- Házimozi haladó szinten
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Steam Deck
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát ez egy kicsit mellbekúrt ami azt illeti, mert 500-on se stabil. Bench megy frankón, Prime is egy darabig, de most hogy tovább hagytam futni meghal. Adtam feszeket, de semmi. Levettem a szorzót kicsit, de semmi. Tehát az FSBvel van baja. Nem tetszik neki az 500 se. A ram szorzó ugyan azon van, tehát biztos nem az. Eddig többet tudott ez a proci, tehát ez egyértelműen az új alaplap rovása, sikerült kifogni egy gyenge darabot.
Most azon gondolkozom, hogy mi legyen. 480-on talán stabil lesz végre. 9-es szorzó sok, mert túl sok feszt kér a proci. 8.5 szorzón okés lenne, de ott meg annyira minimálisat kell emelni hogy akkor inkább alapfeszes tuningra mennék rá, mert ott idle visszavesz, ha pedig állítok akkor már nem. 3750 MHz megy neki alapfeszen legalábbis negyed órája primeol és eddig ok, de 4 GHz már nem megy neki. Az az 5-600 MHz szerintem megéri azt a többletfeszültséget amit tudna az alapfeszes tuninghoz képest.
Tehát:
idle 1.10 load 1.25 helyett lenne kb
idle 1.38 load 1.38
Ez 3.8 és 4.3 GHz körüli érték a kettő között, de csak saccolok. Átszámolva kb 20W-os többletet ami 350 Ft-ot jelent a villanyszámlán. Ami azt illeti egy alapfeszes négymagos még ennél is többet bekajál, tehát emiatt frusztrálódni kicsit vicc.
Megnézem hol van az FSB vége aztán majd még átgondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő