Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
Jelen!
-
KROK640
nagyúr
Koshmar palackokat vált vissza, Randomname gondolom kisD-ben, de a többiek merre járnak? Ember, nem tudod, hogy kiha(jo)lni veszélyes?
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40889 üzenetére
Akkor pont ellenkezőleg vagyunk ... Én magam találtam ki, hogy mi kerüljön bele, az utolsó fillérig magam dolgoztam meg érte, megvettem, magam állítottam össze, és nagyon büszke vagyok rá
És nagyon elégedett vele. (olykor van némi változás, vagy hozzá 48GB RAMom, annyival is menne csak a 32GB RAM tisztelgés az első gépem 32MB RAMja előtt) meg egy RTX 3080 10GB, ami meg too much FHD 60FPS-hez, így elég a kisebbik kártya is
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40887 üzenetére
Nemhogy nem lassítanak, érzésre sokkal fluidabb az egész böngészés!
Mondjuk nem tudom te milyen gépen használnád (sajnos nincs kitöltve az adatlapod és nem is írtad) de nálam egy ilyenen megy :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
Samsung 980 Pro 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105
Acer Predator GN246HL monitor (1920×1080) -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40880 üzenetére
Nem tudom, mióta ismét jól működik, azóta nem piszkálom
(ez egy fontos alapelv és kitétel, ha jól működik, akkor ne piszkáld... PC-s korszakom hajnalában tanultam meg, mikor egyszer egyszer a jól működő stabil gépet sikerült megborítani, a kísérletezés és a tudomány nevében
)
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40875 üzenetére
Fogalmam sincs, de szerintem nem.
És lehet, hogy még az idegen lények sem kapnak felmentést -
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40873 üzenetére
Végsősoron arra is jó
De itt ne politizáljunk, fáradjunk a politika topicba, ugyanis rossz helyen való politizálás miatt jelenleg is épp a BANomat töltöm bizonyos topicokból... Nem szeretnék még innen is kitiltódni. -
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #40872 üzenetére
Látok ebben fantáziát, de egész videókat kéne törölnie vagy átugrani. Egy fideszpropagandaszűrő nagyon hasznos lenne, de kötelezővé tenném a használatát mindenkinek.
-
idegen lény
addikt
válasz
KROK640 #40871 üzenetére
Aha, hát sok youtuber egész adása valami szponzorált dologról szól, ennyi erővel átugorhatná az egész videót is. Vagy az adás közben szponzorált ételt/italt esznek, olyan ruhát hordanak, olyan székben ülnek, stb. De mindjárt beküldöm akkor az összes fideszes, mi hazánkos, és oroszpropagandás agysorvasztást, hogy ugorják át mindet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40868 üzenetére
A sponsor block mindössze a videó közbeni sponsor bevágást szedi ki. Tehát amikor a videó közben maga a youtubber elkezd beszélni valami szponzorált cuccról, akkor azt águrorja, mintha egy mozdulattal áttekerted volna. Annyira jó egyébként, hogy észre sem lehet venni sokszor az ugrást. De lent a piros csíkban egy zöld szakasszal jelzi, hogy mit fog átugrani.
Előfordulhat videó ahol ezt nem teszi meg, de az azért van, mert az átugrandó szakaszt még egyetlen SB user sem jelölte meg, de ilyenkor te is megteheted, és a többieknek is át fogja ugrani az adott videóban. (A népszerűbb videókkon már pár perc után megvan csinálva, és onnantól mindig emlékszik rá). Ennek ellenére, ha érdekel a szponzorált dolog, akkor a zöld szakaszba belekattintva végig is nézheted.
Összességében zseniális cucc!
DE! egyvalamire abszolút nem jó : A videó előtti 1-2 reklámot átugrani, illetve a képernyőt itt-ott megjelenő reklámot sem szedi ki. Arra van az Adblocker, Adblocker plus, vagy az uBlock Origin (ez volt torony magasan a legjobb!). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40867 üzenetére
Mást mondok egy másik furcsaságot is észrevettem : A prohardver tökéletesen megy. De ha ugyanazt a topicot pl logouttal keresem fel, akkor hiába kattintok bármilyen linkre (beleértve a lapozást is) nem történik semmi. F5-el frissítek, míg tölti az oldalt működnek a linkek, ha betöltődött teljesen az oldal, az összes link megint egy statikus szar lesz. Ami fura még, hogy ezt észrevtélem szerint csak pár ritkán használt oldallal csinálja. (viszont ez egybeesik az adblock plus frissítés utáni élesítésével)
Egyébként pl az is lehet az oka, hogy egyes "feautre"-k a felhasználóknál nem egyszerre jelennek meg. És az adblockerek szétbarmolása bizony feature-nek van beállítva.
De mostmár kezd tele lenni a hócipőm, nem nagyon szeretnék tizensok év chrome után böngészőt váltani, de ez még elhozhatja azt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40864 üzenetére
Nálam :
Chrome 131.0.6778.265 (64 bit)
uBlock Origin 1.62.0 --- " Ez a bővítmény ki lett kapcsolva, mert már nem támogatott" -- és vissza se tudom kapcsolni a kis kapcsolóval
Adblock Plus 4.10.1 --- Ezt sikerült frissítés után visszakapcsolnom
AdBlock 6.13.1 --- Ez engedélyezve van, de egymagában csak egy részét fogta ki a hirdetéseknek
SponsorBlock YouTube-ra 5.10.5 --- Engedélyezve, hibátlanul működikIgen, azt látom, hogy a bővítményeket lehet egyenként engedélyezni akár inkognitóban is. Mivel kb sosem használom az inkognitót nekem totál mindegy.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40851 üzenetére
Melóhelyen megnéztem, hogy miből milyen verzió van, hátha esetleg segít, inkognitó ablakban nincs youtube reklám:
Chrome 131.0.6778.265 (64 bit)
AdblockPlus 4.10.1
uBlock Origin 1.62.0Régebben írtad, hogy a bővítmények nálad inkognitó módban nem mennek, hát be kell kapcsolni, hogy menjen...
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40861 üzenetére
Nekem is ezt írja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40859 üzenetére
Nyugodtan, azért több mint a semmi.
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40857 üzenetére
Áttekeri gyorsan a hirdetéseket, de nem mindig működik, és ha két reklám van egy videó elején az meghülyíti
-
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40855 üzenetére
Valami jó reklámblokkolóra ami most is működik.
Meg mostmár Koshmar eredeti szakmájára is -
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40853 üzenetére
Hát akkor nem tudtam újat mondani.
De ha te tudsz valami jót, ne tartsd magadban -
KROK640
nagyúr
válasz
idegen lény #40847 üzenetére
Adblock. Egy tenyér a jele. Az előző uBlock origin volt meg egy szintén adblock névre hallgató valami más ikonnal.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40844 üzenetére
Brave-en működik az Adblck és az Ublock is, nameg ott a Brave Shields is. De "sima" módban ezek sem elegek, azért is kergettek bele a prémiumba, de inkognitó módban még szerintem használható.
A melóhelyi Chrome-mal sincs reklám inkognitó módban, és ott mintha menne az ublock, majd holnap jobban megnézem. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40842 üzenetére
Nálam dec 21-én kijelentette a chrome, hogy az ublock oigin és az adblock is többé "nem támogatott" és mindkettő visszakapcsolhatatlanul kikapcsolt. Akkor néztem egy másik adblockot, ami sokkal gyengébb mint ezek voltak, de működget (messze nem fog ki minden hirdetést, de sokkal jobb vele mint nélküle).
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40841 üzenetére
Egyelőre még nem teljesen egyértelmű a szükségessége, mert 2 különféle módon sincs reklám:
1. inkognitó ablakban Brave böngészővel, a saját Brave Shields kiegészítőjével nincsenek reklámok.
Fontos, hogy az inkognitó ablakban nincs mellette sem az adblock, sem az ublock origin, csak a sima Brave böngésző. (Ha kikapcsolom a Shields-et, akkor viszont egyből ömlik a szar, szóval nem az IP-t jegyzi meg, hogy ahhoz prémium fiókos belépés tartozna, vagy ilyesmi)2. A másik furcsaság, hogy munkahelyen meg Chrome van, ott is inkognitó módban használom, ott viszont az ublock origin van, ott sincs reklám. Ott nincs semmilyen prémium fiók, sima módban ömlik a szar természetesen.
Szóval ki kell még ismerni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40832 üzenetére
Nekem mióta lejárt a youtube prémium, azóta állandóan zaklat, hogy de újítsam meg, de nagyon nem akarom.
pedig a két kiváló reklám blokkolomat (ublock és adblock) is tönkretették azzal, hogy "nem támogatott" (ez az informatikában azt jelenti, hogy szigorúan tiltott és azonnal működésképtelenné válik csak mert csak).De sebaj, szereztem valami addont ami felgyorsítva áttekeri a reklámokat, igaz az esetek 25%-ban bebugol és nem csinálja, meg ha két reklám van egymás után akkor nem csinálja, de ez is több mint a semmi.
Nagyon tele van már a hócipőm, hogy minden szarért fizessünk havi díjjat. Ők az adataimért, felhasználói szokásaimért miért nem fizetnek?
Ugyanez a véleményem a bankokról és a számlavezetési díjról... -
EmberXY
veterán
Nemrég szóba került, hogy miért jó vagy nem jó fizetni a google-nak, amikor úgyis szarik a fejünkre és elad minket naponta többször is...
Na, most egy újabb érvet találtam, véletlenül rábukkantam, hogy régebben jelentettem bizonyos videókat, amik alsó hangon is eléggé brutálisan sértik a szabályokat...
Olyannyira foglalkoznak vele, hogy pl a terrorista és a két állítkínzós azóta is zavartalanul, bármiféle korlátozás nélkül elérhető, pedig már nem most történt a bejelentés...
Fizessen ezeknek a jó édes anyjuk, 1 hónap múlva én is megszüntetem a prémiumot, amint lejár az ingyenes időszak.Jelentettem őket megint, és még van pofájuk azt írni, hogy "gondosan" meg fogják vizsgálni... Nyilván.
-
KROK640
nagyúr
Erdnüsse kerne, geröstet gesalzen. + Thai Chef Tomyum leves
-
koshmar
addikt
Teljes kiőrlésű piritott kenyér + Hell
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40826 üzenetére
ÚÚÚÚ, azt enném én is ...
de csak pizza van (para alap, sok hús, és sajt és bacon) meg sós mogyoró... -
RandomName
senior tag
válasz
customer114 #30527 üzenetére
Késői vacsora, vagy korai reggeli, ha most állok neki egy kapros túrós csuszának?
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40820 üzenetére
Ha nincs rejtett erőforrás, az két dolgot jelenthet:
- a térség már gyakorlatilag megsemmisült, elsivatagosodott, esetleg háború vagy permafrost van
- egy gyártelepről van szó
Melyik az igaz?A ballon hivatalosan ezt az inkább palackhoz hasonlító tárolót jelenti, holott valóban jobban illene a műanyag tárolóra.
De olyan műanyagot nem vennék, ahhoz kell egy külön adagoló gép is, ami hideget és meleget is adagol, főnököméknél van, de évente 2-3-szor viszi javíttatni, mert valami mindig bekrepál benne. -
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #40821 üzenetére
Tegnap este : bratheringe (ez kb a mi általunk ismert ruszlinak felel meg) és utána pedig heringfilé pörkölt alapban, szarvacska tésztával
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114 #30527 üzenetére
Füstölt sprotnit törtem össze tea vajjal, és citromlével, most nem fűszereztem bele pluszba. És ezt pirítósra kenve fogyasztottam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40819 üzenetére
Szép időnk van, mire biciklivel elmentem a boltba ráfagyott a kezem a kormányra. A köztéri hőmérő szerint pedig már csak -4 fok volt (éjszaka -7-et is láttam).
Nem biztos, hogy szabadtéren lesz, annyit tudok, hogy egy benzinkúton kell majd keresni elvileg, de a térkép még nem hozta tegnap sem. Ellopni meg nem fogják, errefelé nyáron még az utcán is leengedett ablakkal állnak az autók, a kutyát nem érdekli. Ha valaki valamit elhagy, akkor begyűjtik és kiteszik a helyi csoportba, hogy ezt vagy azt találtak, így-úgy igazolt tulaj átveheti. Mondjuk errefelé rejtett erőforrás sincs, az is egy jó story, hogy miért.
Nekem a ballon az a fejjel lefelé hatalmas nagy 19 Literes műanyag izé. Ez igazából egy óriási szódás patron. Nyáron egyébként rengeteg ilyet pakoltam az étteremben. Mondjuk én ezt a szóda rajongást nem értem (igaz, nem is kávézok), régen én is sokat ittam, de rájöttem, hogy csak puffaszt, meg jön tőle a sav, igazából minden hátránya megvan mint egy kólának, csak éppen még víz ízű is (jó, nincs benne cukor, de nekem ez szerencsére nem szempont)
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40816 üzenetére
Szabadtéren? Van ilyen egyáltalán? Ezeknek áram és net kell, és az sem árt, ha nem lopják el amikor lemegy a nap.
A szódásballon abból a szempontból jobb üzlet lenne, hogy nem kell visszaváltani semmit, 20-22 liter szóda, ami akár 2 hétre is elég lehet. Egyszer kell csak megvenni a palackot, utána az újratöltése 1-2 ezer Ft.
A palack ára húzósabb, 30-40 ezer, de a hosszútávú nyugalom a visszaváltogatás idegőrlő szopásától, nameg az ásványvízhez képesti árkülönbség miatt kb max 1 év alatt megtérül.Valami ilyesmit kell elképzelni: [link]
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40814 üzenetére
Nekem most azért izgalmas, mert elvileg lesz egy falu közepén (azt sem tudom, hogy szabadtéren vagy sem) egy benzinkúton. A térkép még nem jelöli, de hallani róla, hogy lesz, és ha startol nem akarok lemaradni róla
Közben beugrott, hogy ma Jack Cohen kedvenc üzletébe is visszavihetném, csak végig kellett volna vonszoljam a városon vagy kétszer, meg egy rakás ügyintézésen. Ez nagy szélben és szakadó esőben, valamint később hóban, nem lett volna vicces, szerintem hamar az első szemetesbe végezte volna az egész pack minthogy cipeljem.Úgyvéled, hogy a szódásballon jobb üzlet lesz?
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40813 üzenetére
Ma én is nagy bevásárolni voltam, bár én többek között hoztam 8db Thai Chef tomyum levest is, így most abból ha jól számolom 28db van itthon, meg még Lindauból vagy 25 leves, szóval elvagyok
Levásárlod a kupont?
Azt hittem számlára gyűjtöd és már gazdag vagy
Én számlára akarom, mert gyakran kint is elfelejtem a kupont, volt, hogy 2-3-at rakosgattam már. A pénztárnál KPben meg gondolom a kupont kell bemutatni.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40810 üzenetére
A pakkot nekem se sikerült visszaváltani, az ünnepek alatt felgyűlt vagy 20 flakon, már nem fértem tőle, gondoltam elviszem egyben... Persze, hogy lyukra futottam, a gép is teli volt, és még sor is állt, de aki soron következett volna, az ismerős volt, odaadtam neki az egészet, csak ne is lássam, vissza nem hozom.
Egyre inkább érik a szódásballon. -
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40811 üzenetére
Merre mentél biciklivel? Amúgy biciklin nekem a sima cipőm sem nagyon ázik be. A legtöbb cipőm sem egyből, csak ha tócsába lépek vagy sokáig lépkedek a vizes földön (fizika - hajszálcsövesség
)
jah én is remélem h 2025-ben ez lesz a legnagyobb bajom, illetve ami van meg elhárítom.Te appban szoktad magadnak elutalni a mohus pénzt vagy kiveszed? Közelít az első Magyar üvegvisszaváltó automatás élményem, és téged mint autentikus személyt kérdezlek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #40809 üzenetére
Lesz az, csak addigra már Narancsisztánnak (államforma : narancsköztársaság*) hívják, vagy valami hasonlónak. Akkor már 30 percre leszünk az addigra mégjobban elhanyatlott nyugattól, és a Langolierek óta tudjuk, hogy 15 perc is mit jelent ...
Akkor neked sem indult pengén a napod. Szerencse, hogy nem ütköztetek össze.
nekem meg pont ma kellett barátnőmmel ügyeket intézni a városban. Reggel szélben és szakadó esőben indultam, de szinte vágtak az eső cseppek, mire elindultunk érdemben intézkedni már havas esős, majd hó esett. A cipőm és mindenem is rommá ázott (neki is), a végén már majd megfagytam. Szóval megváltás volt kora délután hazaesni. Na persze fél óra múlva elállt, minden, kitisztult az ég, és sokkal jobb idő lettSebaj, a cigópack visszavitelét ígyis elnapoltam máról, ha már tegnapról is sikerült, onnan meg az előttről, egészen vissza hétfőig. Pedig már erősen kíváncsi vagyok az első magyar pfandrückgabe (avagy itthon MOHU üvegvisszaváltó automata) élményemre.
* Na jó, én erre bedobok egy narancsot, amit még Romániában "Rüffkefalván" vettem.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #40808 üzenetére
30 év múlva már nem lesz Magyarország, de a hanyatló nyugat addigra már teljesen elhanyatlik, ez csak természetes.
Nekem meg vészfékeznem kellett biciklivel ma reggel, ilyen se volt még eddig. Ráadásul én mentem szabályosan, ugyebár reggel fél 7 körül, kerékpárút, még sötét volt, és esett az eső, a szemben érkező rolleres a saját sávjában lévő víztócsát (inkább tavat) kerülte ki, de engem nem vett észre (világításom is volt, ahogy neki is, de gondolom éjszakás műszakból ment hazafelé, fáradt lehetett), aztán látom, hogy jön velem szembe, satufék, jobbra kerülés, ő is satufék, ő is jobbra kerülés, aztán megálltunk egymás mellett. Már sűrűn kérte az elnézést, amikor leesett, hogy még nem is anyáztam le, csak annyit mondtam, hogy a jó isten áldjon meg bazmeg...
Szóval ilyen forgalmi szituációk vannak itt korán reggel.
Ez már a második kemény szituáció a bringával, első, amikor elütöttek kb 2 éve, ez meg a második. -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #40803 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy 200gr-os. De németországban egy csomó minden nem csak jobb, de nagyobb is.
Drága volt a Spicy, több mint 1 eur.
De a sima sós mogyoró a legjobb : odakint 1,05 eur (kb 436ft) és 500 gr. Itthon sós mogyoró 75gr és 385ftNa ezért is hoztam 2kg-t
De a chipset is bírom, odakint 200 gr-os és 440ft-ba kerül, itthon 100gr-ost nem találsz ennyiért. Ráadásul a kinti chipsek valami bitang finomak.
Joghurtok szintén : itthon 120gr oszt 4-500ft, odakint meg 150gr és 0,29 (120ft); 0,39 (161ft) cent, a drágábbak 0,59 (244ft)-esek.
-
KROK640
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók