Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
Nem tudom, hogy aktuális-e még ez a projekt (elkezdtem elejétől olvasni a topikot és ennél tartok most).
Azért leírnám ami eszembe jutott hirtelen.
- Más is javasolta a hangjelzést, ami hasznos lehet (hangerő maxra persze hozzá). Emellett még hasznos lehet fényjelzés is (beacon), a flashlight és/vagy kijelző pár másodpercenkénti villogtatásával.
- Akkuszint figyelés/takarékoskodás. Vészhelyzetben ki tudja, mikor ér oda valaki aki segít. Ezért a sok energiát igénylő dolgokat vagy kikapcsolnám egy idő után (gps, net, bluetooth stb.), vagy ha egyszer lefutott aminek kell, akkuszint függvényében működtetném csak.
- Minden más profilt érdemes lenne kilőni. Ha lehet, akkor alkalmazásokat is (navigációs program, zene).
- Mivel lehet, hogy nem aktiválódik magától, manuálisan is elérhető kellene legyen valamiképp. Bizonyos Samsung telefonokban (strapa-telefon) úgy oldották meg, hogy ha felváltva többször megnyomod a hangerő fel-le gombokat (talán 5x?) akkor kapcsol be a segélykérő funkció. Ez azért jó, mert baleset esetén nem biztos, hogy van rá módod, hogy a képernyőt tapogasd. És törött kijelzővel is használható.
- Az sms-ek elküldése után rákérdezhetne, hogy hívja-e a segélyhívó számot (112) és választól függően (/timeout) tárcsázná kihangosítva. A kapcsolás után pedig vagy te beszélhetnél, vagy automatikusan ismételgetne* egy beállított szöveget (hozzá felolvasva a koordinátát/címet).
- Mind az sms-nél, mind ez utóbbinál valamit ki kellene találni arra, ha nincs koordináta valamiért.
- Az elküldött/felolvasott információk közt érdemes lenne szerepeltetni személyes adatot és/vagy valakinek az elérhetőségét. Így esetleg mástól is szerezhetnek infót, hol vagy, illetve tudják kit kell értesíteni, hogy kérsz-e újraélesztést/szervdonor vagy-e... (bocs)* Feltétlenül ismételni kell addig míg nem szakítják meg a vonalat, mert nem biztos, hogy egyből kezelő veszi fel!
Más:
Újdonsült Tasker és android használóként próbáltam magamtól összehozni apróságokat.
Egyik, az automatikus éjszakai mód.
Ezt úgy állítottam be, hogy h-p, 22:00-7:00 közt airplane+mute.
Ha jól veszem észre, akkor így vasárnap éjfélkor aktiválódni fog, ellenben péntek éjfélkor meg kikapcsol?
Ha közben be akarom időnként kapcsolni a netet, akkor ahhoz külön profilt kell csinálnom, egyben nem lehet valamiként megoldani? Ha az airplane be van kapcsolva, attól még egy wifi bekapcsolás működni fog?A másik, amivel próbálkoztam, a hívás közben "arccal lefelé" kihangosítóra kapcsolás.
De azt tapasztalom, hogy ha a fülemtől egyből leteszem, akkor nem minden esetben kapcsolja át.
Olyan, mintha a proximity szenzor aktiválása blokkolná a helyzetet érzékelőt.
A készülék Samsung Galaxy S Advance, gyári 2.3.6-tal.Ha jól sejtem, egyébként jobban járok, ha majd szétszedem külön offhook profilra és onnan kapcsolt továbbiakra (a szenzorok miatt)?
Egyébként nincs hozzá valami editor pc-re? A direkt xml szerkesztésen túl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F7 – bajnokesélyes
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ELADÓ Gamer Konfig
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest