- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Intruder2k5 #22695 üzenetére
Wow.
Hát először is ez rossz hír, hogy ilyenek a helpdesk-nél. Másodszor gondolatot olvastál.
Pont a bordára gondoltam. De ugye ez is csak akkor segít, hogyha valóban túlmelegedés okozza a bajt és nem valami más.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #22688 üzenetére
Dinamikus IP-m van, de a windowsban beálítottam a 192.168.1.2-t.
#22689 Telnetet beállítottam. http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin elméletileg ezt raktam fel. Szerintem az FW installnál volt valami gebasz... Valahogy nem tudom reflashelni?
#22690 Van.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
vargalex #22693 üzenetére
Hali, igen, ezen már én is gondolkodtam, hogy az új firm mit tud segíteni egy alapvetően komoly hardveres problémán. Azt nem tudom, mitől melegszik az új sorozatban jobban a proci, a TP-Link helpdesk-nél ezt mondták. Ráadásul egyébként én is ezt tapasztalom, mert otthon még az első szériát használom, amivel semmi gondom nincs, pedig hát van ott is pl. csatlakozási kísérlet bőven, ha wifin vagyok. Az intézményben természetesen durvábban van terhelve a cucc, de alapvetően nem szabadna meghalnia ettől sem egy ilyen teljesítményű cuccnak szvsz.
Az lehet, hogy a firm valamit optimalizálgat a terhelésen, de sok jót valóban nem tud tenni, max. egyszerűen nem enged egy idő után senkit sem csatlakozni, vagy nem tudom, leszabályozza a többieket új csatlakozókor, fogsincs. Nagyon várom már, mert jelenleg siralmas a helyzet, nem kis méretű intézmény és állandóan rohangálni kell ki-be dugdosni a routereket, nagyon gáz.
Arra gondoltam, hogy ha esetleg tennék egy normális hűtőbordát a procira, az talán segítene, amennyiben valóban a túlmelegedés okozza a problémát...
Ja: sem samba, sem ftp, semmi, gyakorlatice csak access pointként van használva a router, semmi egyéb extra. Viszont rengeteg a betörési kísérlet "kívülről".
-
válasz
sellerbuyer #22691 üzenetére
Azért sok reményt ne fűzz hozzá, mert az itt leírt tapasztalatok szerint a TP-LINK Support általában mindent elismer, kéri a sűrű elnézéseket érte, majd takaródzik a leendő újabb firmware-el, ami aztán soha nem fog megérkezni, vagy ha meg is érkezik, éppen ezt a javítást nem fogja tartalmazni! Anno egy fórumtársnak azt is elismerték - illetve állítólag már régebben tudtak is róla -, hogy a TP-LINK routerek inkompatibilisek a D-LINK modemekkel, de mondták, dolgoznak a javításon. Na most utólag kiderült, hogy hibás volt a modem, egy másik ugyanolyan darabbal ment tökéletesen, és talán azóta is megy, viszont a javított TP-LINK fw-nek még híre sincs azóta...
Ráadásul biztos, hogy erre nem egy borda lenne a megoldás, hanem egy új fw?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sellerbuyer #22691 üzenetére
Hi!
Érdekes, mert szerintem az új sorozatban ugyan az a CPU van, mint a régiben.
Illetve route-olásnál nem igazán van terhelve a proci. Mondjuk azt nem tudom, hogy pl. samba-t, ftp-t, stb. használtok-e? Mert ez nyilván terhelheti.Azt nem látom, hogy ha a proci melegedése a gond, akkor mitől javulna a helyzet egy software-től. Nyilván lehet optimalizálni, stb. de a melegedésen minimálisat segítene.
Persze kívánom, hogy ne legyen igazam.
-
Speeedfire
félisten
f_sanyee & vargalex & Intruder2k5: Thx.
-
sellerbuyer
őstag
Ha valakit esetleg érdekel, mert hasonló gondokkal küszködik:
Felhívtam a TP-Link helpdesk-et, ahol elmondtam, hogy az új sorozatú 1043ND-ket folyton újra kell indítani (áramból kihúz-bedug módon) az intézményünknél, mert egyszer csak nem lehet elérni a webadmint és leáll a wifi is.
Először is elnézést kértek a hibáért, azt mondták, hogy tudnak róla. Az új sorozatban a proci miatt nagyobb terhelésre azonnal fagy a rendszer. Alapvetően az okozza a hibát, hogy túlmelegszik a processzor.
Minden egyes nap csesztetik a gyártót magyar oldalról, hogy oldják meg a problémát.
A mérnökök dolgoznak már az új firmware-en, ami meg fogja oldani ezt a gondod, nagyon rövid időn belül várható, hogy ki fogják dobni. Addig pedig nem marad más, mint a kihúz-bedug módszer.
Korrekt hozzáállás, így az ember szívesebben vár türelemmel. Mi 4 db ilyen új szériás routerrel szívunk, 2-3 naponta kell újraindítani őket, nagyon várom már az új firmet.
-
-
válasz
Speeedfire #22681 üzenetére
Nem kell echo...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire #22679 üzenetére
Hi!
uci -P/var/state get network.wan.ipaddr
-
f_sanyee
senior tag
válasz
echo nem kell ide
ifconfig | grep inet > wan.txtifconfig utan erdemes megadni az if nevet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #22680 üzenetére
Üres a txt fájl.
-
válasz
De mi?
-
Speeedfire
félisten
Nem lehet valahogy loggolni a wan ip-t? Vagy akár saját txt fájlba?
Így próbáltam, de...echo ifconfig | grep inet > wan.txt
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Toninho13 #22676 üzenetére
Hi!
A parancsokat is lefuttattad?
A mount_root, firstboot parancsok helyett elég egyébként az
mtd -r erase rootfs_data
parancs futtatása. Ez mindent alapra állít és újraindítja a routert. Újraindulás után már kell, hogy DHCP-n IP-t kapj, illetve menni kell a Luci-nak. SSH csak akkor megy, ha már állítottál be jelszót.
-
Gee_1985
tag
válasz
Toninho13 #22676 üzenetére
Neked ebből az utolsó 3 parancs kell.
Visszaállítás:
Mi van abban az estben, ha annyira belepiszkáltunk a rendszerbe, hogy nem reagál semmire. Se ssh, se webui, se ftp stb.
Erre találtak ki egy kiskaput a rendszerben.1. Áramtalanítsuk a routert.
2. Húzzunk ki minden ethernet kábelt,csak az legyen rádugva amire a gépünk csatlakozik.
3. Állítsunk be a gépen statikus ip-t (ezt minden rendszernél máshol kell beállítani).
Az ip legyen 192.168.1.2, maszk 255.255.255.0, átjáró 192.168.1.1 .
4. Dugjuk vissza a táp kábelt a routerre.
5. Amikor indul a rendszer nyomjuk egy kis ideig a qss gombot, amikor gyorsabban villog a sys gomb telneten tudunk rá csatlakozni, majd újra kezdhetjünk az egész rendszer konfigurálni.2 parancs van amit ekkor használni kell:
mount_root
firstboot
passwd -
-
Gee_1985
tag
Hi,
Most valamit iskerült mókolni, mert bekerült a listába a minidlna egy M b3etüvel mint selected, ha rámegyek azt mondja csomagként lesz kezelve.
Ez jó nekem? -
vargalex
Topikgazda
válasz
Toninho13 #22671 üzenetére
Hi!
Visszaállítást próbáltad már?
-
-
vargalex
Topikgazda
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Én is elkedztem az okosítást, de van egy bajom. A firmware frissült az open wrt-re, de nem tudom elérni. Ha megnézem az Ipconfigot, akkor nem jelenik meg alapértelmezett átjáró. Mit kéne csinálnom?
Üdv:Tony -
sirály12
őstag
válasz
vargalex #22658 üzenetére
Ez a configom:
config 'service' 'myddns'
option 'service_name' 'dyndns.org'
option 'check_interval' '10'
option 'check_unit' 'minutes'
option 'domain' 'valami.dyndns.org'
option 'username' 'usernevem'
option 'password' 'jelszavam'
option 'enabled' '1'
option 'force_unit' 'hours'
option 'force_interval' '72'
option 'ip_source' 'web'
option 'ip_url' 'http://automation.whatismyip.com/n09230945.asp' -
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Szeretném a Juventus rádió műsorát felvenni.
Nyilván nem mp3-ban jön, hanem a silverlight-et kellene használni.
Tud erre valaki megoldást?
Mind ezt tp-link 1043 segítségéve.
Köszönöm -
sirály12
őstag
Korán örültem annak, hogy megy a dyndns, mert ma fel akartam lépni, és nem megy! Nem frissíti az ip-t a routerben lévő kliens. Keresgéltem a topikban, és láttam, hogy több embernek is gondja van vele. Valakinek esetleg nem sikerült megoldani a problémát?
-
válasz
changer79 #22634 üzenetére
Szia!
Itt egy verziót használ szinte mindenki, ami független a router HW verziójától!
OpenWrt for TP-Link TL-WR1043ND
Ebben az fw-ben a sebességlimitálásra még nem született korrekt és egyszerű megoldás, bár már többször felmerült igényként. Jó lenne letisztázni, hogy mire is szeretnéd pontosan használni, mert ha ez a fő igényed, akkor lehet jobban járnál egy Gargoyle-al!
-
lee732
tag
@Vargalex, Kicsirics77 : Köszi a gyors választ tegnap. Közben megoldodott a probléma, ami valószínű az volt, hogy el sem indult a transmission-t. Ezt a rossz (hiányzóÖ mount okozhatta, egy NTFS vinyót akartam hozzácsatolni, valamit rosszul állíthattam a mount alatt.
Mindenesetre, ha amikor újra feltettem a firmware-t egy kicsit más beállítással (nem állítottam a mount könytárat) már működött, de utána inkább a Vargalex féle partícionáló programot használtam, elvileg így gyorsabb lesz az egész.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Ha felteszem a 1043ND Routeremre a legújabb FW-t, akkor utána van arra lehetőség, hogy visszategyek egy régebbi verziót? Tehát működik a firmware downgrade? Vagy mindig csak újabb verziókat lehet beletenni, mint ami aktuálisan benne van?
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
baracus #22633 üzenetére
Hi!
Azért, mert nem futtatható állomány. A hotplug daemon futtatja.
Ha mégis futtatni szeretnéd, akkor be kell állítani a szükséges környezeti változókat, majd shell-ben futtatni a scriptet. Pl.:
export BUTTON=wps
export ACTION=pressed
sh /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton -
vzoli1987
aktív tag
mac klónozást hogy tudok csinálni az újabb openwrt-ken, bridgen megy át a net és nem tudom hol keressem, azt vágom hogy dhcp clientben kell lenni!
-
rruzsi
tag
válasz
Beppesz #22632 üzenetére
Annyira nem voltak jelszintek, se a táp se a tx se az rx nem mutatott semi feszt, úgyhogy önhatalmulag elkezdtem rövidíteni, hátha csak szakadás van benne de a végéig sem birtam semmi feszt mérni, szóval most kereshetek másik kábel, de akkor majd a Hyperterminállal fogom én is csinálni. Üdv. mindenkinek, majd folyt köv.!!!
-
Szita1
tag
Szerintetek egy USB hubal 4 db 16Gb pendriver műkődhet megosztásként a routeren? Vagy még több ?
-
Pauz
csendes tag
Sziasztok!
Nagy örömmel telepítettem a Varglex OpenWRT csomagot.
Megpróbáltam figyelmesen olvasni a leírását, de nem tudok rájönni, hogy miként lehet az openVPN menüpontot odavarázsolni a LuCI-ra. Vargalex leíráshoz csatolt képeken, egyszer csak megjelenik, mindenféle előzmény nélkül.Telepítettem az openVPN csomagot, de semmi. Reboot, akkor se.
Mit rontottam el? Előre köszönet! -
changer79
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
A napokban boldog tulajdonosa lettem egy, a témában szereplő routernek. Magyar, és külföldi fórumokat böngészve nem igazán találtam választ egy pár kérdésre. Remélem ti segítségemre tudtok lenni.
A router az eddig szinte kifogástalanul üzemelő WRT54G v2.2-es routeremet fogja felváltani. -Az openwrt-vel szemezgetek, (eddig tomato-t használtam), melyik verziót rakjam föl?(v1.8-as a vasam)
-A wifi antenna 1 db kültéri bicircle antenna lesz. Melyik csatijára kössem? A másik két antennára ekkor van-e szükség? (a vevő oldalon csak 54Mbit-es kártyák vannak).
-A QoS-ban hogyan lehet megoldani, hogy a torrent feltöltés pl max. 100 kbyte legyen összesen (az összes csatlakozó gép ennyiből gazdálkodhasson)?Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
baracus
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy Putty-ban erre a parancsra /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton miért dob ki Permission Denied-ot? -
rruzsi
tag
válasz
vargalex #22628 üzenetére
Köszi a válaszokat és a felajánlást, lehet, hogy élek vele de még próbálkozom, vaan még 1 teljes napo, aztán jön haza a család. Amúgy Békés - megye, tehát posta lesz ha lesz. Igazad van Win 7 ről próbálkoztam (most) de eddig XP vel is és ugyanúgy nem ment. A kábelről meg annyi, hogy még a 3.3 volt sincs egyik csatiján sem. Viszont most kezdem megérteni a dolgot, eddig nagyon úgy voltam csak ez a két kábel a jó de ha jól értem akkor mindegyik soros amely 3.3 voltot ad le? vagy mégsem??
-
Szita1
tag
válasz
Intruder2k5 #22627 üzenetére
Nálam Hyperterminál progival ment, és a modem driverel tudtam elérni, mondjuk nem router volt az áldozat hanem camera.Csak úgy ment nálam ha üzembe helyeztem a camerát és utána hívtam Hyperterminálal. A színkiosztás változó sajna, mert sokféle létezik.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
rruzsi #22626 üzenetére
Hi!
Ha soros portod van, akkor egy Siemens C35 (S25, M35, stb) soros kábel is nagyon jó választás. Nekem egy saját készítésű van belőle (még anno az M35-ömhöz készült).
Persze, ha nem akarsz bajlódni, szívesen segítek úgy is, hogy elküldöd postán a routert. (Volt már rá példa nem egyszer.
)
Nem tudom merre laksz, de volt már Miskolc környéki felajánlás is.
A linkelt hozzászólást olvasva adódik a kérdés: te nem Win7-ről próbálod véletlenül? -
-
rruzsi
tag
válasz
Bekzol #22623 üzenetére
Hi!
Üdvözöllek a klubban, de úgy látom te sokkal szerencsésebb helyzetben vagy mint én, ahol ennyi segítőkész szaki van a közelben, ez gyerekjáték, így könnyü
Én még ott tartok, hogy ez a nyüvedék winfos nem látja a kábelt sem mint soros, és lassan kezdem feladni, de neked sok szerencsét, és ha mégis úgy gondolod, hogy belevágnál, várlak szeretettel, szerintem 1 hétig itt lógunk majd a témán, na megyek próbálkozom tovább.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Bekzol #22623 üzenetére
Hi!
Persze, ahogyan a topicban többször felajánlottam már, Budapesten szívesen segítek. Keress meg privátban, egyeztetünk időpontot, helyszínt.
Egyébként ez az állapot sajnos bármilyen firmware feltöltése esetén előállhat.
-
Bekzol
csendes tag
Sziasztok! Én tegnap este léptem be a "1043nd-jüket sikeresen féltéglásítók" klubjába!
A legújabb vargalex fw-t akartam rátelepíteni, mert néhány hete minden különösebb ok nélkül eldobta a kapcsolatot időnként, és reménykedtem benne, hogy egy csomagfrissítés megoldja a problémát. Azonban úgy tűnik, homokszem csúszhatott a gépezetbe, mert újraindulás után se kép se hang
Gyakorlatilag ugyanazt produkálja mint rruzsi-é. Induláskor a sys led egyszer felvillan az összes többivel együtt, ezután csak a pwr led, és az aktív LAN kapcsolat ledje világít. Próbáltam failsafe módban indítani, de a sys led egyszeri felvillanása után hiába nyomom a qss gombot, mint süket a csengőt, meg sem nyekken.
Sajnos a garanciajegyét hiába keresem. Két hónapja költözködtem, valószínűleg elkeveredhetett
. Az a gondolat viszont fizikai fájdalmat okoz, hogy most még egyszer meg kellene vennem ugyanazt 16k-ért. Marad tehát a soros portos buherálás, de a forrasztáshoz nincs kézügyességem, türelmem és eszközeim, és a kábel után sincs időm futkosni. Szeretném tőletek megkérdezni, tudna-e valaki segíteni nekem? (Nem tudom, ér-e így rákérdezni, de én konkrétan vargalex-re gondoltam
.) Budapesti vagyok, a nagyobb közlekedési csomópontok közelében bárhol összefuthatnánk a délutáni órákban és odaadnám a routert. Természetesen nem ingyen gondoltam...
-
rruzsi
tag
válasz
mgrincs #22610 üzenetére
Köszi szépen, de az enyém VID_0421 PID_0802 Nokia, viszont volna egy kérdésem. Egy csomó fórumon azt írják, hogy bedugjuk a kábel-t aztán a windows új hardware, megpróbál telepíteni, aztán lecserélem bla, bla... de nálam ha nem teszem rá a routerra meg sem mozdul, tehát egyáltalán nem működik, csak ha valahonnan tápot adok neki, ez normális vagy sem, vagy már én nem vagyok az
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #22618 üzenetére
Ezért szeretek inkább privátban kérdezni, mert nem az egész csapat röhög rajtam, csak egy ember.
Na mindegy, köszi!Ez a hibaüzenet mit takar?
És hogy tudom megoldani?Collected errors:
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/ntfs-3g.list: No such file or directory.
* pkg_get_installed_files: Failed to open //usr/lib/opkg/info/kmod-ipt-core.list: No such file or directory. -
r3dsnake
nagyúr
SSH-ból lehet-e olyat csinálni, hogy egy 20-25gigás rar packot kitömörítsen a vinyóra? Vagy közvetlenül ftp-n töltse fel wputtal kicsomagolás közben egy céleszközre.
Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #22616 üzenetére
Hi!
Ez teljesen más probléma. A kolléga build-elni akar.
Nálad pont az a gond, hogy leszedted a régit.Elég lett volna csak az újat feltenni, mert így a luci-app-minidlna-t is leszedte a függőség miatt. Szóval ez utóbbit rakd fel újra!
-
suste
veterán
válasz
vitezlejszlo #22571 üzenetére
na most nekem is elő jött ez a dolog
kábelen megy minden, de a laptopom wifije egyre kisebb sebességeket ír, aztán megáll 1Mbps-nél, van kapcsolat de dög lassú
van hogy segít a laptop reset,de akkor is elég hamar eljut megint az 1Mbps állapothoz.az érdekes az, hogy régeben láttam a DMA-s dolgot a logban, de akkor nem volt gond, most viszont totál tiszta volt a system log
mivel nem használok N-es eszközöket, ezért próbaképpen visszaállítottam csak G-re
ez úgy néz ki megoldotta a kis sebességű kapcsolatot, de most meg tele a log a DMA-s bejegyzésekkel, és érzem is hogy néha mintha megszakadna a net egy pillanatra, és olyankor 1-2mp mire betölt valamit, de aztán újra gyors.
MSN sem szakad meg. -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #22613 üzenetére
Szia!
"Akkor a feed install nem volt sikeres"
Nekem is ugyanez a problémám, leszedtem a régi minidlna-t, felraktam az újat, működik rendesen, de csak a Putty-ból tudom szerkeszteni, a menüben nem látszik.
...most egy buta kérdés...
A feed install alatt mit értesz? A csomag frissítését vagy telepítését? Vagy egészen mást? -
lee732
tag
válasz
ivelegi #22580 üzenetére
Sziasztok,
Ugyanaz a problémám, mint az előttem hozzászólónak.
Egy sima Windows 7 64bites gép van a router előtt, a Windows tűzfal ki van kapcsolva.Felteszema Vargelex fw-t, a webes felületen beállítom az internetet, transmission-t enable-re teszem, de nem tudok rákapcsolódni a 9091-es porton.
Tudna valaki tippet adni, hogy kezdjem a hiba analizálását?
-
mgrincs
tag
válasz
rruzsi #22606 üzenetére
Kis segitseg driver kereseshez:
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_20085-20085.html
-
válasz
rruzsi #22606 üzenetére
A baj az, hogy ahány kábel, annyi féle driver, tehát hiába is lenne mögötte link... Egy drivert tudok neked adni én is, amivel az én DKU-5 kábelem működik, ha gondolod, próbáld ki.
http://users.atw.hu/intruder2k5/index.php?dir=apps%2F
Amúgy lehet, hogy az USB eszközök közt kell keresni az eszközkezelőben, mint "Virtual COM Port" vagy valami hasonló...
-
rruzsi
tag
-
rruzsi
tag
válasz
Intruder2k5 #22603 üzenetére
Ha nincs rádugva a routerre akkor nincs port amihez csatlakozhatnék, a putty egyből kidob unable to connect....
-
-
rruzsi
tag
válasz
vargalex #22594 üzenetére
Hi!
Ott tartok, hogy van már multimeterem is, viszont nem jó jeleket látok(én) remélem csak béna vagyok, de leírom, hogy mi a helyzet:
Felismeri a gép mint wireless device és mint modem, de a portok között nem látom, a Putty -al kitudom választani, de hiába kapcsolódok semmi. Kitudnám valahogy magát a kábel -t illetve driver próbálni, hogy kiszűrjem a hibát, mert jelenleg ugyebár egyik sem biztos hogy müxik, így elég nehéz kiindulnom.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha nincs rádugva a routerre a kábel, csak mérem akkor is le kéne adja a 3.3 volt -ot?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest