Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
válasz
boborján2 #159343 üzenetére
Sem a kamerákat sem a fűtést nem bíznám rá semmilyen internet kapcsolatra olyan szinten ,hogy ha nincs net akkor leállhat minden, vagy esetleg a fűtésben komolyabb anomáliák alakulhatnak ki.
Persze ez kényelmi funkció nagyrészt, de nem tudod másra bízni, mint a netre, ha távoli elérést akarsz. Legfeljebb biztonságból failover másik net, ami volt is mostanában, míg a DuoNet SIM kartyám élt. Optika előtt csak a mobilnet ment.
A fűtésnél a temperálás oké, sőt van párhuzamosan mechanikus termosztát a minimum hőfokra, a wifis termosztát kiesése viszont azzal jár, hogy nem tudom távolról a felfűtést időben elindítani az automatikus beállításokra átváltással.
Vannak okosdugaljak biztonsági célból is. Pl. az egyik kamera tapasztalat szerint nem mindig csatlakozik a wifire áramszünet vagy teljes áramtalanítás után. Kapott egy okosdugaljat, ami pedig igen, így azt távolról ki-be kapcsolva már a kamera is jó lesz.
Nemrég a mesh fő router is kapott egy okosdugaljat pont az ONT wifijét kihasználva, hogy a mesh is újraindítható legyen távolról. Előfordult már egyszer, hogy annál lett hiba.
Azonban az ONT elé nem tudok úgy okosdugaljat tenni, hogy távolról működtethessem, mert netet a többi alhálózat is az ONT-on keresztül kap. Hacsak nem állítanék be egy mobilnetes routert is még erre a célra, de a MultiSIM vagy normál előfizetés elég húzós havidíj ezért. Így marad az élőerő a kismegszakítókkal, amíg a barátom megoldja.
Ezek a dolgok lassan a paranoiába fordulhatnak a biztonság körkörös túlbiztosításával.Van egy határ, ami még megéri, és a hiba előfordulási gyakoriságától is függ, ami persze sokszor a legrosszabbkor jön.
-
-
whitezo88
nagyúr
válasz
#20238798 #159335 üzenetére
Ottó doboznak is hívjuk (nem hivatalos), annyi csak hogy oda van rögzítve a bejövő kábel és az ún. pigtail (egyik vége szabad szál védelemmel másik vége csatlakozó) egymáshoz hegesztve, majd arra van dugva a csatlakozó. Kultúráltabb mint egy sérülékeny zsugorcsöves toldás.
-
boborján2
senior tag
válasz
Capella #159337 üzenetére
Nem lenne frankó, mert jön a tél, és hiba esetén nem látnám a kamerákat, szenzorokat, nem tudnám vezérelni a fűtést távolról.
Sem a kamerákat sem a fűtést nem bíznám rá semmilyen internet kapcsolatra olyan szinten ,hogy ha nincs net akkor leállhat minden, vagy esetleg a fűtésben komolyabb anomáliák alakulhatnak ki.Legyen ez bármi is.
Remélem nem is így van, csak igazából a net megléte főleg a fűtésben kényelmi funkciókat szolgáltat.Csak egy ötlet ,de nem létezik valami olyan okoskonektor (vagy olyan okos eszköz ami szól a konektornak?) ha pl. nem ér el egy xy címet ,akkor csinál 1 perc áramszünetet?
-
Frontiner
aktív tag
Mai fejlemény:
Gls hozza ma 10-13 között a smart boxot, király! 11:44kor kapok Sms-t a T-töl, hogy a futár nem talált otthon…Vegyem fel a kapcsolatot a Gls-el. Pedig épp akkor majszoltam a lányommal a paradicsomos húsgombócot. Hívtam a Gls-t. Azt mondja a nő: Persze, hogy nem talált otthon, mivel a rendelést törölte a Telekom.Mi van? Jó, most nincs időm vele foglalkozni. Másik. Délután hív a Telekomos szerelő, hogy jönne az új modemmel. Jött, kicserélte aztán fejvakarás. Nem akart aktiválódni, hálózatra kapcsolódni. Felhívott valakit és mint kiderült, azért nem, mert nekem függőben van egy rendelésem ( amit a T törölt). Bár nem értem mi köze ennek hozzá?!
Így visszakötötte a régi modemet, aztán sorry, de ő nem tud mit csinálni, majd igényeljem meg újra… Ezekután ma már se időm, se energiám nem volt ezzel foglalkozni, de hétfő reggel hívom a 1414-et és elküldöm őket ahova gondolom
-
bb.bocs
őstag
válasz
kabelmania27 #159333 üzenetére
F osztó nem rémlik. régebben valami jelvariáló cuccot raktak be mert ha jól rémlik az iptv megállt. Az értékeknél nem tudom számít e hogy azóta már modemet cseréltek.(azért majd ha odajutok meglesem ezt az osztós dolgot, csak sajnos gipszelt kézzel most nem megy a szekrény mögé nyúlkálás nagyon
) köszönöm. (azóta már lett 240 mega is a letöltés... de hogy mit csináhlatnak...)
-
Capella
senior tag
Eddig úgy volt, hogy az optika egy stabil kapcsolatot nyújt. Bő egy évig nem is volt semmi gond.
Most a héten kétszer is hibára futott a Sagemcom 5670 v2. Távolról csak azt vettem észre, hogy az okoseszközök mind offline a routerek hálózatain, és az ONT sem ad netet, mert arra is csatlakozna egy okoskapcsoló, de azt is offline.
A mai második alkalomnál a jelenséget is megtapasztaltam. Az ONT-on minden LED zölden világít, kivéve a telefon, ami piros.
Az SSID-ket is szórja, de nem lehet wifin csatlakozni, azonosítási hibát ír ki.
Persze az áramtalanítás után rendben bebootolt, lett net, rendes wifi kapcsolat, a router is mindjárt becsatlakozott a második sessionnal.
Az ONT logjában csak annyi látszik, hogy folyamatos PPPoE error: timeout, meg a két wifi csatlakozási kísérletre A device failed to connect to SSID (A2:::::71) because it provided incorrect login information.
Nem tudom mi a franc okozta, és fog-e még ismétlődni. Nem lenne frankó, mert jön a tél, és hiba esetén nem látnám a kamerákat, szenzorokat, nem tudnám vezérelni a fűtést távolról.
Még egy szerencse van, a barátom kérésemre a villanyóránál a kismegszakítók le-fel kapcsolásával újra tudja indítani az egészet, és az megoldja. De ez így nem megnyugtató.
Október 1-től a DuoNet is megszűnt, így egyelőre ugrott a routeren a dual WAN is. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
bb.bocs #159328 üzenetére
Üdv!
50-es feltöltési érték lehetne alacsonyabb, ezt leszámítva elfogadhatók az értékek igaz korábban jobbak voltak az értéke, nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók, amennyiben van a koax kábelen osztó és nem nézel dvb-c csatornákat vedd ki, átkötés idejére kapcsold ki a modemet. Modem újraindítás után nem javul a helyzet? -
seger
addikt
válasz
szaboi6512 #159331 üzenetére
Mázlista
-
bb.bocs
őstag
sziasztok.Bp. 10 kerben másnál is csiganet lett a giganet?... 100le 43 fel. (koax 1000/250) ujraindítottam mindent is... -_- ( a jo hir viszont hogy 1-2 év utáán eltűnt a profilomban a szolgáltalásoknál jelzett hibaelhárítás folyamatban felirat
) bár maradhatott volna, hogyha annak hiánya okozza a net cammogást
-
Capella
senior tag
válasz
tuto558 #159319 üzenetére
Én arra emlékszem, hogy bő 1 éve volt arról szó, hogy csomag lefelé váltásnál nem cserélik az ONT-ot, igy ki lehetne "trükközni" a WiFi 6-tal rendelkezőt alacsonyabb csomagnál is.
Hogy ez mennyire fix, vagy változott-e valami, azt nem tudom.
Nekem végül nem lett erre szükség, mert gigabitest rendeltem, telefonnal együtt a kedvezményekért, és 1 év múlva tudtam volna váltani lefelé, ha akarok a hűség miatt.
Vagy fizetni kellett volna 12.500 telepítési díjat különben.
De nem váltok, így konkrét tuti infóm nincs.
Amíg nem küldenek új ONT-ot, addig nem forszíroznám a dolgot. Azt nem tudom, a stickkel mi van, arról mit mondtak.
Ha le kell adni, leadnám. -
AnonymusX
őstag
válasz
unicumnext #159325 üzenetére
Amennyiben fennál a hiba, akkor bizony újra kell nyittatni ugyanazt a hibajegyet (ne hagyd, hogy újat nyissanak).
-
AnonymusX
őstag
válasz
unicumnext #159321 üzenetére
A legfontosabb ilyenkor a hibajegy felvétele, ez megtörtént? Ne hagyd magad lerázni. Amennyiben nem tudják javítani 72 órán belül, kötbérre leszel jogosult és akkor legalább nem fizeted meg a stick felárát.
Korábban mekkora neted volt vagy új létesítés?
-
unicumnext
aktív tag
Van aki még a következő problémával szenved?
kedden napközben lett beaktiválva 1000Pro net, azóta minden nap 8:10 perckor fogja magát átvált a stickre de nincs internet, tegnap volt firmware frissítés stb nem segített sőt rontott, tegnap további 2 alkalommal megtörtént ugyan ez, megfigyelések alapján 10 perc után helyreáll a dolog, vagy modem újraindítással.Tegnap esti utolsó ilyen szakadás után kihúztam a sticket, de 8:10-kor ugyan úgy nem volt net.
Ma végre eljutottam technikushoz, természetesen nem lát semmit, de ha szimuláljuk hogy lehúzom a koaxot akkor normálisan átvált stickre és van internet.Ez egyébként rohadt idegesítő.
-
-
AnonymusX
őstag
válasz
tuto558 #159315 üzenetére
Szia!
Mivel kaptál egy másik ONT-ot (WiFi 5-öset), a sticket a korábbi ONT-tal együtt várják, vagyis le kell adnod a Technicolorral. Más is írta itt a fórumban, hogy visszaváltásnál most már cserélik WiFi 5-ösre a 6-os berendezéseket.Amúgy postán lehet leadni vagy Telekom üzletben, de ki lehet harcolni GLS-t is.
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Van innen valaki aki mostanában váltott vissza 2000 Pro csomagról 500-asra optikán? A nonstop wifi stick-et milyen módon/hol kellett leadni? Értesítést még nem kaptam róla hogy kérnék. Illetve küldtek új ONT-ot, ami nem wifi6-os? Technicolor van nálam, de nem kaptam egyelőre értesítést arról hogy régebbi 5565 Sagemcomra (Wifi5-ös) cserélnék.
-
Sziasztok
Ha Telekom üzletben rendelek iptv-t, akkor elhozhatom rögtön a beltérit, vagy akkor is gls-el küldik ki? Az optikai net már be van kötve és tv előfizetésem is volt régebben csak lemondtam
-
mlinus
őstag
válasz
ImpersonatoR #159296 üzenetére
Szia
Igen, nagyon jó.
A discord szerverükre felmész és kérsz egy konfigot amit a wireguard programon belűl beolvasol és ennyi. -
Nordik
őstag
Mióta megkaptam a Technicolor modemet, jobb lett valamivel a régi androidos TV box. Nem produkált eddig olyat, hogy nem kapcsol be vagy lefagy. Lehet összefüggés?
-
Frontiner
aktív tag
válasz
boborján2 #159306 üzenetére
Szerintem ezt nekem akartad címezni.
Nos, felhivtam ismét a 1414et, kapcsolatak egy műszakist mert megint nem értették mi a bajom... Ő elintézte a modem kérdést, hamarosan cserélik.
Az SDMC box miatt meg azért parálok, mert itt a fórumon (is) rengeteg embernek volt/van vele baja, a SEI-vel viszont nagyjából elégedettek a userek. Majd meglátjuk nálam, hogyan fog teljesíteni. -
boborján2
senior tag
válasz
proradeon #159304 üzenetére
Modem miatt írj egy levelet , ha nem teljesítik a cserét ,akkor vásárlók megtévesztése miatt a megfelelő hatóságnál ezt bejelented. Ászf és weboldal ide vonatkozó részét már fotózhatod is ki,hogy meglegyen.
Nem kell velük finomkodni meg buksit simikézni ,hogy ugyan már legyenek kedvesek betartani amit kell.
A levélben oda kell ....ni az asztalra mert csak az idődet fogják rabolni a sablon dumával.A tv boxan majd ugyanígy , ha rendellenes a működése. De csak azért mert nem azt kaptál amit akartál és még jól is működik ,annak a panasza nem állja meg a helyét az fix.
-
válasz
Frontiner #159298 üzenetére
Én pontosan ebben a szituációban voltam a Telekommal korábban. Igen sok levelezésbe, üzengetésbe került, hogy végre kiküldjenek egy WiFi6-ra képes modemet a CG3000 helyett.
Szerintem ne hagyd annyiban. Nyugodtan piszkáld őket ezzel, hiszen ahogy te is leírtad: ott van a honlapon feketén-fehéren.
-
Frontiner
aktív tag
válasz
boborján2 #159301 üzenetére
Pont a modem miatt hivtam, es csak azt hajtotta , hogy nem kell feltetlenül cserélniük mert a Kaon is tudja a gigás netet. Hiába mondtam hogy az rendben van , de nem wifi6-os. kb. a falnak beszeltem, így elengedtem.
A box meg marha jó lesz, hogy legyek idegbeteg ha szarul fog működni ( a fórumozók elmondása alapján is…). Hátha egyszer nagykegyesen kicserélik…
-
boborján2
senior tag
válasz
Frontiner #159298 üzenetére
Az android box jó kérdés,, esetleg ha xar akkor jelentgetni hibára és majd egy szerelő cseréli egyszer. Ha meg már talán jól is zud műkidni akkor valszeg mindegy.
A kaont panaszold be hogy nem wifi6 , nem gondolnám hogy utólag nagy kaland cserélni...Főleg ha fennál a vásárló megtévesztése kategória
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest