- OLED TV topic
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
-
efi99
őstag
válasz kenesei1982 #7298 üzenetére
De, jó a kváziszinuszos.
1-2 aktív PFC-s táp van csak a 337-ből, ami nem komálja.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy szünetmentest a gépemhez. Nem azért, hogy áramszünet esetén tovább menjen, hanem a készülékbe épített szűrés miatt szeretnék. Nagyon szar a hálózatunk a lakásban ezért sokszor rohangálnak tüskék a rendszerben és ezt mindet megkapja a gép is.
A tápom bírja, mert azon nem spóroltam, de azért nem hiszem, hogy jót tesz neki.Elkezdtem utánajárni milyen is kell nekem. Mivel aktív PFC-s a tápom, ezért az írásokból arra jutottam, hogy a kvázi-színuszos az nem jó.
De ma beszéltem egy emberkével a cégnél, akit azért mertem csak megkérdezni, mert bízok a tudásában és ő azt mondta, hogy a gyártósorainkon az összes pc-nél kváziszínuszosat használunk pedig ott is aktív pfc-s tápok vannak.Na most kicsit összezavarodtam. Kinéztem két szünetmentest a PH-n.
http://hardverapro.hu/apro/koning_cmp-ups1200
http://hardverapro.hu/apro/apc_back_ups_cs_500_1Kis segítséget kérhetnék?
Köszi
-
*Ropi*
félisten
Érdemes lenne szétszedni és megnézni, hogy az akkuk milyen állapotban vannak (nem izzadnak-e vagy nem púposak-e, vagy bármi egyéb furcsaságot nem látni-e rajtuk).
Ha púposak, akkor azonnal ki kell venni őket, mert egyrészt gáz fejlődik, másrészt a kifolyó sav gőze megtámadja a panelen a rezet és szétmarja, onnantól meg az egész UPS mehet a kukába.
Egyébként nekem egyiknek sem volt ilyen szaga ahogy emlékszem (van egy 1000-es és egy 1500-as is).
Azt érdemes tudni, hogy az FSP spórol az akkukkal, vagyis eléggé gyenge minőségűeket tesznek beléjük. Az 1000-esben 1 héttel a garancia lejárta után döglött meg, egy barátomnak, akivel együtt vettük szintén akkor pár nap különbséggel, tehát nem volt véletlen.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
lsc
nagyúr
Nálatok is olyan érdekes erőteljes új szaga van/volt az fsp-nek? Remélem hamar elmúlik.
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
Úgy néz ki csak com port lesz az fsp-én, azzal akkor csak hálózatban megoldható a két gép gondolom. Közben még annyi, így csak akkor megy ha mindkét gép megy, tehát külön-külön nem?
Az élet kegyetlen .
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
FSP-vel két módon is megoldhatod:
- Az újabb FSP-ken van USB és COM port is, így az egyik gépet az egyikkel a másikat a másikkal csatlakoztatod az UPS-hez. Mindkét gépen fut a ViewPower szoftver és leállítja az adott gépet (mindkét programot ugyanúgy kell beállítani, de ez 2 db konfigurációs fájl másolásával egyszerűen megoldható).
Egyes FSP-ken olyan noname USB vezérlő van (Nekem is van ilyen egy EP1000-ben: VID=$0665, PID=$5161, InnoTech / Ippon / Mustek / Sven gyártmány, ami Megatec / Q1 kommunikációs protokollt használ.), amit nem kezel a Windows, ebben az esetben:
- A PC-k hálózaton vannak és mindkettőre telepítve van a ViewPower szoftver: az egyik géphez fizikálisan csatlakoztatod az UPS-t mondjuk USB-n. A csatlakoztatott gépen futó szoftver látja, a hálózaton keresztül a másik gépen lévő pedig virtuálisan (monitorozó módban) szintén, így minkét (több) gép is le tud kapcsolni megfelelő beállítások esetén (ebben az esetben is az összes programot ugyanúgy kell beállítani mint korábban is írtam).
[ Szerkesztve ]
-
Telegdy
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Egy (egylemezes) NAS-hoz meg egy routerhez és egy modemhez szeretnék szünetmentes tápegységet vásárolni. Nincs különösebb elvárásom, annyit kéne kibírjon, amíg valaki visszanyomja a biztosítékot ha éppen kimegy. Tehát 1-2 percekről van szó.
Az ár fontos lenne, a lehető legolcsóbban kellene, ezért képes vagyok lemondani az "extrákról".
Előre is köszi a tippeket!MacBook Air - i7 - 128GB - 4GB
-
Teasüti
nagyúr
Dydiman-ről nem tud vki vmit? Nem volt fent PH-n jó ideje már, talán síelni ment?
Telefonon még nem zaklatom, majd az ünnepek után. Csak jó lenne, ha adna vmi életjelet... -
lsc
nagyúr
Üdv
Kérdés, lenne két gép, az egy megfelelő teljesítményű szünetmentesre rákötve. Az gondolom nem megoldható hogy a szünetmentes mind a két gépet kikapcsolja ha kell. Fsp szünetmentesek milyenek? Azokat nézegettem, árban nem olyan rosszak, ha nem jön össze a fenti dolog abból lenne kettő.Az élet kegyetlen .
-
winhate
őstag
sziasztok
szunetmentes tapot keresek
laptop es kulso usb sata winya lenne rajta
kb max 120 watt terheles24/7 hasznalatra
elore is koszonom a segitsegethttp://pouet.net/prod.php?which=5633
-
*Ropi*
félisten
válasz SkyS1gn #7266 üzenetére
Ahogy látom azt a termék több néven is fut: érdemes elolvasni alul a hozzászólásokat.
"Illetve csatlakozást sem látok, legtöbb helyen csak a 3 villás (mint pc tápoknál) csatlakozót látok, kell ehhez átalakító vagy van olyan ami alapból sima konnektorral szerelt?"
Az APC UPS-ek IEC csatlakozóval szereltek, semmiből nem áll egy Schuko elosztót csinálni hozzá (amint a fórumtárs írta is).
-
efi99
őstag
-
efi99
őstag
válasz SkyS1gn #7264 üzenetére
Anno én is ezen rágódtam, aztán arra jutottam, hogy vettem egy áram nélkül működő biztonsági ikerszelepet, mely egyszerre tudja leengedni a meleg vizet és helyette hideget tölteni a hálózatról (utóbbi ágra természetesen kell egy nyomásszabályzó is).
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Teasüti
nagyúr
válasz SkyS1gn #7266 üzenetére
Mno-nál kaphatók színuszos szünetmentesek használtan.
Felújított, új akkukkal, garanciával, legjobb árakon.
(Ha már reklámozunk, akkor inkább a közösséget építeném. )A csatlakozása mindegyik szünetmentesnek ilyen, legalábbis az APC-ké.
Egy IEC-Schuko átalakító a legkevesebb, boltban néhány ezer forintos tétel, de lengőcsatlakozókból építve ki lehet hozni töredékéért. Pár száz forintos tételek csupán a csatlakozok önmagukban.[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz frpeter #7265 üzenetére
Kicsit zűrös:
Tehát pl ennél a terméknék alul amit ajánl akksi az jó is hozzá?Illetve csatlakozást sem látok, legtöbb helyen csak a 3 villás (mint pc tápoknál) csatlakozót látok, kell ehhez átalakító vagy van olyan ami alapból sima konnektorral szerelt?
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
SkyS1gn
félisten
Sziasztok,
ajánlatokat/tippeket kérnék, nem éppen vagyok járatos ezekben a dolgokban...
Kazán szivattyújához kellene szünetmentes-t választanom, fali konnektorból kapná az áramot és ugyanígy adná tovább.
Gondolom úgy működik hogy folyton be van dugva ezen keresztül megy a szivattyú üzemelése és amikor elmegy az áram akkor átkapcsol automatán akksira.
Sokszor megy el az áram itt falun, főleg majd most hogy jön a "tél" és van hogy úgy hagyjuk itt a házat hogy befűtünk reggel aztán majd leég, de ha elmegy az áram, felforrhat a víz.
Remélem tudtok segíteni, legalább egy 2-3 órát ki kéne bírnia mire esetleg leég a tűz.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
spiritex
veterán
válasz Fecogame #7220 üzenetére
Mert milyen esetekben sípol? Ha elmegy az áram és átvált akksira? Vagy ha tölteni kell, mert merülőben van? Csak azért kérdezem, mert olyan jó árban van, hogy gondolkozom veszek én is egyet.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
didyman
őstag
válasz frpeter #7255 üzenetére
A púposodásnak gyakran cellazárlat az oka "csak". Ezt fel lehet ismerni, az akkun a beteg cella körül nem púpos a ház. Ha van ilyen cella a kérdező akkuján, akkor szerintem felesleges a szerviz. Egy üresjárati töltőfeszültséget érdemes lehet mérni az akku csatlakozóin.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
frpeter
Topikgazda
válasz fecke78 #7241 üzenetére
Ha púpos az aksi, és az overload (túlterhelés) világított, akkor mielőtt kicseréled az aksit nézesd meg szervizben, mert ott nagy eséllyel elektronika gond is lesz. Ha túl nagy a töltőfesz (púpos aksi), akkor az újat is tönkre fogja tenni, és még ez lesz a legkisebb probléma.
Genesissel régóta foglalkozunk, megbízható, jó minőségű aksi és szünetmenteseben már elég sokszor bizonyított.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
didyman
őstag
válasz Teasüti #7159 üzenetére
Nincs jó hírem, a vezérlés körül felégett két helyen a fólia. Ha erre áram folyik, akkor sokmindent tönkre tud tenni. Az elektronika süket, tápra nem reagál. Nem jó jel. Másik lap 100 dollár/eu/font körüli árakon van postával. Még kigondolom, hogy nekilássak-e egyáltalán, ha a logikát nem tudom életre lehelni, a nagyáramú résszel hiába foglalkozok.
-
Sayuar
senior tag
válasz #41133696 #7251 üzenetére
AZ RBC2 és az RBC 110 ugyanaz. A szélesség és a hossz azonos. A magasság azért más, mert régen csak magát az akkut mérték, és úgy adták meg a magassági értéket. Egy ideje már a sarut is belemérik.
Az RBC 2J : nem tudom hogyan jutottál hozzá, ezt nem is forgalmazzák Magyarországon. Ha jól tudom a "j" a japán UPS-ekbe gyártott akkukat jelöli.
-
Sayuar
senior tag
válasz #41133696 #7249 üzenetére
Mind a kettőben 1db 7Ah-ás 12V-os akku van.
Az, hogy pár ávente változtatják az "RBC" elnevezéseket senkit se tévesszen meg: marketing fogás.
A két RBC fizikai mérete (hossz, szél, magasság) is azonos.
Ráadásul ez az "RBC" fantázianév (replacement battery cartridge) egy nagy átverés: csak az APC matricáját veszed meg, az eredeti akku ár 3-szorosán.
Vagyis: az APC vesz egy középkategóriás akkut (Kung Long, BB, Power Exide) és rárak egy matricát, ami által az árat megtriplázza, mondván ez eredeti gyári APC. Csak ha lehúzod a matricát, akkor ott az eredeti gyártó neve -
törölt tag
Azt néztem, hogy ebbe: APC Back-UPS ES 550VA 230V German/Dutch miért megy eltérő akkumulátor:
RBC2, RBC2J (nekem nem ez van), mint ebbe:APC Power-Saving Back-UPS ES 8 Outlet 550VA 230V CEE 7/7 APCRBC110 (nekem ez van)
Ugyanaz a teljesítmény, csak ez újabb és "zöldebb".
-
didyman
őstag
Dehogy eszik annyit, hol olvastad ezt? 115W körül van az átlagos maximum, 140W a keret. A 300W nagyjából betakarja a gépet alap órajelen terhelve, de nyilván sok tartalék nem marad..
Szerk. Látom, te is rájöttél már. :-)[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
köszi
-
fecke78
senior tag
Ezt http://bolthely.hu/infotechkft/id/01756_Bosch_12V_7_2Ah_akkumulator
is vehetem bele? -
*Ropi*
félisten
válasz fecke78 #7239 üzenetére
Akkor azonnal kapcsold le, kösd le róla az akkukat és vidd ki őket a szabad levegőre, meg főként biztonságos távolba: azokban már rendesen megy a gázképződés, nem lenne jó, ha eldurrannának!
És utána se kösd vissza őket, vegyél újakat!
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Ok pontositok APC Sart UPS 700 (fehér
Libikoka pirosan villágit aksi szint a legalso zöld led
Hátul nincs kint a pöcije
Aksi pupos felül is oldalt is
13,4 másik 13,5 volt -
*Ropi*
félisten
válasz fecke78 #7236 üzenetére
Pontosabb adatok kellenének:
"...aksikat kivettem kb13v volt mindketöben..."
Pontosan mennyi? A 12.7 és a 13.3 is kb. 13 volt.
"...az elején a tulterhelés lámpa világit...Mi lehet a gond ?"
Megborulhatott az elektronikája...Hátul a megszakító gombja ki van ugorva?
"...genesis van benne lecserélhetem egy Yuasa aksira ? Az jobb esetleg..."
A Genesis is megbízható.
Didyman-t keresd, ha nem jutsz vele dűlőre!
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
a kijelző szerint alacsony az aksik szintje
-
fecke78
senior tag
Sziasztok
APC 700 as szünetmentesem elkezdett ma folyamatossan sipolni aksikat kivettem kb13v volt mindketöben
az elején a tulterhelés lámpa világit . de semmi nem volt rajta csak egy kikapcsolt projektor (mindig az van rajta illetve ha azt is lehuztam akkor se hadja abba a sipolást igyhát kikapcsoltam
Mi lehet a gond ?
Illetve ha aksi gond akkor (genesis van benne lecserélhetem egy Yuasa aksira ? Az jobb esetleg[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz Benjament #7230 üzenetére
Hopszikácska, félreírtam: nem a kártya eszik 450W-ot, hanem egy vele összerakott, átlagos konfig mellé tett tápegységnek kell minimum 450W-osnak lennie. Ami azt jelenti, hogy az ~300 W-ot eszik átlagban, tehát akkor is pont kivégzi az UPS-t.
Egy jó minőségű 550-es tápnak elégnek kell lenni ez alá a konfig alá.
[ Szerkesztve ]
-
Benjament
tag
-
*Ropi*
félisten
válasz Benjament #7227 üzenetére
"A kérdés hogy egy 300 wattos szünetmentes tápegység elég -e a masinához, az újraindulás a vétel előtt is meg volt."
Kevés, mint sünben a dauer: az a VGA egymaga 450W-ot eszik csúcsban.
Én inkább az esetleges tuning (Nem K-s proci esetén BLCK emeléssel tudsz csak, az meg nagymértékű instabilitást okoz!), a beállított tápfeszültségek és a Patriot memóriák környékén néznék körül...
Egyébként ebben a topicban hamarabb választ kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
Benjament
tag
Hali!
Ez a vas:
Cooler Master Elite 431
- GIGABYTE nVidia GTX660 2Gb OC
- Intel Core i7-2600 3.40GHz OEM
- DVD-RW SAMSUNG 22x SH-S224B
- CPU COOLER Arctic INTEL / AMD Freezer 13
Western Digital 1Tb SATA-III 64Mb HDD (WD10EZEX)
Asrock H77 Pro4/MVP
Chieftec ctg 550 oem
Patriot 8192 MB DDR3A problémám csak részben ide tartoik ezért csak nagy vonalakban mondom el, a gép folyamatosan újraindul , volt szervízbe de ott azt mondták nem produkálta a tüneteket. a naplózófájlt olvasva minden újraindulás azért van mert megszűnik az áramellátás, haverom hozott is egy szünetmentes tápot, d eígy is újraindul
A kérdés hogy egy 300 wattos szünetmentes tápegység elég -e a masinához, az újraindulás a vétel előtt is meg volt.
"Ideje élni vagy halni hagyni"************* Azért küzdj, hogy győz, ne azért, hogy ne veszíts!
-
tornas
őstag
Szerintem ez az APC SU700 elég baráti áron van. Még akku nélkül is megérné az árát...[link]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
veterán
Vettem egy FSP Nano 600-ast, tökéletesen működik, annyi, hogy nekem nem kell, hogy akár éjjel is sípoljon. Így hát fogtam, szétszedtem és kiforrasztottam belőle a hangszórót Nem volt összesen 10 perces hadművelet
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
-
Rundll32
tag
Na jó, köszönöm a válaszokat
Van egy APC 650 VA-s ups-em is, de száműztem, mert töltésközben szaggatott sípoló hangot ad és mivel a szobámba van nem lehetett tőle aludni.
Annyi baja van, hogy van benne egy pici tekercs ami "serceg" álítólag újra lakkozással el lehetne hallgattatni, valaki tudna ilyen lakkot ajánlani, vagy megoldást ?KÖSZI
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
didyman
őstag
Nem ez az oka. Nincs szó itt érzékenységről, nem érzékeny az az aktív PFC a bemenetre, csak éppen nagyon alapos, ezért a négyszög jellegű feszültség jelalakra szeretne ugyanilyen négyszög alakú áramot illeszteni. Az egységnyi idő alatt adódó irdatlan áramerősség-változás meg az UPS védelmét csengeti meg. Szóval nincs szó túlérzékenységről, csak normális működésről. Az UCC3817-es aktív PFC-k óta meg foglalkoztak ezzel a problémával, így a PFC áramkorlátja, és áramának meredeksége már a mai tápoknál jobban tolerálható.
-
ocso
tag
Köszi. Megtaláltam a választ:
n00n (2013-06-28 11:53:43)
Viszont miért ilyen borzasztó hangos alapjáraton is?
Nem lehet kisebb fordulatra állítani a ventilátort? Meg lehet mellette süketülni!Pedig a specifikációban valahol azt olvastam, hogy csak akkor megy, ha tölt vagy akksiról megy.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz frpeter #7209 üzenetére
Ma már nem jellemző, de vannak ezen a téren anomáliák, ha nagyon kis számban is...
Ez egy szakértői fórum, ahol mindenkinek megvan a magánvéleménye, a kérdező meg eldönti, hogy melyiket hasznosítja... Olyan ez mint, hogy az Eneloopok bírják-e a csepptöltést vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Rundll32 #7207 üzenetére
Szemben a passzív PFC-vel, az aktív PFC-s elektronikákban a passzív áramköri elemek (pl. kondenzátorok, ellenállások, tekercsek) mellé aktív elemeket is felhasználnak (pl. integrált áramkörök), emiatt az aktív PFC-s megoldások jóval érzékenyebbek a bemeneti feszültség jelalakjára. Az aktív PFC-s tápegységeket gyártók az esetek többségében egyértelműen felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy ezeket a termékeket nem ajánlott kváziszinuszos jelalakkal működő szünetmentes tápegységekkel együtt használni, mert a kváziszinuszos szünetmenteseket az aktív PFC-s tápok hajlamosak túlterhelni, ami bizonyos esetekben a szünetmentes táp leállásához, rosszabb esetben a meghibásodásához is vezethet.
"...akkor nem lehet, hogy mégis a tápom a ludas?"
De, simán lehet.
[ Szerkesztve ]
-
mno
tag
Nagyon az alapokig kell lenyúlni Abból indulj ki hogy P=UxI, ebből az következik I=P/U, tehát minél nagyobb a feszültség annál kisebb a terhelő áram. 100W-os izzó 12Volton 8,333Ampert, míg 24Volton csak a felét, 4,166Ampert vesz fel, most egyszerűség kedvéért hatásfokkal nem foglalkuzunk, tehát a sorba kötött két 7AH akku valóban 24V 7AH, de csak fele áram terhelést kap mint 1db 12V 9AH akku, ezért bírja majd kétszer tovább.
Joe
-
tornas
őstag
Ha egy kicsit jobban végiggondolom, akkor 12 V-on 9 Ah elvileg 108 Wh teljesítményt jelent. 24 V-on 7 Ah meg 168 Wh-át jelent. Vagyis nagyobb a kivehető órás teljesítmény 2db akkuból, mint egyből (akkukapacitás függvényében).
Ezek szerint az akkuja valszeg kifogástalan lehet, viszont ha garis, akkor inkább vigye vissza.
-
tornas
őstag
Abból indulok ki, hogy mivel sorba van kötve a 2 db akku, így nagyobb áramerősség nem vehető ki az akkukból. Csak nagyobb fesz. Az egy darab 9 Ah-ás akksiból nagyobb áram "vehető ki", mint a 2 db sorba kötött 7 Ah-ásból. Elvileg...
Viszont van egy kis ellentmondás is ebben, amit leírtam:
APC BE650R (1 db 9 Ah-ás akkuval) 100 W-on kb. 31 perc
APC SU700 (2 db 7Ah-ás akkukkal) 100 W-on kb. 53 perc.
Érdekes...
Most egy kicsit én is elbizonytalanodtam...
[ Szerkesztve ]
-
mno
tag
-
tornas
őstag
"Ha 9AH akkuról 31 percet világít az közel tökéletes állapotú akku. (SU700ban 2db 7AH akkuról megy 50-55percet)"
Inkább több, mint egy óráig világítania kéne...
Nekem is van SU700-am de abban a 2 db akksi sorba van kötve, így lényegében 24 V-os és 7 Ah-ás akksival megy. Ha a 7 Ah-ás akksival 50-55 percig, akkor értelemszerűen a 9 Ah-ással már több mint egy óráig is mehet 100 W-on, kifogástalan akkuk esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Nintendo Switch
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest