- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Tav-Csoves #10301 üzenetére
Kipróbáltam ac66u_b1 : katasztrófa Kb az 5. óta használhatatlan az én routeremmel. nagyjából semmi sem működik rajta. ppoe nem tud kapcsolódni, ha bármi beállítást csinálok, wifi nem hozza sebességet, random rebootol stb. kb 2 óra szenvedés után visszamenekültem a merlinre. azóta hibamentes
Megpróbáltam mégegyszer betölteni a fw-t, persze nvram törlés is volt... -
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #10225 üzenetére
[Itt] egy cikk.
-
válasz
Tav-Csoves #10223 üzenetére
A legegyszerűbb, ha kihúzod nála a netet
Viccen kívül meg: QoS(Quality of Service)-t kell beállítani. VOIP/Game-nél priort állítasz. -
czaki
tag
válasz
Tav-Csoves #9957 üzenetére
Köszi a választ, akkor nem egyedi eset. Nekem előtte 2019.03 vagy 04 volt azt hiszem, ott is tapasztaltam ilyesmit, csak ritkábban. A furcsa, hogy van a hálózaton egy RT-N12D1, oké, kevesebb szolgáltatást tud de atom stabil.
Azon is gondolkoztam hogy esetleg a Transmission terheli be a routert ezért csökkentettem a globális és torrentenkénti peerek számát (100/20 most a gyári 150/30 helyett), ez CPU terhelés csökkenést eredményezett ugyan, de az üzemi hőfok és a memóriahasználat nem változott.
Beütemeztem heti egy újraindítást is, de ezt még nem sikerült kivárnom, előbb kellett kézzel újraindítani sajnos.
-
mobilizmo
addikt
válasz
Tav-Csoves #9831 üzenetére
Köszi, akkor ez meg is oldódott.
Valószínűleg ha elolvasom is a change log-ot akkor sem tűnt volna fel, hogy ezért nem megy. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #9831 üzenetére
Eddig is root volt.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Tav-Csoves #9628 üzenetére
NG = new generation
első hsz linksyinfo-n:
"from version 2019.3 added support for Asus AC66U B1, AC68U (C1, E1) and Netgear R6400v2, R6700v3 -> subdir arm-ng"nekem is C1-et mutat. de annak semmi jelentősége. C1 és az E1 tökugyanaz a vas.
-
válasz
Tav-Csoves #9628 üzenetére
De, ez már csak részletkérdés. Ugyanígy működött RT-N12 esetén is. Ha nagyon zavar, át lehet írni az NVRAM-ban, és akkor E1-et fog mutatni.
-
válasz
Tav-Csoves #9626 üzenetére
Szia!
Melyik fw-t próbálod rátenni? Az E verzióra csak FreshTomato létezik, nem régen került be a támogatott modellek közé.
freshtomato-RT-AC68U-ARM_NG-2019.3-AIO-64K.zip
A korábbi 68U-ra való Tomato fw-k nem jók rá.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Tav-Csoves #9608 üzenetére
görgess már vissza kb 10-15 bejegyzést
-
golya87
őstag
válasz
Tav-Csoves #9572 üzenetére
Broadcom SoC van benne, meg van rá az esély. Viszont amióta Shibby nem csinálja, azóta elég döcögős a fejlesztés. Az AC66U_B1-ből okulva én nem várnék ilyesmire. Vedd az alapján a router-t, amit most tud.
-
akom
őstag
válasz
Tav-Csoves #9565 üzenetére
Szia!
Én a Linux Reader-t használom.
Sajnos a stabil verzióról nem tudni sokat.
kille72 otthagyta a FreshTomato csapatot, de szerencsére Pedro viszi tovább.(#9560) resTore.hu
Az itt leírtak szerint támogatott az AC68U (E1)
Pingelni tudod az eszközt? -
válasz
Tav-Csoves #9545 üzenetére
Üdv!
Hát... Nekem elég erős kétségeim vannak ezzel kapcsolatban, főleg ha a BroadCom-nak kellene lépnie, és már a driverben módosítani valamit. Na akkor szerintem sohanapján, esetleg csak az új hardverek támogatásába kerül majd be valamikor, de az se az idén lesz.
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #8960 üzenetére
Szia!
Én ezzel az USB kulcsos megoldással óvatosabb lennék. Saját tapasztalataim alapján ha sűrűn van írva (pl. naplózás miatt), akkor egy idő után elérhetetlenné válik, tönkre megy. Igaz, én eddig arra próbáltam használni ezeket, hogy a router naplózzon mindent egy USB kulcsra, de 5 (vagy 6) kidobott kulcs után áttértem az USB-s vinyó megoldásra. Az egyik helyen ez már 2 éve működik, mindenféle hiba nélkül.
-
válasz
Tav-Csoves #8958 üzenetére
Sajnos nem. Ilyen szinten (sőt semmilyen szinten) én nem ismerem a WordPress-t, de van saját topikja, talán ott kellene érdeklődni ez ügyben. Tomato-ban annyi a teendő, hogy a pendrive-ot fel kell mountolni, beállítani a webszerver root könyvtárát a pendrive-ra, a többi már szerintem WordPress kérdés.
-
válasz
Tav-Csoves #8956 üzenetére
Szia!
Nem tudom a WordPress motornak mire van szüksége, de szerintem működik. Régebben SMF fórumot tettem rá, azzal nem volt semmi gond. Webszerver, php, mysql van, kell még valami neki?
-
válasz
Tav-Csoves #8824 üzenetére
Szia!
Nem lesz baja...
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #8339 üzenetére
Szívesen veszünk minden hozzászólást, ami tudásanyag bővítésről szól!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #8338 üzenetére
Elnézést, hogy szaporítom a szót, csak idő közben arra jöttem rá, hogy a fenti hibát a port átirányítás hibája okozza.
Tehát hiába van jól beírva a táblázatba, Kille72 felé tomato alatt nem, Shibby felé Tomato alatt pedig ugyanaz működik. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #8334 üzenetére
Átszerkesztés:
Működik. Köszönöm szépen!
(Mindig Te Intruder2k5 mentesz meg! ... valamikor már jó lenne viszonozni tudnom... ) -
válasz
Tav-Csoves #8332 üzenetére
Az első routerben a második router wan ip címére állíts be a forwardot, a második routerben pedig a kliens ip címére, amire kell a nyitott port. A harmadik - switchként működő - routert figyelmen kívül hagyhatod ilyenkor.
-
válasz
Tav-Csoves #8330 üzenetére
Szia!
Amennyiben a második router jelenleg switchként működik, úgy csak az elsődleges routeren kell portforwardot állítanod.
-
válasz
Tav-Csoves #8231 üzenetére
Access restriction/Add és ott egy rule-nál be tudod kapcsolni hogy "disable wireless" a megadott napokon és időpontban.
-
válasz
Tav-Csoves #7760 üzenetére
Röviden...
1. Ha még nem lenne, akkor aktiválod és megformázod a JFFS-t.
2. A /jffs mappa alatt hozz létre egy opt mappát.mkdir -p /jffs/opt
3. Az Administration -> JFFS -> Execute When Mounted részbe írd be ezt:
mount -o bind /jffs/opt /opt
4. Majd PuTTY-ban futtasd le a következő parancsokat:
cd /tmp
wget http://qnapware.zyxmon.org/binaries-armv7/installer/entware_install_arm.sh
chmod +x /tmp/entware_install_arm.sh
/tmp/entware_install_arm.sh
opkg update
opkg install transmission-daemonHa ez megvan, akkor az admin felületen a transmission beállításainál felül, a Transmission binary path-t állítsd át Optware-re, és teszteld ezzel.
-
válasz
Tav-Csoves #7758 üzenetére
Sajnos passz. Milyen transmission, integrált vagy entware-be telepített? Én mindenképp megpróbálnám a másikat is.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #7700 üzenetére
Erről a hibáról lehet tudni valamit?
-
válasz
Tav-Csoves #6844 üzenetére
Én arra voltam kíváncsi, hogy ha a cube össze van kötve a routereddel és a routerre kötsz rá ethernettel egy gépet, akkor milyen a sebesség. És akkor kizárható lenne az interferencia. Tudom, hogy írtad, hogy nincsen, de jobb a biztos!
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6836 üzenetére
Tehát amikor az Asus-od mint AP működött, akkor is leesett a sebesség? Hogy volt rákötve a számítógéped? Kábelen vagy wifin keresztül?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6825 üzenetére
Ha az Asus-od AP-ként működik és NEM router-ként, akkor szerintem nincs korlát.
Tehát úgy gondoltam, hogy
- a cube-n beállítod a 192.168.1.1-es címet
- a cube-n letiltod a wifi-t
- a cube-n engedélyezed a DHCP-t
- az Asus-on beállítasz egy 192.168.1.2-es címet
- az Asus-on engedélyezed a wifi-t
- az Asus-on tiltod a DHCP-t
- az Asus egyik LAN portjába kötöd a cube-ból kijövő kábeltSzerintem így nem lesz korlát.
-
válasz
Tav-Csoves #6825 üzenetére
Ha a Tomato-s routeredre kötsz rá egy PC-t kábelen és küldessz neki egy speedtestet, akkor is ennyi lesz a sebesség?
Nem elképzelhetetlen a szolgáltatói korlátozás sem, a cube-t Te vetted, vagy ők adták?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6807 üzenetére
Igazándiból tökmind1, hogy wifi-n vagy kábelen keresztül kötöd össze az Asus-t és a cube-t. Hálózati szempontból az a lényeg, hogy az Asus-t mint AP-t használod (de erre igazán a cube is alkalmas) vagy az Asus-t mint router-t használod. IP szinten pl. a TTL-ből látja a szolgáltató, hogy a cube előtt van újabb eszköz (ami router-ként funkcionál) vagy sem. Ha van újabb eszköz, akkor csökkenti a sávszélt és kész. Nincs a cube-s előfizetői szerződésedben valami ilyesmi korlátozás?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6753 üzenetére
Akkor ez viszont szolgáltatói korlátozás lesz. Vod(k)afone?
Miért nem ARM-t használsz? Vagy ez az Asus nem ARM-es?
-
válasz
Tav-Csoves #6753 üzenetére
Hi!
QoS, stb nem aktív a routeren? Ez kábeles, vagy wifis sebesség?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6751 üzenetére
A kép alapján MultiWAN-os tomato-t használsz? Próbáltad NEM multiwan-os verzióval?
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6747 üzenetére
Elolvasva még 1x a leveled/hozzászólásod, nekem úgy tűnik, hogy a cube és az Asus között ill. Asus belső hálózatán is a 192.168.1.0/24 tartományt használod. Ezt régen csak a Linksys router-ek tudták normálisan kezelni, a mostaniak már nem.
Ennek valahogy így kellene lennie:
Tehát: cube LAN portjából megy egy kábel az Asus WAN portjába, ezen keresztül csak a 192.168.1.0/24 tartomány működik. Az Asus LAN portjából pedig mennek a LAN kábelek az asztali gép(ek)be és a LAN oldalon a 192.168.2.0/24 tartomány működik.
Továbbá:
- az Asus WAN oldalát fix IP-re állítanám, pl. 192.168.1.2
- a cube menüjében megkeresném a DMZ-t és a 192.168.1.2 címet beleraknám, így kivülről csak az Asus routered látszana -
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6747 üzenetére
Szívesen!
Újabb kérdések:
9. A cube menüjében nem lehet korlátozni az általad nem kívánatos portokat ill. protokollokat?
10. A cube menüjében van DMZ beállítási lehetőség? Azt esetleg próbáltad, hogy DMZ-be rakod az Asus routered WAN címét?
11. Amikor azt írod, hogy "a routerét pedig 192.168.1.2-re de akkor is csak 5 Mbit volt a le fel.", akkor ugye a 192.168.1.2 a külső (WAN) IP címe volt az Asus-nak? Itt most konkrétan arra célzok, hogy a cube és az Asus között legyen a 192.168.1.0/24 tartomány használva, az Asus belső IP cím tartománya pedig pl. a 192.168.2.0/24 legyen. -
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6739 üzenetére
Akkor néhány kérdés:
1. A cube-nak van valami konfigurációs felülete? Pl. web? Ehhez te hozzáférsz?
2. A cube publikus vagy privát IP címmel rendelkezik a WAN oldalon?
3. A cube a LAN oldalon milyen IP címmel rendelkezik?
4. A cube LAN oldalán be van kapcsolva a DHCP? Ha igen, akkor milyen IP tartománnyal dolgozik? Pl. 192.168.1.0/24 ? (ha a 3. kérdésre tudod a választ, akkor egy hálózati maszk is elég lesz)
5. Csak merő kiváncsigából (nem oszt, nem szoroz a hiba megtalálásában): a cube-n van wifi is? Milyen csatornán? Mi a titkosítása?
6. Az Asus router WAN oldala mire van állítva? DHCP? Vagy fix IP?
7. Az Asus routerednek mi a belső (LAN) oldali IP címe és tartománya?
8. Milyen hozzáférési korlátozások vannak érvényben az Asus routeren? (access restriction)Hirtelen ennyi, a többi kérdés majd ezután jön.......
-
tjsz
Topikgazda
válasz
Tav-Csoves #6736 üzenetére
Szia!Hogy kötötted össze? Wifi? Ott hogyan? Wireless client? Vagy wireless ethernet bridge? Melyik tomato fut az egyes eszközökön?Üdv: SzabiNem olvastam a korábbi bejegyzésed.
-
nOvOp
senior tag
válasz
Tav-Csoves #5893 üzenetére
Ok, köszi. Egyenlőre most csak kipróbálnám, hogy van-e változás. A lényeg most, hogy gyorsan vissza tudjam állítani a próbát követően.
És mi is lesz a felhasználónév és jelszó? -
válasz
Tav-Csoves #5803 üzenetére
Látom write only-ban vagy.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #5067 üzenetére
Semmilyen lehetőség nincs, hogy publikus ip-t kapjak!
-
válasz
Tav-Csoves #5057 üzenetére
Szia!
A 3G szolgáltatók többnyire tiltják a távoli elérést, ezt már kibeszéltük anno a 1043ND topikban. Talán az egyiknél lehet kérni publikus címet, plusz pénzért, de csakis üzleti csomag mellé, a többinél nincs ilyen lehetőség sem.
-
lehella
senior tag
válasz
Tav-Csoves #5042 üzenetére
Ezt látom Shibby oldalán mai dátummal:
"Mipsel`s version has been fixed, re-compiled and re-uploaded on server." -
válasz
Tav-Csoves #5036 üzenetére
-
válasz
Tav-Csoves #5036 üzenetére
SSH-n sem éred el?
Nem állt vissza default 80-ra?
-
válasz
Tav-Csoves #5030 üzenetére
Szia!
Bandwidth Limiter menüben? QoS menüben?
-
válasz
Tav-Csoves #4888 üzenetére
Szia!
Ezt Tomato-s routerrel nem tudod megoldani, mert nem ismeri az EAP-MSCHAP v2 hitelesítést! Ezen kívül WDS-hez kellene hozzáférés az eredeti UPC WiFree AP beállításokhoz is, azt viszont UPC letiltotta, csak nézni tudod, de állítani benne már semmit...
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #4788 üzenetére
Nem tudod jobb helyre tenni? Nem rossz kis vas az pedig.
Wifiben a mostaniak sem hoznak sokkal többet szerintem. -
zambozoli
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #4777 üzenetére
Csak javaslat!
Próbáld áttenni a wifit a 3-as csatornára és engedélyezd a 40Mhz-et is.
Ha nem javul próbálj egy jobb helyet keresni a routernek, mert a te jeled (-70dBm) is vékony!
Esetleg próbálj meg nagyobb nyereségű antennát feltenni (ettől azért csodát ne várj).
Nálam 10m-re van a router bent a falban és -40dBm a jel a másik 8-10 Wifi mindenki -70- -90dBm-el megy.Az 5GHz is csak akkor lesz jó, ha közelebb vagy routerhez. Az 5GHz kb. fele távolságon üzemel jobban mint a 2,4GHz.
Nálam volt 5GHz-s router, de 5Ghz-en ugyanabból a távolságból az átviteli sebesség kb. fele volt, mint a 2,4GHz-nek. Az 5GHz-t sokkal jobban zavarják a tereptárgyak (fal, stb) mint a 2,4GHz-t. -
válasz
Tav-Csoves #4725 üzenetére
Az előbb azt kérdezted, hogy mit kell aktiválni a távoli eléréshez, és erre válaszoltam fentebb a két képpel! Láttad azon a DHCP/DNS Server-t? Ha kellene az is a távoli eléréshez, akkor ott lenne, hidd el...
-
válasz
Tav-Csoves #4723 üzenetére
-
válasz
Tav-Csoves #4718 üzenetére
Semmi köze a távoli eléréshez, ellenben a network-ot restart-olja amikor állítod ezeket, tehát lehet, hogy ez segített...
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #4718 üzenetére
Nem hiszem!
Nálam az első nincs kipipálva és simán megy kívülről. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #4717 üzenetére
második és a harmadik pipa volt a hunyó.
-
válasz
Tav-Csoves #4690 üzenetére
Maga az elérés működik, bár frissítve már régen volt, mert vagy két hónapja nem változott az ip címem...
-
válasz
Tav-Csoves #4213 üzenetére
Nem használok Androidot, így ezt a részét passzolom!
-
válasz
Tav-Csoves #4211 üzenetére
Mármint egy file-ba a kettőt? Ennek mi értelme lenne?
-
válasz
Tav-Csoves #4209 üzenetére
Van egyszerűbb megoldás is!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=46.0Kulcs generáláshoz használhatod a routeren az alábbi parancsot is!
openvpn --genkey --secret /nas/static.key
-
beleszólok
senior tag
válasz
Tav-Csoves #4207 üzenetére
https://help.ubuntu.com/community/OpenVPN#Generating_Certificates
Így is?
(bár épp azt nézem, hogy maga az openvpn is tud kulcsot generálni, nem kell hozzá az openssl-t használni) -
beleszólok
senior tag
válasz
Tav-Csoves #4205 üzenetére
Openssl. Szerintem.
-
válasz
Tav-Csoves #3797 üzenetére
Talán mert nem ismeri a Tomato?
Pontosabban az ARM buildben láttam, hogy az ismeri, de MIPS routereken nem megy!
-
válasz
Tav-Csoves #3793 üzenetére
Nem értem, hogy ez neked miért probléma? A HDD így van kitalálva, ez a dolga! Egyébként az ext3 fs lényege, hogy amennyire lehet, egyben írja fel az adatokat, ezért is nem kell elviekben töredezettség mentesíteni!
-
válasz
Tav-Csoves #3791 üzenetére
Én torrentezéshez nem vagyok a flash meghajtó híve! Ismerősnek is három SSD-t vágott tönkre nem egészen egy év alatt az RT-N66U!
-
válasz
Tav-Csoves #3774 üzenetére
Szia!
Azért ez így ebben a formában nem igaz, csak a weboldalon lévő keresőjüket frissítik ritkán, de ftp-n keresztül elérhetők a frissebb kiadások is!
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/Illetőleg ugyanez elérhető a weboldalról is, csak a kereső nem tud róla!
http://www.dd-wrt.com/site/support/other-downloads?path=betas%2FPersze mindettől függetlenül én is a Tomato-t ajánlom!
-
válasz
Tav-Csoves #3664 üzenetére
Amennyiben a HDD a routerre van kötve, és azt megosztáson, ftp-n keresztül éred el, úgy bármi felismeri, mert a filerendszert a routeren futó kernel kezeli! Amennyiben az eszközt PC-re kötöd USB-n, úgy Linux lévén az Ubuntu felismeri, de Windows-hoz külön programot kell telepíteni neki, hogy lássa a tartalmát!
-
válasz
Tav-Csoves #3661 üzenetére
Szia!
NAS-ra, vagy a router /nas mappájába csatolni? Nem mindegy! Előbbinek semmi köze a témához, utóbbihoz ext3-mat ajánlok!
-
válasz
Tav-Csoves #3524 üzenetére
OK, nincsmit! Mondom, a BW adatokat nyugodtan mentsd el, az láthatóan csak a jelenlegi szabad helyed, mintegy tized részét foglalja majd el! Annyi, hogy akkor kliensekre bontva nem tudod majd visszanézni, de a havi, heti, és napi összesített adatok benne lesznek, tehát a Bandwidth menü alattiak!
-
válasz
Tav-Csoves #3522 üzenetére
Akkor azt javaslom, hogy csak a Bandwidth adatokat mentsd, az 1-2KB, az IP Traffic-ot most inkább ne, mert lehet az kapásból megtöltené! Ha megtelik, akkor semmilyen beállítást nem tudsz majd módosítani a routeren, amin megeshet, hogy csak a reset segíthet majd, és akkor minden elvész, csak a szűz Tomato marad, mint amikor feltetted!
-
válasz
Tav-Csoves #3520 üzenetére
Talán nem fog betelni, a mentés mérete nem nagyon változik! Nálam a fentebb látott bő fél év mentése jelenleg 1+20KB helyet foglal el a JFFS-ben! Ebből 1KB a Bandwidth, 20KB pedig az IP Traffic adatok mentése!
Hogy állsz szabad hellyel az NVRAM-ban?
Nekem 24 órára van téve!
-
válasz
Tav-Csoves #3518 üzenetére
Nem! Ha azt bepipálod, akkor törli a jelenleg meglévő adatokat, és új file-t kezd!
-
válasz
Tav-Csoves #3515 üzenetére
Szia!
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?topic=45.0
Viszont ha éppen olyan fw-t használ valaki, ahol nincs JFFS, akkor csak az NVRAM-ba tudja menteni!
-
válasz
Tav-Csoves #3506 üzenetére
Szia!
Az Access Restriction menüben Layer7-el tudod tiltani, ha az nem segít, akkor esetleg a tracker url-ek tiltása lehet részleges megoldás!
-
válasz
Tav-Csoves #3378 üzenetére
Nem! Egyrészt a 150Mbps csak egy úgynevezett linksebesség, de az ezen átvitt adatok nem mind a felhasználó számára hasznos adatok, hanem tartalmaznak egy csomó dolgot, ami a titkosításhoz, illetőleg egyáltalán a rádiókapcsolat fenntartásához szükségesek, a kliens és a router közt! Ideális esetben, ha mondjuk nincs semmilyen zavaró tényező a környéken, és a kliens nagyon közel van a routerhez, tehát kiváló minőségű és erősségű a vett jel, akkor a 150Mbps linksebességen átvihető hasznos adat sebessége, valahol 60-80Mbps közt lehet, és ez az, amit mondjuk a Total Commander is kimutat másoláskor! Gondolom Te is nem egyszer találkoztál már ilyennel, hogy a Windows az óra mellett azt jelzi ki, hogy kapcsolódtál 150Mbps sebességgel, de a valós átvitel sosem lesz annyi! Na most, ez csak az egyik része, a LAN<->LAN irányú forgalom! A WAN<->LAN megint egy másik téma, az az RT-N10U esetén, a WiFi-től függetlenül, kábelen sem lesz nagyon több, mint 65Mbps, mert egyszerűen a SoC (ez a router processzora) ennyire képes! Jó példa erre a 300Mbps WiFi-vel rendelkező RT-N12 D1, aminek viszont a SoC-ja, RAM-ja, ugyanaz mint a Te RT-N10-esedé, így aztán hiába tudna Wireless-en a valóságban is elérni 100-110Mbps tempót megfelelő klienssel, azt csak LAN<->LAN irányban fogja tudni, mert a SoC miatt WAN<->LAN irányokban az sem fog 65Mbps fölé menni!
Röviden!
Ez a 65Mbps nem a WiFi, hanem a processzor korlátja!És mivel ez a router (és az RT-N16 ugyanígy) egyébként sem hardver NAT képes, így jelentős eltérés nincs a gyári, és a 3rd party szoftverek közt, tehát nem a Tomato miatt van!
-
válasz
Tav-Csoves #3376 üzenetére
Igen, az RT-N16 felső vége valahol ~140Mbps körül van!
-
válasz
Tav-Csoves #3374 üzenetére
Szia!
1. Nem, nem lehet, és ráadásul silány Realtek Chipset-es, így aztán nem csak Tomato-t, de semmi más custom fw-t se lehet rátenni!
2. Nem bírja ki, annak valahol 65Mbps körül vége van!
-
válasz
Tav-Csoves #3292 üzenetére
De egyébként időközben visszakapta a domain-ek felügyeleti jogát a no-ip, az M$ belátta, hogy ezzel a feladattal nem tud megbirkózni, így aztán marad minden a régiben!
-
Gyurka6
őstag
válasz
Tav-Csoves #3351 üzenetére
OK!
(Gondolom a böngészőből lehet frissíteni az oldalukon...) -
Gyurka6
őstag
válasz
Tav-Csoves #3337 üzenetére
Hali !
Neki kezdek... Közben már látom, hogy pont a lényeges sor nem fér ki...
-
válasz
Tav-Csoves #3337 üzenetére
Ennek a fórumnak is van saját képkezelő rendszere, a hozzászólás szerkesztőben, a smile-k alatt!
-
Gyurka6
őstag
válasz
Tav-Csoves #3301 üzenetére
Megmondod hogyan illesztetted be a képet, én is beillesztem...(eddig nem sikerült!)
-
Gyurka6
őstag
válasz
Tav-Csoves #3298 üzenetére
Hali!
Van itthoni ingyenes is : ipdns.hu és dyndns.hu, esetleg és nem leterheltek....
-
válasz
Tav-Csoves #3287 üzenetére
Mi több, az egész www.noip.com nem érhető el jelenleg!
-
akom
őstag
válasz
Tav-Csoves #3255 üzenetére
"...ilyen tartós sugárzás egészségkárosodáshoz vezet."
Ezt hol olvastad? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Egyébként a sebesség probléma megoldódott, szépen hasít 10ből 8al.
Szóval ez volt a gond
De a sugárzás aggaszt.
Viszont nagyon köszönöm szépen a segítséged kedves Intruder2k5!!! -
válasz
Ebben sajnos nem tudok segíteni, fogalmam sincs, hogy hol lehetne ez ügyben segítséget kérni!
-
válasz
Tav-Csoves #3252 üzenetére
Úgy állítsd be, hogy ami fizikailag közelebb van a TP-LINK-hez (gondolom akkor ez az egyik szomszédé lehet), azt tedd a 11-es csatornára, amelyik pedig messzebb van, azt tedd a 6-osra!
-
válasz
Tav-Csoves #3250 üzenetére
Na basszus, itt három router, azonos csatornán van! Ez így nem jó, mert zavarják egymás forgalmát! Mind a három a sajátod?
-
válasz
Tav-Csoves #3248 üzenetére
-
válasz
Tav-Csoves #3246 üzenetére
OK, akkor lássunk egy képet a második router mellett, inSSIDer-el!
-
válasz
Tav-Csoves #3244 üzenetére
Ez felettébb érdekes, nem igazán értem a dolgot! Ettől lehet már az is gyorsabb lenne, ha WiFi-n lennének összekötve a routerek...
szerk.:
Még azt megkérdezem, hogy a második routerre csatlakozva, kábellel mérsz sebességet? Vagy arra már WiFi-n csatlakozol? Ha netán így lenne, jó lenne kábelen is mérni! -
válasz
Tav-Csoves #3242 üzenetére
Az igazat megvallva nem nagyon... Azért javaslom, hogy fogd meg a másodlagos routert, vidd oda a fő router mellé, és egy próba erejéig kösd össze őket egy másik kábellel, és próbáld meg úgy! Egyébként milyen routerekről van szó?
-
válasz
Tav-Csoves #3237 üzenetére
Én leellenőrizném azt az UTP kábelt, jók-e a színsorrendek, stb... Sok esetben előfordul, hogy PC-nek nem okoz gondot egy úgymond "nem tökéletes" kábel bekötés, de a router már nem tud megbirkózni vele!
A beállítások jók így első ránézésre! A Tomato órája beállt a pontos időre a második routeren a Status oldalon?
Nem, a portok nem okoznak gondot!
"A mellék routert csak a fő routeren lehetett elérni,"
Ezzel a beállítással a második router nem oszt ki IP címeket, tehát ha önmagában kötöd egy gépre, vagy csatlakozol a wifijére, úgy, hogy az nincs összekötve az első routerrel, akkor nem kap a kliens ip címet, tehát csak fix ip beállítással tudsz bármit is használni! Ez normális működés! -
válasz
Tav-Csoves #3227 üzenetére
-
válasz
Tav-Csoves #3225 üzenetére
Szia!
Délután, most meló van...
Egyébként nem próbáltad switch módba tenni a második routert? Csak mert, ha jól értelmezem, akkor azon (is) Tomato van... Vagy mindenképpen kell a másik elkülönített alhálózat?
-
válasz
Tav-Csoves #3116 üzenetére
Szia!
Nem vagy vele egyedül...
https://forum.transmissionbt.com/viewtopic.php?f=8&t=10539
http://tomatousb.org/forum/t-309281/whitelist-in-tomatoDe egyébként ott írja, ki kell kapcsolni a white list-et, vagy pedig minden IP címet engedélyezni kell!
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": false, -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #2959 üzenetére
megoldva.
<= Wan Type: Static IP adress. / pedig, mikor disabled volt, és az 1.ben mac adress szerinti IP szabály élt, még akkor se volt stabil. Elnézést, a sok egymásutáni commentembőll. Sok volt belőlem... Most pssszt leszek.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Tav-Csoves #2957 üzenetére
Hali!
Elvileg usa 1-11 csat. 200mW.(23dbm?)
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #2956 üzenetére
Hiba megoldva: nem szerette a Japan-t mint helységet. Melyik az-az állam, amit ha beállítok, akkor nagyobb lehet a mW kimeneti teljesítmény?
köszönöm.
-
válasz
Tav-Csoves #2920 üzenetére
OK, szívesen!
WDS-t sosem próbáltam még, jómagam ki nem állhatom a WiFi-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest