-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
galaxys80 #16382 üzenetére
Akkor lehet, hogy még nem állt fel a hálózat (a bridge), vagy valami miatt utána még újraépül. Így inkább valami hotplug script-be kellene tenni.
Illetve a ticket lezárásaként hivatkozott commit 5 éve történt, a későbbi verziókban alapból jónak kellene lennie. Igaz, az általad is írt megoldást ajánló bejegyzés szerint akkor van gond, ha WDS kapcsolat van... -
vargalex
félisten
válasz
galaxys80 #16376 üzenetére
Ha ezt a ticketet megtaláltad, akkor ott a megoldás is (a multicast snooping tiltása a bridge-en). Érdekes probléma, én nem találkoztam vele, pedig évek óta külön DLNA szervert használok és vannak wifi-n csatlakozó klienseim is. Bár nem teljesen egyértelmű, mert mintha a ticket szerint csak a plexet érintené (én minidlna-t használtam és természetesen az is multicast-on hirdeti magát).
-
válasz
galaxys80 #16369 üzenetére
Igen normális, és nem, sajnos nem lesz nyitott csak azon az IP címen, amire forwardoltad. Egy portot csak egy IP címre tudsz forwardolni, függetlenül attól, hogy a két cím egy kliens eszközé. Így vagy marad az UPnP, vagy minden alkalommal módosítod a forwardot, vagy más-más portot használsz wifin és kábelen.
-
-
Celtis
veterán
válasz
galaxys80 #16357 üzenetére
Nem jó. A DHCP-vel kiosztott fix IP-khez használd a 2..99 tartományt, mert az alapértelmezett dinamikus tartomány a 100..250. Nem magyarázom, hogy a többit miért ne. Ez bőven elég lesz.
Lehet, hogy a dinamikus tartományból választott fix IP-ket sem osztaná ki a router, de jobb amit ajánlottam. Ráadásul az IP címre ránézve már látod, hogy fix vagy dinamikus tartományba esik.A DHCP-vel fixált IP és a fix IP közti lényeges különbség, hogy előbbit minden eszközre a routerben tudod beállítani, míg a fix IP-t magukban az eszközökben egyedileg. Az előbbi a kényelmesebb.
-
suste
veterán
-
vargalex
félisten
válasz
galaxys80 #16294 üzenetére
Melyik interface-nál látod ezt? Nem lehet, hogy a szolgáltatód használ ilyen alhálót, azaz a WAN-on látod ezt? Ha LAN-nál, akkor te állítottad be. Más hálózatot jelent.
-
vzozo
senior tag
válasz
galaxys80 #16281 üzenetére
Szvsz itt a TV-ben lévő klienssel lesz a gond.
Nálunk a 2014-es LG smart TV-n kb. egyből megjelenik a minidlna kliens, amint felismeri az USB-s drive-okat is (ez olyan 10-30 másodperc a bekapcsolástól számítva.)
VLC PC-n vagy tableten futtatva kb. azonnal tud csatlakozni a DLNA szerverhez.
Értem, hogy ez nem vigasztal, esetleg vidd lejjebb az interval értéket, és nyiss kérdést / kommentelj valamilyen ontopic reddites fórumban, azok eléggé látogatottak.
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #16266 üzenetére
Vagy én értem félre mit csináltál, vagy te nagyon nem érted a "fixált dhcp" és a "fix Ip" közti különbséget.
Fixált dhcp: kliensen dhcp bekapcsolva, szerveren dhcp bekapcsolva és MAC alapján megadod a kliens címét.Fix Ip: kliensen beállítva a fix Ip, a szerver dhcp tartományán KÍVÜL!
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16231 üzenetére
működik minden, ugyanolyan a /share/nas mint az /mnt...
Ha nem változtattál az eddigi konfigodon, akkor a /share/torrent biztos ne is fog menni, mert az a flashen van. Amit te akarsz az az, hogy a /share/nas/torrent mappába tölts le...
Ugyanis a hdd gyökere a /share/nas, legutóbbi képed alapján. DLNA-t is ehhez hasonlóan kell konfigurálnod plussz mappával...
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16224 üzenetére
az elv valószínű ugyanez, ellenőrzi a fájlméretet, amit a samba ad, samba meg azt adja amit lát az adott helyen nem érdekli, hogy alatta van másik meghajtó csatolva. Ha fontos az ilyen szintű másolás, akkor hozz létre olyan megosztásokat amik a hdd-n belülre mutatnak.
Nekem tökéletesen megfelel így, amennyiszer itthon másolok rá nagyobb dolgokat, akkor megoldom total commanderrel. persze nálam nagyobb a flash tartalom, így excel, stb dokumentumokat nekem enged menteni...
-
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16204 üzenetére
teljes képet küldj inkább luciról, de ez alapján van a /share/mnt -be csatolva egy meghajtó ami valószínűleg a régi, mivel majdnem tele van sima mnt-be pedig az új.
De azzal hogy /mnt-t választottál az új meghajtónak is az eléggé fel fogja kavarni a dolgokat. legyen más a meghajt cimkéje. tun2fs-el tudod módosítani, vagy 9092-őn is.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16187 üzenetére
Ez nem csak osx, ha sok fájl van egy mappában, akkor lassabb tud lenni a listázás. Érdemes szeparálni a dolgokat... Én pl ha képekről van szó eseményenként szeparálom, filmeket év szerint mappába rakom, persze scriptel.
Másik ok a lassúságra, pedig az hogy alszik a hdd, de ez csak egyszer fordulhat elő, ha be van állítva az altatás, de ez kis fájlszámnál is lassít egy jó 6-10 sec-et persze hdd-től függ a spinup time.
-
galaxys80
veterán
válasz
galaxys80 #15982 üzenetére
Közben utána olvasgattam egy kicsit és rátaláltam, hogy az USB3 és a 2.4 Ghz sok esetben zavarhatja egymást.
Van esetleg valami ötlet ennek áthidalására?
Szórakozzak a csatornákkal esetleg? 1,6,11?
40 Mhz-et ha kikapcsolom segíthet?
Vagy egyszerűen próbáljam meg egy USB hosszabbítóval távolabb helyezni a HUB-ot? -
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #15953 üzenetére
Helytakarékoskodás miatt nincs telepítve webes felület, használj rendes remote klienst,pc-n transmission remote gui, android pl torrnado, ios vegyél rendes telefont
De ha annyira szereted a semmire nem jó webes felületet, akkor telepítsd az setup/installer oldalon, vagy luciból...
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #15930 üzenetére
Nem véletlen írtam a webcommandert, mivel ha intézőben másolod át ahhoz kell, hogy a gép menjen, és még lassabb is lesz, mint ha a routeren egy egyszerű cp-vel (webcommander ezt teszi) másolod át. igen 9092/system/webcommander
mondhattam volna, hogy mc-vel, cp,vel hátéreben stb másold de a webcommander mivel pont ezt teszi, csak grafikus felületen, ezért nem említettem...
-
Headless
őstag
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #15057 üzenetére
Hidd el hogy nagyon szívesen segítek mindig mindenkinek, de valamikor csak mobilról írok, ahol egy gyors válaszra van idő/kedv/lehetőség. (Remélem ezt megérti mindenki, hiszen nem azért fizetnek itt senkit, hogy itt supportáljon
)
A kérdezőknek azt kéne megérteni, hogy:
1: ha nincs válasz, akkor vagy nem tudja senki aki éppen erre járt, vagy pont mindenki tudja, mert már kismilliószor le van írva, vagyis meg kéne próbálni használni a keresőt.
2: ha jön válasz, akkor ne kérdőjelezzük már meg kapásból, és ne értetlenkedjünk, mert nagy valószínűséggel a válasz jó, és benne van a lényeg. Ilyen esetben is a kereső a megoldás, vagyis rákeresünk a kulcsszavakra itt vagy google-val.
Nem akarok senki b...ni, de Te is legalább 3szor kérdeztél rá ugyan arra, amire már jött is válasz, és ha rákerestél volna a "fix ip" vagy a "dhcp" -re, akkor tuti hogy meg lett volna a teljeskörű, hosszú, elmagyarázós válasz, amit már biztosan megértettél volna....Én is szinte mindent itt tanultam a routeres témában, és úgy, hogy kaptam valami inputot, és utánaolvastam, aztán ha valahol elakadtam, akkor jöttem újabb inputért (de nem 2 perc múlva
).
A lényeg, hogy akkor a jelenlegi 197-es ip címen is rögzíthetem a a statikus bérleteknél a PC-t.
Igen, mivel eddig is ezt csinálta a router (csak ugye reboot-nál elveszik a foglalás mert nincsen berögzítve), és ezt is írtam már -
suste
veterán
válasz
galaxys80 #15051 üzenetére
hát elég egyértelmű azért:
Hálózat /DHCP /statikus bérletek
tehát DHCP foglalás
elvileg nem kéne változnia a PC MAC címének, és akkor nem változhatna az IP sem
az elég csúnya dolog, ha átírja magának vagy valaki a MAC címet
inkább arra tippelek, hogy nem jól adtad meg a foglalást, és rögzítés nélkül is tartja az IP-t, amíg pl nincsen egy reboota fix ip-t azt meg a kliensen állítod be!
DHCP tartomány: Hálózat/Interfészek/LAN/Dhcp
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #14344 üzenetére
Hát azért nekem vannak kétségeim az inotify-vel CIFS esetén...
Szerintem nincs rá lehetőség. Vagyis adatbázis frissítés nem lesz magától, csak ha te frissíted a teljes adatbázist...
Bár elég régi írások voltak amiket láttam, de szerintem ilyen téren ez változatlan... De próbáld ki.
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #14342 üzenetére
ha már felraktad a routerre a cifs-et, akkor bármilyen hálózati samba-t felcsatolhatsz, akár többet is
persze a felcsatolás pontos mikéntjét ki kell tapasztalnod, utána kell olvasnod
pl a Meder-éről sem tudjuk, hogy simán vendégként megoldható (linux), vagy csak jelszavas módszerrel (win)
a PC-n gondolom win van, így az egyértelműbbés az is kérdés, hogy a minidlna hogy reagálja le, hogy a PC-t és a Meder-t kikapcsolgatod
ja és egy automata cifs csatolást is kreálni kell, mert a 9092-n csak a router bootolásába kerül bele, és esetleg kézzel lehet a webfelületen gombnyomásal csatolni
mindennek utána tudzs olvasni az openwrt wikiben vagy a forumokon!
-
suste
veterán
válasz
galaxys80 #14336 üzenetére
mivel extroot-ot kérdeztem, ezért logikusan a router tárhelyét kérdezem
ha elmész a 9092/system/installer oldalra, akkor láthatod mennyi szabdot ír, és mennyi kéne kb a cifs (kmod-fs-cifs) telepítéshez
ha nem telepítettél semmi extrát, akkor el kell férnie a cifs-nek!
ha fent van, akkor a 9092/setup/HDD manager oldalon a 4.1-nél tudod csatolni a Meder samba megosztását...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest