Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz EmberXY #42592 üzenetére

A tegnap bedobott reklám újság hatására, úgy gondoltam, hogy ma ideje körbenéznem a Forrásba, ha már 1-2 ismerős annyit emlegette. Kellemes borús idő volt, 17 fokkal, szóval mikor ha ne most menjek felderíteni?
    Elgurultam biciklivel, az Ady folytatásánál mentem ki a faluból itt egy U alakú visz oda, mármint hegy-völgy szempontból U alak, ami bitosítja, hogy mind oda, mind vissza szar legyen az utolsó 10-20 métert letekerni.
    Már a parkolóba művészet volt a biciklitárolót megtalálni, és jó h biciklivel voltam már ott is vannak távolságok. Elvileg itt is lenne egy üvegvisszaváltó, de se kint se bent nem láttam, még csak arra utaló jelet sem, hogy lenne (a mohus térkép viszont jelöli)
    Fogtam egy kocsit (szerencsére valaki ott hagyta, így nem kellett 100-assal szarakodni) és bementem. Igazi jó kis Mere/Svetofor élmény! Mindent raklapokról árulnak, általában nagy tételen. Elkezdtem körbe járni a dolgokat, persze voltak céljaim. Azért mondjuk az ilyen 5-10kg-s spagettitket nehéz szívvel hagytam ott, de van otthon 5 csomag 500gr-os, nem cipelem meg fizetem.
    Elsőnek az erős Pistát találtam meg, ami a coopos 750ft helyett csak 580ft volt, egyet be is pakoltam, hiába van otthon még egy bontatlan.
    Aztán a konzerv részlegen ráakadtam azokra az Agrico pástétomokra amiket szoktam venni a privátba 700ft-ért, itt 550ft volt darabja, négyet gyorsan be is rámoltam, pedig ez sem volt terv. Margarint (Delma világoszöld 450g) is vettem, a Tescoban 615, a Coopban 600ft, én konkrétan itt 355ft volt. Plusz a pénztáraktól nem messze megleltem az akciós 2,5kg-s 1200ft-os sültkriumplit (1000ft-ért veszek 1kg-t a coopban), és egyet bezsákoltam. Eddig is hideg volt, bent a boltban is, de ezután bementem egy külön helységbe ami egy óriási hűtőház volt. Itt összefutottam végre azzal a szalámival amit kerestem (400gr Kométa, 1800ft), ebből kettő bezsákoltam. Majd kerestem bacon szalonnát pont olyat nem leltem amilyet akartam, viszont vettem egy rúd 2,6kg Kométa soproni felvágottat. Itt kicsit megtévesztő volt a 2300-as ár, mint később kiderült. Két guriga kockasajt jött még aztán a kijárat felé irányítottam magam. Hát volt 1-2 random jó csaj aki ott mászkált a boltban, de a pénztáros csaj igencsak erősen kiadta. 10-15 év még simán lekértem volna a számát, most meg csak gondolatban csináltam neki hármas ikreket :D Itt kérte a tagsági kártyámat, majd ezután beírt mindent, és 14019ft-al szegényebben jöttem ki. Majdnem kiestem a cipőmből, mikor meghallottam, hogy mennyi, de tudom, hogy mi volt : A számlát megnézve a Soproni felvágott kilója volt 2300ft, nem darabja, és a 2,6KG-os példányom így éppen 6 rugó volt.
    hazabiciklizni nem volt túl finom, a táska is rohadt nehéz volt, de a hátamat folyamatosan hűtötte az óriási fagyasztott krumpli.

Itthon kipakoltam az amúgyis tele lévő hűtő (Tesco és Coop kedden) alig zárható, szegről végről 3 doboz margarin 1,3kg szalámi (volt egy 500gr-osom is) 2,6kg felvágotton kívül amúgyis tele volt kisebb adagokkal a hűtő, meg paprika, paradicsom, uborka, hagyma, narancs, zöld alma stb, tényleg most alig lehet bezárni. krumpli sütésre is, 5-6 alkalomra elég lesz ez a csomag, plusz van még 1kg, szóval +2 alkalom. De nem baj ez, legalább kenyéren kívül nem igen kell másra költsek egy ideig. :D

Új hozzászólás Aktív témák