- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42747 üzenetére
Jujj, tudom, hogy miről beszélsz, ezek a tésztásak ezért rosszak, mert ha megromlanak borzalmasak.
Nekem most nemrég lett egy szatyor(!) por alapú is, már fogyasztottam belőle jócskán, több több hónapja is lejárt, eddig még egyiknek sem volt baja. Eddig 7-8dbot ettem meg van még vagy 30-35db, de sajnos jó fele paradicsom levesamiért nem vagyok oda. Azt eredeti paradicsomléből szoktam csinálni, petrezselyem zölddel, sok-sok főtt hagymával, sajttal és borssal.
Ebbe a szatyornyi poros levesbe benne van az is amiket még anno németből hoztam, némelyikből csak 1-2 van, kíváncsi leszek rájuk is.(meg tésztás osztrák levesem is van, vettem vagy 15db-ot mielőtt hazajöttem, aztán kedvenc tomyum Thai Chefemet mellé téve már semmi kedvem ehhez az osztrák leveshez, ahhoz képest se íze, se bűze ahogy mondják).
-
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42744 üzenetére
"Milyen életmód váltásra gondolsz pontosabban?"
Több mozgás, minőségibb és a diétának megfelelő mennyiségű kaja (kevesebb feldolgozott élelmiszer), üdítők, édességek és hasonló löttyök, nasik 0-hoz konvergáló mennyiségének fogyasztása, stb. Nem sorolom tovább, mert elmegy tőle a kedvem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42743 üzenetére
Nekem pl a kölcsönkérős párnál már nincsennek ilyen bonyolult manőverek : Anno még jöttek, hogy miért kell, volt minden, ágyi poloskainváziótól kezdve, megdöglött hűtő, mikró, költözés, véletlenül az összes pénzzel elhagyott pénztárcán át minden, már lassan el sem hittem, hogy szegényekkel ennyi rossz történhet.
(Főleg amikor visszahallottam, hogy a kedvenc kocsmájukban 160 ezerrel lógnak és a tulaj azt mondta, hogy addig nem kapnak semmit amíg 10-20 ezret legalább nem virítanak)
Ma már ez úgy néz ki : Mondjad mennyi kell, és mikor küldenéd vissza? Én meg mondom, hogy mennyit.Nekem 2020 és 2024 között sikerült elolvadnia az éppen csak hét számjegyű megtakarításomnak, hála a remek gazdasági helyzetnek. Sajnos nekem nincs mozgásterem perpillanat a megtakarításra
És mint írtam amúgy sincs velük jó tapasztalatom, nekem valahogy az összes ilyen csak odalett.
Milyen életmód váltásra gondolsz pontosabban?
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42742 üzenetére
Az ismerős kölcsönkér AI verzióban azért nálam sem biztos, hogy működne, mivel ez nálam alapból nem jellemző. Nem szoktam kölcsönadni, ha pedig ilyen helyzet állna elő, nyilván úgy körüljárnám a témát az adott illetővel, hogy rögtön kiderülne, hogy személyesen róla van-e szó, vagy egy csalóról, szóval ezt én nem tekintem sebezhetőségnek (józanul
).
" fel kell készülni a legrosszabbra is" - tehát, hogy nem élem meg... "
Én pont az ellenkezőjére gondoltam, vagyis hogy megéled... Mivel alapból abból indultunk ki, hogy se nyugdíj nem lesz, se semmi, meg az AI addigra kipusztítja az emberiséget stb, szóval ez az alap, itt nem lesz gond azzal, hogy mit eszünk 20-30 év múlva. A gond akkor lesz, ha mégis túléljük, ezért írtam, hogy a legrosszabbra, persze némi szarkazmussal...
"10 dolog amit betartasz gazdag leszel/több pénzed lesz"
Az ilyenekben én sem hiszek, mindenki a saját bőrén tapasztalja meg, hogy mi jó és mi a rossz, én is így tapasztaltam meg. Voltam én is lent, de legalább tudom, hogy hova nem akarok visszamenni. A későbbi időkre történő tartalékolás meg alap dolog, de eddig ugyebár nekem sem volt rá mozgásterem, mert a diákhitel tartozást csengettem. Ennek már kb 1,5 éve vége, és így már pluszban vagyok, és most értem el oda, hogy van egy kis mozgásterem * az ilyesmire, 39 évesen ugyan, de jobb későn mint soha, leszámoltam az összes "démonnal" ami a korábbi rossz döntéseim következményei voltak, már csak egy komolyabb életmódváltás hiányzik, azt most kezdtem el (már sokadszorra, de majd talán most sikerül, mert mostmár a körülmények is megvannak hozzá).
* mozgástér alatt azt értem, hogy most már van a számlán egy 7 számjegyű összeg, így ha bármilyen extrém kiadás jönne (ebbe a háztartási gép cserétől a családi tragédiáig már szinte minden beletartozik), akkor van hová nyúlni, anélkül, hogy bármilyen lekötött összeget kéne feltörni, vagy kölcsönkérni vagy ilyesmi, és innen a további jövedelem adott havi megtakarított részét már kényelmesebben tudom olyan dolgokra is fordítani, amik némi fejlődést is jelentenek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42741 üzenetére
Nem, nem erre gondoltam, bár ott is lehet(ne) rendszerhiba, (bár nem jellemző) hanem : rámír az accountjával egy olyan ismerősöm, vagy felhív telefonon, és kölcsön kér. Közben nem ő az hanem egy csaló ...
Az előbbinél elég ellopni az accját, az utóbbinál meg a hangját kell szimulálni, de ma már megy ez is. Nem árulom el, de még itt is lenne egy kis bukfenc lehetősége a csalónak." fel kell készülni a legrosszabbra is" - tehát, hogy nem élem meg... De amúgy nem tudom, most komolyan, szerinted amúgy mi a francból raknék félre?
Veled ellentétbe se kólára se édességre nem szoktam költeni, a hangulatkarbantartó látogatásokat tavalyhoz képest megfeleztem, és amikor megyek is sokkal óvatosabb vagyok, plusz le is mondtam pár dologról, és még ezzel együtt sincs semmivel sem több pénzem mint tavaly ilyenkor... csak szimplán sokkal drágább minden.
Nálam a nassolás vagy narancs (imádom) vagy papírvékony zöldalma szeletek, vagy trappista sajt kockák. Ha gazdagabb vagyok, akkor még van sós mogyoró is, nagyon néha chips (imádnám akár mindennapra is, csak egyrészt nem jó, másrészt nem tudnám megfizetni).
Szezonjában régen volt a meggy még ki nem dőlt a szomszédfája a meggyfámra (azóta az sincs) meg a szőlő, amiből annyi terem, hogyha nem b*sznák meg a darazsak, akkor eladni is tudnék, pár tízezer tuitira összejönne belőle. Eprem sincs mióta kipusztult
azóta szerintem nem is ettem epret.
Amúgy az összes ilyen "10 dolog amit betartasz gazdag leszel/több pénzed lesz" videó csupa olyan dolgokkal jön amit alapból tartok. Persze vannak ismerőseim akik nem, és rajtuk sokszor meg is látszik (lásd pl a kölcsönkérős pár). Persze, ha neked van így megspórolós pénzed, akkor tedd csak félre, sokkal jobb mint impulzus nassolni valókba önteni. De te amúgyis jól keresel, és tűrhetően találsz is
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42739 üzenetére
Banki csalással engem is nehéz megetetni, mert vagyok olyan smucig, hogy 10-szer is ellenőrzöm, hogy mire adok pénzt. Kivéve, ha részeg vagyok (gondolom nálad is ez a verzió az, ami inkább esélyes
), a múltkor sógorommal még éjjel 10 körül mentünk el pizzázni az ominózus jól sikerült hétvége egyik napján, és másnap arra se emlékeztem, hogy egyáltalán fizettem-e a pizzáért, vagy hogy a francba jöttünk el onnan, ilyen esetekben azért van némi sebezhetőség a rendszerben.
"szóval reménykedek abban, hogy addigra megdől a mostani rendszer, és nem hagynak minket éhen veszni, mert harmadjára nem akarom megszívni."
De mindig fel kell készülni a legrosszabbra is: mi van, ha mégsem dől meg a rendszer, és kitalálnak valamit, amivel az egész kezelhető, vagy csak simán olyan úton halad majd, amit most egyáltalán nem látunk. Én is azért jósolok inkább 20-25 évet, mert bízok benne, hogy nem lesz igazam, különben már a technika simán van azon a szinten, hogy 1-2 éven belül is kinyírna minket ha akarna.
Na szóval, tegyük fel, hogy mégsem dől meg a rendszer, ott állsz majd 60-70 évesen, KROK bácsi, valami csoda folytán még mindig életben, de egy kurva fillér nélkül, és senki nem akar majd adni.. Akkor mi lesz?
A nyugdíjcélút - azon túl, hogy persze a bank is leszedi a saját kis hasznát - egyszer úgyis megkapom vagy a végén, vagy közben, ha úgy döntök, vagy megöröklik akik utánam örökölnének, ha esetleg megdöglök hamarabb. Sőt még valami hozama is lesz állítólag, miközben a bank is degeszre keresi magát rajta a tőzsdén. Ha úgy vesszük, ha nem lenne a megtakarítás, akkor is lenne némi kis lóvém, amikor megdöglök, amit így is úgy is megörökölnének utánam, szóval ebből a szempontból nincs különbség, meg abból se, hogy nekem akkor már kurva mindegy lesz a tepsiben, szóval a lehető legésszerűbb döntés az, hogy adok esélyt annak, hogy megérem a nyugdíjkorhatárt.És igen, némi szerepe a dokinak is van benne, mert nem volt elragadtatva a legutóbbi eredményektől, meg egyébként is terveztem már valamit kezdeni a jövedelmemmel.
Kiszámoltam, hogy csak ha a napi 1 üveg kólát meg az édességeket, nassolnivalót számolom, az több volt 30 ezernél havonta, szóval ez még így nem is fog plusz költséget jelenteni, csak átcsoportosítom a lóvét. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42738 üzenetére
Nekem kb a tizedét... arra egy akku pár is elég lenne gondolom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42736 üzenetére
Persze, hogy nem ugyanaz. De mindkettő eléggé aggasztó.
A banki csalások meg egyre jobban fejlődnek, ok, hogy engem ma még se kamu "termékedet megvették" "csomagod elakadt" felhívnak a banktól hogy valaki 500 Milliárdot készül elutalni a számlámról csalásokkal nem lehet megetetni MÉG... de eltudom képzelni azt a verziót (szándékosan nem írom le) amikor bizony belőlem is ki tudnának csalni akár 6 számjegyű összeget is.Fegyvereknél jól látod a helyzetet.
"Én pont a jövő héten fogok elindítani egy nyugdíjcélú megtakarítást" - nekem ezzel már kétszer kétféleképp sikerült befürödnöm, szóval reménykedek abban, hogy addigra megdől a mostani rendszer, és nem hagynak minket éhen veszni, mert harmadjára nem akarom megszívni.
Ahogy elnézem elég rossz dolgokat mondhatott neked az orvos, vagy a ma reggeli kedélyjavítód elgurult
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42732 üzenetére
Jah, hát igen, a kézi kasza mellett felhoztam, hogy halk, de miután az összes szomszédom hangosan nyír füvet, nem fogok azért súlyos +10 ezreket kiadni, hogy én meg ne zavarjam őket.
Az akku kérdést meg megértem. Az én kertembe elég lenne az 1db akku (pár) is szerintem. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42727 üzenetére
"A katonai (vagy bűnözési) felhasználása nagyon aggasztó szerintem is."
Szerintem a kettő nem ugyanaz, emberiség válsága szempontjából. A bűnözési felhasználásához még most is nagy mértékben kell a user error is, főleg az emberi hiszékenység és a dilettantizmus, lásd bankszámla lehúzások, stb. Az emberek nagy részének fingja sincs arról, hogy hogyan bankoljon, stb, persze, hogy átb*sszák. Ez ellen lehetne tenni szerintem.
De a katonai az más kérdés, autonóm fegyverek már most is vannak, ott már nagyobb gond az, hogy egy számítógép adja a kilövési parancsot vagy oldja ki a bombát, stb. Lásd kamikaze drónok pl az ukrán fronton... Lehetsz te kiképzett elit katona, amikor jön egy ilyen propelleres szar, aminek csak az a feladata, hogy kinyírjon, és meg is teszi. És még a tömegpusztításnál nem is tartunk. Ez ha egyszer "elszabadul", jelentsen ez bármit, egy meghackelt rendszert, vagy akár egy túl okos AI modellt, az sokkal nagyobb gondot jelenthet szerintem.
"Régebben aggódtam, hogy jajj nem lesz nyugdíjam, de ma már úgy látom, ha minden igaz ez meg fog oldódni mire oda jutok, mert valószínűleg másnak sem "
Én pont a jövő héten fogok elindítani egy nyugdíjcélú megtakarítást, hogy legyen (majd valahol valakinek, aki ellopja vagy megörökli, mikor én már régen megdöglöttem).
De komolyra fordítva pont jól jön abból a szempontból, hogy szükségem is van egy kis életmódváltásra, így a feleslegesen pazarolt lóvét átcsoportosítom, így tulajdonképpen ráerőltetem magam az optimális gazdálkodásra, és ha szerencsém van, és nem döglök meg 10-15-neadjisten 25 éven belül, akkor még valami kis lóvét ki is tudok szedni belőle.
Vagy ha addig a gépek átveszik a hatalmat, akkor el tudok belőle szökni valahová egy trópusi szigetre (megdögleni). -
RandomName
senior tag
válasz
RandomName #42732 üzenetére
Jut fejembe. Egyre több gagyi zsibis gépet lehet kapni, ami Makita akku kompatibilis, és nem tűnnek rossznak.
Gondolkozom is szúrófűrészen, 150-es sarokcsiszolón, (gyk.: kisflex), meg valami láncfűrészen, mert a Makita 150 alatt nem ad normálisat ezekhez az akkukhoz...
Kv főzőjük sajnos még nincs ehhez az akkuhoz a kicsi kínaiaknak. -
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #42730 üzenetére
Csak a Makita!!
Én láncfűrészt vettem: [link]
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #42731 üzenetére
Amikor én vettem, még csak 168990Ft volt.
De ezzel este 7-kor is kaszálhatsz, rohadt halk, nem hallatszik át a szomszédba sem...
Szerk.: ahhoz, hogy rendesen tudd használni kell még +2-4 akku, azaz jelen áron +huszonX Ft/db, és ilyenkor nagy melegben elférne még egy dual töltő is, ami tizenX ezer.
Nekem csak 2 akku van pluszban, ami pont feltölt mire elhasználod az első párt, ha nem túl nagy a fű. Ha nagy a fű, akkor kell a plusz töltő, meg a plusz 2 akku. Mert 3x2 akku esetén mindig lesz feltöltött akkud.
De amíg csak csavarozó, ütvefúró, és vizesmosó van itthon, addig nem akarok több akkut venni, mert ezekben is elég forgatni a töltést, hogy ne menjen tönkre álltában.... -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42730 üzenetére
Jujj de rohadt drága ... Ennek kb az 1/5-ért vennék, ha vennék...
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42726 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik AI, én Udio-ra tippeltem volna.
Milyen géped van ami ilyen csodálatot vált ki?
"az én telkem meg szalad" - nálam is így vancombközépig ér a fű, mióta öcsém eltörte a kézikaszát
Koshmar meg sose ér ide szerintem.
Megint kisD látogatás lesz?
Tegnap mi dartsozni voltunk barátnőmmel a madárba, kicsit most sokan voltunk, knockoutot 6-7 emberrel tolni már eléggé fárasztó, double in-out nélkül is. De most szinte mindenki (egy ember nem) ráért véletlenül tegnap a "klub"ból, és hát akkor nyilván nem hagyunk ki senkit. A Hangulat jó volt, a sok célzóvíz miatt a végén kicsit meg becsiccsenteni is sikerült a társaságnak. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42724 üzenetére
Mondjuk, ha úgy vesszük akkor igen. Nincs nő, nincs sírás, rengeteg szabadideje van, és különben is... ő Koshmar. Naná, hogy neki a legjobb.
Pontosan. Sokan azt mondják, hogy promtoló meg ellenőrző emberek kellenek majd, de az is csak egy darabig. Elég ha megnézzük, hogy mondjuk 2 éve mit tudtak generálni, és most mit generálnak. Már simán megtévesztésre alkalmas cuccok készülnek.
A katonai (vagy bűnözési) felhasználása nagyon aggasztó szerintem is.
A társadalmi oldaláról is lehetne litániát írni. De az egyik szerintem az lesz, hogy az egész munkaalapú hozzáállást el kell felejteni. Ugyanis ahogy írtad is, ha nincs kinek eladni, akkor fölösleges bármit is előállítani. Ez pedig nem fog működni, képzelj el egy országot, ahol az emberek 90%-a munkanélküli, a maradék meg napi 2-4-6 órákat dolgozik. Ha továbbra is munkáért járna a pénz akkor pillanatok alatt összeomlás lenne egy ilyen setupból, sőt... el se jutnánk idáig.
Már most komplett szakmák mennek a levesbe (pl a zenészek ahogy írod) ahol eleinte csak segíti az AI a dolgokat utána meg kiváltja.Régebben aggódtam, hogy jajj nem lesz nyugdíjam, de ma már úgy látom, ha minden igaz ez meg fog oldódni mire oda jutok, mert valószínűleg másnak sem (állítólag az 1978 után születetettek már nem nagyon reménykedhetnek abban, hogy lesz nyugdíjuk - így lesz egy generáció amivel kib*sztak... ez külön aranyos, hogy a pályám elején kétfelé fizettem nyugdíjjárulékot) de ma már úgy tűnik, hogy ha csak nem fordulnak rosszra a dolgok, akkor addigra egy más alapon létező világ lehet.
Én úgy 15-20 évre saccolom (így mondjuk 20-ban megállapodhatunk) amikorra egyértelmű lesz, hogy a mai modell nem tartható. (És ehhez hozzá jön a Z generáció mint írtam, akik úgy gondolkodnak mint én, barátnőm, vagy Koshmar, hogy egy kis munka nem árt, de elég belőle akár heti 10-30 óra is.
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #42717 üzenetére
Suno AI?
Jó cucc, de leginkább csak ilyen metál témára. Itt pont jól jön az akcentusa.
Ma nem főzök, fűkaszálás van folyamatban.
Már 3-4 éve megvan ez a gép, és még mindig elcsodálkoznak rajta amikor meglátják...
Van mèg kb 1.5 órám a buszig, addig tolom neki, most is csak egy cigire álltam meg.
Majd Debrec3nben eszek valamit.
Délelőtt ismerősnek kaszáltam, az én telkem meg szalad.... -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #42722 üzenetére
Már most is Koshmarnak a legjobb, ez egyértelmű.
Az AI már most is nagyon erős, simán legyárt marketing anyagokat, már akár reklámfilmeket is, programozásban már régen nagyon erős, szóval itt nagyon sok ember munkáját fogja elvégezni nagyon gyorsan és hatékonyan.
Nem tudom, hogy mivel lehetne kordában tartani, talán egyetlen dolog az, hogy nagyon sok energiát felemészt.
Aztán az is kérdés, hogy a társadalmi vagy a katonai felhasználása fogja előbb válságba taszítani az emberiséget, mert szerintem ez borítékolható valamelyik oldalról."a működési költségek csökkentése árán versenyképesebb áron is tudnak majd dolgozni, ezáltal több megrendeléshez jutva."
Ez az, de kinek? Ha az emberek nagy része már elvesztette a munkáját? És nem csak a szellemi foglalkozásúak (irodisták, stb, az ő munkájukat 1:1-ben átveszi az AI), hanem a fizikai dolgozók is, hiszen a robotizálás is magas szinten van már, előbb-utóbb nem csak a gyárakban lesznek robotok, hanem egy sima szobafestő, vagy szerelő, esetleg kőműves munkáját is képesek lesznek megcsinálni, és kevesebb alkohol is fogy.
A zenészek munkáját már most is nagyon jól megcsinálja az AI.
Nem tudom, hány évünk van még, szerintem max 20-25. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42721 üzenetére
Jah, ez egyébként egy nagyon durva irány. Szerintem nemsokára nagyon megváltoztatja az életünket. Sajnos az átverések is egyre profibbak lesznek, lassan csak azt vagy azt sem lehet majd elhinni amit saját szemével lát az ember.
De nem csak itt, hanem társadalmi hatásai is lehetnek : Egy AI eszköz ugyanannyi idő alatt képes nagy mennyiségű tartalmat előállítani, mint amennyi idő alatt egy emberi csapat csak néhány darabot tudna.
Ezért a cégek azt fogják látni, hogy kirúghatnak több száz embert, kiesik költség oldalról a bérük, járulékuk, de még irodahelyük is meg egy rakás más költség ami velük járt. Ez nemcsak a költségeket csökkenti, hanem időt is takarít meg.
Ezt előbb utóbb a cégek is belátják, és a hatalmas profit jó részének elvesztegetése csak azért, hogy ne rúgják ki a dolgozóikat nem lesz opció, pláne, hogy a működési költségek költségek csökkentése árán versenyképesebb áron is tudnak majd dolgozni, ezáltal több megrendeléshez jutva.
Lehet majd ideig óráig különféle eszközökkel lassítani ezeket mint különféle adók és egyebek, de közép és hosszútávon nem lesz bölcs dolog. Emellett nem említettem még a jelenleg munkaképessé érő generáció hozzáállását, akiknek az elképzeléseik már túl mutatnak azon, hogy heti 40-50 órában a munkahelyükön rohadjanak. A legtöbbje már heti heti 25-30 órát sem szeretne dolgozni, és véleményem szerint ez egyre inkább érthető és indokolt is.
Tehát egyik oldalt akad majd egy munkáltató akinek sokkal kevesebb emberre lesz szüksége mint korábban, akár mondjuk a korábbi létszám mindössze néhány százalékára, miközben sokkal többet termel, sokkal több értéket állít elő, mint korábban. Másik oldalt pedig lesz egy generáció, ami a lehető legkevesebbet a lehető legtöbb pénzért, a legnagyobb kényelemben akarja majd dolgozni, értelemszerűen így részarányosan még többe kerülve a munkáltatónak.
Egy ideig persze bizonyos iparágak még felfognak tudni szívni embereket, jellemzően nehezen automatizálható, kellemetlen kuli munkákra, de a túljelentkezés (más szektorokból kiszorított emberek) hatására a várható bérek ezekben a szektorokban legalábbis nem fognak emelkedni, de talán csökkenni is. A gazdaságban rengeteg munkanélküli vagy alacsony bérű ember jelenhet meg. (Miközben a gazdagok valójában még gazdagabbak lesznek a magasabb eltehető profit miatt kezdetben). Ez viszont egy pusztuló gazdaságot eredményezhetne.
Akkor tovább gyűrűzik az a probléma, ami a mai fiataloknál igen jelentős, hogy a reál bére (ha egy új házhoz vagy új autóhoz viszonyítom), ma jelentősen alacsonyabb mint a 30-40 évvel ezelőtti embereknek, miközben azt sokkal több mindenre kell elköltse (mobiltelefon (telefon + ahhoz kapcsolódó költségek), internet előfizetés, számítógép, esetleg Netflix, Spotify stb. ) amik egy része nélkül ma már nem is igazán lehet meglenni.
És egyáltalán nem állítom, hogy ez kezdetben egy könnyű vagy egy jó jövő lesz, de ha időben felismeri az emberiség, hogy a jelenlegi modell (munka alapú társadalom) tarthatatlan, és sikeresen reagál rá, akkor kevésbé lesz fájdalmas a váltás, míg ha lassítani próbálják akkor csak itt vagy ott de az emberiség egy jelentős részének lesz igencsak fájdalmas.Mindent egybevetve : lehet, hogy Kosmarnak lesz a legjobb
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42713 üzenetére
Mondjuk figyelj ... én is mindig elkerültem a Rammstein koncerteket Magyaroroszágon, aztán végül én mentem el Berlinbe
Igla cimborám ha iszik, akkor hajlamos meghibásodni a GPS rendszere. Ezért volt már, hogy az erkélyen akart lefeküdni, a szekrénybe akart pisilni, de pl tegnap is felhívott és sorolta az utcaneveket, hogy merre jár, és mondjam meg merre felé kéne hazamennie XD Szóval értem azt, hogy józanul nem esik útba, ittasam meg ki tudja ...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42711 üzenetére
Azt hittem azért, mert Koshmar nem megy
"nameg hétközben nem party az ilyesmi" - már hogyne lenne? Biztos nagy buli lesz, aztán meg simán csinálhattál volna egy hosszú hétvégét ha nem csak a csütörtököt hanem a pénteket is kiveszed. Még a sátradért is eljöhettél volna errefelé -
somogyib
őstag
Ember: Maiden-re mész? Ha jól tudom ma este lesz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #42702 üzenetére
Ahová én járok, ott egy gép van. Az úgy működik, ahogy az Istenek akarják ...
-
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #42702 üzenetére
Mert az máshogy szar.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #42698 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam már, ugyanannál a gépnél többször is, de nem mindig. Elején lecsippant, mindvégig írja a nevemet, aztán a végén fizetésnél megint kéri, hogy azonosítsam magam. Néha eljátssza, néha már az első azonosítás is elég, a végén utal. Teljesen random, mint a neved.
Szóval ez gyakorlatilag bármilyen hiba lehet, egész egyszerűen az egész rendszer egy rakás szar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elektromos autók - motorok
- Google Chrome
- Hálózati / IP kamera
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szám
- GAMER PC - I7-3930K / ASUS GTX 1060 6GB / 16GB RAM / SSD / HDD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest