Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40797 üzenetére
Erdnüsse kerne mit salz
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114 #30527 üzenetére
Sajtos croisson, meg karamellás sós piskóta.
-
koshmar
addikt
válasz
RandomName #40790 üzenetére
Nekem sose fügött évszaktól, karácsonyi időszakban se megy fel 500 gramm se.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40790 üzenetére
Jó, meg neked a szakállad is ér pár kilót
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40780 üzenetére
Nekem is menni kéne, bár én most elégfgé sokat fogytam november elejétől január elejéig majdnem 10kg-t
és ez már többeknek fel is tűnt, hogy mennyit fogytam. Valahogy ezt a súlyt kéne tartani
Esetleg még egy 5-öst leadni, akkor már nagyon elégedett leszek.
Igen, az szó szerint szutyakolás. Vannak olyan ismerőseim akik képtelenek hamar elkészülni, több is. Igla haverom pl bárhová képtelen időben odaérni, mert neki napközben egy nadrág, pulover, bakancs felvétel is félóra de szó szerint. Attól csak Tibi haverom volt rosszabb, egyszer bő órával indulás előtt szóltam, hogy indulunk valahová, készüljön, hát nem értük el a buszt, aminek a megállója 3 percre van innen ... És rá is jellemző volt, hogy minden megbeszélt találkozóról 2-3 órát késett. A legrosszabb, hogy akkor is, amikor ő mondta az időpontot. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40779 üzenetére
Vissza is akarok menni úszni, valamit mozogni kell, mert most megint híztam, mint egy gömbhal, kb úgy nézek ki. (Mondjuk így jobban megy majd az úszás is.
)
Napközben én is elkészülök 2-3 perc alatt (felveszek egy nadrágot, meg egy pulóvert, sminkelni nem szoktam), de reggel wc, utána tusolás, némi reggeli, kávé, kis szellőztetés, elrakni a napi kaját, amit elviszek, az azért már több idő. Több mint egy órát el tudok szutyakolni ezekkel, 6:30 körül szoktam indulni melóba.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40778 üzenetére
Akkor vissza kell menni rendszeresen úszni. Nekem is tök jó időszak volt mikor azt csináltam fiatal koromban, ráadásul a lányok is csodájára jártak, hogy milyet vállasodtam.
nekem csak az a nagy baj, hogy jelenleg mocsok sokba kerülne az úszás, lévén bemenni Debrecenbe, uszoda bérlet stb, asszem pont neked vezettem le tavaly PMben, hogy bár jó lenne, de miért marad álomItt a faluban meg pont az uszodát spórolták ki végül "olcsósításként" az iskolából, pedig biz isten, hogy ide nagyon is eljárnék úszni.
Én ma is ébredéstől számított 10-15 percen belül menetkész vagyok, ha sietni kell, akkor 5 perc.
De ugyanez igaz kora este, ha esetleg valamelyik haverom felhív, hogy menjünk ide vagy oda. Volt, hogy 10 perccel a buszindulás előtt hívtak, és rajta voltam a buszon. Mondjuk tegnap benézte haver, a busz indulása előtt 5 perccel hívott, mire kibökte 3 perc volt. Mondtam is neki, ha 10 perccel hamarabb hív, akkor megyek, de így nem, mert a kövi busz 1+ óra múlva van, különben is hideg van, meg nyaff ... -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40777 üzenetére
A lassú reggeli rutin az nálam is megvan, de én arra vezetem vissza, hogy el vagyok kényelmesedve, mert lószart se csinálok, a melóhelyen is csak ülök.
Amikor rendszeresen jártam úszni, akkor sokkal másabb volt a teherbírásom és a közérzetem is. Évekkel ezelőtt én is simán megcsináltam, hogy 10-15 perc alatt menetrekész voltam. Bár régebben nem volt reggeli kávézás, meg ilyesmi, most már kényelmesebb vagyok.
Ez a "probléma" arra vezethető tehát vissza, hogy akármilyen szarul is hangzik, "túl jól megy" a sorunk. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40776 üzenetére
Jah, ilyen lassú reggeli rutinos ember(ek) vagy(tok). Öcsém is ilyen.
Én nagyon nem, de 2000-es évek végén fejlesztettem ezt tökélyre. 7:55-kor csörgött az ébresztő, és a 8:08-as buszon rajta voltam. Ezzel 8:50-re az irodában (9-re kellett menni), ahol aztán a nyitás elvégzése után jött a reggeli tea, közben barátokközt megnézése, majd trónolás, és ezután már kezdődhetett is a munka. Ez volt a reggeli rutinom akkoriban. Emiatt kár is lett volna korábban kelni...(De most Lindauban is az volt : felkeltem 5:10-kor, trón, zuhany, öltözés, 5:30-kor kivülről zárom az ajtót, mert indulás a vonathoz).
-
RandomName
senior tag
válasz
Saját zsírjába fagyott sült császárhús, csemegeuborkával, szilveszterről maradt zsúrkenyérrel.
-
somogyib
őstag
válasz
RandomName #40769 üzenetére
Rendbe kellene tenned az alváskultúrádat.
Én minden nap fél öt körül kelek- legyen hétvége, ünnepnap, akármi.
-
RandomName
senior tag
Megint elfelejtettem lefeküdni aludni. Lassan csörög az ébresztő, én meg fel fogok borulni reggel 10-re.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40761 üzenetére
World ... forog már velünk a föööld ...
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40756 üzenetére
Hát az az egyenlet az egész világot tartalmazza: [link]
Az előadó tudná ezt elmagyarázni, mi ezt soha nem fogjuk érteni, még RandomName se, pedig ő linkelte korábban a videót.
Bár, most olvastam, hogy a James Webb kifejlett galaxisokat mutatott ki az idők kezdetén, amit eddig máshogy gondoltak, szóval kicsit átírhatja a fizikában a dolgokat, kíváncsi leszek rá. [link]
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40754 üzenetére
Megértem. Na én újabb 3 óra alvással gazdagodtam
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40752 üzenetére
Akkor érdemes ébresztőt beállítani a telefonon
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #40751 üzenetére
Nekem ez meg fáj valahol, mert emiatt ki kellett venni az egyik oldalán megsült császárhúst, mert érzem, hogy közeleg a következő bealvás, és nem merem bevállalni, hogy 45 perc múlva ébren leszek,
Szerk.: Nem lesz emiatt igazán jól roppanós a bőre, mert túlfő a saját melegétől. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40750 üzenetére
én meg most borogatom a ritmusomat össze-vissza
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40745 üzenetére
Idén még én se aludtam többet.
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #40744 üzenetére
Lefekvés helyett ettem. Amúgy kb ennyi....
Kezdek rájönni, hogy a Blutetooth füles a baj ami a tv-re van tanítva, mert koncentrálja a figyelmet, és nem csak háttérzaj amit nézek. Az (is) okozza, hogy kb már éjjel vagyok ébren, nappal meg alszom valamennyit. Idén is már aludtam 4 órát. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40733 üzenetére
Gulyás leves, tegnapi pezsgő, meg valami hasonló szendvics, csak oliva nincs rajta.
-
somogyib
őstag
válasz
RandomName #40736 üzenetére
Azzal semmi. Már ha érteném, hogy mire gondolsz...
-
RandomName
senior tag
Elfogyott a pezsgő, rámentem a vodka sör kombóra.
Végigröhögtem az éjjelt a különböző bebaszott, vagy incel twitch streamereken, lassan el kellene menni az év első alvására....
Utálom,, hogy dec 20 óta így eltolódott az alvásciklusom.... Pedig a dec 20 amúgy hex 14... -
somogyib
őstag
válasz
Megmaradt félpohár pezsgő, egy virsli gombamártással, kétliteres Kőbányai.
+1: megnézek egy dokufilmet Zacher Gáborról. -
somogyib
őstag
válasz
RandomName #40733 üzenetére
04:48:40-kor?
-
RandomName
senior tag
válasz
Úgynevezett szendvicseket (zsúrkenyér, teavaj, téliszalámi/csabai, főtt tojás karikák, csemege ubi karika, oliva, reszelt trappista), tavalyi pezsgő.
-
somogyib
őstag
Sör
-
RandomName
senior tag
Basszus. Lett egy egerem.
Itt motoszkál valahol most, de megmutatta már magát. Van benne lehetőség.
Kurvára nincs kedvem egeret üldozni így szilveszter este, de rögtön eszembe jutott a régi megoldás: [link] -
koshmar
addikt
válasz
KROK640 #40729 üzenetére
Nekem ég a pofám helyettük
1x találtam egy pénztárcát is itt a helyi postán, a tulaja eggyel feltettem járt általánosban, eljött érte, kérdezi mivel tartozik (mintha ezt én szabnám meg), mondom amennyit gondolsz.. kis szünet, nyújtja a kezét,na akkor köszönöm, és elhajtott!
Mondjuk még ezzel is jobban jártam mint te.. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40728 üzenetére
Nyilván ilyen esetben a képek, telefonszámok, különféle account belépések, meg az egész kereken beállítva, sokszor sokkal többet ér mint maga a "vas".
Elhiszem, én is nagyon megbántam, hogy nem hagytam ott a telefont. Ami külön nem volt jó, hogy két autóval jelent meg egy sok fős társaság (én meg egyedül, a fagyos hajnalban) de se azt nem kérdezték meg, hogy cserébe eldobjanak-e valahová, se senkinek nem jutott eszébe, hogy legalább egy 500-assal megdobjon, ha már miatta várok +1 órát egy fagyos téli hajnalon a következő vonatomra, mert ők elkéstek. (azért késtem le a vonatomat mert rájuk vártam).
Egyébként eszembe jutott most egy másik eset is az totál más volt, akkor buliztunk páran Pesten és haverék meg az egyik általam alig ismert Pesti haver csaj összebalhéztak, a csaj lelépett a buliból, de a telót hátra hagyta. Azt juttattam neki vissza.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40724 üzenetére
20 ezer ft? Az szép. Neki ennyit tutira megért, hogy megtaláltad. Te meg igencsak jól járták vele.
Én amikor legutóbb visszaadtam egy megtalált mobilt (pedig azt a jeges úttestről szedtem össze az autók közül) akkor 40 percig kellett várnom hidegben és sötétben a nagyállónál a tulajra, aki miatt lekéstem a vonatomat, és még egy "köszönöm" se nagyon hagyta el a száját mikor odaautózott érte egy társasággal.
Én meg várhattam sötétben és fagyban még egy órát a vonatra ... -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40723 üzenetére
Pont ilyenre gondoltam, igen
-
koshmar
addikt
Koshmar karácsonyi ajándéka:
24-en a városból hazafelé jövet találtam a földön egy ajfont.. felvettem és hazahoztam, gondoltam biztos hiányzik valakinek. Másnap a szomszéd városi Facebook csoportba feltettem, és mivel a záró képernyőn egy nő volt, fia 10 perc alatt felismerte, írt nekem, hogy a telefon a nevelőapjaè, és ő este eljön érte. El is jött (akit amúgy látásból ismerek), rögtön a kezembe nyomott egy díszes kis borítékot (amiben tudtam, hogy pénz van, és ezért nagyon tiltakoztam, de esélyem se volt) Ez már sötétben volt, szóval bejövök, kibontom, erre tessék!!! Idén a Jézuska E46-os BMW-vel jött!
-
RandomName
senior tag
válasz
Kései reggeli lesz....
Halászlé. zsúrkenyér... -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40717 üzenetére
Legalább megkaptad a kinder csokit, meg a gyors rizst. Igazi visszaélés az lett volna, ha te minderről semmt sem tudsz, full a hátad mögött megy. Esetleg elhozza, de nem szól neked, és utána mész potyára oda.
Az olaj és a spagetti is igen hasznos, én tuti azt is elhoztam volna, és igen, ha már van akkor megeszem.
Ha belegondolok anno a nulladik találkozásom a kedvenc visu leveseimmel pontosan egy ilyen segély csomag részeként volt. (csak akkor még meg sem fordult a fejemben, hogy ezt boltban is lehet kapni)"Azért kell, mert ingyen van...." - inkább ez a vesélyes hozzáállás. Ilyet láttam a tágabb ismerősi körben is. Sőt volt egy alkesz srác, akinek ingyen tényleg minden is kellett, játék, film (nem baj, hogy sose indította el de kellett neki), sőt működésképtelen félkonfigokkal árasztotta el a szobáját, meg erősítőkkel meg ilyenekkel, amiből minden szemét volt. De milyen menőnek érezte magát, hogy van 15db működésképtelen (amúgyis elavult) számítógépe otthon, meg nyolc erősítője amik szintén nem működnek, de ingyen volt. Soha egyikkel se kezdett semmit csak gyűjtött mindent.
Vagy volt itt a faluban egy másik csodabogár, kitalálta az év üzletét, ilyen holland meg egyéb lomtalanításról kint összeszedett ócskaságokat, de már tényleg a vége, legalja cuccokat, matracokat (csak használt matracból volt vagy 100db neki), szekrényeket, asztalokat, napszítta festményeket. Aztán televágott az egy 100nm2-es kádár kockát ezekkel a lomokkal úgy, hogy szó szerint lapjával se nagyon tudtál egyik helységből a másikba menni. Ezután kiírta, hogy "ócskás". Persze mindenki mindent csak rá akart sózni minimális pénzért, meg örültek az ingyen e-hulladék lerakónak ez meg két évig várta a csodát, mire rájött, hogy még ő fizet azért, hogy a telkén mindenki ingyen szemetet rak le. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40718 üzenetére
Rászorulók... Amíg van kezed, lábad, egészséges vagy és tudsz menni A-ból B-be, addig nem vagy rászoruló, kedves barátom.
Az atombombás részt átgondoltam, nem 8-10, hanem legalább 50 db kellene. Ilyenkor az ember nyilván nem lokálisan gondolkodik, hanem globálisan, és moralizál. Nyilván azt is forszírozhatnánk, hogy ha pakolás közben ráesik a lábamra, az fáj is, stb, de most nem ez volt a lényeg.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40716 üzenetére
Egy vizipuska, egy okosóra, bicikli lámpák, zöld vászon videózáshoz?
Eltérőek a vásárlási szokásaink annyi szent. Ebből max az okosóra kéne, bár amim volt eddig (nyertem) azt is el ajándékoztam.
na jó, talán a biciklire a lámpa sem lenne hülyeség, de miután vagy négyszer lelopták róla a világítást, már nem érdekel, akkor nincs rajta, éjszaka meg nem megyek vele sehová. Különösen télen amúgy sem szeretek sötétben mászkálni, max a kocsmába, de oda meg nem viszünk biciklit.Sertésmájkrém póló? Rá van írva, hogy Sertésmájkrém meg úgy néz ki mint a régi aranyozott konzerv a '80-as 90'-es években?
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40715 üzenetére
Nos, nem azért kedves barátom, de abban az esetben mi is rászorulók voltunk. Mert azért nem önkormányzati fizetésért vagy ilyenekért osztottuk mi ezt, hanem a lehető legkevesebbért amit adhattak (az akkori közmunkásbér, annak is a 4 órás verziója, a 2 hétre kaszáltunk 14400ft-ot). Igazából csak azért vállaltam mert mindössze két hét volt, és egész jó mókának tűnt elsőre, meg kellett a pénz is na.
De ez már 2011 decemberében sem volt egy komoly fizetés.
A környék egyetlen iskolája egy vadi új kéttannyelvű iskola, az óvoda hasonló. De egyébként annyira azért nem voltunk hülyék, hogy mi mászkáljunk munkaidő után extrán, hátha nem jut annyi sem.
"Én inkább 8-10 atombombát durrantanék el" - amikor emberek ilyeneket írnak/mondanak, akkor valójában sosem gondolják végig, hogy :
1. Ez az ő és családtagjaik, szeretteik, haverjaik esetleges halálával járhat. így jó esetben nem is profitálna a "great reset"ből.
2. A maradék világ a megszakadt ellátási láncok okán egy sokkal kegyetlenebb hely lenne mint most. A hiány az emberekből a legrosszabbat hozná ki idővel.
3. Mivel egy csomó minden megszűnne, így az éleszínvonal évszázadokat esne vissza, ezzel az életminőség és az elérhető életkor is
4. Az ezzel járó környezetszennyezés, és sugárzás, no meg nukleáris tél, nem csak a bolygónak ártana, de még szarabb hellyé tenné a világot.... csak így hirtelen ami eszembe jutott.
Hm... hirtelen azt hittem, minden palackom bevette a gép, és nyomtatja a bonn-t
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #40714 üzenetére
"Visszaélés alatt arra gondoltam, hogy mondjuk eljött X, felvette Y nevében a csomagot, utána megjelent Y, hogy jött volna a csomagért..."
Na pont ezt akarta nagynéném.
Tudja, hogy amíg nekem nem kell, addig én nem veszek fel ilyesmit. Ő meg úgy van vele, hogy nehogymár az egyháznál maradjon, és beíratott engem is, hogy majd felveszi nekem, és tudja, hogy én egy bizonyos szint fölött nem megyek egy bizonyos szint alá, és úgyis nála hagyom. A mai csomagból is csak egy 4darabos Kindercsokit, meg 3 gyorsrizset hoztam el. Mondom neki, hogy miért hozzak el olyan spagettit amit nem eszek meg, miért hozzak el olyan olajat, amivel nem főznék otthon? És nem érti. Azért kell, mert ingyen van.... -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40714 üzenetére
A visszaélés fogalmát másra értjük. Én arra értem, hogy olyanhoz kerül, akinek valójában nem szánták, kvázi az, aki adta, át van verve. Visszaélés a jóindulattal, bizalommal, pozícióval, lehetőséggel, tudnék még párat felsorolni, hogy miért tartom ezt visszaélésnek.
OK, hogy kidobni nem lehet, de akkor esetleg elviszem egy iskolához, óvodához, idősek otthonához, stb, nem én viszem haza.
Pont ez a baj az alapítványokkal is pl., hogy az adományok igen nagy részéből az autóikat tankolják, meg a saját fizetésüket adják, stb, pedig azt nem arra adták az adományozók. Mert ugye ha fizetést kap, akkor az a munkája onnantól kezdve, de akkor meg ne verje a mellét, hogy ő adományokat oszt, stb... Ha pedig segítene, akkor tegye önzetlenül.
Ez itt a baj, hogy az emberek hatalmas álarcok mögül próbálnak szépnek, jónak, istennek látszani.
Én inkább 8-10 atombombát durrantanék el, bőven itt lenne az ideje egy nagy reset-nek, hátha legközelebb jobban sikerül az evolúció."De nem baj, akkor is, ott a hátsó udvaron szőtt álmaimat mára kipipálhatom".
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40711 üzenetére
Visszaélés alatt arra gondoltam, hogy mondjuk eljött X, felvette Y nevében a csomagot, utána megjelent Y, hogy jött volna a csomagért...
Ami a végén ott maradt, úgyis csak a szemétbe ment volna (vissza nem küldhettük az adományozónak, főleg, hogy egy csomag tartalma 4-5 helyről jött, raklapokon) más szóval spóroltunk egy kis szemétszállítást.
Nekem az a tapasztalatom, hogy sokszor a valódi rászoruló is odajön (aki meg nem, mert szégyelli, azon nem tudsz segíteni, akkor ő még nem elég éhes). A csöves-alkesz-potyázó meg kizárhatatlan sajnos ebből a körből, bár nálunk a csomagok pl névre szóltak, ha valaki nemvolt rajta a listán, akkor hiába jött oda, nem kapott semmit. Az más dolog, hogy volt pár ilyen alak is a listán.
Neked talán nagy ugrás, de nekem amint beugrott az épület, ahol ezt csináltuk, rögtön ez is, mivel sokat jártunk ki akkor a hátsó udvarra.
"de hiába valósult ez meg, ha most is itthon vagy kovidos." - ez aztán az ünneprontás. De nem baj, akkor is, ott a hátsó udvaron szőtt álmaimat mára kipipálhatom
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40712 üzenetére
Én már kezdem elveszíteni a fonalat, de mennyi mindent rendeltél te?
Egy jó kisD majd helyre hozza a bánatod, toroskáposztával a gyomorban, pedig a busz is szebben ringat majdIgyál egyet helyettem is.
-
RandomName
senior tag
válasz
RandomName #40707 üzenetére
Na most van az, hogy jött egy csomag de nem az van benne amit vártam, és írt a tracking, hanem 3 olyan dolog aminek jövőre kellett volna megérkeznie, 2 külön időpontban.
Na én most megyek és toroskáposztába folytom a bánatomat, vagy 14 percen belül el kell indulnikocsmázni...debrecenbe.... -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40710 üzenetére
"mondjuk egyetlen visszaélésről sem szereztünk tudomást" <---> ''Viszont ami a végén ott maradt azt szétosztottuk mi."
Még jó, hogy nem volt semmilyen visszaélés.
Egyébként és is vettem már részt ilyenben, és jótékonysági főzés + ételosztásban is, de mindig az volt a tapasztalat, hogy aki valóban rászoruló, az szégyell odajönni az ételért, ellenben az összes söpredék, csöves, cigó, aliasz az élősködők már reggel óta ott álltak sorban.
Egy idő után fel is hagytam az efféle tevékenységben való részvétellel, tőlem megrohadhat az egyház is meg a vöröskereszt is, egy képmutató, csaló, hazug banda az egész, akik azt akarják elhitetni, hogy itt valóban "segítség" folyik... Az a lószart... Legyen marketing, benne lehessen lenni az újságban, hogy az ... alpolgármester úr vagy az ilyen-olyan pap ismét szeretetebédet tartott, na az a lényeg, nameg legyenek olyan hülyék, aki összeadják amit szét lehet osztani a szavazóknak.
Pedig aki nem akar magán segíteni, azon nem lehet, és nem is kell segíteni. Nameg én azt vallom, hogy "ne halat adj, hanem hálót", ehhez is tartom magam."Egyik nap kimentem hátra az udvarra szünetképp mikor ezt csináltuk, és azon ábrándoztam, hogy milyen jó lenne külföldön dolgozni normális pénzért,"
Jó nagy ugrás a témában...
Normális pénzért csak külföldön tudsz dolgozni, de hiába valósult ez meg, ha most is itthon vagy kovidos.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40709 üzenetére
Már jó ideje én is így vagyok vele. És fog osztogatni, mert a mi bölcs vezérünk lenni bölcs.
Sok-sok éve egyszer (kétszer) benne voltam egy ilyen segélyosztó teamben, és ott is előfordult, hogy más ment el más segélyéért, simán puszira kiadták neki (mondjuk egyetlen visszaélésről sem szereztünk tudomást, de nekem ez akkor is fura volt) azt pedig, hogy ki mi alapján került a listára, komoly rejtély övezte. Volt aki satu részegen jött a segélycsomagért (tészták, levesek, konzervek, ilyesmik voltak benne), és látszott, hogy valami innivalóbak jobban örülne, meg volt olyan "nagycsalád" ahová tizen adagokat kellett kiadni. Viszont ami a végén ott maradt azt szétosztottuk mi. Én, aki a listán sem voltam, tutira több cuccal tértem haza (a fizetés mellett), mint a segélyre jelentkező rászorulók nagyon nagy része.
Egyébként erről jut eszembe : Egyik nap kimentem hátra az udvarra szünetképp mikor ezt csináltuk, és azon ábrándoztam, hogy milyen jó lenne külföldön dolgozni normális pénzért, meg egyszer eljutni Svájcba. És így végiggondolva, igaz, hogy 13 évvel később, de az összes akkor meghatározott célomat azóta kipipáltam (Svájcot pl azóta többször is, ahogy a külföldi munkát is), és ez most baromi motiválóan hat rám
-
EmberXY
veterán
válasz
"feliratott valami református segélycsomagra* amit fel is vett nekem"
Egy jó ideje sejtem, hogy az ilyen segélyek nem a rászorulókhoz kerülnek, pedig gyűjtögetik bőszen az ünnepek idején mindenféle szoc. munkásnak álcázott hiénák, még a boltokba is beengedik őket. Nem is szoktam adakozni, Vitya majd megeteti a szavazóit, nem az én dolgom az, és láss csodát, tényleg igazam lett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
A két hetes birs pálinkánál már sejtettem, hogy nem lesz ez olyan egyszerű.
Szerintem ha megjött a csomagod, akkor nézz be a kisDbe. Egy ilyen hosszú nap után egy kis második otthoni légkör bizonyára jót tenne nekedMennék én is, de nekem esélytelen, mert a holnap miatt annyi dolgom van, hogy ihhaj. Ráadásul a holnapi program nagyrésze még ismeretlen számomra.
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #40706 üzenetére
Nem sikerült. Átmentem nagynénémhez, hogy mivel melóhelyet akarok váltani, kellene egy kis support. Vegye át a leveleim. Ehhez fáradjunk át a helyi Postára, és írjunk meghatalmazást. Ehhez átmentem hozzájuk kb 10 körül. Nagybátyám kertvégében főzőtt 2 hetes birspálinkájával fogadtak. Elmentünk, megcsináltuk a meghatalmazást, nagynéném bement a szomszéd ajtón, feliratott valami református segélycsomagra* amit fel is vett nekem, (itt tudtam meg, hogy valószínűleg szégyenlős vagyok)
Visszamentünk, ittunk még párat, ettem egy jó kolbászos burgonyalevest, és most értem haza. Erre a 2+ órára megint nem kell lefeküdni....
Szerk.: * egyikünk sincs rászorulva, de ő idegenekkel szemben a fillérbaszás intézményét űzi.... Inkább ő viszi el, mint az egyháznál maradjon.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40703 üzenetére
Legalább egyet már kipipálhatsz.
Sőt, még aludhatsz is délutánig. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40699 üzenetére
Most minimum háromig én is fent voltam. Tegnap kinyitottam egy Sange de Taur-t. nem csoda, hogy amikor 2009-ben először (és tegnapig utoljára) ittam ilyet, akkor nem tudtam hová tenni. Csak annyit tudtam, hogy valami csoda, amiben eddig nem volt még részem.
Később Cipruson a Commandaria után jutott eszembe ez a bor, és nem véletlenül. Ez gyakorlatilag az. Hihetetlenül erős, testes, mégis édes, és sűrű, minden ízében érezni a mediterrán nap érlelte fekete szőlőt benne. Varázslatosan selymes utazásra visz, melyet érdemes felkészülten fogadni, mert még némi fokhagymás szelet után, sok trapista sajttal is, már a második pohárnál éreztem, hogy lassítani kell. Olyan sűrű, és tartalmas, hogy szinte vétek nem véradás után inni. A mély, ribizlis szín, hosszan tartó gyümölcsös érzést hagy maga után. Itt mindenképp lassú, élmény ivásra kell számítani.
Just Cause 3 alá pedig tökéletes megidézése volt a régi időknek.Ezután nyugodt, hosszú, álom nélküli alvást adott. Nem vagyok az az egy üveg bortól kidőlős fajta, de ez lerakott aludni, az előbb ébredtem fel.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #40703 üzenetére
Pedig a világ kiszámítható:
Tudhattad volna, hogy mi érkezik! -
RandomName
senior tag
válasz
RandomName #40700 üzenetére
Csörög a telefon, felveszem, futár.
Kimegyek, átveszem a csomagot, Látom, hogy az enyém, de ez nem az amit várok. Nézem az autót, ExpressOne. Basszus, én DPD-t vártam. Nézem a trackinget, a DPD úton van, és délután jön. Statisztikailag időben jött a csomag amit nem vártam, de amit vártam, az meg késik. -
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #40701 üzenetére
Bőven van idő...
-
RandomName
senior tag
Megyek inkább boltba, veszek valami reggelinek valót, megcsinálom, (nem a boltban, hazajövök előtte) utána pedig megnézem Mit mond a fizika a valóságról?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- SzoftverPremium.hu