Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Hát ez egy kicsit mellbekúrt ami azt illeti, mert 500-on se stabil. Bench megy frankón, Prime is egy darabig, de most hogy tovább hagytam futni meghal. Adtam feszeket, de semmi. Levettem a szorzót kicsit, de semmi. Tehát az FSBvel van baja. Nem tetszik neki az 500 se. A ram szorzó ugyan azon van, tehát biztos nem az. Eddig többet tudott ez a proci, tehát ez egyértelműen az új alaplap rovása, sikerült kifogni egy gyenge darabot.

Most azon gondolkozom, hogy mi legyen. 480-on talán stabil lesz végre. 9-es szorzó sok, mert túl sok feszt kér a proci. 8.5 szorzón okés lenne, de ott meg annyira minimálisat kell emelni hogy akkor inkább alapfeszes tuningra mennék rá, mert ott idle visszavesz, ha pedig állítok akkor már nem. 3750 MHz megy neki alapfeszen legalábbis negyed órája primeol és eddig ok, de 4 GHz már nem megy neki. Az az 5-600 MHz szerintem megéri azt a többletfeszültséget amit tudna az alapfeszes tuninghoz képest.
    Tehát:
    idle 1.10 load 1.25 helyett lenne kb
    idle 1.38 load 1.38
    Ez 3.8 és 4.3 GHz körüli érték a kettő között, de csak saccolok. Átszámolva kb 20W-os többletet ami 350 Ft-ot jelent a villanyszámlán. Ami azt illeti egy alapfeszes négymagos még ennél is többet bekajál, tehát emiatt frusztrálódni kicsit vicc. :U
    Megnézem hol van az FSB vége aztán majd még átgondolom.

Új hozzászólás Aktív témák