meg, nem tudom, megpróbálom kitesztelni, ha pl 940Mhz, akkor menni fog-e 4-4-4-12 ben, szerintem nem, mivel amikor 400 x 2,4 volt, akkor is kifagyott :S
De talán... :S -
CSiMi_
tag
Szeva! A procinak már sok órajelhez- sok feszt kitapasztaltam, ma veszem meg a noctua c12p-t és mehet még följebb xD. A rammal meg gondban vagyok, csak a xxD típusú azaz a 400-as szorzókat szereti. Például tegnap belőttem 2.66D-re minden ment, prime, game, stb.. de amikor áttettem 2.66Cre akkor el sem indult :S
Ez azért baj, mert nincs magasabb fsbhez jó szorzó. 2.0, 2.66, 3.0 csak ezek:S a procinak meg meg akarom tartani a 9x-et tehát, ha pl beteszem 475 x 9 (4275mhz) akkor a 2.66D sok a 2.0 kevés :S tehát nem tudom... -
CSiMi_
tag
-
CSiMi_
tag
De hát pont az a baj, a proci, már fix volt, jött a ram fesz blendel, az egyik megállt, és nem indul sehogysem... Kikapcsoltam a gépet, aztán vissza, de nem indul az egyik, Starting work, vagy mit ír, nem tudom pontosan most.... Nehogy azt mond, hogy clear CMOS -_-'
Valahogy meg kellene oldani!!!Amúgy a múltkori hibasorozat is úgy kezdőfött, hogy a ram feszt léptettem lefele, és utána nem jött vissza!!!
Szerk.
Pill, kiveszem a slotból... -
CSiMi_
tag
Jó reggelt, Mester!
Amúgy a clear CMOS főleg azért nem tetszik, mert sok a macera vele. Ilyen szekrény-asztal félénél van a gépem, és négykézláb kell manővereznem 60 kábel között, hogy hozzáférjek, ha megvan, akkor sem minden ok, mert az elem eléréséhez ki kell venni a videokarit. -
-
-
CSiMi_
tag
Mester! Miért nem lehet auton? Elb@szhat valamit? És ha normalon kifagy alap beállításokkal, akkor azt hogy küszöbölöm ki??? Ja és mielőtt ET6 azelőtt már kell a normal fesz?
"és +0.02fttvel meg már 1.25
milyen ftt? normal ftt? nem értem" az alap ftt-t növeltem, mert javasoltad (1.12v) és ez álltal a vcore is lejjebb ment! -
CSiMi_
tag
Most így melóból sajna nem tudom kipróbálni, de szerinted ez pl, jó lenne???
FSB: 444 (9x) mivel úgy is 4K volt a kitűzött cél
SPD: AUTO (2.4x) Tehát dúrván 1066
A feszeket meg AUTO kivéve a már kitesztelt CPU, és a DRAM
DRAM...:2.2
CPU_VCORE: 1.275 vagy több, mivel ki akarom próbálni, ha nem normal, hanem auto az ftt akkor kell-e ráadni, és mennyit..Mivel nem tudom emlékszel-e de 1.275ön ment normal fttvel, és +0.02fttvel meg már 1.25
-
Vigilante
őstag
asus p5kpl-am és eddig ezzel próbálkoztam hogy AUTO -ról beállítottam 400 FSB mellett 800MHz-re a ramokat és mégis a CPU-Z 480-at, az-az 960 MHZ-et ír ki a ramokra
a Táp meg amióta megvan még nem volto lyna h leállt volna a gép vagy ilyenek, de kajak nem tudtam h ez ekkora egy szar. Szal valamiért nem akarja 800-ra rakni 400-as FSB mellett se nemtom mi a fenéért marad 5:6-on a szorzó.
Mjad haverom 500w-os tápjával is kipróbálom és ha ott is UE a baj akkor nem a táp lesz a ludasUI
b mennyiért tudnám elpasszoln iezt a tápot? persze lajikusok között
átlag felhasználásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Star Trek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged