Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért ez nem általános, pl. a saját üzletemben anno a kártyás fizetés bevezetése után nem emeltem árat.
Legyen a termék ára annyi, amennyi az árcédulán fel van tüntetve, függetlenül attól hogy kártyával vagy kp-val fizetek. Ezt írja elő a hatóság is, és így a korrekt a dolog.
Amúgy a banki jutalék összege változó, kisebb forgalmú üzletekben lehet 3% környéke is, én anno amikor ezzel foglalkoztam (már nincs meg a boltom) 2.4%-ot tudtam kipréselni a CIB-től. Ez alá csak akkor mentek volna, ha statikusan jóval nagyobb kártyás fizetéses forgalmat tudok felmutatni a meglevőnél. Manapság nem tudom hogy mennek a dolgok, de gondolom nem esett be csak úgy 1% alá mindenhol.
-
Zoltn
senior tag
Tudtam, hogy valaki nem fogja kibírni és beleköt ebbe a mondtba! Nem nyelvtan órán vagyunk, mindenki érti miről van szó.
A reklamációm idejében éppen elérhető volt a szóban forgó ssd, egy sor levélváltás után tűnt el a kínálatból. Nem fura?
Meg engem mint fogyasztó nem nagyon érdekel, hogy hány beszállítóval dolgoznak, én velük kötöttem szerződést a vásárlással, nem mással.
És nem köztudott! Honnan kéne nekem tudni, hogy nincs készletük?! -
spanyoll
addikt
Értem én, csak az ingyen szállítás nem a legjobb, ha nem vagyok itthon fixen egyik nap sem.
@gyurkikrisz: Nem. Vagy értesíteni időben, vagy ha már beszopattak, akkor ilyen alkalmakra tartani vagy egy 5%os kuponkódot vagy egy mittomén 500ftos kupont, amivel "kárpótolnak".
Nem mintha szükségem lenne rá, hanem az nem tetszett, ahogy vásárlóként kezelnek. -
ACE-
addikt
Az egér bill. combó nem jó példa, mert ott a fődarab mindkettő, az egér és a bill. is, viszon egy videókártyánál aligha lehet fődarab egy kábel, vagy egy átalakító, ha az nem szükséges a rendeltetésszerű használathoz... így véleményem szerint meg sem kell őrizni, az tartozék. Egyébként sem vonatkozik a garancia a tartozékokra, vagy az rövidebb. De ha tudsz jogszabályt, ami ennek ellentmond, akkor lássuk. Szerintem garanciális érvényesítésnél bőven elég a fődarab, ami meghibásodott. Dobozt sem szükséges megtartani.
-
Labolt
csendes tag
Hogy törött volt, azt ti állítottátok. És ragaszkodtatok is ehhez az állásponthoz. Mert a forrasztógép sohasem hibázhat, a forrasztóanyag sohasem lehet hibás, aki becsomagolta a terméket sohasem nyúlhat rá rosszul az alaplapra.
De a vevő az mindig sunyi, hozzánemértő és csak ki akar cseszni a bolttal.
Tényleg az én hibám volt. hogy ennyire alaposan nem néztem át, és majdem egy évig hagytam a polcon.
1500 Ft volt. Nem haltam bele. De az fáj, hogy egyből az volt feltételezve rólam, hogy tuti én b@sztam el.
És az ártatlanság vélelme?
Dolgoztam én is a pult azon az oldalán. Találkoztam simlis vevőkkel én is. De olyannal is, aki tényleg vétlen volt. És egyiknél sem azza keztem, hogy 'felhasználói' hiba. -
Honnan veszed hogy nem kérdeztem erről az ASUS-t? Ahogy az Ipon jelezte felém hogy hiányzik a matrica azonnal megkerestem az ASUS-t. Ezt a választ kaptam tőlük:
"Videokártya esetében nem igazán van jelentősége a szervizelés kapcsán a matricának a csehországi szerviz nem foglalkozik vele."A kártyán sajnos nem is néztem a matrica meglétét mielőtt visszaküldtem, eddig nem is volt ilyen kártyám amin erre figyelni kellett volna. A csavarok és a kártya ahogy a nagy felbontású képen is látszik sértetlen:
Nem állt érdekemben eltávolítani a matricát és a kártyán is látszik hogy nem volt szétszedve és minden csavarfej sértetlen. Pár nap múlva fel is kínált az Ipon egy GTX970 kártyát. Ha a matrica probléma lett volna akkor nem kínálnak fel pár napon belül egy másik kártyát, hanem azonnal szóltak volna hogy a matrica hiánya miatt feltételesen veszik át, amit nem tettek meg.
-
Sylektria
újonc
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT HX318C10FBK2/8
Nem magával azzal van a gond, hogy pénteken megrendelt termék csütörtökön küldik el a futárnak, hanem én folyton kérdezgettem őket emailben, hogy mire várható. Először ugye pénteki megrendelést keddre írták, majd kedden emailt írva (mivel nem érkezett meg) azt írták, hogy a termék hétfőn beérkezett (memória), kedden beszerelték, másnap küldik a futárnak következő munkanapon várható a termék, tehát csütörtökön. (mondjuk ha tudom, hogy 2 napig tart bepattintani egy ramot akkor hozhatták volna külön is). Arról nem kaptam információt, hogy ezzel az új rammal tesztelték is-e a gép normális műkődését, mivel lehet hogy nem csak a memória volt a hibás a számítógépemben, mert ugye ebben az esetben az ügyfél, tehát én nem idegeskednék, de ugye erről nincs információm. Az meg, hogy muszáj volt már vennem egy memóriát a gépembe, hogy több mint 1 hónap múlva tudjam használni És még semmi hír a meghibásodott memóriáról az meg nevetséges.
-
Mivel ez (feltehetően) nyilván munkaidőben lenne ez lehetséges, vegyek ki egy szabadnapot azért, hogy elöttem derüljön ki, hogy nem hajtották korrektül végre az alaplap letesztelését, és ültek a deszkán egy hónapot?
A garanciafutár miatt nem mondom, hogy nekik ez nem került eddig pénzbe, de ezzel együtt sem vagyok meggyőzve, hogy ez a részükről korrektül volt kezelve. Mivel az alaplap nem az én gépemből hiányzik (viszont már nagyon hiányzik), és meg kell oldani a problémát (amit kétlem, hogy gyorsan meg tudnék oldani az Ipon garanciakezeléssel), gazdaságilag mérlegelve arra jutottam, hogy veszek egy használt deszkát, beépítem azt, és innentől messze elkerülöm őket.
Anyagilag talán rosszabbul jövök ki, mintha végül mégis bebizonyosodna, hogy garanciális probléma állna fent, viszont nem szúrok el legalább egy szabadnapot emiatt, és nem húzódik tovább az ügy (másfél hónapja immár, és ha el is ismerik, hogy garanciális a deszka, akkor sem hiszem, hogy egyből cserélik, hanem elküldik a gyártónak), végre lesz a gép tulajának egy működő gépe....
-
Gabesz87
veterán
Én nem állítottam, hogy az ipon tehet róla. Nyilván peches voltam, és kifogtam egy hibásat. Máshol is előfordulhatott volna...csak kicsit dühít a dolog, ennyi.
(#8616) ACE-
Nem szoftveres. A control panelben végignyomogatva a gombokat, mind jó, felvillan az adott szám, kivéve azt az egyet. Ill. játékban sem tudom beállítani, nem érzékeli, hiába nyomkodom. Meg más a nyomásérzete is, mint a többinek. Nem kattan, mint némelyik gomb, ill. semmi ellenállást nem érzek, ahogy nyomom. -
graver40
csendes tag
Így is lehetne nézni, csak éppen van egy aprócska bibi: azért az árért amit visszakapok, nem tudok venni egy ugyanolyan teljesítményű alkatrészt. Szóval egy érdekes összeget elköltök a boltnál a komplett gépért, amelynek még a garanciája messze nem járt le, és örüljek, hogy egy évig lehetett használni? Vagy fizessek rá, hogy tovább használhassam?
Talán akkor igazad lenne, ha a termék mostani árát kapnám vissza, amiből akár máshol tudnék venni egy ugyanolyat. -
Azért ez így nem igaz. Úgy egy éve nem vásárolok nálatok, de máshol is kedvesek velem, és egyébként Te is mindig az voltál, szó se róla.
Többet nem kell fizetni máshol sem (már), bár az igaz, hogy néha 1-2 nappal tovább tart így a dolog.
Értem én, hogy nem számít, hogy azt az évi 1-2 milliót máshol költöm el, mert megnéztem az elmúlt évek közölt árbevételeit, és tudom, hogy ez csak apró pénz nektek, ettől függetlenül szívesen mentem volna hozzátok továbbra is, még ha 1-2 ezressel drágább is nálatok az aktuálisan szükséges termék, de sajnos máshogy alakult.
Üdv!
-
vasi89
őstag
Nem, ez egy általános példa volt de mindegy. Ezután nem is tudnak kedvesek lenni hiszen nem járok oda. Amíg jártam addig lehettek volna de igen inkább kifizetek a konkurenciának 500ft-al többet
Mert ugye már nem egyeduralkodó az ipon sem, van jó pár bolt hasonló árakkal és legalább mosolyognak az emberre...
@h1mpi: igen ez így rendben is van de Ők meg sem próbálnak törekedni, ha 50% elégedett náluk akkor lehet sokat mondok...
-
trancer
csendes tag
A Fogyasztóvédelem nem adott igazat a boltnak (nekem se) mivel nem illetékesek az ügyben.
Azt írták, hogy vigyem bíróságra, polgári peres eljárásban tudom rendezni az ügyet.Szerettem náluk vásárolni, nekem a garanciális ügyintézésükkel és a hozzáállásukkal van problémám.
-
bluyoo
nagyúr
"ha ezt írta" Szó szerint ezt írta, azért az idézőjel!
Mindenesetre nekem (kivételesen) nem a jótállás, jótállási idő a "gondom". Bár valóban felmerült, hogy így sima ügyintézés lenne vagy sem.
Az én gondomon a bolt nem tud segíteni, mert ...., az Asus meg ugyancsak elhajtott, mert Kínába szánt terméket vettem az iPon-tól!
Neked ez szarkeverés vagy nem (bár ez hogy jött ...), azért nem hajlandók segíteni mert Kínába szánt termék ....
Most ez a kamionról leesett árus dolgot kicsit túlreagáltad szerintem! -
bul07
nagyúr
Közvetlen szervizelést viszont elutasíthatja a gyártó annak ellenére hogy magyar cégtől vette
Példának lehetne említeni a Samsungot
Ha nincs magyar garancia papírja a tv-nek vagy más Samsung terméknek nem fogják szervizelni, és nem olyan garancia papír amit az eladó cég állít ki hanem a Samsung garancia jegy
Ezért is kell figyelni Samsung termékeknél, tv-nél , telefonnál, mert bolti garanciával vásárolni több százezres tételt azért merész dolog(Az ilyen sufni boltok jönnek mennek jogutód nélkül) -
ACE-
addikt
A csavarfej rá van erősítve a csavarmenetre.
Ha a csavar a furatban ferde, akkor a csavar fejének szélességétől függően a fej még ferdébben fog állni. És mint mondtam, minél magasabb menetemelkedésű egy csavar (és minél rövidebb egy csavarmenet hossza és minél kisebb az átmérője), annál jobban lötyög a csavar a furatban. De ha nem érted, akkor miért nem csavarsz be magad egy ilyen csavart félig, és nézed meg magad mennyire lötyög benne? Simán be lehet úgy csavarni, hogy a fém részhez még alig ér oda. -
ACE-
addikt
-
-
Reggie0
félisten
De nem a javitas helyett kerte a cseret, hanem a penzvisszafizetes helyett.
(#8077) pils00: A legnagyobb koltseg a termek beszerzesi ara, ami igy is ugy is ott van. Tehat ha mondjuk a kulonbseg a termek aranak negyede lenne, akkor meg elfogadhato is lehetne a magyarazat. De nem igy van.
-
torma1981
veterán
Ha olvastál volna vissza láttad volna amit írtam. Hogy haver kuponját árulom. De látom azt nem nézted.
Szerinted miért töröltem az aláírást? Mert mindenki azt mondta hogy hazudok, meg seftelek vele. Arra senki nem gondolt, hogy más dolgát is lehet árulni. Na de mindegy. Így jártam. Nem véletlen kárörvendő a magyar nép na.
(#8006) ACE
Nem egy embert tudok innen a PH-ról akik a decemberi FC4 kuponokkal bizniszeltek így. Érdekes akkor nem olvastátok a fórumot vagy mi?
-
nem kerülő válasz, a leírásod alapján egyértelműen megállapítható, hogy nem a gyártó által meghatározott feltételek szerint akarja használni a hardvert, nem teremti meg a rendeltetésszerű működéshez szükséges feltételeket, ami a linkelt alaplapi gyártói leírással bizonyítható is, így elutasítható a kicserélés.
használjon olyan processzort, amit az alaplap a rajta lévő bios verzióval a gyártói leírás szerint lekezel, vagy frissítsen/frissíttessen olyanra, amelyikkel már lekezeli a másik processzort is, és ha a gyártói leírásokban szereplő feltételek biztosítása mellett sem működik, akkor kell a jótállás/szavatosság körében intézkedni. -
példát írtam csak, hogy olyankor miként van lehetőség a bevizsgálásra.
amennyiben a vásárló válogatta/építi össze a különböző hardvereket, úgy az ő felelőssége, hogy a gyártói leírások alapján azok kompatibilisek legyenek egymással, illetve arról is neki kell (utólag) gondoskodni, hogy ha például az általa használni kívánt processzorhoz - vagy memóriához..stb. - újabb bios verziót igényel, mint amivel érkezik/rendelkezik az általa vásárolt alaplap, akkor a szükséges frissítés megtörténjen.
mivel a gyártók egyértelműen leírják a fenti elvárásokat, amik bárki számára elérhetők nyilvánosan a neten, így ha ilyen jellegű probléma van, akkor a forgalmazó illetékese elmondja a gondot a vásárlónak, miszerint ez nem olyan jellegű hiba/probléma, ami a jótállás/szavatosság körébe tartozik.
a többi már részletkérdés; rákérdezni esetleg a vásárláskor, hogy adott hardverek együtt lesznek használva vagy sem, és ennek tükrében figyelmeztetni a vásárlót a lehetséges problémára, illetve az üzlet szabályzata alapján felkínálni a díjmentesen, vagy külön díj ellenében történő frissítést, ha van ilyen lehetőség és a vásárló igényt tart rá. -
a más jellegű vizsgálat vonatkozásában már linkelt határozatot StSanya, hogy azt sem engedi meg a vonatkozó kormányrendelet, én csak a még nyitott lehetőséget szándékoztam pontosítani, miszerint akkor sem.
a kicserélést követően, a forgalmazó küldheti persze vizsgálatra a terméket, mert esetlegesen gyanúja támadt, hogy a vásárló (is) felelős a hibáért/meghibásodásért, ha pedig ez bizonyítást nyer, akkor utólagosan megteheti a szükséges jogi lépéseket. -
a feltéve szó adott esetben nem a hiba/meghibásodás meglétére, hanem a milyenségére vonatkozik, hiszen a cserének előzetes vizsgálat nélkül kell megtörténnie;
Vonatkoznak-e speciális rendelkezések a három munkanapon belül bejelentett reklamációra?
A jótállás alá tartozó termékek esetében, ha a fogyasztó a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikke - előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni. Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, akkor itt is irányadó az, hogy a forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
forrás: link -
BTW: annyi kiegészítés még, hogy a 3 napos igény esetén kötelező a 15 nap. Csak a normál garanciális igény esetén van ez a "törekedni kell rá" engedmény. Ezt én is benéztem, de a lényegen nem változtat: az Iponnak 15 napja van a cserére az említett konkrét eset kapcsán, és pont. Zárjuk ezt a szálat mielőtt feltaláljuk a melegvizet.
-
lsc
nagyúr
Kicsit eltévedtél, amire cseréltem az olcsóbb volt, ezzel volt a gondom /különbözet/, illetve mivel garanciafutáros csere miért fizessek szállítást? Egyébként megoldották, igaz még csak szóban, mert a számlámon nem jelent meg a különbözet, eddig csak egy mínuszos számla képét láttam.
Egyébként várom válaszod a következőre is, ha már egyszer ennyire szemét vagyok hogy észrevettem hogy az usb az csak 2-es, nem pedig a webáruházban is írt 3-as.
-
SSJPeter
őstag
Ha a meghatározott végfelhasználói készülékekre előírt zajszint alatt van, akkor írhat a doki bármit. Egy tudományos állítást – teszem azt 30dB hangerejű 2-3kHz-es cicergés károsítja a hallást – tanulmányokkal is alá szokás támasztani.
Vannak 10-15khz-es frekvencia tartományba eső coil whine-ok is, én a saját fülemmel is hallottam ilyet 2D-ben, folyamatosan, az a frekvencia szvsz bizony halláskárosító lehet hosszú távon, ha ott van a füled mellett fél méterre és hangos, de ezt nem mi fogjuk eldönteni.
Kicsit szarkasztikus a stílusod amúgy...de a Te dolgod.
-
eldarin
tag
Ha már természetesen egyből úgy kezded, hogy mennyire buta vagyok mert utána sem néztem hogy milyen a széria és azt sem tudom hogy mi a Coil whine, nem hinném hogy akarnék veled társalogni bármiről is. Linkelhetek neked 3 héttel ezelőtti posztot a 970/980 fórumból ahova írtam hogy remélem szerencsém lesz és nem lesz túl hangos, de nem teszem, mert nincs kedvem bányászni a hsz-ket.
Azt is tudom, hogy minden kártyának van Coil whine hangja és táp meg a többi alkatrész is közre játszik. Az előző kártyámnak is volt vapor-x 7950 de csak 300-400 fps környéken nem pedig 60 és am 5 fps mellett is zúgott hangosan
Nem is vártam el és nem hiszem, hogy bárhol írtam volna, hogy semmisítsék meg a kártyát, csak annyit hogy ha rendelek egy új kártyát, akkor egy újat kapjak, de ezzel sincs baj holnap vissza megyek és kérek egy másikat.
Már azzal elégedett lennék, ha csak annyira cicereg mint a többi, nem kell teljesen halk, de legalább ne azt adják el, amit már egyszer megvettem, szerintem ez ne túl nagy kérés.
De természetesen én vagyok a buta hiszen én vagyok a vevő.
-
Imkoo
újonc
Érdekelne hogy milyen normális játéknak van ekkora gépigénye ,plusz szívesen venném ha ajánlanál játékot!
Tudom nem ide kéne írnom de ha keresek neki megfelelő topikot ott lehet nem úgy válaszolnál !Egyebek iránt megtisztelnél ha válaszolnál a kérdésemre kedves 04ahgy .és tényleg jó szándékúan kérdezem nem heccelésből !
-
ACE-
addikt
Szerintem túlbeszéltük(ed), a hozzád hasonló konfiggal rendelkezők nagy része, lefogadom hogy kb. 95%-a nem egy 60Gigás SSD-vel rendelkezik. Te igen, ez önmagában pedig nem jelenti azt, hogy egy gép összeszerelésénél egyből erre kell gondolni, hogy úgysem lesz benne más soha...
-
GRaul
őstag
Szia 04ahgy,
En voltam az msi mpower z97es srac akinek az usb3 csatlakozas zarlatos volt es gariztattatok a lapot. Emlitettem Neked, hogy az Asus 290 kari piroskepernyot dobal sokszor. Illetve fifa alatt zold sarga kockasra fagyogatott szombaton.
Most haverom 7850es kartyajat kertem kolcson azzal nezem a jatekokat. De nem fagynak ki, illetve talcara rakja le nemelyik jatekot, de allitolag ez windows 8.1 miatt fordul elo neha. Hogyan tudnam tesztelni a kartyat h tuti az e a hibas? 100%ra szeretnek menni. Koszi a segitseged elore is.
Udv Misi -
Shad0w
senior tag
Szerintem meg inkább ne piszkálja tovább.
Imkoo: az iPon szokott rakni matricát az általuk összerakott gépre, pont azért, hogyha valami gond van akkor abból látszik, hogy a kedves vásárló belepiszkált-e a gépbe. Egy picivel jobb lenne a helyzeted ha nem szakítod fel. Egyébként vidd/küldd vissza hétfőn és meg fogják nézni, ha valamelyik alkatrész hibás akkor ki fogják cserélni garanciában. És utána kedvesen (igen, kedvesen, nem asztalt csapkodva!) kérdezz rá, hogy a teszten miért nem találták meg a hibát és kérd is vissza ennek a szolgáltatásnak az árát.
Bár nem ismerem az AM3+ foglalatot, elég valószínűtlen, hogy egy processzor el tudjon mozdulni a foglalatban, pláne rögzített ventilátorral a tetején.
-
lafaty80
addikt
Nehéz nem sarkítani amit írsz. Bár már régen volt, de pár évig szervizeltem. Most komolyan, ha csak egy képet tett volna be a kolléga az alaplapról és annyit kérdezett volna, hogy na mi a kakukktojás, te egyből rávágtad volna hogy a borda van fordítva?!?
Illetve akik már rutinból szerelnek -szerintem-, csak fogják az alaplapot és megcsodálják majd beleteszik a házba (procival és memóriával). Aztán ha már "beszerelték", utána teszik bele pl. a vga-t mondjuk....Ebből levonni azt, hogy valaki nem ért hozzá vagy nem szakszerűen szerel.... hát...
-
tlac
nagyúr
most sikerült találnom egy képet, hogy megértsem miről beszéltek
a korábbi felülnézetesből nem látszott a lényeg
nem értek egyet az érveléseddel, ezt a hibát csak akkor veszed észre, ha alaposabban elkezded elemezni vagy tudod hogyan kellene kinéznie
sok alaplapnál csak olyan x1-es kártyát lehet beletenni a slotba, ami nem is hosszabb annál
-
ACE-
addikt
Ja hogy szerinted a szakszerű összeszerelés akkor szakszerű, ha mindenféle kártyát (mert azok is különböznek jelentősen méretben) beleillesztesz az összes slotba, legyen az PCIe 16x vagy 1x vagy másmilyen, hogy így ellenőrizd, a gyártó nem-e mért el valamit az alaplapon. Azt hiszem ez kellően nevetségre méltó...
-
Ezzel a webes vásárlásnál való elállási lehetőséggel kb. feleslegessé is tették a pixelhiba-garanciát. Mivel el lehet állni indoklás nélkül, simán csak el kell állni a vásárlástól pixelhiba esetén is. Amúgy meg, szerintem is kurvára gáz, hogy csak néhány márka ad rá lehetőséget, hogy pixelhiba esetén kicserélje egy másikra.
Anno, amikor a legelső TFT monitoromat megvettem, sokáig ingadoztam egy Neovo, illetve egy Samsung között, és bár a Neovo jobban tetszett, végül csak azért lett a Samsung, mert azt 3 napon belül vissza lehetett vinni pixelhibára hivatkozva. Akkoriban még 154e Ft-ért vettem a 19"-es monitort, amikor még a pénz is többet ért. Szóval igenis nagyhalál, ha megveszel valamit méregdrágán, ami szar, kvázi használhatatlan, mert a pofádba világít egy döglött pixel.
-
Dency01
aktív tag
Nem játszom el a nagyhalált, nekem így is jó, tisztában voltam vele, megkockáztattam, bebuktam. Ennyi. Gondolom te is elvárod a pénzedért hogy tökéletes terméket kapj a kezedhez. Egyébként nem feltétlenül igaz hogy 300-es monitorra sincs 3 napos gari, ez lehet bolt függő is, pl az edigital.hu-n, szinte mindegyik monitorra vonatkozik a 72 órás subpixel garancia.
-
ACE-
addikt
Tisztázzunk valamit, mi a feltételes ügyintézésre átvétel? Szerintem az, hogy nem az általános, hanem a beszállító feltételei alapján lesz elbírálva. Tehát attól függ a fogyasztó felé a garanciális igény érvényesíthetősége, hogy a beszállító mit mond (aki egyébként semmilyen jogviszonyban nem áll a fogyasztóval). Na ez az, ami kissé visszás. Az, hogy kell-e 4 csavar, szerintem részletkérdés. A fogyasztó AMD-vel használta, a megmaradt 1 csavar is fölös neki. Amennyiben (és elsődlegesen ezt is kell tennie a kereskedőnek) a termék javításra kerül, nem is igényel a fogyasztó plusz egy csavart, Ő csak azt kívánja, hogy jól működjön a terméke. Ha a teljes termék cserélésére kerül sor, akkor is kérdésként merülhet fel, hogy a terméket visszavevő kereskedőnek mi szüksége van a hiányzó csavarra, hiszen a visszavett és cserélt hibás terméket egyébként sem adhatja át más, esetleg Intelt használó fogyasztónak...
Ha szerinted hangulatkeltés az iPon garanciális ügyintézési módjainak kitárgyalása, akkor számodra legyen az, ettől függetlenül a hasonló esetek elkerülése érdekében a későbbi fogyasztók az itt olvasottakat a saját értelmi képességeinek megfelelően felhasználhatja...
Sajnálom hogy a véleményemet egyesek személyes támadásnak vélik, és személyeskedést kreálnak a valós problémából... Egyébiránt az NFH majd megmondja ezekre a kérdésekre az ÁMEN-t... -
Erdei88
veterán
Én vettem meg tőle. Egyszerű a led probléma, akinek vettem ő szeretné kéken is használni,annak ellenére,hogy tudta,hogy nem világít kéken. Mások az igényeink. Én egy H100at addig használtam ameddig teljesen meg nem halt.
Még nem vették át feltételesbe, bízom benne, hogy megteszik.
A Corsairnek már írtam egy levelet, majd ők döntenek -
ACE-
addikt
Ezt úgy szokták intézni, hogy amit adnak, azt adják vissza cserébe. Tehát ha csak a hibás hűtő része, amin a ledek vannak lesz visszaadva, akkor a csere az szintén ugyanaz lesz. De általában nem hiszem hogy egy csavarból problémát csinálnak bárhol... Nekem pl egy videókaresz cserénél a videókártyát cserélték vissza (nem iponnál) és kaptam egy teljesen új dobozost helyette. Megmaradt a régihez való minden köcölék...
De még nem idézted a jogszabályt...
-
ACE-
addikt
Akkor mutass nekem olyan jogszabályt, ami azt írja le, hogy garanciális ügyintézéshez a termékhez tartozó minden alkatrészt, csavart, dobozt át kell adni!
Mellékesen benne van a nevében. A terméknek az a rendeltetése hogy beleszereld egy AMD processzoros gépbe, és abban használd. A megvásárlásnál semmi jelentősége nincs hogy hány darab csavar van benne, csak az, hogy neked egy AMD procis gépbe kell.
-
ACE-
addikt
Aha, köszi az összefoglalást, szerintem hamarosan nálunk is így lesz. És informatikai cuccoknál érthetőek is ezek a korlátozások... kivétel talán az eltérő termékre csere, mert ott bizony egyéb olyan költségekbe vernek, amit a szerződéskötéskor Te nem vállaltál... Mondjuk az is furi hogy termék eladáskor nem érvényesítheted a garanciát. Ezek szerint az adatvédelmi törvények is érdekesek lehetnek, mert milyen jogon kéri az adataim igazolását (gondolom valamilyen okmánnyal) ahhoz, hogy a garanciális igényemet érvényesítsem... Ez olyan mintha adásvételnél is "igazoltatnának" hogy amilyen névre a számlát kiállítják létező-e.
-
Killer01
őstag
Jelenleg ez a 2 utolsó levél tőlük időrendben:
-A problémát az átvételt követő napon jelezte, ezen idő alatt bármi történhetett a termékkel. Mi nem feltételezünk semmit, azonban a dobozon semmilyen sérülés nem látszik, tehát így a szállítás közbeni sérülést kizárnánk. Az Ön által kérteket továbbítjuk a beszállító felé, pozitív elbírálás esetén van cserére lehetőség.
Megértését köszönjük!
Erre írtam én -bevallom elég ingerülten- ezt:
Tisztelt Ipon,
felháborító ahogy a problémámat kezelik! Kaptam egy hibás használhatatlan terméket, amit előre kifizettem, ez kimeríti a hibás teljesítés fogalmát! Hibás teljesítés miatt az áru kicserélésének kötelezettsége az önök feladata, nem tudom hogy jön ide a gyártó! idézek: " 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben felsorolt kötelező jótállás alá tartozó termékek vonatkozásában a fogyasztó 3 munkanapon (a szombat és a vasárnap munkaszüneti napnak számít, függetlenül attól, hogy esetlegesen a kereskedő akkor is nyitva tart!) belül érvényesítheti csereigényét a rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba esetén."
Vagy cseréljék ki, vagy elállok a vásárlástól és megrendelem egy normális helyről!
8-10 éve rendelek önöktől elektronikai eszközöket, most meg itt szórakoznak velem egy 11000 Ft-os alkatrész kapcsán, ekkorát boltban még nem csalódtam!
mai válasz tőlük:
Felvettem a kapcsolatot a beszállítóval, kérem várja meg amíg választ kapunk. Remélhetőleg az Ön számára megnyugtató választ kapunk és le tudjuk zárni az ügyintézést. Várhatóan 1-2 munkanapon belül ez megtörténik, türelmét kérjük.Valószínűsítem a belső réteg repedése nem a kozmikus háttérsugárzás eredménye hanem valamilyen erőhatásé, az vicces lesz ha nekem kéne bizonyítanom hogy nem nálam történt. Mivel nem vagyok celeb meg popsztár (hála az összes Istennek Shivától Odinig) nem követ a nap 24 órájában kamera...
-
ACE-
addikt
Most tökéletesen leírtad, amit gondolok. A VGA nem lett szétszerelve, Ők ráfogták. Gondolod ha szét lett volna szerelve, vagy bármilyen trükközés lett volna a leszakadt azonosítószámmal akkor az EVGA élből cserélte volna (JÓTÁLLÁS KERETÉBEN)? Az értékét egy majdnem 3 éves kártyának nem lehet meghatározni. Nem ugyanolyanra, de új, és ugyanolyan vagy kicsivel még nagyobb teljesítményű VGA-ra cserélte, és ezzel nem is volt semmi gond, csak ráfizettem asszem olyan 6ezer Ft-ot, mert külföldre kellett postázni...
Hidd el azóta bánom hogy nem küldtem el minőségellenőrző intézetbe... mivel TUDOM, ismétlem TUDOM hogy a kártyához nem nyúltam, nem szereltem szét. És ezen tudásom miatt van a szálka a szememben, és marad is.
És még egyszer mondom, itt nem azon van a hangsúly hogy az iPON-nak milyen VGA-ra kellett volna cserélnie - bár tudom hogy a hasonló "trükközései" erre irányulnak -, hanem hogy ránéznek egy kártyára, és mint a birkák, ráfogják hogy trükközve van a sorozatszámmal, és miután ágálok ellene, még hirtelen marás nyomokat találnak a csavarokon is. Azt persze nem tudták megmondani hogy hogyan tudtam trükközni a sorozatszámmal, csak mint a birkák hajtogatták hogy le van válva és így nem jó... De mondom hagyjuk ez már lezárt dolog, de nekem ne akard megmagyarázni (bár IPON-osként nem csodálom hogy meg akarod) hogy valaki beosont a lakásomba, szétszedte a gépemet, szétcsavarozta a hűtőt, visszarakta, és ezzel elrontotta a kártyám...
Ez egyszerűen annyi, hogy akinek az 3-5 év garis cucca garancia idő végén romlik el, arról már alapban feltételezik, hogy biztos szándékosan rontotta el hogy a pénzt visszakérve ismét vehessen egy nagyobb értékű kártyát. Pedig nem én találtam ki a jogszabályokat, és nem én tehetek róla mikor ment tönkre, de hogy alapban mindenkiről ezt feltételezzük, akinek a garanciális ügyintézésénél már zsebbe kell nyúlni, az már gáz... -
bluyoo
nagyúr
"nem mindig az azonnal-akarok-mindent-tájékoztatást-és-választ-de-iziben mentalitás a nyerő" Azt hiszem én sem nem ebbe a csoportba tartozom.
Azért is sikeredett kicsit cinikusra a az első pár hozzászólásom.
Bár őt is megértem hogy minél hamarabb szeretné a gépben tudni a hardverét elvégre azért vette hogy használja. Anno én sem értettem miért tart több hétig a hiba megállapítása, miközben én pár perc alatt megállapítottam hogy nincs net és nem is lesz azzal a lappal.(#6482) Zoli54213
Szerintem várd meg a végét, felesleges összeesküvés-elméleteket gyártani. -
h1mpi
félisten
És a nemzetközi jogban ugyanez az elállási szabály csak általában 7 nap
Hidd el, hogy ezért trükköznek ezzel, hogy kicsit kevesebben küldjék vissza a különböző dolgokat.Mondjuk a webshopokat is megértem, mert berendel valaki egy eVGA GTX 780 K|NGP|N karit és visszaküldi 8 napon belül mit kezdenek vele? Nem biztos, hogy másnap eladják..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Macbook Air 2022/16GB Ram/256SSD
- Samsung Galaxy S22 (KÉPEK HAMAROSAN!)
- ASUS ROG RAPTURE GT-AX11000 AX11000 Mbps Tri-band WiFi 6 gigabit AiMesh OFDMA gaming Wi-Fi router
- HP ProBook 640 G1 (i5-4200M, 4GB RAM, 128GB SSD, 1600x900 HD+, gyári töltő, jogtiszta W10 Pro)
- Lian li Trinity Performance 3x120 Fekete VENTILLÁTOR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest