Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez nekem nagyon zárlatnak tűnik, vagy valami rosszul/fordítva van rádugva, és az alaplap védelme leold. A távtartókat beraktad, nem ér hozzá az alaplap fémesen a házhoz? Szerintem szereld szét a gépet, és rakd össze újra az asztalon, csak a táp, proci, procihűtő, alaplap, 1 db memória maradjon. Dugd rá a monitort, kapcsold be. Ha elindul, akkor szép egyenként csatlakoztasd az eszközöket (merevlemez, stb.), ha így is megy, akkor rakd össze újra az egészet.
Legközelebb meg, ha komplett gépet veszel, kérj szerelést. Sajnos egyébként ez egy ilyen játék is tud lenni, k. idegesítő!
-
Ezzel a webes vásárlásnál való elállási lehetőséggel kb. feleslegessé is tették a pixelhiba-garanciát. Mivel el lehet állni indoklás nélkül, simán csak el kell állni a vásárlástól pixelhiba esetén is. Amúgy meg, szerintem is kurvára gáz, hogy csak néhány márka ad rá lehetőséget, hogy pixelhiba esetén kicserélje egy másikra.
Anno, amikor a legelső TFT monitoromat megvettem, sokáig ingadoztam egy Neovo, illetve egy Samsung között, és bár a Neovo jobban tetszett, végül csak azért lett a Samsung, mert azt 3 napon belül vissza lehetett vinni pixelhibára hivatkozva. Akkoriban még 154e Ft-ért vettem a 19"-es monitort, amikor még a pénz is többet ért. Szóval igenis nagyhalál, ha megveszel valamit méregdrágán, ami szar, kvázi használhatatlan, mert a pofádba világít egy döglött pixel.
-
-
Nem találtam arra vonatkozóan információt, hogy ez megváltozott volna. A hatályos PTK-ban sem találtam semmit erről, csak ezt:
"6:159. § [Kellékszavatossági jogok]
(1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik.
(2) Kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint
a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.
(3) Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(4) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosult érdekeit kímélve kell elvégezni."Egy másik helyen ezt írják magyarázatként erre:
"A Polgári Törvénykönyv rendelkezése értelmében, ha a kijavításnak nem tud eleget tenni a forgalmazó, ebben az esetben jogosult a termék kicserélését kérni. A termék cseréje egy ugyanolyan, de teljesen hibátlan termék szolgáltatását jelenti. Tehát ha a forgalmazó nem tudja egy ugyanilyen termékkel a cserét biztosítani, ebben az esetben joga van a vételár visszavételére. Amennyiben a kereskedő felajánlja a hibás termék árának levásárlását üzletében, Ön ezt nem köteles elfogadni, így a vételár visszatérítésére vonatkozó igénye jogos a kereskedővel szemben."
De cáfolj meg, ha nem így van.
-
Nekem ez a levásárlás kissé lehúzásszagú! Elvileg nem kötelezhetnek levásárlásra, vissza kell adniuk a pénzt.
-
válasz
antikomcsi #7168 üzenetére
Komolyan egy számítógépes bolt fóruma miatt idegeled magad?
Nem zsír mindegy mi történik ott? Eszembe nem jutna az Ipon topikjára bármit is írni, amikor itt van a jó öreg Prohardver. Az Iponba csak vásárolni járok.
-
Vettem egy videókártyát az Iponnál. Rájöttem, hogy nekem ennél erősebb kártya kell. Most akkor külön el kell állnom a vásárlástól (14 napon belül vagyok), és meg kell vennem az újat, vagy össze lehet valahogy vonni a kettőt? Tehát bemegyek, leadom a gyengébb kártyát, ráfizetek, és átveszem az erősebbet? (Persze előtte megrendelem a webshopban a nagyobb kártyát.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- OpenWRT topic
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Eladó Asus Zenbook Duo i7/10510U/16GB/1TB SSD/Érintőképernyő/Duplakijelző/Intel Iris Xe/MX250
- Csere-Beszámítás!Lenovo Legion 5 Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650Ti / 16GB DDR4 / 500SSD +1TB HDD
- HP Irodai Laptop I i5-8265U I 256 GB Nvme SSD I 8GB DDR4 I 1600x900 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- Bomba áron GIGABYTE AORUS/I7-12700 16GB 512 SSD Nvidia RTX 3070 8GB (2560x1440) 165 Hz FHD IPS/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest