Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
sztanozs #40997 üzenetére
A nyomdacég kapja be. Az egész "projektet" árazhatnák csomagban, egyszerűen nem akarom elhinni, hogy egy sima A4-es papír nem olcsóbb mint egy perforált, csekkel ellátott papír. Meg azt se, hogy egy ilyen hiper-szuper nyomdagép nem tud különbséget tenni kétféle papír közt, hogy az egyik félére nyomtatja az X ezer adatot az egyik csomagból, a másik félére meg a Y ezret a másik adatcsomagból.
Nem tudom, de egyszerűen nem lehetek ilyen hülye, hogy azt gondoljam, ezt ne lehetne igényesebben megoldani, a MI pénzünkből. De meg is válaszoltam, hogy miért nem motivál ez senkit.Kb. mintha amikor megyek szavazni, útba esik a temető, kiásnék pár hullát, elvinném őket szavazni. Ott kiderülne, hogy totál felesleges volt, meg hát ők nem is szavazhatnak, de nekem meg útba esett, úgyis edzenem kellett, tehát így volt gazdaságosabb, mert visszafelé meg visszaviszem őket. És ez sehol senkit nem zavarna. Miért is?
-
sztanozs
veterán
FYI
https://logout.hu/bejegyzes/koszi_hogy_el_fogod_olvasni.html -
EmberXY
veterán
válasz
sztanozs #40994 üzenetére
De az MVM állami, nem? Így végső soron ő a megrendelő, vagy nem?
Nyomdai szinten sem elfogadható ez szerintem, mert biztos, hogy több ezer ilyen levél van, és ez így igénytelen. Akkor inkább ne küldjenek semmit, de pusztán azért kinyomtatni egy ilyet, hogy a csekk részére rátegyék, hogy "érvénytelen", ez lehet, hogy egyszerű, de szerintem igénytelen.
Pláne arra is a tökömet tenném rá, hogy van olyan magyar pógár, aki ezzel be is sétál a postára és onnan hajtják el, szóval több szempontból sem jó ez. -
EmberXY
veterán
válasz
sztanozs #40992 üzenetére
De mi ennek az üzenete? Ha ilyen igénytelen az állam, akkor mit vár el a polgároktól?
A 21. században nem lehet megoldani, hogy akinek nincs fizetendője, annak ne küldjenek csekket? Az Integritás Hatóságnál meg ott a rengeteg unatkozó szakember (mivel nem tudott az elnök kiemelni egy fontos ügyet se a közelmúltból, amivel foglalkoztak volna)? [link]Mi van itt, kérem? Optimalizálni kéne a tudást, hogy oda is jusson, ahol hasznát vennék.
-
-
EmberXY
veterán
válasz
sztanozs #40988 üzenetére
Buék!
Azt sejtjük, hogy nem kézzel rakják össze, de attól még sz*r.
Erre a célra kéne egy olyan papír, amire nincs rárakva gyárilag a csekk, csak egy sima A4-es papír... Tuti, hogy nem 1-2 ilyen ügyfél van, néhány százezret meg tudnának spórolni a pénzünkből, ha a költségeken faragnának, de hát Bindzsisztánban vagyunk... -
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40986 üzenetére
Igen, meg ugye azt kifizetni míg telepítik. Ez eleve nekem egy húzós összeg, pláne amikor egybe kell millákat kitokolni. Nálam itt bukik az egész.
De barátnőméknél ilyen hőszivattyús van, elvileg tényleg olcsó, pláne, hogy ők napelemről etetik, és mivel régebbi a napelem nekik még a hálózatba betáplálás is van, amivel tovább csökkennek a költségek.De mi itt keleten FÁÁÁzunk inkább.
Koshmar gondolom most is gallyat és flakont gyűjtöget, hogy megéljen valahogy. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40985 üzenetére
A klímánál valóban kell számolni egy megtérülést is, főleg ha több kell. Nálam 1 db van, 2021-ben lett bekötve (a munkahelyem jóvoltából, ez volt akkor a karácsonyi ajándékom..
), már a 4. tél, amit ezzel fűtök.
Most jött ki egy 10.400 Ft-os villanyszámla, 260 kWh-t fogyasztottam decemberben, január elején valamikor olvasták le, egyébként diktálok, szóval kb december 2. hetétől január 2. hetéig volt ez a fogyasztás, és hát decemberben már javában fűteni kellett, sőt sok ködös nap is volt, amikor sokkal terheltebb a klíma is.
Átlagban 8,6 kWh/nap, de a vezetett statisztikákból tudom, és jelenleg is napi átlag 10-11 kWh áram fogy a leghidegebb napokon is, ezért általában a januári fogyasztás szokott lenni a legtöbb.
Ha ezekből leveszek napi átlag 2-3 kWh-t amit a többi háztartási gép fogyaszt, akkor méginkább látszik, hogy a klíma szinte ingyen dolgozik.
Az enyém 3,5 kW fűtési teljesítményt ad le, de 0,7-0,8 kWh a fogyasztása optimális esetben. Ezért nem ugyanaz, mintha egy olajradiátor lenne pl, mert akkor azt a 3,5 kW teljesítményt fel is kéne vennie a hálózatból, a klíma pedig hőszivattyú elven működik.Szerk.: Azt még hozzá kell tenni, hogy 19 fokra van állítva, nekem az már kellemes hőmérséklet, szóval aki fázósabb, annál nyilván egy kicsit többet is fogyaszt, de még ha az enyém duplája lenne a fogyasztás, arra is azt mondanám, hogy olcsóbb, mint bármi más.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40984 üzenetére
Igen, ez a baj, hogy alapból is drága a fa, és ha a felvágást is hozzáveszed, akkor a munkaórákkal (felvágás, fűtögetés) és egyebekkel ott vagy, hogy kb kétszer annyiba került, mint amennyit kifizettél érte. És nekem még nagy kazánom van, ha jól megrakom akár 5-6 óráig is elvan mire beavatkozást igényel
Ez a klíma tök jó ötlet, csakhát nem nekem. Nézegettem elég drága tételek, és ebbe a házba kellene minimum 4db (abból indulok ki, hogy a szomszédnak hasonló méretű háznál 4db van, barátnőméknek hasonló méretű házban 3db van, de csak a földszinten, az emeleten maradt a hagyományos fűtés), akkor már esetleg napelem is, sok-sok milliós tétel lenne ez, amiből jó sok telet kifűtök. (és nem mellesleg nem egyszerre kellene millákat elővenni hanem nagyon sok év alatt apránként). Itt az a kulcs, hogy a rezsivédett mennyiségből ne csússzon ki az ember.A megspórolt pénz meg tényleg sehol, csak egy jól hangzó marketing, ha mi nem vagyunk, akkor még ennyit rá kellett volna fizessél. Te meg örülsz, hogy mennyit spóroltál, az fel sem tűnik, hogy a pénz sehol. Na de nem folytatom itt (maximum a politika topicban) mert mostanában sűrűbben kaptam a moderátori figyelmeztetéseket, mint Koshmartól a PMeket. Az egyik modi szerint már "igazi nehézfiú" vagyok
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40983 üzenetére
Mondjuk ez is igaz, anyámnak vettem 2 köbmétert 70 ezerért, plusz még össze is kellett vágni, hasogatni, aztán jó, ha 2 hónapig elég, nagyob beosztva, mellette szénnel rásegítve, stb.
70 ezerből az egész éves villanyszámlám kijön, amiben ott a fűtés is...
Hugomék 8-10 köbmétert elhasználnak egy fűtési szezonban, sokszor 4-500 ezerből jön ki, bár ők nagyon fűtenek, sokszor 35 fok van bent...
Pazarol itt mindenki, de a lényeg, hogy a rezsicsökkentésen mindenki százezreket spórolt (csak az a pénz nincs sehol). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40982 üzenetére
Már a fa sem nagyon olcsóbb. Két éve eléggé durvák voltak az árak, de azóta is alig csökkent. Ha hozzáveszem azt, hogy a nagy darabokat fel kell vágni fűrésszel (benzin, olaj, fűrész -- esetleg egy ember aki megcsinálja, simán 15-20 ezer extra), aztán még baltával a kuglit is felvágni (ezt mindig én csinálom, viszont "munkaóra" ) ezután behordani, koszolni vele, fűtögetni... akkor közben napi 3-4× felsepregetni a kazán környékén, nem jó.
Másik oldalról viszont igazán finom meleget ezzel tudok csinálni, a gázos 20-21 fok helyett simán van 25-27 fok is a lakásban, ha este jól megpakolom, reggel csak rakni kell és megy tovább. Ez olyankor jó igazán mikor napokig otthon vagyok, és van időm vele molyolni. Másik oldalról ad egy egészséges testmozgást is. Meg ugye a fa mellett kétszer melegszel : egyszer míg felvágod, meg egyszer míg elfűtöd -
EmberXY
veterán
válasz
koshmar #40979 üzenetére
A gáz drága, de kényelmes...
A fa talán olcsóbb (?) de macerásabb.
A villany meg a legolcsóbb és a legegyszerűbb is, ha korszerű klímával van használva.Persze nem mindegy a terület se, hogy mekkora helyet kell fűteni, én 28 m2-en elvagyok, nem is kell ennél több (az lenne a pazarlás
)
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40979 üzenetére
Jó, de öcsédnél nem is kell, hogy meleg legyen
Nekem is volt pár baráti telem, mikor sokat fűtöttem fával, idén viszont alig van és azt is felkéne vágni fűrésszel, de ... nem sok kedvem van vesződni vele, majd februárban rásegítekCsak az tud pazarolni akinek van miből! Koshmaréknál nagyon megy az üvegvisszaváltás business, hogy még pocsékolni is tudnak
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40978 üzenetére
Nekem is ez volt az első ami eszembe jutott, hogy az az érvénytelen csekk nagyon kellett oda
Én is kaptam már ilyeneket, akkor sem értettem. Nyilván van egy automata ami pörgeti a papírt meg a csekket, és nem veszi figyelembe, hogyha nullás.
És még azt hittem az én rezsim alacsony! A te rezsidet elnézve, még az enyém alá is bementél. Igaz gondolom te nem 164 négyzetméreteren és két szinten élsz
Koshmar pocsékol? Csak itt az utcában tudok olyat akinek az gázszámlája 100+ ezer havonta. Sőt olíat is ismerek/tem akinek már 2017-ben havi 400K volt a rezsije, ha nem használta télen a medencét, mert egyébként még több. -
EmberXY
veterán
válasz
koshmar #40976 üzenetére
A rendszer hatékonyságát tökéletesen mutatja, hogy még ehhez is csatolták - az egyébként is ÉRVÉNYTELEN, tehát totál felesleges - csekket.
Ha jól gondolom, akkor átalányt fizettek és most volt leolvasás, igaz?
Ha jól értelmezem a NER matekot, akkor megtakarítottatok 477.143 Ft-ot az 540.638-ból, tehát egész évben 63.495 Ft-ot fizettetek gázra?Én évente kb 1 PB palackot használok el, 7-8 ezer Ft
Villanyszámlát a tavalyi év teljes fogyasztása után (beleértve a most januári számlát is, ami még értelemszerűen a decemberi fogyasztás után jött) 68.194 Ft-ot fizettem egész évben, de ez tartalmazta a fűtésemet és az összes háztartási gép fogyasztási költségeit.
Ha a palackot hozzáadom, akkor 76 ezerből megvagyok (fűtés + villany).
Nektek meg 63 ezer csak a gáz? Pazaroltok, nem?
De a lényeg, hogy 477 ezret megtakarítottatok (Vityának). -
koshmar
addikt
Ezt már szeretem.. a fizetendő összeg: mi kapunk 2835 forintot!
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40974 üzenetére
Az eléggé komoly hely
-
somogyib
őstag
válasz
RandomName #40962 üzenetére
Egyes hírek szerint sokan a - szintén kínai 'fennhatóság' alá tartozó - RedNote nevű közösségi platformra regisztráltak át.
De többet én se tudok, csak a híreket olvasom, mint ti.
A közössé.., a médiában... -
KROK640
nagyúr
-
-
koshmar
addikt
Holnap iktatják be Trumpot.. ti mennyire szarjátok ezt le?
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40950 üzenetére
Elnézést a random büntiért, és jobbulást kívánok
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40955 üzenetére
Gondolom ha már ott vagy meglátogatod a kisD-t is
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40953 üzenetére
Spagetti, mexikói mártással darált hússal, indokolatlanul horribilis mennyiségű sajttal.
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40948 üzenetére
Büszkék vagyunk rá
Az pedig külön hogy hazánkfelszabadításánamegszállásának ... na jó hagyjuk, mostanában sok a gondom itt a fórumon a politika miatt -
RandomName
senior tag
Életemben először akartam boltba visszavinni italcsomagolást.
Ki van írva, hogy 11-15 között van átvétel. Az csak a helyszínen derült ki, hogy bár nincs odaírva mindez csak a hétköznapokra vonatkozik.
Szóval 50perc múlva irány a debreceni tesco automatája... -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
RandomName #40937 üzenetére
Pont tegnap néztem ezt a videót, és meg is lepődtem hogy magyarul pofázott csaj benne
Kicsit utánanézve az biztos hogy nem automatikus, de már régóta használja (vagy ő vagy a szerkesztői), mert pl thai vagy tajvani videójánál ugyanúgy van másik hangsáv. AI-nak tűnik amúgy valóban, de fura módon annyira ez nem hallatszik rajta.
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114 #30527 üzenetére
Ilyen nevesincs cuccot. Nagyon fokhagymás darálthúsos-babos, sűrített paradicsomos kiskagylótésztás egytálételt.
-
koshmar
addikt
Ma éjféltől hivatalosan nem lesz elérhető a TikTok az USA-ban..
egy perc néma csönd
Nothing of value was lost.. -
idegen lény
addikt
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40942 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40940 üzenetére
Pontosan
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #40942 üzenetére
Klingon, ferengi, romulán, lidérc, goauld, ezek biztosan működnek.
-
EmberXY
veterán
válasz
-
idegen lény
addikt
válasz
.
-
idegen lény
addikt
Túlságosan bíztok a GPS-ben. K2 - frwiki.wiki
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40935 üzenetére
Olyan szokatlan időpontokba tudsz kisDbe menni, hogy már az sem lepett volna meg pedig
-
RandomName
senior tag
Van ez a videó. [link]
Ezt hogy? AI csinált szinkronsávot, és alávágták, vagy a YT akar nekem indokolatlanul fordítani?
Ez nem saját kérdés, kaptam a videót, meg a kérdést is. -
EmberXY
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40933 üzenetére
Lehet. Még mindig a hegycsúcsnál járok.
ha a hegy lábától a tetejéig nézzük, akkor a Mauna Kea a legmagasabb hegycsúcs, 10211 méter van a hegy alja és csúcsa között. Igaz csupán, ebből mindössze 4205 méter van a tengerszint felett, a többit a Csendes-óceán borítja.
Ha a föld középpontjától nézzük, akkor a Chimborazo, hiszen csúcsa 2072 méterrel távolabb található a Föld középpontjától, mint a Mount Everest teteje.
Hagyományosan a Mount Everest (Csomolungma ) a legmagasabb a maga 8848 méterével, amit a Balti tenger szintjéhez képest mérünk. (egyébként a Svájci alapszinthez képest is az lenne a legmagasabb).
Na most itt akkor jön a fejvakarás részemről, hogy a K2 (Dapsang/Csongori) tengerszint feletti 8611 méterével, milyen viszonylatban a legmagasabb pont?Lehet, hogy sok volt a K2
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40931 üzenetére
Melyik tengerszinthez képest?
Biztos, hogy legmagasabb? -
somogyib
őstag
válasz
idegen lény #40927 üzenetére
"szájon át történő szedésére"
Lehet, hogy ez a probléma.
Valahol máshol kellene betolni az anyagot.De ez csak egy tipp, nem muszáj kipróbálni...
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40927 üzenetére
Nekem a K2 még mindig egy hegycsúcs a Himalájában ...
-
idegen lény
addikt
válasz
EmberXY #40924 üzenetére
K2-t felesleges, mert drága transz formában, az olcsóbb ciszben meg hatástalan, és a K1 minden szempontból sokkal hatásosabb, ha nagy dózisban szedjük, napi 2-5 mg-ot kell szedni belőle. "Pár vizsgálatban napi 2-5 mg-os dózisokat alkalmaztak éveken keresztül, ami kiváló eredményeket produkált, mellékhatások nélkül."
D-ből jelenleg tízezer NE-t szedek.
"Újabb kutatások eredményei alapján felnőtteknek napi 9000NE is szükséges lehet a megfelelő vérszint eléréséhez! Azonban a magyar jogszabály alapján csak max. 4000NE ajánlható."
"A megfelelő szint: a vér szérum 25-hidroxi-kolekalciferol szintjét kell méretni, ennek 100-175nmol/l, azaz 40-70 ng/ml érték közt kellene lennie. Egy közel 4000 alany bevonásával végzett kaliforniai kutatás során arra jutottak, hogy a vér ezen optimális D3-vitamin szintjének eléréséhez átlagosan napi 9000 Nemzetközi Egység (NE) D3-vitamin szájon át történő szedésére van szükség!"
Ekkora dózis mellé viszont már szednem kell legalább ötezer NE A-t is, ennek még utána kell járnom, lehet, hogy meg kell dupláznom, hogy szintbe kerüljön a D-vel. És akkor a magnéziumról és a jódról még nem is beszéltem, meg azok helyes formáiról. -
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #40923 üzenetére
Ehhez a "jövőbelátáshoz" mit kell szedni?
-
idegen lény
addikt
válasz
EmberXY #40920 üzenetére
Most belenéztem a jövőbe és igazad van, tényleg nem tudjátok elpusztítani, mert ezt nem engedik a Hatalmak, de előbb-utóbb égnie kell, hogy megtisztuljon. Ez elengedhetetlen, a tűz a legjobb fertőtlenítő. Aztán a mennyei világ a Kolob csillag mellől leszáll a megtisztult Földre, de előtte a Mester ezer évig fog uralkodni, amint felépül Új Jeruzsálem Missouri államban, ahol az Éden is volt. Kissé zavaros a jövőtök, de a Föld örökké megmarad.
Nem tudom, én már itt születtem. Már az Öregek sem tudják, más legendák szerint csak lakhatatlanná vált.
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40919 üzenetére
Utána magatokkal visztek a következő bolygóra?
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #40919 üzenetére
Mi nem fogjuk elpusztítani a bolygót, csak magunkat. Nektek hogy sikerült?
-
EmberXY
veterán
válasz
idegen lény #40916 üzenetére
Ráadásul az egész közvetlenül az ágyam előtt van, csak az már nincs rajta a képen.
A kályha nincs használatban, nem azzal fűtök, így az nincs hatással a megtermelt energiára.
A szürreális látvány meg maximum a papucsom, amiből félig kirohadt a talpbetét, de a ti bolygótokon lehet, hogy ez teljesen természetes. -
EmberXY
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite