Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
nOvOp
senior tag
Erre nincs senkinek ötlete?
Nagyon nehéz lenne egy laikusnak beállítani?
Igazából csak egy VPN-t szeretnék otthonra, amit távolról elérek a telefonommal. És lehetőleg olyan megoldással, amihez nem kell külön progi a telefonra, hanem a beépített (android 4.1.2) VPN-nel meg tudok oldani. Ha kell akkor regisztrálok egy másik dinamikus DNS szolgáltatóhoz, ha azzal könnyebb.
A válaszokat köszönöm.
(Frissítsem esetleg a tomato FW-t?) -
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #4897 üzenetére
Szevasz!
Telepítés nélkül, hogyan lehetne megnézni mi is van egy .trx -ben?
-
válasz
Gyurka6 #4896 üzenetére
Igen volt ilyen verzió, de sajnos nem tudok frissítési helyéről, ami meg nekem jelenleg van belőle, az legfeljebb RT-N16-ra jó!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=23.msg28#msg28
Persze lehet, hogy csak kutatni kellene, mert vannak azért fejlesztések, főleg Kínai területen, pl. múltkor is egyik fórumtársnak Tenda N80-hoz keresgéltem 8MB alatti Tomato-t, és közben véletlenül találtam Linksys EA6500-ra is, pedig eddig úgy tudtuk, hogy az EA szériához nem is létezik custom fw..
-
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #4894 üzenetére
okkés köszi!
-
-
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #4892 üzenetére
ohhh azt hittem a dual wan nem lesz gond a tomatonak
ebben tudnál segíteni ?
-
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
[link]
windows-ra van esetleg ennél könnyebb módszer hogy tomato-t futtasak asus rt-18u-n ?+
dual wan megoldható tomato-n ?ha esetleg van olyan firmware amit 3G-s usb stick-ek drivereivel is elláttak az lenne a legjobb
előre is köszi!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #4889 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
válasz
Tav-Csoves #4888 üzenetére
Szia!
Ezt Tomato-s routerrel nem tudod megoldani, mert nem ismeri az EAP-MSCHAP v2 hitelesítést! Ezen kívül WDS-hez kellene hozzáférés az eredeti UPC WiFree AP beállításokhoz is, azt viszont UPC letiltotta, csak nézni tudod, de állítani benne már semmit...
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Bátyámnak van rt n10u routere, ami tomatot futtat.
A kérdés az, hogy lehet e tovább osztani wireless-en a UPC Wi-free-t sugárzó wifik jelét?
WDSre gondoltam elsősorban.
Vagy vlan?
Az upc wi free rendszer titkosítási metódusával lehet gond.
köszönöm! -
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4886 üzenetére
Köszönöm!
Kikapcsolom . OK -
Az NTFS és a FAT támogatást kikapcsolhatod ha nincsen rá szükség, hogy ne is töltse be azokat a modulokat. Sőt lentebb a 3G modem supportot is...
Megosztani az USB and NAS -> File Sharing menüben tudod a HDD-t, illetőleg az FTP Server is aktiválható, sok adat mozgatásánál jól jöhet, mert az többnyire gyorsabb mint a Samba!
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Asus rt-n10u routeren Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-104 K26 USB Big-VPN fw van fent.
Gondoltam megpróbálkozom a VPN használatával, hogy telefonról tudjam használni, ha nem vagyok otthon.
Elolvastam ezt a leírást, melyet talán nekem a router beállításig kell elvégeznem (és el is végeztem, kivéve a "Bridge TAP with" beállítást, mert nekem olyan nincs a router beállításnál), mert az otthoni PC-ről nem szándékoztam használni (gondolom annak úgy sincs előnye). Bár kipróbáltam az otthoni PC-ről, és tudott is csatlakozni.
Viszont telefonról nem érem el. 4.1.2 android rendszerről próbálnám.
Regisztráltam a ipdns.hu címen. Nna, a többi már csak próbálkozás volt...
Elolvastam ezt az oldalt is, de itt még régebbi android van feltüntetve. A "Remota IP Address Range" résznél is ugyanazt kell beírni, ami a képen látható? Illetve az ipdns oldalról mit, hová kellene beírni? Tudtok segíteni, hogy hogyan tovább? -
csixy
addikt
Érdekes, hogy az Alex-féle swap partíciót a Gparted ismeretlen partícióként jelölte. Okát tudhatjuk?
Emiatt aztán mentés után belépve a gpartedbe egy msdos fat tábla felpakolásával nyitottam és újra alkottam mindent. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4879 üzenetére
Köszi! Akkor várás van. Jó lenne, ha működne, mert amilyen routereket adnak a szolgáltatók.... Nem tudom felfogni, hogy miért nincs egy olyan kütyüjük, amit RJ45 kimenetről, egy normális router wan -jához lehetne csatlakoztatni. Ehelyett ezeket a wifis mütyűrkéket erőltetik, méreg drágán. Azon kívül, hogy fingilingik, mégis, hogy csatlakoztassam hozzájuk a NAS -t, meg a Power adaptert?
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4880 üzenetére
OK
-
-
válasz
#79335424 #4876 üzenetére
Szia!
Nem Te bénázol, sajnos MIPS eszközökre még nincsen, ez már a második, vagy harmadik olyan kiadás Shibby-től, ahol előbb csak az ARM build-et fordította le, majd ha az hibátlannak bizonyul néhány napi tesztelés után, akkor jön a MIPS verzió! Szóval egyelőre várunk...
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4874 üzenetére
Mekkora legyen a /dev/sda3 a /opt partíciónak Ez is ext3 fájlrendszerű legyen?
és akkor a negyedik sor így nézzen ki?:
mount -t ext3 /dev/sda3 /opt
????????????
-
törölt tag
Sziasztok!
Mi a helyzet ezzel a 125 -ös build -del? Csak én bénázok, hogy nem találok letöltési lehetőséget (Linksys E3000)? Olvastam a changelogot és kíváncsi vagyok arra a 4g modem támogatásra.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4874 üzenetére
Köszönöm!
-
Igazából 128/256MB RAM mellé már felesleges, de ha gondolod meghagyhatod, ezt döntsd el Te! Nekem van, és aktív is, bár nagyon keveset használja a rendszer... Lehet az átparticionálással nagyobb kockázatot vállalsz adatvesztést tekintve, mint amennyit nyersz vele, ha letörlöd a meglévő swap-et!
Igazából a mountolást fstab-ból szoktuk megoldani, de ahol nincsen JFFS a szűkös flash memória miatt (gyanítom nálad is így van), ott van egy egyszerűbb megoldás is, az...
USB and NAS -> USB Support -> Run after mounting
menüt használva, ahova beilleszted ezeket...
umount /tmp/mnt/*
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /nasÉrtelemszerűen a partíciók sorszámát módosítanod kell, ha nálad másképpen van, és nem a swap az sda2, stb... Nem tudom Alex tool-ja milyen sorrendben csinálja! Amennyiben szeretnél optware-t vagy entware-t is telepíteni a routerre, úgy szükséged lesz tárhelyre az /opt mappa alatt is, amire elvileg egy külön partíciót szoktunk használni, de akkor sem történik semmi, ha a meglévő partíciót csatolod oda is, vagy akár csak annak egy almappáját bind-eled, az is ugyanúgy működni fog.
-
csixy
addikt
válasz
Intruder2k5 #4872 üzenetére
Linuxba bedugom és átalakítom (live linux CD-ről, hogy ne legyen jogosultsági probléma). Utána mi a teendő? A swap partíciót meghagyjam?
-
-
csixy
addikt
Van egy usb-s vinyóm Alex-féle kétpartíciós formázással (swap + adat). Hogyan kell paradicsomhoz mountolni?
-
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4868 üzenetére
Kipróbálom a nagyobb log mérettel, hátha valaminek köze van hozzá.
Miután lefuttattam a filerendszer helyreállító parancsot, az mit csinált? Hogyan állítja helyre a rendszert, adatvesztés nélkül? (#4804)
Ezt szeretném megelőzni. -
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4857 üzenetére
Ezt kilehet deríteni valahogy, mi okozza? Megvan az időpont, amikor leáll a vnstat, de tomato felől rövid volt a log és abban már nem láttam semmit se.
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #4865 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #4863 üzenetére
Szóval nullázni kellene a routert és elölről mindent visszatelepíteni?
-
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #4861 üzenetére
Bus error, valami nagyon fura van a routerrel mostanában.
-
-
Laybee
őstag
válasz
Intruder2k5 #4859 üzenetére
2128 pts/0 S+ 0:00 \_ grep lighttpd
Ez a válasz.
-
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Egy Asus N16-n van a Tomato 120-as firmware. Rtorrent fut rajta elég érdekes módon. Winchester beindítva elindul a seedelés, de magát az rtorrent oldalát nem érem el. Köszönöm a segítséget előre is.
-
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4855 üzenetére
A vnstat óta van ez
Az is fura, hogy ilyenkor router reboot után nem lehet az sda1-et bemountolni /opt-ra, ezek mind összefüggenek valahogy, csak nem tudom kideríteni hogy -
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4853 üzenetére
Köszi!
Most 443-n fut a Tomato, 80-on a lighttpd és 85-n az nginx. Remélem nem fog összekavarodni semmi se, jó ez így?. A lighttpd-nek beállítottam egy 24 óránkénti restartot, remélem így működni fog stabilan a naplózás. -
-
lehella
senior tag
válasz
lehella #4851 üzenetére
Beállítottam a lighttpd conf fileban a SERVER["socket"] == ":85"-t, majd leállítottam a lighttpd-t, a routert pedig újraindítottam. Ezután frankón bejött a Tomato admin, viszont a korábbi lighttpd index.php-ját nem tudom sehogyse előhozni. Nem is akarom, csak szeretném kideríteni hogy milyen beállítás csapja felül a másikét
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4845 üzenetére
nvram show | grep http_lanport
...
http_lanport=80 -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de létezik olyan MIFI eszköz, amire lehet tomato-t hegeszteni?
-
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4847 üzenetére
Van a lighttpd-nek egy conf file-ja, abban a 443 port szerepelt, ugye ide van kötve https kapcsán a Tomato admin is. Ezek nem változtak eddig, mégis csak most írja felül a Tomat admint is!
Amikor átírtam a lighttpd-t 444-re akkor ugyanúgy nem jött be 443-n a Tomato. Most távolról lescanneltem nmappal a portjaimat, 443-n fut a lighttpd, 85-n az nginx. Olyan mintha a Tomato admin felület lehalt volna. Délután megnézem pontosan hogy mi a státusz. -
válasz
lehella #4846 üzenetére
Visszaállítani legegyszerűbben úgy, ha belépsz a 192.168.1.1:123 porton, és átállítod oda, ahova akarod! Lehet PuTTY-ból is, de egyszerűbb az admin felületen...
vntstat-ot már jó régen használtam, vagy 6-7 éve még OLEG firmware alatt WL-500gP-n, pontosan nem is emlékszem hogyan is megy, de az már eleve időzítve fut cron-ból, ha jól csalódom, és úgy ír talán mysql adatbázisba...? Ezt tényleg nem tudom most hirtelen, utána kellene olvasni!
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4845 üzenetére
Megnézem délután
Hogyan tudom visszaállítani, ha esetleg azt mondja hogy a 123 porton fut mondjuk?
Miért hal le egy idő után a vnstat? Vagyis nem tudom pontosan, hogy melyik rész áll meg, de a statisztika nem frissül tegnap hajnal 1 óta. Ezt megelőlegezve, esetleg egy ütemezett scripttel újraindítható? Furcsa, hogy amikor megáll a vnstat, elkezd rendetlenkedni a lighttpd is -
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4843 üzenetére
A lighttpd-nél nem állítottam be ilyet, azért furcsa, pláne hogy eddig nem is ment így
Miután ezt átállítom 444-re, csinálok egy restartot neki, utána ezen a porton jön be a servere, a Tomato admin pedig még nem megy a 443-ról! -
-
lehella
senior tag
-
lehella
senior tag
válasz
lehella #4802 üzenetére
Sziasztok!
Újfent gond akadt a vnstat naplózásával, hajnal 1 óta nem frissíti a statisztikákat. Ugyan az utolsó statisztika mentése megtörtént 4 perce fájlrendszerbe, de nem annyira naprakészA router esetleges újraindításán kívül tudtok segíteni a hiba beazonosításában?
Az, hogy 1200Mhz-en ketyeg a CPU csak nem okoz ilyen instabilitást, 66 fokos a cpu. -
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #4839 üzenetére
nagyon köszönöm
-
válasz
martonzsolt #4838 üzenetére
https?
-
martonzsolt
tag
válasz
Intruder2k5 #4832 üzenetére
192.168.1.1/protected/rtorrent/ címen nem tudok, 404 oldalt ad, eddig windows gépen kábellel ment, most mac-en wifivel csinálja ezt
-
Tombi
őstag
válasz
Intruder2k5 #4833 üzenetére
köszi szépen
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4834 üzenetére
Köszönöm!
Az útvonal más volt, de sikerült kiollóznom netről: find / -name minidlna.conf -printSleep 5 az várakozási idő (sec)?
Illetve ez mit takar: #!/bin/sh ? -
-
-
válasz
martonzsolt #4829 üzenetére
Szia!
Természetesen igen! Fiam is WiFi-n használja...
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Gyakran előfordul, hogy a TV nem látja a DLNA szervert és ilyenkor fel kell mennem a router webes felületére és nyomni egy restart-ot a minidlna szerver menüpontjában.
A kérdésem az volna, hogy milyen szkript paranccsal tudnám ezt automatizálni? -
Tombi
őstag
Üdv. Nem vagyok nagy szakértője a témának, ezért röviden vázolom a helyzetet.
User szeretne az ASUS RT-N18U routerjén torrentezni usb külső vinyóval.
Ehhez, ugye ajánlott tomato fw telepitése, azt hiszem az AIO packban rtorrent kliens is van.
Ezt még be is tudom állítani, viszont a torrentet még nem próbáltam.
Ha valaki nagyvonalakban leirná a lépéseket megköszönném. (lehet részletes is) -
martonzsolt
tag
Sziasztok,
Wifin csatlakozó géppel be kéne tudnom lépni az rtorrentbe?
köszi
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok
Tudom nem itt kellene feltennem a kérdést de a másik fórumba nem kapok rá választ.
Van egy Asus Wl 500gp v1 routerem 2 antennásra szeretném építeni el is forgattam a c70ellenálást c95 irányba de nemigazán akar menni a második antenna. mit kellene tennem hogy menjen?
wl nosie parancsra -83-85-öt kapok. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #4825 üzenetére
Működik...
Azt én töröltem ki, mert azt írták hogy már lejárt.
Közben kiderült hogy két profilom van.
És idő kellett mire rájöttem melyik az ami aktuális.
Sajnos nem tudtam régen törölni a már nem szükséges profilt, és most sem tudom, de persze a jelszavát elsőre eltaláltam, hogy belekeveredjek rendesen.
Azt hiszem amúgy egy router restart oldotta meg a dolgot. -
válasz
z123456789 #4822 üzenetére
Mindennek a tetejébe még a hostname is invalid, tehát azt is törölték, vagy valami egyéb gebasz van! A manage hosts menüben megvan még a host?
-
norbszt
tag
Sziasztok
ARM-es routere is van entware [link]
Mivel nekem nincs jffs-em én így telepítettem :
wget http://qnapware.zyxmon.org/binaries-armv7/installer/entware_install_arm.sh
sh ./entware_install_arm.sh -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #4801 üzenetére
Szerencsére ahogy leírtam hogy elég volt a hibákból, 1 napra rá beszart az én DDNS címem is.
Nem értem el kintről, force next update, semmi.
Beléptem a fiókomba, ott pedig kérte hogy hitelesítsem az új e-mail címem. Nem is értem milyen új e-mail címem?
Akármit írok be, mindig ez a kép fogad.
Ráadásul a jelenlegi host címemre azt írja hogy lejárt, válasszak másikat. Viszont ha megváltoztatom, akkor meg a routerem ezt írja:
Elképzelhető hogy no-ip-éknél van megint valami gond? -
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok
Tudom nem itt kellene feltennem a kérdést de a fórumba nem kapok rá választ.
Van egy Asus Wl 500gp v1 routerem 2 antennásra szeretném építeni el is forgattam a c70ellenálást c95 irányba de nemigazán akar menni a második antenna. mit kellene tennem hogy menjen?
wl nosie parancsra -83-85-öt kapok. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4811 üzenetére
Akkor a motorosok nem nagyon használnak ASUS -t, vagy Tomato -t.
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #4809 üzenetére
Köszi! Legalább ez is kiderült. De gyanítom, hogy nem én kérdeztem először. Húsz év után, a 2005 -ös volt az utolsó évjárat a klasszikus VS1400 -ból. Sztem nincs olyan motoros, aki ne asszociálna rá a nickedből.
-
-
törölt tag
Intruder2k5:
Bocs, de furdal a kíváncsiság, muszáj rákérdeznem. A nickednek van valami köze a motorozáshoz? -
-
lehella
senior tag
Most nem tudom hogy mi történt, de az utolsó újraindítás óta nem a Tomato admin felülete jön be a szokásos cím https://192.168.1.1-re hanem a Web Server index.php-je. Ha áthelyezem máshova a php-t, akkor se jön vissza a Tomato. Erre tudsz megoldást?
-
lehella
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4803 üzenetére
Elpukkantottam, ezt adta vissza:
/dev/sda1: recovering journal
/dev/sda1: Inode 8, i_blocks is 16452, should be 12356. FIXED.8350 inodes used (6%)
96 non-contiguous inodes (1.1%)
# of inodes with ind/dind/tind blocks: 973/60/0
122318 blocks used (24%)
0 large files6232 regular files
692 directories
0 character device files
0 block device files
0 fifos
19 links
1417 symbolic links (1417 fast symbolic links)
0 sockets--------8360 files
Utána tudtam mountolni parancssorból. A log szerint hajnal három körül naplózott utoljára
Nem tudom, hogy mi történhetett
Köszi a segítséget ismételten -
-
lehella
senior tag
Sziasztok!
Valamiért gond van az USB mounttal a Tomato alatt. Napok óta nem bolygattam semmit sem, de egyszer csak azt vettem észre hogy nem megy a vnstat meg az mc puttyból, ezt találtam:Ez lenne az /opt, de egyszerűen az áramtalanítás meg az újraindítás sem segít láthatóvá tenni, még a mount -t ext3 /dev/sda1 /opt parancs se. Kérlek segítsetek hogy mi lehet
-
z123456789
addikt
válasz
zsolt501 #4800 üzenetére
Remélem tényleg csak valami apróság, mert nem szeretném mindig manuálisan átírni a címeket.
Nálam nem volt gond, és megmondom őszintén nem is figyeltem soha hogy változik-e az IP-m, viszont nem rég a fejemet adtam egy ismerősöm hálózatának beállítására, amibe beletörött a bicskám. Aztán Intruder gyors segítségének köszönhetően lassan kezdett összeállíni a dolog, és mikor 2 nap után minden működött, bejött ez a hiba, amire (távollétem miatt) ma jöttem csak rá. Szóval...elég volt már a hibákból, és akadályokból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kés topik
- További aktív témák...
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest