-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizisti
újonc
Sziasztok!
Sok éve megelégedéssel használom a WDR3600-at 2,4 GHz-en, minden oké vele, de most egy-két wifi eldobás miatt megnéztem a beállításait és kérdéseim vannak.
Az első: a firmware rajta még "3.13.26 Build 130129". Érdemes-e frissíteni? Tudom, hogy biztonsági okok miatt mindig, de olvastam több hsz-t, hogy a fw-frissítés után kezdett pl rendszeresen wifit dobálni a router, aztán mehetett rá egy külső fw, hogy jó legyen. Hivatalos fw a célom, nem értek az open-ekhez. A tplink hivatalos oldalán TL-WDR3600_V1_150518 van még 2015-ből. Ez jó-e, vagy minden elavultságával együtt tartsam meg a 3.13-ast?
Második kérdés: emeleti szobában eddig -55, -60 db körül volt a jelerősség. Most a beállításokban megtaláltam, hogy a 'Transmit Power' Mid volt, átállítottam High-ra. Ezzel együtt mások tanácsára csatornát váltottam (1-es jó nálunk), levettem 20 MHz-re a sávszélt és 'N only'-t állítottam be a 'bgn' helyett. Vártam, hogy erősebb lesz az emeleten a jel, de nem, visszaesett -65, -70 db-re. Mit rontottam el? Mit kellene máshogy beállítanom?
Köszönöm, ha lesz válaszotok és egy-két jó tanácsotok. -
georgeh
tag
Igen, sry az ismétlésért, de voltam biztos benne, melyik "élőbb". Boldog Karácsonyt minden kedves fórumtársamnak, nagyok sok segítséget adtatok.
-
vargalex
félisten
válasz
georgeh #16878 üzenetére
Ha jól sejtem, ez ugyan az, mint amit az TP-Link WR1043ND router topicban beszéltünk...
-
georgeh
tag
Sziasztok, még utoljára nekifutnék...A Vargalex alá szeretnék csatolni egy Pen drive-ot, az /mnt/AAA mappába, de nem bírok vele, nagyon nem fogom fel :-( Ez esetben egy 64-es Pen van a routerben, de nem jeleneik csatolásoknál
mnt:
Router:
Vszínű teljesen az erdőben vagyok, köszönöm neketek előre is.
-
Zavo
tag
-
Zavo
tag
Sziasztok!
Sok éve megelégedéssel használtam előszür a Vargalex és később a Suste féle OpenWrt-t, előbbit TL-WR1043ND utóbbit TL-WDR3600 routeren, két USB-re rádugott HDD, transmission, tip-top kis házi fájl/media szerver lett belőle...
Hétvégén történt a WDR3600-zal valami, nem áll fel a rendszer, a wifi nem indul el, kábelen az azonosításnál elakad a kapcsolódás, a hálózat végül "Nem azonosított hálózat"-ként látszódik, a rádugott egység nem kap ip címet, így nem tudok hozzá kapcsolódni sehogy sem, legalábbis nem tudom hogyan kell.
Csak a bal szélső power led és a jobb szélső WPS led (egymásba forduló két nyíl) világít, a system (csillag) nem. Ha rádugom a netet akkor világít/villog az internet led, és a lan portok is világítanak/villognak ha rá van dugva valami.
Valami ötlet vagy tanács, hogy merre induljak?
Köszi a segítséget...
Zavo
-
Hali1975
tag
Sziasztok! Bocs a kerdeseert. Mar regen jartam erre :-). A tp link wdr3600as routeremen fent van az openwrt . de kb 5 eve itt all csak hasznalatlanul, ezert gondoltam odaadom egy baratomnak, a mostani telekomos cucc moge, hogy a wifije jo legyen.
Itt probalkozom egy ideje.
most mar beengedett egy kis laptopon a 192.168.1.1re, de ezt irja ki:No page is registered at '/web'.
If this url belongs to an extensions, make sure it is properly installed.
If the extension was recently installed, try removing the /tmp/luci-indexcache file.Kicsit küzdök most a parancssorral/régen csináltam/.
Mi a teendő, jó lenne a luci felület?
Köszönöm -
slylecz13
csendes újonc
Sziasztok!
Van arra beállítási lehetőség, hogyha erre a routerre rátöltök egy aktuális openwrt rendszert és szeretnék rá több csomagot telepíteni, mint amennyi ráfér, hogy az egyik usb aljzatra dugott külső lemezre telepítse azokat?
köszi
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
Tplink TL-WDR3600, gyári fw, furcsa hibajelenséget tapasztalok az utóbbi időben.
2.4 GHz-en egyre többször írja ki, hogy nincs internet.
5 Ghz-en ilyenkor csatlakozik.
Az a másik furcsaság, hogy pl. két telefon csatlakozik wifin, az egyiken van internet a másikon nincs.
Most pl. fordítva van: Az enyémen van internet, az asszonyén nincs.
Belső hálózathoz csatlakozik mindig.Router újraindítás után megjavul egy ideig....
Valami tipp?
-
Zügynök
tag
Közben kiderült, hogy nem Vargalex, hanem Suste fw van fent, hát már erre sem emlékeztem jól. De ha jól tudom (?) , itt is mennie kellene a 8081-nek, ez továbbra sem műxik.
-
Zügynök
tag
Sziasztok,
több mint 8 éve feltettem a Vargalex firmware-t, eddig ment is rendben. Most úgy tűnik, kezd romolni a rácsatlakozott HDD, ki kellene cserélni. Azóta sok sajna sok mindent elfelejtettem már, így ugyan minden működik a Transmission kivételével, de pl hiába írom be az otthoni hálózatban a gépemen a 192.168.1.1:8081-et (ezzel akarom az új meghajtót particionálni, a válasz az, hogy "A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) 192.168.1.1:8081 helyen lévő kiszolgálóval." A gépen win10 van, a tűzfalat kikapcsoltam, mindig ez a válasz. Tud valaki segíteni?
-
.mf
veterán
Újra itthon vagyok, kicseréltem a tápot, mivel a régi (terheletlenül) 15.5V-ot mutatott a 12V helyett. Hoztam egy másikat, ami Apám szerint jó, hagyományos trafós, csak egy kimeneti kondi van benne. Egy ideig jó volt, aztán ezzel is instabil lett a net. Rámértem erre is, terheletlenül 12V-on ez is 14.8-at adott le... de mivel állítható feszültségű, 9V-ra tettem, ott szépen 11.98V-ot mutatott. Ezzel reggel úgy tűnt már minden rendben - aztán mostanra megint elkezdett belassulni, a routert pingelve 57% timeout, ping min 6 max 368 avg 95...
Akkor gondolom a routerben is szárad ki pár kondi, ideje újat venni? -
georgeh
tag
Sziasztok!
Hátha valakit érdekel a Geoip, nekem nehezen állt össze...Copy a openssl-1.0.2q-x64_86-win64.zip filet a (default) C:\Program Files\Transmission Remote GUI mappába. Itt kibontod, és 2 filet felül fog írni. Ezután adja a zászlókat... -
slylecz13
csendes újonc
Sziasztok!
Előre bocsánatot kérek a kérdéseimért, mert lehet hogy lesz olyan, ami másnak egyértlemű vagy már elképzelhető, hogy volt róla szó. A kérdések a címben szereplő WDR 3600-asról szólnak. Szóval:
- szeretném alaphelyzetbe állítani a routert, amin egy vargalex féle firmware van. A felületén található fülön belül meg is találtam ezt a gombot, de ott van egy figyelmeztetés, amit alá is húztam. (csatolva) Ez az a verzió, amin ezt meg is tehetem?
- ha esetleg megfordulna a fejemben, akkor hogyan tudom rá visszatenni az eredeti tp-link firmware-t?
- ez a router pl befogható arra a feladatra, ha teszek rá egy külső vinyót/pendrive-ot, hogy telepítsek rá egy otthon automatizálással kapcsolatos szoftvert pl a Domoticz-ot, hogy fusson rajta?Köszönöm a szakik segítségét
-
krealon
veterán
"Sok éve van 3600-asom Vargalex fw-rel (
), eddig sok éven át gond nélkül tette a dolgát."
Öreg router GYIK
https://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_19412-19412.html -
.mf
veterán
Sziasztok!
Sok éve van 3600-asom Vargalex fw-rel (), eddig sok éven át gond nélkül tette a dolgát. Azonban az utóbbi hónapban rendszeresen tapasztalok lassulást böngészés közben, magas packet loss, ingadozó ping. Először a szolgáltatóra gyanakodtam, ott valóban találtak is hibát, valamit átállítottak, ami után egy ideig jobb volt, de nem múlt el. Újra jelentettem a hibákat, de most nem náluk volt... A router újraindítása segített. De azóta sajnos napi rendszerességű a belassulás, a luci is lassan jön be, hogy belépve beadhassam neki a reboot parancsot. Fura, hogy "csak" átmenetileg belassul, nem leáll. Elvileg nem fut rajta semmi, nem torrentezek, nincs print szerverként vagy nasként használva. Haldoklik, vagy csak van valami konfig gond, esetleg frissítsek rajta fw-t?
Köszi! -
A WDR 3600-as routeremet lecseréltem, de úgy tűnik az új router nem működik együtt a TV-nkel, ezért visszatenném. T-com-os üvegszálas netem van, szokványos jelszavas azonosítással.
Hogyan kell beállítani a WDR3600-ast a LEDE 17-es firmware-rel, hogy ne ő legyen a betárcsázó, hanem az előtte levő TP-Link AX50-es? Ha csak utánakötöttem mint egy szgépet, akkor nem adott netet, és nem is érem el a http://192.168.50.1/cgi-bin/luci linken.
(Hogyan lehet beállítani, hogy az AX50-es kiesése után minél gyorsabban visszaállíthassam egyedüliként?) -
edeleny
őstag
Hali.
Már vagy 8 éve megy békességben a router. 2 vinyóval, félig NAS szerverként. Most 40 megás telefonos nettel.
OpenWrt Vargalex firmware val.Hamarosan gigabites net lesz, NAS szerver (van), és egy AX-s router.
A kérdésem az lenne:
Érdemes e majd az új rendszerbe AP módba betenni, csak hogy növelje a wifi lefedettséget, vagy már arra is öreg? Természetesen lecsupaszitva, alap módba. -
bpmcwap
senior tag
Egy kérdésbe csak belefutottam...
A németországi szolgáltató nem engedi a bridge beállítást... Két router van most a szolgáltató routerén - amin minden ki van kapcsolva - az egyik az itteni hálózatom 192.168.0.1 - a másik amit majd költöztetek - fő hálózat 192.168.1.1. és a vendégwifi a 192.168.5.1 amin az okoseszközök vannak, de ugye van szabály hogy a fő hálózatról elérje bármi az eszközöket. A Home Assistans az 1.1 főhálón van. Milyen szabélyt kellene felállítanom, hogy a 0.1 en lévő telefonom( igazából BÁRMI és itt ugye IPtartományról beszélgetünk) elérje az 1.1-en lévő HA-t(illetve bármit?) Néztem a beállításokat de a forrásnak mindenképpen fix ip-t kellene megadni - próbáltam tartományra de nem sikerült-, illetve az lenne a jó ha adott alapértelmezett átjáróról bármi be tudna el tudná érni - ami meg ugye megint més, mert 2.1....
-
bpmcwap
senior tag
Egy dolog nem nagyon kerek számomra... a Málna lanon lóg a routeren, azon fut a Home Assistant és annak ugye látnia kellene a "vendég" hálózaton csatlakozott okos eszközöket... Erre kellene gondolom egy forgalmi szabály a tűzfalon(?) A Málnának adok fix ip címet - ami mondjuk amúgy is hasznos, de hogy írom bele a forgalmi szabályba, hogy a "vendég" hálózaton lógó bármi tudjon csatlakozni ehhez a főhálózaton lévő iphez? Ebben tudnál nekem segíteni? Köszönöm
-
suste
veterán
válasz
bpmcwap #16842 üzenetére
A vendéghálózat simán működik, és tűzfalszabályokkal bármit beállíthatsz.
Ráadásul egy kisebb rendszert maga a router (ez vagy egy combosabb) is el tud látni HA nélkül is akár.
Hiszen van Crontab, és böngészőben közvetlen hívásokkal is vezérelhetőek egyes okos eszközök.Én pl Shelly reléket használok, és létrehoztam egy a routeren futó weboldalt, ahova olyan nyomógombot (vagy más vezérlő eszközt) rakok ki, amilyet akarok (így ráadásul akármilyen régi eszközről tudom vezérelni, nem csak az APP-ot támogatókról). Később majd időzített parancsokat is rakok a cron-ba, mert a Shelly saját APP-ja pl nem tud egyedi havi/évi parancsokat rögzíteni, csak hetieket. Ilyenkor jönne ugye a HA, de szerintem egy kisebb háztartásba felesleges egy külön szerver erre.....
-
bpmcwap
senior tag
Épített már valaki Vargalex féle FW-re smart home rendszert? Arra gondoltam létre hozok egy vendég hálózatot neki, csak nem tudom, hogy működne-e, mert azon nem látják egymást az eszközök ha jól tudom - egyessével összekötni meg elég macera lenne, pláne ha bővül valamivel a rendszer. Vettem egy Raspberry Pi3-at ami lanra van dugva - azon csücsül egy zigbee. Egyenlőre kapucsengő, a fűtés, légcserélő, ledvilágítás és néhány izzó lenne rákötve, de tervben van a locsolás és a riasztó is. Mindez Home Assistans alatt lenne összekötve amit pedig kiküldenék port továbbítással - de csak azt, meg persze a kapucsengőt, mert annak kell a világháló, ugyanakkor nem szeretném, ha az összes kütyüm kínával kommunikálna...
-
spider23
senior tag
Van 2db ilyen, jelenleg is használatban lévő routerem amit lecserélnék. Mennyit lehet ezekért elkérni? Szereintem még a dobozaik is megvannak.
-
Mate
nagyúr
Most megpróbáltam megint és simán megtalálta. Tegnap 3x próbáltam és nem
-
vargalex
félisten
-
Mate
nagyúr
válasz
vargalex #16833 üzenetére
Sima OpenWRT van. Luci-proto-relay-t megtalálja a router, de sima relayd nem. Ha fel akarom rakni a Luci-proto-relay-t jelzi is, hogy relayd nem elérhető.
Gépen letölteni és úgy felrakni a routerre pedig nem tudtam, mert nem találtam meg letölthető formában a relayd csomagot. -
vargalex
félisten
Pontosan milyen firmware van feltéve? Valami egyedi?
Relayd és luci-proto-relay is megtalálható a repoban.
Egyébként ha nem fontos, hogy az ide csatlakozott eszközök egy hálózatban legyenek az első eszközre csatlakozottakkal, akkor még relayd nélkül is megoldható. Az új wifi-re csatlakozott eszközök ekkor is látják (IP alapján) az első routerre csatlakozott eszközöket, csak fordítva nem (illetve port forward után igen). -
Mate
nagyúr
Kicsit elakadtam a dologgal. Relayd csomag kéne hozzá elvileg, de nem tudtam rárakni. Valamiért nem találta meg
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Wi-fi jelet szeretném felerősíteni egy ilyen routerrel. Milyen firmwaret ajánlanátok erre?
-
FNZ
őstag
sziasztok!
van egy ilyen routerem és szeretnék belőle access pointot csinálni, mert lecseréltem egy wifi6-os routerre (ha már a telefonom tudja).. a fő routert összekötném kábelen a wdr3000-zal és utána a wifi + lan részét használnám tovább a lakás másik végében a többi kütyühöz.
hogy kell beállítani a wdr3600-at, hogy AP legyen belőle? a legutolsó gyári firmware van most rajta.próbáltam guglizni, de csak annyi lenne hogy adok neki egy IP címet, kikapcsolom a DHCP-t belőle és beállítok a wifinek egy SSID-t, kikapcsolok minden wan csatlakozást és ennyi?
a kábeles rész is fog akkor működni tovább? tudom nem a wan porton, hanem a lan porton kell összekötni az eszközöket. -
edeleny
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
Vidéki kisváros, telefonos internet ( 2x2 ér, 40 mega/s sebesség) Telekomos router/modem.
Ez a kiinduló pont.
Innét egy TP-Link WDR3600 - N600 routerbe kerül a net UTP kábelen keresztül. Ez gyakorlatilag a házi médiaszerverem is. Két 1 terás vinyó, DLNA, Torrent.
UTP kábelen Két TV, egy PC csatlakozik rá.
Wifi-s eszközből azt se tudom mennyi van!
1 db. PC, 1 laptop, 5 telefon, 1 reaper (kertes ház, ebből lesz még egy)
Háztartási gépek közül is nagyon sok használja a wifit, telefonról vezérelhetem a klímát (4 db), sütőt meg még nem is tudom mit. (amit az elműlt években vettem)
Anno azt mondták a router biztonsággal 4-6 eszközt tud kezelni. Egyenlőre kisebb lassulásokkal bírja. A LuCi-ban nézve jelenleg 15 rádiós eszköz kapcsolódik, úgy hogy ha mindneki itthon lenne és be lenne kapcsolva minden akkor ez 18 lenne)
Még a közeljövőben biztosan fog kapni 2 vezetékes, és egy wifi-s eszközt, és szeretnék majd egy NAS-t is amit bárhonnan elérek.Most egy felujjítás kellős közepén vagyunk, tehát tudok átalakításokat csinálni, akár kábeleket húzni.
A kérdésem az volna, hogy hogy lehetne ezt a rendszer akár úgy átalakítani, hogy bírja a terhelést, és a későbbiekben is bírja, vagy fejleszthető legyen?
Gondolok itt elsősorban a rádió részre. Vettem egy 1200-as reapert, az majd kábelen csatlakozna, és onnan rádiózna.
-
bpmcwap
senior tag
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
van egy ilyen routerem amin vargalex build fut. Minden szép és jó, de külföldről nem tudok belépni a routerre - az az érdekes, hogy a kameráimra igen a megnyitott portokon keresztül. Van esetleg valami beállítás amit át kellene állítanom, hogy külföldről is be tudjak lépni a routerre?
Köszönöm -
hcs57
addikt
Van egy ilyen routerem... lecserélném Wifi 6 -ra. Mennyi lehet egy ilyen router értéke? El lehet ezt még adni egyáltalán?
-
vargalex
félisten
válasz
albinolynx #16815 üzenetére
Beállíthatod wifi kliensként, de akár USB tethering-el is (azaz a telefont USB-n kötöd a routerre).
-
albinolynx
senior tag
-
vargalex
félisten
válasz
albinolynx #16813 üzenetére
Több lehetőség is van:
- nem fut a gépeden a tftp szerver
- nem 192.168.0.11 a szerver IP címe
- nem wdr3600v1_en_3_13_31_up(130320).bin a file neve
- nem jó a hálózati kábel -
albinolynx
senior tag
válasz
vargalex #16812 üzenetére
Ez ismétlődik:
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.11; our IP address is 192.168.0.144
Filename 'wdr3600v1_en_3_13_31_up(130320).bin'.
Load address: 0x80060000
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
Using eth0 device
Loading: T T T T T T T T T T
Retry count exceeded; starting again
Using eth0 device
Loading: T T T -
vargalex
félisten
válasz
albinolynx #16811 üzenetére
Többször leírtuk és a wiki is felhívja a figyelmet, hogy ne erőszakoljunk fel bootloader-es firmware-t a routerre, mert akkor bootloop-ba kerül (nem tudja elindítani a kernelt a bootloader, hiszen a kernel helyén is egy bootloader van).
Soros konzolon most már jó helyen vagy, ezt kell követned.
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #16810 üzenetére
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... Too big uncompressed streamLZMA ERROR 1 - must RESET board to recovertpl
U-Boot 1.1.4 (Sep 9 2013 - 14:28:41)
U-boot DB120
DRAM: 128 MB
id read 0x100000ff
flash size 8MB, sector count = 128
Flash: 8 MB
Using default environment
PCIe Reset OK!!!!!!
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag934x_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
wasp reset mask:c03300
WASP ----> S17 PHY *
: cfg1 0x7 cfg2 0x7114
eth0: ba:be:fa:ce:08:41
athrs17_reg_init: complete
eth0 up
eth0
Autobooting in 1 seconds
tpl
db12x> -
albinolynx
senior tag
Sajnos volt egy kis szabadidőm és azt gondoltam milyen jó lenne a gyári fw-vel használni a routert. Nem lett jó. A router verziója v1.5. Én nagy bőszen felerőszakoltam a "wdr3600v1_en_3_14_3_up_boot(150518).bin"-t, hogy milyen jó lesz. Jelenleg villog minden led a power on kivételével.
Hogyan lehetne flashelni a gyári FW-t és az honnan is tölthető le igazából? -
mexel
veterán
Úgy néz ki sikeres lett az írás. működik jó sebességgel. Köszi a segítséget!
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Közben megtaláltam ezt az fw-t, megnézem a routerem típusát, de a lényeg hogy ne tegyek fel bootloaderes gyári fw-t a hivatalos oldalról. Ha pl ez fent van akkor sem lehet ráfrissíteni gyárival ( persze csak ha van újabb)
-
mexel
veterán
Sziasztok! Bekötötték az elvileg gigás netemet ( digi), és egy n600-asom van openwrt-vel. Szembesülnöm kellett vele hogy csak a töredékét hozza a router, megáll kb 250-nél a fel és letöltés is. Írták digis topikban és itt is utánaolvastam hogy openwrt-n nincs HW nat így nem is lesz jobb csak ha a gyári fw-t visszateszem.
A routeren fixen 1 gép lóg, plusz tv box, néha még egyy-kettő laptop, plusz a wifi használatban van.
Ebben az esetben csak a gyári fw lesz a megoldás ha a fel-letöltést szeretném kimaxolni? ( router nélkül kb 600/300 lesz azt hiszem -ezt kellene a routerrel is elérni ha tudni fogja)
A gyári fw visszarakása hogyan működik openwrt alól? Okozhat galibát? -
Wajk
addikt
kitartóak voltatok, srácok, gratula
-
albinolynx
senior tag
Hurrá, teljes siker!
Köszönöm az önzetlen segítségeteket, kiemelten neked Vargalex!
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest